Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

аватар   алуминий   бенедикт 16   вероизповедания   духовенство   нов завет   палестинска държава   памперс   римляните   св. писания  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
16.06.21 16:21 Цитирай
Гост

/адм. бел.

Здравей Анонимен,

Смисълът на тази тема се простира до това, вярващите да имат някаква полза от тази информация - например как да се пазят от даден евентуално лъжеучител или грабител, или нещо такова.
Тъй като последният коментар (тук в това изказване) нямаше никакво отношение към темата и допълнително внася още по-голям субективизъм (понеже споделените впечатления са дори от трети човек), го премахнах. Темата е достатъчно болезнена, та да се отива и до безпредметни в случая лични подробности.

Поздрави
eureth/


[ Редактирано 16.06.21 23:37 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
24.08.21 07:04 Цитирай
Гост
Ако всички тези пастори са толкова прави и толкова добре служат "на Бога", то защо между тях цари такова велико разделение: четат различни преводи на писанията, държат християните задължени в лоялност към тяхната организация, ако и да знаят че вярата е една, кръщението е едно и т.н., пишат различни книги, през историята водят войни едни против други и се колят и бесят едни други (говоря чисто физически). Защо християните от техните църкви в Америка преди да отидат да хвърлят бомби над Ирак(например) имат църковно богослужение? Защо православните благославят бойни знамена, а протестантите имат капелани, които вървят заедно със войската, без да им кажат да спрат братоубийствата? Защо православните практически унищожават богомилите физически, последните не са християни, и как християнин изобщо върши зло против когото и да е? Повечето протестанти без проблеми ще грабнат оръжията да си защитават апартаментите си "от агресорите", "от врага" или от каквото и да било, това ли е християнство? Кога господарят Исус е защитил нечий апартамент, или нечия земя изобщо? Никога е верният отговор! Така че пасторското българско християнство изглежда много благовидно и хрисимо, но реалността е порочна. Тези хора без проблеми се съдят, грабят, ограбват, заграбват и търсят своето си, дори със своите най-близки, а лидерството ги благославя и техните прищевки. Тези хора съвсем умишлено събират десятъци от вдовиците и с радост приемат в дарение техните имоти, когато са сами! А трябваше да ги приемат и да ги дадат на сираците и на другите хора, които нямат, но те никога не го правят. Може да се говори още много и в най-различни области на църковния и личния живот, но считам, че това е достатъчно за начало на размисъл за техните велики добрини. И когато им го каже човек, те вместо да се разкаят и да съжалят за грабежите и убийствата на братя (Калвин е горял хора на клада защото не са съгласни с него, но останалите са одобрявали, и калвинистите и до днес не са се покаяли от това безумие на тенния мъртъв папа и да спрат да го следват!), но никога не се покаяха. А това означава, че в подобна ситуация биха били същите! И го доказват в отношението си към едно изобличение, което определено е съвсем скромно във сравнение с каквото може да се каже! И как се защитават? Като клеветят: жена му такава, той онакъв, но всички знаем за християнския туризъм на пасторите и за това, че техните деца се образоваха в Щатите и са "новото поколение църковни лидери". Властта е опияняваща повече от истината, май!? Но "обикновените" християни нямат достъп до такива екстри... ( не че им трябват, но е показателно).
От друга страна те, лидерите не са виновни, те са онези учители, които християните си издигнаха, понеже ги сърбят ушите, както е писано за тях. Християните не искат да слушат здравото учение и обърнаха уиште си към басните. Затова изобличението на лидерите е вярно, но е само "върха на айсберга". Айсбергът е евтиното християнство, което са задължени да проровядват лидерите от амвоните, за да не бъдат сменени с някой друг, това е истината. Понеже властта на пасторите идва само от това, че определена група хора се съгласява да посещава техните каквото там в неделя и да ги поддържа финансово, иначе те ще трябва да се научат да работят, като останалите хора. Така че симпатията на християните към пасторите е взаимна – и едните и другите са заслужили един друг всячески. Трябва също така да се осъзнае и признае, че учението на господаря Исус е твърде различно. То говори за вяра, любов, святост и чистота, но в реалния живот, у дома, на работа, сред братята и сестрите. Кога някой е виждал църква, която обича когото и да било? Аз не съм видял такава! Там е пълно със слепи хора, които искат да са християни, но не искат да платят цената, за да живеят като такива. Лесно може всеки да провери себе си: прочети думите на Йоан Кръстител и се запитай, ти даваш ли втората си риза на който няма, и разделяш ли си храната с някой, който няма. Ако не, ти си или книжник, или фарисей, или садукей, или иродианин, или някой от тълпата, която после викала: Разпни го! Разпни го!. Единствената алтернатива е да си като учениците на господаря и да го последваш, няма нищо друго на планетата земя, или на която и да е друга планета.

*(този отговор не е някаква статия, препечатана или преписана от където и да било, а се написа току що 5:56 европейско време 24 август 2021 в отговор на клеветите срещу Ураган и неговото семейство, ако и да са много много стари дела)

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF