Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ное   разкриване от исус помазаника   синайски кодекс   спасение за умрелите   събиране за изграждане   тест pcr   търсене на божието царство   хомосексуалисти   човекът на греха   шпоиниране  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Пастор Иван и Мария Иванови
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

21.06.08 01:17 Цитирай
изказвания: 5004
Като чета изобличенията/обвиненията на пастор Васил Петров към софиянците, се сещам, че  от известно време наблюдавам едно странно явление: Kогато се обявява директора/собственика на дадена организация от "евангелски" тип се използва една особена форма на изразяване:

"пастор <първото име на пастора> <първото име на жената на пастора> <фамилното име на пастора в мн. число>",

напр.: "пастор Иван и Мария Иванови"

Като оставя настрана това, че в новия завет не се говори за пастори, нито за "четири-, пет-, шест- и-колкото-и-да-е-кратни служения", от чисто комуникативна гледна точка подобен израз ми се струва съвсем чужд на българския език, а откровено казано и на смисленото говорене и изразяване.

От горния израз оставам с впечатление, че пасторът всъщност представлява семейството на Иван, като изключим евентуалните му деца. Т.е. пасторът е Иван и жена му заедно, а не само Иван.
Което изглежда доста странно.

За да стане по-ясно мога да дам следните хипотетични примери:

Доктор Иван и Мария Иванови
Професор Иван и Мария Иванови
Доцент Иван и Мария Иванови
Маестро Иван и Мария Иванови
Президентът Иван и Мария Иванови
Министър председателят Иван и Мария Иванови
Генерал Иван и Мария Иванови

и т.н.  Всички тези звучат не по-малко странно от "Пастор Иван и Мария Иванови"


Чудя се, само аз ли намирам подобно говорене за странно?

Някой знае ли предисторията и причините, породили това тясно "евангелско" явление? Що за феномен е това?

[ Редактирано 21.06.08 03:55 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
пастируване,   пастор,   пастори,   пасторши,   петкратно служение,   седемкратно служение,   църковнически жаргон,   шесткратно служение
    
21.06.08 20:20 Цитирай
изказвания: 116
Аз подозирам, че знам. Повярвах в църква, чиято пета точка от Mission statement-а е да създава здрави семейства. Съответно постоянно хората биват сватосвани по конференции и подтиквани да се женят. Жената на пастора имаше право да се изказва от амвона. Бяхме задължени да я приемем като част от пастора. Нали са една плът? От тук и решението, че госпожата също е пастор.

Съвсем скоро тази формула на изказване ще отвори път на "пастор Мария Георгиева" и църквите ще бъдат управлявани от жени.
адм.бел.
разкл. в: Съвременни заблудителни учения


Най-отгоре

    
22.06.08 01:00 Цитирай
изказвания: 5004
Мисля си, че ако в новия завет няма пастори (директори/собственици на религ. организации), но въпреки това някои хора са си измислили такива и са си ги сложили на главите си, то и жени-пастори ако си сложат не е кой знае какво... Всъщност аз мисля, че зная за една такава жена-пастор.
Явно положението се възприема както връзката цар-царица. Ако се покоряваш на един цар, какво друго ще направиш и спрямо царицата? Допускам, че по аналогия с тежкото „генералша“ се е появило и евангелисткото „пасторша“ (преди време тук имаше дискусия относно един трагичен случай, в който беше замесена именно една „пасторша“). И като споменаваш за плътта, аз определено си мисля, че това ще да има някаква връзка с нещо плътско.
Но поне кичозното „пасторша“ не звучи така съмнително като неотразимото „пастор Иван и Мария Иванови“

Аз се "дивя" на това, че някои хора са изгубили елементарно чувство и употребяват на сериозно и най-авторитетно този абсурден израз, който е достоен в най-добрия случай, за сценарий на комедия, но за съжаление съвсем не е смешно.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
22.06.08 21:31 Цитирай
Гост
То и сега се "командувата" от "половинките" им, някъде явно, някъде зад...амвонно. А между другото някой да е срещал и заветната новозаветна мечта на мирянина - н.в. АМВОНЪТ!! Ще съм много благодарен ако ми помогнете със староеврейски или старогръцки сведения за това явление. А това, че жената на н.п.с. ПАСТОРЪТ се е именувала "пасторша" и се ползва с всички привилегий на евангелско-протестанския клир е малката беля. Какво ще кажете за децата, внуците и до н-то пколение пасторчетатааааа? Да не говорим срещу помазаниците Божий, че фуу..ще ни анатемосат и отлъчат, ама кой е луд да се лишава от "златната кокошцица" , която си пуска всеки път яйчцето в дискуса. То затова и хомобракове се пръкнаха с "черковната благословия" и много офиси се "осветиха" и ... вие ги виждате и знаете. Парите със сигурност са сила, но: "Който обвинява праведния и кото оправдава нечестивия - и двамата са мерзост пред Господа" А навремето си спомням, че се запознавах с един с много титли към името и когато го попитах как всъщност се казва ми се обиди.

Най-отгоре

    
22.06.08 23:11 Цитирай
изказвания: 116
Такава твърда любов трудно се преглъща. Като станем християни и греховете ни стават християнски. Като станем "лидери" пък вече сме неспособни да грешим. И изобличенията стават най-омразното и неприемливо нещо.

Преди малко убих една щипалка в банята и получих откровение за Божията мощ... Благодарих на Господ че е проявил милост последния път когато съм извършила "християнски" грях и не ме е смачкал.

Най-отгоре

    
23.06.08 01:28 Цитирай
изказвания: 5004

По принцип е ясно, че не е добре пред Бога един мъж да бъде управляван от жена си, но (дори и в много реални случаи евентуално да е станало така) не мисля, че нещата сред определени групи вярващи щаха да станат кой знае колко по-добре, ако пасторите вече не са управлявани от жените си, но все пак си останат пастори (т.е. поставени директори или собственици на религ. организации, за каквито в новия завет и дума не се споменава).

И аз съм на мнение, че феноменалният израз "пастор Иван и Мария Петрови" навява на определени мисли по отношение на съответните съпруги.

За отбелязване е, че дори генералшите не са дръзнали да изискат аналогичното "генерал Иван и Мария Иванови" спрямо себе си, като съпруги. Поне аз не съм чувал никога подобно "чудо"...


[ Редактирано 23.06.08 02:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
23.06.08 09:41 Цитирай
изказвания: 1582
eureth:

Но поне кичозното „пасторша“ не звучи така съмнително като неотразимото „пастор Иван и Мария Иванови“ Аз се "дивя" на това, че някои хора са изгубили елементарно чувство и употребяват на сериозно и най-авторитетно този абсурден израз, който е достоен в най-добрия случай, за сценарий на комедия, но за съжаление съвсем не е смешно.


Еурет, приятелю, не се диви чак толкова. Вероотстъпничеството и родоотстъпничеството на българските протестанти ще ги доведе един прекрасен ден до там да се отрекат и от това, че са българи. А от Христос явно отдавна са се отрекли, поне повечето.

Сега ще ти обясня откъде идва феноменът пастор Иван и Мария Георгиеви. В английския език, особено в приеми в  обществото, представянето на гостите е: Mr. and Mrs. John Smith. Не Mr. John Smith and Mrs. Jane Smith например.
Следователно и "българските" евангелисти, по примера на жабата, видяла да коват вола, са приели един англоезичен израз /иначе нормален в английски ез./.

Нека като сме почнали, да довършим. На английски казват prophetical office, и си звучи нормално на техния език. На български се кичат с: пророчески кабинет, апостолски кабинет, пасторски кабинет и не знам още какъв кабинет.

По примера ти как звучи на български "доктор Иван и Мария Георгиеви", "пророчески кабинет" звучи като: ЗЪБОЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ, ЛЕКАРСКИ КАБИНЕТ и т.н.

Абе да са живи и здрави, то абсурдите им няма да свършат.Christus regnat
Най-отгоре

    
23.06.08 10:12 Цитирай
изказвания: 5004

А в същото англоезично общество употребяват ли "pastor John and Mary Smith", какъвто е българският уникат? Все пак то е по-различно от "Mr. and Mrs. John Smith", за което казваш.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
23.06.08 10:32 Цитирай
изказвания: 1582
Срещала съм и пастор Джон и Мери Смит, не помня конкретни имена, затова използвам "Джон" и "Мери". Чела съм подобни примери, но за тях това е нормално. 
Има и лорд и лейди Джон Смит, например.  Christus regnat
Най-отгоре

    
23.06.08 11:15 Цитирай
изказвания: 5004
Като е станало дума за това, се сещам за български изрази от типа:

"Не мога да си чуя мислите от този шум наоколо!"(т.е. поради шума)

или пък подобния: "Нищо не мога да чуя от вас!" (т.е. поради това, че вие вдигате шум)

При което не мога да не си помисля за актуалното (Васил Петров):

...За жалост София не чу от Бог.

или

...Няма църква в София, която чува от Бог!...[ Редактирано 12.03.09 15:18 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
васил петров
 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF