Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ай пад   биг брадър   божият син   глобусно затопляне   грабване преди голямата скръб   забрадка   нелицемерна любов   святото име   тодоровден   уиндоус  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

17.05.08 17:07 Цитирай
изказвания: 4555
(разкл. от: Реконструкционистът Гари Норт, компютрите през 2000 г и краят на цивилизацията)


От известно време забелязвам по други форуми /и християнски и не/ че някакъв/а/и пишат горе-долу следното съобщение: "Америка се срива от 6 до 36 месеца. Бягайте от градовете", че там живот нямало да има и идел краят на цивилизацията. Това да не е някаква акция на ХР комсомолци?


Нямам представа. Е, и дори да стане така, къде да бягат ?? В Куба може би? Или в Мексико при нарко-бароните убийци?Удивителна е упоритостта и желанието им да дойдат на власт и да установят "Моралния закон" на земята преди Христос да се е върнал втори път. Другото удивително нещо са действията им точно в стил: "Ние сме на всеки километър", които в нашия случай са "ние сме във всеки форум". Чудя се как още тук не е "кацнал" някой! Православен форум - там са, евангелистки - там са, адвентистки - там са, чисто светски - там са! Не би ме учудило и папата ако има форум да са там


Търпение
Аз обаче бих казал, че сегашната им активност е просто никаква в сравнение с бума преди няколко години, когато ако не обществата то поне Интернет-форумите успяха да пре-конструират в малки модели на ала-френски революционни словесни гилотинажи. Калвин е направо милувка в сравнение с тях...Сега сериозно. Ако анализираме информацията, с която разполагаме за действията на масони/илюминати/псевдо-християни, можем ли да приемем, че действат заедно и в синхрон за изпълнение на брътвежите на Нот - сриване на световната икономика, съсипване на правителствата, във вида, в който са ни известни с цел установяване на "новата епоха" , сещаш се коя. Те го наричат "установяване на моралния закон по цялата земя"... И упорито ми избягват въпросите като как ще го установяват.По мое впечатление реконструкционистите изглеждат вярващи в Божия син хора и дълбоко се съмнявам, че ще правят заговори с масони/илюминати или някакви подобни. Сега Августин, Калвин и последните им „есхатолози“ са си казали думата в цялата тая работа, но все пак не мога да си представя да направят точно това.

По принцип планът им е да използват текущите обществени механизми - примерно избори – за да спечелят властта. Единодушното им становище е, че те са против революции. Те искат да убедят хората в правотата на вярата в Божия син (реко. вариант, де) и така хората сами да изберат реко-теокрацията използвайки за държавен закон „избрани откъси из Мойсеевия закон“, т.е. избрани според реко-вкуса и образните им тълкувания. Но тъй като и те не са много единни, не бих се учудил да се изпокарат и изпотрепят.

По принцип те тълкуват като проявление на силата на Божия Дух и негова победа дадено общество да се обърне към Бога. По този начин, разбира се отхвърлят свободата, която Бог е дал на хората дори да изберат смъртта. Адам е нямало да може да умре, ако Бог не му е дал възжност за такъв избор.
Съответно ако ти изразиш съмнение, че дадено обещство ще се обърне, то това според тяхната логика означавало, че ти не вярваш в силата на Божия Дух.
Проблемът е, че очевидно самият Исус не е бил достатъчен Израел да се обърне към Бога.
И това определено не се тълкува от Бога като някаква Божия слабост...
Понеже очевидно Бог не си "мери мускулите" по броя на обърналите се към Него грешници.
Иначе ако Бог иска да насили някого да се обърне към Него Бог няма "силов" проблем да направи това. Но те явно не могат да допуснат, че на Бог не би му харесало този тип обръщане. Завоеватели, но не по Божия начин и не с Божиите оръжия, и не срещу враговете, срещу които Бог воюва. Понеже Бог спасява души, а те явно искат да завладяват души. Затова и нямат кой знае какъв проблем с нерегламентирано от Бога насилие. Е, Августин и Калвин не случайно са в цялата тази работа.Ако обаче дойдат на власт ще трябва да избият огромни множества хора, тъй като Божията отплата на греха е смърт и Бог не е спестил в Мойсеевия закон множество смъртни наказания.
Който не пази седмия ден трябва да бъде убит. Който готви храна в седмия ден трябва да бъде убит. Който обижда майка си или баща си трябва да бъде убит. Който обижда Бога трябва да бъде убит. Който учи хората да отиват след други „Богове“ трябва да бъде убит.

Списъкът може да продължи...
И те трябва да го изпълняват, защото са си надянали хомота на Мойсеевия закон.
А може и да някои от тях също да трябва да бъдат убити, поради едно или друго нарушение на Мойсеевия закон.


Така или иначе решимостта им се вижда и от това, че, както е известно, са обсъдили какви камъни точно да използват за екзекуциите. Доколкото зная, са били препоръчани гладки камъни с големина на човешка длан – били най-икономически изгодни, а и май грешниците толкова нямало да ги боли ако са кръгли (за последното не съм много сигурен, де).

Те пък за наказваните от „Бога“ грешници ли са тръгнали да се грижат... Бог цяло огнено езеро е приготвил за антихристите бунтовници, именно за да ги боли, а те още малко ще се превърнат на „хуманисти“...Не че хората които вършат грях не заслужават смърт.
Но ако Бог е решил сега вместо да въздаде справедливост на всички, всъщност да жертва единствения си син като умилостивение за греховете на света („...Ето го Божието агне, което понася греха на света...“, Йн. ), и в днешно време Бог спасява грешници, като за известно време търпи и не въздава на злодеите заслужената смърт,

то кой е онзи, който ще разрушава, това което Бог гради, и вместо да работи заедно с Бога ще пречи на Бога и ще го поправя относно справедливостта му...

Определено един ден ще дойде Божият съд и тогава ще бъде нещо много страшно за Божиите врагове - много по-страшно от най-смелите реконструкционистично-теократично-републикански мечти.
Но дотогава Бог е решил да спасява и да се смилява за злодеите и да ги обръща от гибелния им път за вечния огън към своя син за спасение на душите им.
Без да ги убива с камъни.

То поради това е пълно със Божии хора по цялата земя – всички те са преобразени вътрешно от Бога бивши грешници/зли хора – кой по-малко зъл, кой повече.
Но ако бяха убити справедливо от реконструкционистите нямаше да е така.

[ Редактирано 17.05.08 17:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
августин,   калвин,   постмилениализъм,   реконструкционизъм,   реконструкционисти,   реконструкция,   християнска реконструкция
    
19.05.08 10:40 Цитирай
изказвания: 1582

eureth:


Търпение
Аз обаче бих казал, че сегашната им активност е просто никаква в сравнение с бума преди няколко години, когато ако не обществата то поне Интернет-форумите успяха да пре-конструират в малки модели на ала-френски революционни словесни гилотинажи. Калвин е направо милувка в сравнение с тях...
По мое впечатление реконструкционистите изглеждат вярващи в Божия син хора и дълбоко се съмнявам, че ще правят заговори с масони/илюминати или някакви подобни. Сега Августин, Калвин и последните им „есхатолози“ са си казали думата в цялата тая работа, но все пак не мога да си представя да направят точно това.

По принцип планът им е да използват текущите обществени механизми - примерно избори – за да спечелят властта. Единодушното им становище е, че те са против революции. Те искат да убедят хората в правотата на вярата в Божия син (реко. вариант, де) и така хората сами да изберат реко-теокрацията използвайки за държавен закон „избрани откъси из Мойсеевия закон“, т.е. избрани според реко-вкуса и образните им тълкувания. Но тъй като и те не са много единни, не бих се учудил да се изпокарат и изпотрепят.
 


Е, учениците надминават учителите си. Според теб те изглеждат вярващи в Божия Син хора - точно така, те изглеждат!, именно както бащите им фарисеите изглеждаха вярващи в Бога пред хората,  НО КОЛКО БЯХА ВЯРВАЩИ СЪДИ ОТ ОТНОШЕНИЕТО НА САМИЯ БОГ КЪМ ТЯХ. Исус им каза, че бирниците и блудниците ги изпреварват в Божието царство.

НЯМА ПО-ГОЛЯМА ОТРОВА ОТ ЖИЛОТО НА ЛУКАВИЯ, С КОЕТО ТОЙ ЖИЛИ ХРИСТИЯНИТЕ. ТОВА ЖИЛО СЕ НАРИЧА СЕБЕПРАВЕДНОСТ!

Относно това, че не допускаш, че те биха действали в синхрон с масони и илюминати, си мисля, че действат точно в синхрон! Редовите им щурмоваци може и да не го правят, обаче лидерите им със сигурност го правят. Освен това, дори и общества, които уж не са явни реконструкционисти, те също мечтаят за власт на църквата в света преди Второто Пришествие. Само че те бълнуват за съживления, някакви нови движения на Светия Дух, когато уж много хора щели да се покайват и обществото да станело християнско, а пък ТЕ да го управляват...

Относно плановете им да използват текущите обществени механизми в демократичните общества, това е така, защото и КОМУНИСТИТЕ и ФАШИСТИТЕ се възползваха от тях и ги използваха, а после ги унищожиха. Освен това не бих се изненадала, ако търпението им за използване на демократичните механизми за идване на власт свърши /защото никой нормален човек не би се съгласил тези да го управляват/, и техният бог им подшушне да правят революции. Знаеш ли какво ми каза един вярващ човек от общество, уж неизповядващо тази ерес? Каза, че имало само един начин народа да се покае и обществото да се оправи /според него/: идват християни на власт и всеки, който не е такъв се привиква и бой докато се покае. Първо си мислех, че не ми говори насериозно, а се прави на интересен. Но тъй като той упорито го повтаряше му възразих, че покаянието трябва да е доброволно, за да е истинско и човек да има избор. Като чу за избор, каза, че ще има избор: да се покае без бой или да го бият докато се покае, пък ако не се покае, да мре.... Е, какво ще кажеш? Това не е ли същата отрова на реконструкционизма, въпреки, че уж в случая не се изповядва това учение?
Самият факт, че наричащи се християни желаят да воюват срещу кръв и плът, а не срещу духовните началства и власти на нечестието в небесни места, говори ясно ЩО за християни са. Моят отговор е: тия са християни колкото и афганистанските талибани са такива. Афганистанските талибани също пребиваха грешниците с камъни /а в Иран използват обли камъни за целта!/. Също налагаха светост по своите разбирания на цяло общество с мотива да го вкарат в рая. И едните и другите са водени от дявола, само че, докато за един талибан има повече надежда, за един уж вярващ в Исус, но отричащ Го в сърцето си - просто не знам.... Бог да му помага.

Исус Христос дойде в плът и изпълни закона. Направи го заради юдеи и езичници, защото грешен човек не е в състояние да изпълни закона. Законът беше даден за осъждане на греха. И тъй като НИКОЙ ЧОВЕК не е в състояние да се оправдае пред Бога чрез закона, Бог изпрати Сина Си в човешка плът, за да може Той не само да го изпълни, но и да бъде Сам Той наш изкупител - като се пожертва на кръста за нашите грехове. Чрез вяра в Неговата жертва се оправдаваме пред Бога и само и единствено Неговата кръв ни очиства от греха. Исус Христос изпълни закона вместо нас и го прикова на кръста!

Как тогава желаят тези "християни" да възкресяват вече прикованото от Самия Бог на кръста и да го налагат на света?

Те са деца на фарисеите и повече и от тях рожби на пъкъла. Бащите им подбудиха светската власт да разпъне нашия Господ. Бащите им бяха тези, които неуморно преследваха първите апостоли и християни, като ги предаваха на смърт и мъки. А те, като достойни техни деца ще довършат делото им - убедена съм, че точно те ще гонят държащите свидетелството за Исус в последните дни.[ Редактирано 05.02.13 20:48 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
19.05.08 11:34 Цитирай
изказвания: 4555

Знаеш ли какво ми каза един вярващ човек от общество, уж неизповядващо тази ерес? Каза, че имало само един начин народа да се покае и обществото да се оправи /според него/: идват християни на власт и всеки, който не е такъв се привиква и бой докато се покае. Първо си мислех, че не ми говори насериозно, а се прави на интересен. Но тъй като той упорито го повтаряше му възразих, че покаянието трябва да е доброволно, за да е истинско и човек да има избор. Като чу за избор, каза, че ще има избор: да се покае без бой или да го бият докато се покае, пък ако не се покае, да мре.... Е, какво ще кажеш? Това не е ли същата отрова на реконструкционизма, въпреки, че уж в случая не се изповядва това учение?


Да, нищо общо с учението и делата на Божия син, а и на пратениците му.
Тази пъклена практика е доста отдавна в оборот и зарди това много хора са отвратени от вярата в Божия син, въпреки, че това няма нищо общо с Божия син.
Римо-католическото "следствие" (inquisition) е правило подобни неща (а Августин въвежда църковните плътски наказания над провинили се "клирици", ако не греша), Калвин е замесен в нещо подобно в Женева, Лутер
по плът иска да се бори с евреите и да ги преследва (въпреки, че някои оспорват авторството на онази книжка), про-византийският култ по тези земи  (т.нар. "православни") също са участвали в убийства на еретици, а сега мнозина твърдят, че са ръце на КГБ и ДС, реко-тата като верни Калвинисти пеят същата песен, а ето сега и този човек (предполагам евангелист?) достигнал до подобна "гениална" идея...
Ами какво да кажа, освен "Да дойде Твоето царство!", и то колкото може по-скоро.


 

Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
19.05.08 11:43 Цитирай
изказвания: 1582
На последното ти изречение мога да кажа само Амин!

Човекът е евангелист. Те в голямата си част мислят точно така, но повечето са достатъчно лицемерни и не го показват. Иначе въпросния човек е свестен, но прекара твърде много време там...

От изброените от теб отбор юнаци става ясно, че както очевидно не могат да се понасят един друг и всеки вика на другия еретик, така произхождат от един и същ баща - дявола.

Но аз съм убедена и, че във всяка от въпросните организации Бог има верни хора, които са части от Неговото тяло - едната вселенска църква и Негова невяста.Christus regnat
Най-отгоре

    
17.07.08 16:16 Цитирай
изказвания: 551
The End

Излизат от никъде. От всички намразени.
Тръгват нанякъде. Процепват стените.
Напират от другаде. Чисти опазени.
Единни отвсякъде. В краят на дните.

Не спазват стандарти. Нападат по двама.
Жестоки и стръвни. Ревност гори ги.
Не жалят астарти. Мразят измама.
Жертват се лесно. Но чупят вериги.

Приличат на Него. И Негови са.
Покорни и смели. С любов като огън.
С обрязано его. С очи-небеса.
Знаят края -- вечеря със БОГА.

30. 05. 2006 г.
Прагаhttp://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
22.07.08 15:12 Цитирай
изказвания: 1582
Урагане, това стихотворение какво общо има с конструкторите? 

Добрата новина е, че конструкторите губят членска маса в САЩ:
http://www.courier-journal.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080622/NEWS01/806220492

[ Редактирано 22.07.08 15:17 ]Christus regnat
Най-отгоре

    
22.07.08 15:56 Цитирай
изказвания: 551
Това е стихче което показва истинските, за да правите сравнение с кунструктУрскийо муделhttp://uragannnn.blog.bg/
Най-отгоре

    
22.07.08 16:30 Цитирай
изказвания: 1582
Разбрах
А конструкторите се саморазглобяват, както става видно от горепоместения материалChristus regnat
Най-отгоре

    
22.07.08 16:30 Цитирай
изказвания: 1582
Разбрах
А конструкторите се саморазглобяват, както става видно от горепоместения материалChristus regnat
Най-отгоре

    
11.05.10 15:07 Цитирай
изказвания: 4555

тук попаднах на нещо, което може би има връзка с темата:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5795§ionid=5&id=0001401

http://timesbg.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html


[ Редактирано 11.05.10 15:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF