Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

simoncini   алегорийни модели   анти-семитство   до римл.   комунизъм срещу семейството   огненото езеро   папа франциск   правомненийна църква   преследвания заради вярата   таня от пазарджик  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
15.07.08 01:31 Цитирай
изказвания: 551
Сатана отдавна си е запазил патента да краде бойните ритми, за да могат "ристиените" да бъдат кротки овце затворени в религиозно осъждение........
ако искате , да повдигнем и темата за християнския секс, за да видите че и там е така-срам и осъждение и едва ли не никакъв съпружески секс, щото е светско или щото така казва"духът"http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
15.07.08 01:45 Цитирай
изказвания: 551
Така и така сме започнали, скоро гледах на Ютуба как Апокалиптика свирят метал и то доста корав само на 4 броя контрабаси или чело май се казват. Слушам и се чудя как ги изкараха от тез цигулки тея звуци:) атва са инструментите на класиците на симфониите:) но явно тоновете са там само да умеш да ги изкараш.

Преди бях слушал пък едно православно "хваление" и то беше наситено с низки тонове, бучене дори, чак депресиращо, с което искам да кажа че внимателна и изчислена манипулация с музика може да доведе слушателите до желаното от свирещия състояние-за пример- тренс музиката с мигащите лазери или чалгата със плътските текстове.
Чел съм че Блек Сабат изчислявали тоновете за да звучат по-страшно. Ако пук обърнете внимание на филмите как се променя музиката когато сцената е пълна с любови ли после с насилие и страх. Всичко е изчислено:)http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
15.07.08 01:54 Цитирай
изказвания: 551
Ето апокалиптика: http://youtube.com/watch?v=PH68Z6ysqZs&feature=relatedпесента е е оригинално на Металика де. Лично аз си мисля че много малко от предлаганата "християнска" музика е християнска тоест вдъхновена от Духа на Бог и изпълнена от осветени съдове............

[ Редактирано 15.07.08 01:57 ]http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
15.07.08 02:10 Цитирай
изказвания: 551
Исихия: Православно хваление

http://youtube.com/watch?v=HDK0-hB8y64&feature=relatedhttp://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
15.07.08 09:10 Цитирай
изказвания: 116
Обичайните приказки - Сатана бил крадец, метълът не бил негов, той нищо не можел да създаде, то било музика за война... и като е музика за бой срещу кого имаш нужда да се озлобяваш толкова? Няма нужда да мразим злите духове до така степен, че да пишем песни за това как ще ги смачкаме. Не за тях трябва да мислим.

Сатана е създател на злото. Бог не го е създал. Дяволът е създал собствения си дух на антихрист, който не е вдъхван от Бога. Освен това пише, че е баща на лъжата. Тъй че в случая е способен да създаде и нищо не е откраднал.

Апокалиптика и Исихия за какво могат да послужат на едно Бижие дете?

Най-отгоре

    
15.07.08 23:16 Цитирай
изказвания: 551
Нещо ме бъркаш: сатана може и си създава много неща дори и без човешки проводници:) на тях само им дава идеите:)
Ти какво знаеш за злите духове?
Срещала ли си се лице с тях?

Не съм казал че метъла е негов, казвам че музиката се определя от духа който я твори, не съм съгласен с религиозните виждания че твърдата музика е сатанинска и се обосновах- овчедушието и стерилността на християните идват от човешки заповеди задвижени от дух който осъжда.http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
16.07.08 01:05 Цитирай
изказвания: 4555

Преслушах ги набързо, нямам това предвид с моя стих


Радвам се, че поне нямаш това предвид.

Аз лично нямам предвид меланхолия - тя не е "плод" на Божия Дух, който живее в Божиите хора.
А относно плодовете на Духа се пропуска винаги "дързостта"


Кой точно казва в новия завет, че "дързост" е плод на Духа?(Между другото, тъй като "дързост" днес има малко негативна отсянка, бих препоръчал "смелост". Но не бих казал, че Бог благоволява във всяка смелост. Зависи за какво става дума.
Бог със сигурност одобрява човек да стои във вярата в Божия син и да не се страхува от заплахи за мъчения или убийство от страна на антихристите.
Такава смелост каквато са имали пратениците определено си е за подражание. Но тя няма нищо общо с агресия, разюзданост, мракобесие, отчаяние, светщина - каквито лъхат от много не-"лигавщин"-ски "християнски" песни/звуко-язви.)

явно целта е да бъдем овчедушни.


Самият Исус казва, "Ето, изпращам ви като овце сред вълци". Ти не си ли съгласен с него? Искаш да е "Ето, изпращам ви като вълци сред овце" ??


Ако под "овечдушни" имаш предвид "страхливи" пред заплахите/похватите на антихристите или обстоятелствата - съгласен съм.
Но ако като противоположност на "страхливи" поставяш трима, четирима ревящи като изтървани от лудницата субекти, размахващи неистово половин-метровите си дълги коси, пъчейки се с ревящи китари и мятащи се насам натам като дивеещи демони - тогава не съм съгласен.

Божията святост и величие нямат нищо общо с подобни земни и под-земни изстъпления. Спомни си за четирите живи същества, които постоянно възгласяват Божията слава и святост - мислиш ли, че те се мятат като побеснели насам натам пред Бога и реват на умряло като освирепели демони? Забрави...


Бих казал, че музиката съвсем не се дели на: "лигавщини" и "яко дънене". Аз лично нито препоръчвам меланхолия или "лигавщини", нито агресивни, свирепи звуко-издевателства, нямащи нищо общо с Божия Дух.
Но неприемливостта на  меланхоличната музика като средство за прославяне на Бога не оправдава агресивна, мракобесна звуко-зверщина, претендираща да има нещо общо с Божия Дух.ако пък погледнем страия завет когато са водили войни, дали са слушали Ейми Грант или някви мощни тъпани от които ти настръхва козинката? Хвалението е част от битката........


По времето на закона Израел са водили различни плътски войни по заповед на Бога (и пак Бог е правил чудеса, като е правил така, че шепа хора от Израел са побеждавали много по големи армии или изобщо не са влизали в бой дори, за да се прослави Бога и да се свидетелства кой е истинския Бог).

В новия Божий завет Божиите хора не водят плътски войни. Не се бият срещу плът и кръв не ползват плътски оръжия.
Но дори да водеха, то отново звуко-зверщините не биха били допустими сред Божия народ.

И дори и да направим прилика, то например при Йерихон, Бог е заповядал на седмия ден да свирят с тръбите - ами нека и сега свирим символично с тръби, лошо няма - нито е меланхолично, нито е зверщина.
Но дори тогава не са правили такива сценични звуко- и тело- извращения, каквито могат да се наблюдават сред "християнските" "железари" и "каменари" (металисти и рокаджии).

Ето я войната ни и враговете ни, според даденото от Бога:


И така, братя мои, усилвайте се в господаря и в мощта на силата му; облечете се във всеоръжието Божие, за да можете да устоите против похватите на клеветника, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от този век, против духове на злобата в небесата. Заради това вземете Божието всеоръжие, за да можете да се възпротивите в злия ден и, като надвиете всичко, да устоите.

И така, стойте, като си препашете кръста с истина
и се облечете в бронята на праведността,
и обуйте краката си в готовност за благовестието на мира,
а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете да угасите всички огнение стрели на злия.
Вземете и шлема на спасението
и меча на Духа, който е Божието слово,
като се молите с всяка молитва и просба в Духа по всяко време и старайте се за същото това с всяко постоянство и молба за всички святи хора и за мен, така че като отварям уста, да ми се даде слово, дръзновено да възвестявам тайната на радостната вест, заради което съм пратеник в окови, за да я разгласявам смело, както ми прилича.Истина, праведност, готовност за споделяне на добрата вест, вяра в Бога/Божието слово, упование в Божието спасение, изявяване на Божието слово, молитви и застъпнически молби към Бога.

Ако дадена музика може да ни насърчи в тази война- Амен, ако пък не, тогава без нея.

Ако дадена музика наистина прославя Божия син и допринася за Божието възвеличаване, а не  опозоряване - Амен, ако пък не, тогава без нея.

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
хвалебствена музика,   хвалебствени песни
    
16.07.08 04:19 Цитирай
изказвания: 551
хихих дързостта не посочена като плод на Духа:) но кво каза ЙХВХ на Исус Навиев? а кво казаха хората за простите и неучени рибари?по какво познаха че са били с Исус?Явно Той е бил доста смел и дързък да се противопоставя на големите тълпи с камъните.

За какво се молеха събраните в Деяния и се потресе мястото?

Нямам предвид разни метяляги с развето коси нито им правя реклама ттука, само дадох линк за да се види различните видове музика -православната и тая на апокалиптика как се свири акустично, не казвам че те са от Бога:))))))))

Ако теб те насърчава дадена музика аз не те съдя:)
света е широк и народите много и ритмите им са различни. аз а дързостта си прав-тя трябва да бъде правилна и под контрола на Духа, но който е религиозно задръстен, как ще я има?

Като овце сред вълци?ти виждал ли си стадо овце?аз съм от село:) знам за кво става дума.
Исус ползва сравнения-гълъби, змии, овце, като набляга на някои качества на тези животинки, това не значи че трябва да бъдем овце като овцете, а вълците че света е зъл, жесток, ограбващ.

Относно хвалението имах предвид че дадена музика настройва хората по даден начин-например марш или бойни барабани се различават от хоро и ръченица, но явно не разбирате какво ви казвам. Както и да е, слушайте каквото ви допада и се ослушвайте дали Бог е в него:))))))))) и тоя който не слуша да не осъжда тоя който слуша, а тоя който слуша да не презира тоя койте не слуша, всеки пред своя си Господар стои и пада, ако мога така да перефразирам Павел.http://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
16.07.08 13:39 Цитирай
изказвания: 116
Излиза, че метълът е праведен защото ако той липсва в хвалението, сме стерилни овце и сухари. Това ли са достойнствата на метъла? Че не е стерилен, а вълнуващ? Коя част от теб вълнува, "Ураган"? Плътта ти вълнува.

Срещала съм с със зли духове. Странно, повод за срещата ми беше метълът........

Най-отгоре

    
16.07.08 14:45 Цитирай
изказвания: 1582
SparedByMercy:

Срещала съм с със зли духове. Странно, повод за срещата ми беше метълът........

 
Иии, ти ме заинтригува! Я разправяй!Christus regnat
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF