Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

богати християни   божията общност   виктор вирчев   годфри блум   дали бог е любов   йейл   обществено възпитание   писано е   терор над семейството   хупостасис  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Заклеване в "Бог" Аполон пред "всички богове и богини" (и с други клетви). Какво казва живият Бог?
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

10.07.08 15:51 Цитирай
изказвания: 4916
(първоначалното име на темата беше: Лекарите - в Божието царство или в царството на сатаната?)


SparedByMercy:

Аз не помня Бог да е лекувал някого чрез преливане на чужда кръв, вадене на органи и слагане на чужди органи. Тези ужасни касапски методи са от Асклепий.

Съвременното мъченичество в много случаи се изразява в това да откажеш лекарска "грижа". Мерси! Ти си се клел в Аполон и всички богове, сам се мислиш за бог, живееш развратно, не познаваш Исус, а ще ми казваш да си прелея чужда кръв! Ако трябва ще умра под подигравателния ти и съжаляващ ме поглед, но няма да ме пориш!

Лекарите се учат върху трупове, а Бог каза на евреите, че стават нечисти като пипнат труп. Това някой спомня ли си го?


[...]

...няма начин да си лекар и да не вършиш грях...

(подч. мое)
Добавям и връзка към Хипократовaта клетва, която доколкото зная всички лекари по света са длъжни да положат и да подпишат, и без която не им позволяват да упражняват лекарска професия.Относно случая с лекаря Лука, искам да отбележа, че очевидно след като вече Лука е повярвал в Божия син Павел казва:

Поздравяват ви обичаният лекар Лука и Димас.
/из п-мото до кол./

а не например :
Поздравяват ви обичаният бивш лекар Лука и Димас.


Т.е. изглежда, че Лука си е бил лекар и след като е повярвал. Т.е. само по себе си не е проблем човек да е лекар и да вярва в Божия син.
Но това не означава, че Лука, вярвайки в Божия син, е приел да полага клетва от вида на Хипократовата клетва, в която се отправят клетви към лъже-Богове, което е голям грях пред живия и истински Бог.

А като добавим и това, че Божият син е заповядал на своите си да не се кълнат с никоя клетва, то става още по-лошо.Поне за момента аз не виждам, как вярващ в Божия син човек би могъл да стане действащ лекар, щом всички лекари преди това биват задължавани да полагат тази идолопоклонническа клетва, и изобщо трябва да се кълнат независимо с каква клетва. От друга страна ако някой вече е станал действащ лекар и чак след това е повярвал не виждам проблем да продължи да упражнява професията си, освен ако не върши някакви допълнителни "неизбежни" грехове чрез нея. И така... възможно ли е някой вярващ човек в днешно време да стане лекар
и в същото време да не върши грях, и Бог да го приема за част от своя народ?

[ Редактирано 28.07.08 16:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
клетви,   лекари,   медицина,   хипократова клетва
    
10.07.08 16:14 Цитирай
изказвания: 1582
Личният ми лекар е християнин, евангелист. Доста е всеотдаен и грижлив като лекар.

Ако някоя ПРОФЕСИЯ би била СПЪНКА ЗА СПАСЕНИЕ НА ДУШАТА, то несъмнено Сам Исус би говорил за това. Също и Неговите апостоли в посланията им. Обаче в никой превод на Писанията не съм видяла такова нещо. Исус каза дори на бирника /а юдеите мразеха бирниците, за тях те бяха олицетворение на злото/, че е Авраамов син.

Също така Сам Господ Исус ядеше и пиеше с БИРНИЦИТЕ И БЛУДНИЦИТЕ, ЗА КОЕТО ФАРИСЕИТЕ ГО ОБВИНЯВАХА.

Явно не се е гнусил и от лекарите.

Поставяйки така въпроса за лекарите, или коя да било друга човешка професионална дейност, се поставят СПЪНКИ и СЪБЛАЗНИ. Щом като в Писанието няма податки, че упражняването на дадена професия или неупражняването й има някакво отношение към спасението на душата, то кои сме ние да обсъждаме това изобщо?Christus regnat
Най-отгоре

    
10.07.08 16:22 Цитирай
изказвания: 4916

Тигър, все пак виж по-горе нещата, които са посочени като проблеми.
Как би ги решила?


1. "...Лекарите се учат върху трупове, а Бог каза на евреите, че стават нечисти като пипнат труп..."
Тогава?

2. Не се допуска някой да стане лекра ако първо не положи и подпише идолопоклонническата "Хипократова клетва". (Освен клетви към лъже-Богове, което е огромен грях пред живия Бог, то дори че това е просто някаква клетва е в противорчие с Исусовата заповед неговите последователи да не се кълнат с никаква клетва.)
Тогава?

Може би има и още неща, но за момента се сещам за тези.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
10.07.08 16:48 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:


Тигър, все пак виж по-горе нещата, които са посочени като проблеми.
Как би ги решила?


1. "...Лекарите се учат върху трупове, а Бог каза на евреите, че стават нечисти като пипнат труп..."
Тогава?

2. Не се допуска някой да стане лекра ако първо не положи и подпише идолопоклонническата "Хипократова клетва". (Освен клетви към лъже-Богове, което е огромен грях пред живия Бог, то дори че това е просто някаква клетва е в противорчие с Исусовата заповед неговите последователи да не се кълнат с никаква клетва.)
Тогава?

Може би има и още неща, но за момента се сещам за тези.


Много просто се решават.
По първа точка. Живеем във времето на НОВИЯ ЗАВЕТ. Но дори и във времената на Стария, Бог беше измислил начин за очистване от нечистотите. В Новия Завет, на Първия апостолски събор ясно е казано към християните от какво да се въздържат.
Йосиф от Ариматея нечист ли стана като се погрижи за тялото на Исус? И да е станал по Закона, той е предприел необходимите мерки да се очисти според Закона. Но ние вече не сме подвластни на Старозаветния закон. Ако някой иска да го спазва - негова воля.

По втора точка. Още по-просто решение. Ако като християнка уча за лекар /което няма да стане, щото вече учих достатъчно / трябва да положа тая клетва и съзнавам какво значи, просто няма да я положа и ще кажа защо. Живеем във време на свобода на съвестта /която властите зачитат повече, за разлика от някои религиозни фанатици/.

Повечето лекари обаче я произнасят съвсем формално, без изобщо да й вярват. Което ме кара силно да се съмнявам, че те се оскверняват с нея. Защото НЕ Й ВЯРВАТ.
 
Еурет, прочети писанията на Павел относно яденето на идоложертвено. После ела да си говорим
Christus regnat
Най-отгоре

    
10.07.08 17:17 Цитирай
изказвания: 4916

По втора точка. Още по-просто решение. Ако като християнка уча за лекар /което няма да стане, щото вече учих достатъчно  / трябва да положа тая клетва и съзнавам какво значи, просто няма да я положа и ще кажа защо. Живеем във време на свобода на съвестта /която властите зачитат повече, за разлика от някои религиозни фанатици/.

Повечето лекари обаче я произнасят съвсем формално, без изобщо да й вярват. Което ме кара силно да се съмнявам, че те се оскверняват с нея. Защото НЕ Й ВЯРВАТ.
 
Еурет, прочети писанията на Павел относно яденето на идоложертвено. После ела да си говоримНе, не става така. Когато държавният закон не ти позволява да упражняваш дадена професия без преди това да положиш пред свидетели клетва и да подпишеш тази клетва, ти не можеш законно да упражняваш тази професия и няма да ти издадат официален документ.  Те няма да ти издадат документ, а ти можеш да продължиш да си живееш със „свободата на съвестта“, но без документ за лекарска правоспособност.

Всички лекари имат такъв официален държавен документ, който освен потвърждение за професионалните им умения е официално свидетелство (за съжаление, против тях), че са нарушили заповедта на Исус към неговите да не се кълнат с никакви клетви, и освен това са направили огромния грях да се кълнат не в какво да е, а в лъже-Боговете споменати в идолопоклонническа Хипократова клетва. Заради поклонение на подобни лъже-Богове Бог е изселил Израел от земята им и ги е откарал под Вавилонско робство за десетки години, и мнозина от тях са били убити поради идолопоклонството (поклонение на изображения) им.

Ако пък решиш да пренебрегнеш държавния закон и започнеш нелегално да упражняваш лекарска професия (без да полагаш и подписваш Хипократова клетва), то тогава ставаш престъпник на държавния закон,  и съответно и престъпник пред Бога. Защото Бог е заповядал на своите си да се покоряват на държавния закон (когато той не те задължава да вършиш грях пред Бога). Примерно такъв закон е закона за данъците. Въпреки, че вероятно Бог не одобрява много от държавните данъци, неговата заповед е Божиите хора да си плащат данъците за да не се хули вярата в Божия син.


За лъжата при кълненето също изобщо не става.
Бог е казал, че ще съди хората и по думите им. Т.е. ако някой произнася клетва, в която не вярва такъв на практика се явява лъжец пред Бога и ще бъде съден от Бога като лъжец.  
Ако някой се подписва под клетва, която не вярва такъв отново се явява лъже пред Бога.

„...От думите си ще бъдеш осъден, и от думите си ще бъдеш оправдан...“.

А след това, освен всичко, се оказва и клетвопрестъпник пред Бога, защото се е клел с клетва, в която не вярва, и която съответно не смята да изпълнява.

Така, че засега не виждам как някой вярващ човек може да стане лекар и да остане в Божието царство.Ако вече е станал лекар и чак тогава е повярвал засега не виждам проблем,
но ако вече е повярвал преди да стане лекар, то не виждам как може да стане лекар и да остане в Божието царство.

ПС
Между другото Бог не е говорил за „религиозни фанатици“и не е казал това да е грях. Какво имаш предвид (ако използваш понятия регламентирани от Бога, а не от света)?

Бог не зачита нещо наречено „свобода на съвестта“. Който отхвърля истината разкрита то Бога  и Божието спасение, и не повярва в Божия син Исус, такъв  ще бъде осъден от Бога и хвърлен във вечния огън.
Бог зачита признаването на истината, открита от Бога.
Човек не може да избира истината - кое е истина, и кое не. Когато Бог му даде възможност да избира, човек може единствено да избере дали да признава истината, показана от Бога (и съответно Бог да му позволи да живее), или да отхвърли истината (и съответно да бъде осъден от Бога във вечния огън).


[ Редактирано 10.07.08 17:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
заклеване,   клетви
    
10.07.08 17:54 Цитирай
изказвания: 1582

Поради факта, че навсякъде в Новия Завет много се говори за СЪВЕСТТА, помествам този текст от посл.на Павел към коринтяните.


ГЛАВА 8, Първо послание на ап.Павел към коринтяните

1. Що се пък отнася до идоложертвените храни, мислим, че всички имаме знание. - Добре, но знанието възгордява, а любовта назидава.
2. Ако някой мисли, че знае нещо, той още нищо не е тъй узнал, както трябва да знае.
3. Ако пък някой люби Бога, той е познат от Него.
4. - Колкото за ядене идолски жертви знаем, че идолът е нищо в света и че други бог няма, освен Единаго Бога.
5. Защото, макар и да има само по име богове, било на небето, било на земята (както и има много богове и много господевци), -
6. ние обаче имаме един Бог Отец, от Когото е всичко, и ние сме у Него, и един Господ Иисус Христос, чрез Когото е всичко и ние сме чрез Него.
7. - Добре, но не у всички има това знание; някои с досегашните си понятия за идолите ядат идоложертвено като идолски жертви, и съвестта им, бидейки немощна, се осквернява.
8. Храната не ни приближава към Бога, защото, нито ако ядем, печелим, нито ако не ядем, губим.
9. Пазете се обаче, да не би някак тая ваша свобода стане съблазън за немощните.
10. Защото, ако някой види, че ти, който разбираш, седиш на трапеза в капище, то неговата съвест, като на немощен, не ще ли го насърчи да яде идолски жертви?
11. И при твоето разбиране ще загине немощният брат, за когото е умрял Христос.
12. А като грешите тъй против братята и биете немощната им съвест, вие грешите против Христа.
13. Затова, щом храната съблазнява брата ми, няма да ям месо никога, за да не съблазня брата си.

 Christus regnat
Най-отгоре

    
10.07.08 17:57 Цитирай
изказвания: 1582
Бог не казва и някоя професия да е грях.А фанатизмът е грях, защото се основава на ОМРАЗА, а не на любов.Christus regnat
Най-отгоре

    
10.07.08 18:23 Цитирай
изказвания: 4916

Но този цитат няма нищо общо с това, което разглеждаме.

Тук се казва, че по принцип няма проблем някой да яде месо, като благодари на Бога и признава че Бог го е дал. Това е за силните във вярата.

Но въпреки че това е така, то ако някой каже, че това месо преди това е било принасяно на изображения, то ако наоколо има слаб във вярата – т.е. такъв който до скоро е вярвал, че изображението е „нещо“ -  то тогава силният във вярата не трябва да се ползва от правото си да яде това месо,
и то не за друго, а защото слабият във вярата може да се подведе, че брат му одобрява да се вярва в изображенията (лъже-Богове) и да им се принасят жертви,

и по този начин ще стане така, че силният във вярата няма да извърши грях като яде това месо, защото той знае, че изображението е нищо и, че храната му е дадена от живия Бог,

но  слабият във вярата ще извърши грях, понеже ще яде от това месо със съзнанието и вярата в изображенията (лъже-Боговете), т.е. ще яде идоло-жертвено ястие в истинския греховен смисъл.

За това силният във вярата трябва да се грижи за живота на брат си, който е слаб във вярата, и да се отказва от иначе позволена храна, когато тя може да събори неутвърдения брат във вярата.И всичко това не променя нищо от това, което съм казал по-горе, нито му противоречи:

Който вярващ се кълне с каквато и да е клетва, нарушава заповедта на Исус неговите да не се кълнат с каквато и да е клетва.

Който човек се кълне чрез идолопклонническата Хипократовата клетва в лъже-Богове, извършва още по-голям грях пред Бога, който граничи с поклонение на изображения(лъже-Богове), или „идоло-поклонство“.

Който се кълне и подписва под клетвата си лъжливо, се явява лъжец пред Бога.

Който се кълне лъжливо се явява клетвопрестъпник пред Бога.
Бог не казва и някоя професия да е грях.


Въпреки че има професии, които са явен грях, все пак в случая не става дума, за това, че дадена професия сама по себе си е грях,

а става дума за конкретни ситуации, в които хората извършват дадени грехове като:

кълнене в лъже-Богове,
лъжлива уста,
клетво-престъпване.

Тези не показват любов към Бога.А фанатизмът е грях, защото се основава на ОМРАЗА, а не на любов.


Въпросът е че Бог не е регламентирал това.
Какво е „фанатизъм“ според теб?
За да зная какво точно имаш предвид
и да мога да сравня с това, което Бог е казал,
и да мога да преценя дали е грях или не,

и също да мога да преценя, дали отказването да се вършат изброените от мен по-горе грхове пред Бога, е това, кеото ти наричаш "фанатизъм"

[ Редактирано 10.07.08 18:30 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
11.07.08 10:27 Цитирай
изказвания: 1582
Християнин не може и не бива да се кълне на Аполон /или друг лъже-бог, плод на човешката фантазия/. Това е повече от ясно. Под "фанатизъм" вече казах какво имам предвид.

Учудва ме как досега християнската църква не е въстанала срещу безумието "Хипократова клетва". Все пак нямам информация дали се прилага навсякъде по света, както и дали се е прилагала по всяко време в историята, както и на местата, където се прилага в какъв вид се прилага. Лично аз доста силно се съмнявам да се прилага във всички страни.Christus regnat
Най-отгоре

    
11.07.08 11:37 Цитирай
изказвания: 581
Пак задълбахме в клетвите!
Що народ се е клел като воиници, а всички по възрастни от 20г като чавдарчета, пионерчета , комсомолци, студенти и ...лекари.
А юристите и съдийте.
Няма човек, който да не го е правил под една или друга форма!!! - поне по -възрастните!george

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF