Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

bayer   trias   wikileaks.org   армии от изток   втори вселенски събор   евхаристия   забрадка   неправедното богатство   процесор   смисъл на вярата  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
13.03.11 11:29 Цитирай
изказвания: 2090
http://blog.apostolos.bg/   - забележете начина на писане и духа. Забележете липсата на познаване на писанията и отхвърлянето на аргументация на база на тях. Забележете емблематичният израз :

Горната констатация не е проблем на текста ми – нищо ново под слънцето... За сметка на това, актуален проблем за мен е (като вярваща в Исус и принадлежаща на църква „Прелом”) темата за пастори-доносници, която...
. Забележете демонстрираното непознаване и неуважение на святите писания. Кампания, която не се води в името на Бога, като се вадят греховете само на тези, които не са ЧАСТ НА ПРЕЛОМ, разбира се. Лицемери! Популисти! Демагози!


  Не е важно, че повдигнатия проблем за мнозина е незначителен на фона на житейските несгоди на повечето от нас. Проблем е, че повечето от нас не вдигат поглед да видят, че несгодите ни се дължат и на тази гнойна рана, която се нуждае от Божията хирургия, наречена: Истина. Проблем е, че отново ще се втренчим в хоризонталата: "кой си ти Георги, че да ме питаш, я погледни себе си!" И малцина ще отчетат, че в този случай този, който повдига въпроса, не е важен. Въпросът е важен, при това – належащ! И макар и позакъснял, този въпрос все пак дойде. Слава на Бога!
- извинете ме, но по-голям популизъм някой в скоро време да е срещал сред вярващите? 

-1- има "гнойна рана", която се нуждае от "Истина"

-2- проблемът, да му се не види и на проблема, е че "ще се втренчим в ....Георги"

-3- много малко (кои са тези?  - правилно, Преломци!!!) ще отчетат, че този, който повдига въпроса не е важен

  Колко от тези хора си затварят очите от греховете на лидерството, затварят си очите от еретичните проповеди на Калоян Курдоманов, на зомбирането, лъжите? Ако има такова нещо като "Истина" - тя само за другите ли е, или и за Георги? Ако някой е бил виновен за появата на "гнойна рана", то този ли, дето е осакатявал и рушал Тялото и е виновен за сумати грехове, е невинен?

НО НЕ. ИСТИНАТА Е ОБЩОВАЛИДНА. ТЯ КАСАЕ И Г-Н Г.БАКАЛОВ. И АКО ТОЙ ВАДИ ПРЪСТ НЯКОМУ, НЕКА ИМА ДОБЛЕСТТА ДА ПРИЕМЕ И В СВОЕТО ЛИЦЕ ПРЪСТ ОТ НЯКОГО. Разбира се, това е далеч от разбиранията му за "апостолска власт", "проповядване с власт" и "лидерство", въобще.  

[ Редактирано 13.03.11 12:29 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
13.03.11 18:23 Цитирай
изказвания: 4
Владо, твоето описание на това, което си преживял в Прелом, до голяма степен се покрива с моето. И аз опрях до момент, в който бях уязвима и вместо пастирска грижа, получих унижение, злоба и омраза. И след шамарите отрезнях да видя в какво съм се забъркала. Не съм търсила сем. Бакалови да се изяснявам, защото ударът дойде именно от тях - бях срината и буквално не можех спокойно да ги гледам, камо ли да се владея при разговор с тях. Ти си търсил Георги, защото още си имал доверие в него. Аз не.

Когато се питам дали има смисъл от някакви действия, целящи разобличаването на Бакалов, то е защото много от хората, които са около него, особено тези, които са там от началото или почти от началото та досега, знаят (имат информация) за много повече уличаващи факти и събития от мен, но въпреки това стоят там. Аз разбирам - не е лесно да си дадеш сметка, че си вложил толкова много години, толкова усърдие, сили, ако щеш - финанси, за изграждането на едно ЧОВЕШКО царство. Не е лесно да излезеш лице в лице с факта, че си се посветил ревностно на една ЛЪЖА. И те обикват лъжата повече от истината и не искат да я видят.

Най-отгоре

    
13.03.11 21:44 Цитирай
изказвания: 2090
 Гери, аз преди да стане конфликтът с Калоян (Курдоманов), защото той е човекът, който направи цялата гадост по нашето дамгосване и изгонване...опс! - "Временно отлъчване", пардон, както излъгаха хората, аз вече имах едно на ум относно Георги. На няколко пъти той ми даде да разбера, че не е добре. Искам да кажа : че Георги е с хлопаща дъска. Ще дам много прост пример : аз бях ама толкова ревностен за него, че на работата си аз търпях повече гонение, че съм "с пастор Бакалов", отколкото че съм "християнин"! И един ден един от моите приятели - опоненти ми каза така (няма да забравя това никога!) : - Абе, момче, ма ти тука живота си даваш за тоя дриХХХХльо Бакалов, а сигурен ли си, че един ден ако изпаднеш в нужда и го помолиш - ама ей-така - човешката за помощ, той ще ти помогне? Сигурен ли си ?! На което аз отговорих така : - Без значение на него, без значение на случаят, ако би изникнал, аз държа вярата си на Исус от Назарет. Ако Георги не ми помогне - в каквото и да е - нека да е за негова сметка. Аз вярвам в Господа Исуса, не в Георги.
 

  Значи, за да претърпи отношението ми към него такъв развой...явно има защо!

  Този ден дойде. Неща заляха семейството ми. Бях отчаян. Чакахме помощ от години. Молихме ги със сълзи на очи - КАКВО УНИЖЕНИЕ, ВСЪЩНОСТ - за една молитва да чакаш години !!! Попълних два вида молби, в които въпросите бяха от тотално личен аспект (например : "Кога за първи път си правил секс? С кой - с мъж, или жена? Преди, или след като си повярвал?")Опитахме се да се опрем на "лидерството" и то като тръстика, се счупи и промуши ръката ни. Няма да забравя този ден, в който Емил (Емил Старейшински сега е изгонен и самият той не е пастор на Прелом, Калоян го измести  и него) ми се обади на митницата и като хистерик крещеше по телефона ми : - Защо ми затваряш?!! Защо ми затваряш?!!! Не ми затваряй бе, ей!! Ти знаеш ли кой съм аз бе, ей, момченце ?!! - а аз му отговорих хладно :  - Зная. Един развилнял се и самозабравил се пастор.

  Естествено, вече зная какво значи "пастир" - той живота си дава за овцете, а тези са душевадци - отрови за Тялото, ракови клетки, безводни облаци, вълни, които без свян пръскат гнусотиите си сред вярващите, а те са слепи и безумни, та ги търпят. Но денят на Господа иде - пълен с гняв и съд за Неговите врагове.

  Хората около Георги, които знаят повече - ти сама ги определи железно : те са обикнали лъжата. В книгата "откровение " се казва така : 

____________________________

  12. Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.
  13. Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.
  14. Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат при дървото на живота, и да влязат през портите на града.
  15. А отвън са псетата {Виж. Фил. 3:2.}, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки, който обича лъжата и лъже.
  16. Аз, Исус, изпратих ангела Си, за да ви засвидетелствува това за църквите. Аз съм коренът и потомъкът Давидов, светлата утринна звезда.
-22-
_____________________________________

  Няма да се учудя, когато при идването на Исус те бъдат хвърлени там, където е редно. Господ наш иде. Нека тези, които не Го любят бъдат проклети.

  Поведението и действията на Георги ще излезнат в доколкото може пълен вид, в общественото пространство. Интересно как ли ще се молиш, Георги сега ? Ще ни прокълнеш ли, както направи преди години, апостоле? Давай, давай,...кълни, проклинай, цитирай стиховете от Второзаконие. Само внимавай - Господарят иде скоро. В ръката Му е заплата за всеки - според каквито са делата му. И това, както ми беше писал, НЕ Е ЗАПЛАХА - аз ти казвам какво ще стане с теб. Дано се убоиш и отрезвиш.

  Владимир." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
14.03.11 00:20 Цитирай
изказвания: 4
През май се връщам в България. Ще се свържа с вас с Бени да се видим и да говорим на живо. Мисля, че идеята ти с личните свидетелствата е добра и съм готова да съдействам с каквото мога. Бог може да покаже на тези хора милостта да почувстват изобличение, да изрезнеят и да получат шанс за покаяние.

Най-отгоре

    
14.03.11 13:29 Цитирай
изказвания: 2090
Амен, да бъде волята на Небесният Бог. Ще се радваме да се видим на живо - толкоз време мина.. Поздрави от нас.

Следи дотогава темата и ако можеш - подпомагай. Помолил съм едни други наши познати да се включат. Съпругата като теб и като Бени беше хвалител, че дори и беше "главен хвалител" и тя определено има какво да каже и то има тежест .

Владо." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
25.03.11 15:40 Цитирай
изказвания: 14
в Матей 18:15-20 пише за това как да изобличаваме греха и в стих 16 " от устата на 2-ма или 3-ма свидетели да се потвърди всяка дума"  . Не знам вече колко станаха хората свидетели  които познавам от които чувам ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА за Бакалов Прелом и АРЦ а именно проклинане на хора несъгласни със меко казано нехристиянските доктрини и методи на диктаторите на Бакалов и сие, и тези молби за освобождение дето пишеш за сексуалния си живот което е абсолютно небиблейско къде попадат тези молби,Бакалов да не е масон под прикритие както се чува за някои лидери от американския протестански елит че са масони 33та степен и да съсипва църквите в България или агент на запада или Бог знае на кого,къде отиват тези молби "уж отивали на сигурно място" Ай стига бе да имаш доверие на хора пълни с лицемерие е все едно да се довериш на дявола не случайно Христос не се доверяваше на хората защото познаваше всяко човешко сърце.
Преди години отрязах един пастор който ме натискаше да попълвам молба за членство в църквата му и го попитах "къде в Божието Слово пише че по този начин се става член на църква и член на едно Божие семейство"  и този пастор не ми отговори, пак го попитах ето Библията отвори я и ми прочети.Точно в стила на Прелом АРЦ и другите като тях този пастор се измъкна и зад гърбът ми почна да ме плюе.
Трябва да изобличаваме грехът така че враговете ни да бъдат посрамени както когато фарисеите и книжниците попитаха Господ редно ли е да се дава данък на кесаря в
Матей 22:17 -22 стихове а в стох 22 пише че " а те го оставиха и си отидоха"
Нека ходим с Бог той ще ни дава мъдрост и ще засрамим нечестивите.Тези които си мислят че ходят с Бог а са лукави ще бъдат посрамени а ако не се покаят Божието Слово е категорично няма да видят лицето на Бога както го пише в откровение 22 и в цялата Библия.Най-отгоре

    
28.03.11 13:30 Цитирай
изказвания: 2090
Когато някой каже за "Антихриста", то умствената представа на хората за същият е "някой, който се противи на Христос". И това отчасти е така, имайки впредвид представката "анти", която говори за обратна насоченост, нещо, което е обратно, противно: напр. - анти-комунистически, анти-руски, анти-европейски, анти-социален (или "а-социален"). "Антихристос", за съжаление, не е просто ПРОТИВНИК на Помазаника (Христос), а е Негов лъже-образ, вариант, измамлив лик и имидж. Това, ако се схване, то Божиите хора ще си спестят МНОГО (някои - цяла вечност).

Когато се възмущава в гнева си против хора, които представят "Друг Исус", Павел ги проклина :


8. Но ако и САМИ НИЕ ИЛИ АНГЕЛ ОТ НЕБЕТО ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, НЕКА БЪДЕ ПРОКЛЕТ.
9. Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва ДРУГО БЛАГОВЕСТИЕ освен онова, което приехте, НЕКА БЪДЕ ПРОКЛЕТ.
10. Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.
11. Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко;
12. понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.
- към Галатийските вярващи, 1гл.


Облика на Помазаника от Назарет, който се представя от Георги Бакалов е друг, не на Истинният Исус. Това е и друго благовестие, друг дух. Има проклятие върху такива хора, както и върху тези, които с радост ги следват. Следствието от следването на такива като Георги Бакалов, Калоян Курдоманов и сие герои, е отпадане от простотата на вярата, отпадане от спасението, осъждение заедно със сатана и вечност в огненият ад.

С публикациите си целя едно (зло за тях) нещо :

ДА ПОДРИЯ АВТОРИТЕТА НА ГЕОРГИ БАКАЛОВ КАТО АПОСТОЛ НА ИСУС, ДА РАЗБУЛЯ НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ, БОГОХУЛЕН ЖИВОТ, ФАЛШ, ЗЛО, САТАНИЗЪМ.

Да, според мен също той може да се е предал на враговете на Божият кръст като Били Геъм, например, който посочи, че Исус не е единственият път към Бога.

Нека Бог пази Своите Си в тези зли времена. Нека Неговата истина ужили в сърцата ВРАГОВЕТЕ И ПРОТИВНИЦИТЕ НА ПОМАЗАНИКА ОТ НАЗАРЕТ!" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
28.03.11 13:42 Цитирай
изказвания: 2090
Точно този вариант и лъжлив образ на Исус ПРЕЧИ И СЕ ПРОТИВИ на Царството на Небесният Баща, лъже Божиите хора и ги съблазнява да споделят участта му : огненият ад.

Когато написах на Бакалов в личен и-мейл че ще отговаряме пред Бога за делата си, той ми отвърна така : - Не ме заплашвай.

Това е.

Вместо здрав разум те са роби на лъжата. До време е. Бягайте от Прелом, хора!!!

[ Редактирано 28.03.11 13:43 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
29.11.12 14:45 Цитирай
изказвания: 4555

А тук изглежда следва  "Империята отвръща на удара"...[ Редактирано 29.11.12 14:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
30.11.12 13:21 Цитирай
Гост
То това с Бакалов е като приказка без край.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF