Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

barbara spectre   бисер ангелов терков   за еремия   коледен   павел стефанов   първороден грях   свещеник   седмият ден   сериали   тео ангелов  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
Владо   29.11.20 15:56
Има проблем със сайта. :)
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
07.12.12 21:01 Цитирай
изказвания: 181

Тука има още за реконструкционизма:

http://kosmos-21.blogspot.fi/2011/07/blog-post_22.html

http://pastir.org/news/6706

[ Редактирано 07.12.12 21:09 ]

Най-отгоре
2000 г,   гари норт,   лъжепророци,   лъжепророчества,   постмилениализъм,   пророчества,   реконструкционизъм
    
08.12.12 18:48 Цитирай
изказвания: 4698

Julian:

Тука има още за реконструкционизма:

http://kosmos-21.blogspot.fi/2011/07/blog-post_22.htmlПо-долу копирам няколко цитата от статията, които според мен добре показват несъвместимостта на реконструкционистките поверия, аспирации и домогвания – от една страна, и спасителното дело на Божия син Исус и словото му – от друга.

Не, че Божията справедливост е по-малка от реконструкционистките присъди и наказания – дори е по-голяма,
но Бог е решил да покаже милост и спасение на греховното човечество чрез смъртта на Исус от Назарет (помазаникът, Божият син), а не да ги съди и наказва. Както и изрично пише.
За да не си помисли някой, че Бог чрез Божия син му бил дал „мандат” да избива греховните развратници чрез наказателната система на Мойсеевия закон и да прави (пишман) „християнска цивилизация“.

Те не, че развратниците не заслужават смъртно наказание пред Бога - както и всички ние, вкл. и всичките бълнуващи реконструкционисти, за всичките ни грехове - според Божията справедливост,
но Бог (явно за тяхно съжаление и предизвикващо техния „праведен” укор и „ревност” срещу „безпринципния” и ”пораженчески” истински Бог)  е решил да спаси  греховното човечество, като даде в жертва за греховете ни собствения си син,
който да понесе греховете както на развратниците, които за греховете си заслужават смърт пред Бога
и на всички останали грешници, които за греховете си заслужаваме смърт пред Бога,
вкл. и на реконструкционистите, които за греховете си също заслужават смърт пред Бога.
Понеже греховете на всичките ни са напълно неприемливи пред Бога.

Но и жертвата на Божия син и неговото съживяване от мъртвите, и действието на Божия Дух у приелите Божия помазаник Исус и прошка на греховете си, са предостатъчни пред Бога да направят всички грешници на праведници – но най-вече онези, които повярват в Божия помазаник Исус и го признават пред Бога и хората – чрез кръвта на Божия син, който измива повярвалите в Него от всичките им грехове и им дава вечен живот.


Предполагам, че и Бог вероятно ще спретне на всички не-реконструирали се реконструкционисти съответния строг съд, за да ги „премери” според техните „мерки” и да им приложи техните присъди и закръглени камъни за екзекуция.
Специално искам да отбележа относно споменаването за изискването за задължително домашно училище от реконструкционистите по споменатите там причини,
че определено светските религиозни училища (проповядващи религиите Авто–Еволюция, Демокрация, и например промиващи мозъците на децата, че хомосексуализмът - определен от Бога като мерзост пред Него – бил нещо напълно приемливо и „в реда на нещата“) са от огромна вреда за Божиите хора, а особено за крехките детски личности.
Дали не-антихристско (евентуално домашно) училище трябва да е задължително, не мога да кажа, а и самото определение е твърде общо. Но и не намирам изрично и ясно изискване от Божия син относно подобно нещо.

Бих казал, че хората в държавите, в които властта им все още допуска домашно училище (и те могат да утвърдят децата си във вярата в Божия син и да не им пълнят главите с глупости като Дядо Мраз и Авто-Еволюция) са щастливци,
тъй като в много страни домашното училище е определено като тежко престъпление срещу държавата и наказанията са особено жестоки,
като се започне от разорителни повтарящи се глоби (напр. десетки хиляди евро), до затвор, отнемане на деца и изпращането им в т.нар. „псих-иатри-и“ (т.е. уж „душе-изцелителници“ - както и самите т.нар. „учени“ знаят много добре, тази претенция може да се окачестви справедливо като: „дрън-дрън, та пляс“...) .

Вероятно емблематичният случай с Мелиса Бузекрос е познат на много хора. В резултат на държавна присъда, свързана с не-посещение на задължителното държавно училище, момичето е било отвлечено от дома на семейството си чрез внезапен държавен щурм от 15 SWAT-барети и натикана в психиатрия, където след съответния наложен преглед и веща диагноза..., тя е била  отнета от родителите си и отведена от държавата на незнайно място в приемно семейство, от където тя е успяла да избяга обратно при родителите си, когато е навършила съответната възраст, гарантираща й самостоятелност.Също така, лично аз не споделям носталгичното „блеене“ на Rick Miesel  по религията/философията/демагогията „Демокрация“, като че едва ли не е някаква панацея и може кой знае какво да промени или осигури в посока добро. 
"Демокрация":

от гр.: "народо-властие", уж.


Но всъщност по-скоро: "Мажоро-диктатура" (т.е. Диктатура на мнозинството от народа над малцинството от народа).


Дори по-скоро: "Олиго-Диктатура на представителите на мнозинството (гласували на изборите) над целия народ"

напр. гласували 40% от народа,

от тях
51% (т.е. прибл. 21% от народа - "победителите") за партия "А" ,
49% (т.е. прибл. 19% от народа) за партия "Б",

т.е. тези 21% от народа са избрали партия "А" да "ги представя" и да бъде на власт следващите 4-5 години,
и тя да диктува над 79% (а често и на 100% от народа).

Тогава тези "представители" на тези 21% от народа поемат властта и започват най-често да правят НЕ това, което са обещали и което тези 21% гласували искат от тях, а съвсем други неща.

При което се получава така, че една малка група псевдо-"представители" упражнява диктатура над целия народ, т.е. именно Олиго-Диктатура над народа.А като се добавят и известните "лобита" и разни задкулисни сили, влияещи, а вероятно и подкупващи, шантажиращи, заплашващи и т.н. политиците да правят това, което лобитата и задкулисните сили искат, тогава се получава в действителност:

Прикрита Лоби-Олиго-Диктатура над народа,

наричана "народо-властие"/"демо-крация".

Понеже не вярвам, че каквато и да е политическа система може да промени греховния човек и обществото като цяло; и всъщност хората в греха ще продължават да вършат зло, независимо дали са част от монархична политическа система, "демократична"(Прикрита Лоби-Олиго-Диктатура) или каквато и да е друга.

Историята добре говори за това - както в монархичните, така и в "демократичните" политически системи, хората, които не са родени от Бога (чрез вярата, познаването и признаването на Божия син пред Бога и хората) продължват да са роби на греха и допълнително да са манипулирани от сатаната, и съответно да вършат много злодеяния пред Бога и пред/върху другите хора (много от които (дела) са явни още сега, а има и такива, които Бог ще извади на показ чак на Божия съд, както пише), показавайки ясно, че никоя политическа система сама по себе си не може да премахне греха и да осигури добър живот на хората.

Но също така не мога да подкрепя реконструкционистките домогвания до политическа власт и съответните им политически цели, като едва ли не имащи нещо общо с делото и словото на Божия син.

За тяхно спокойствие (или тревога?), бих казал, че Божият син скоро ще слезе триумфално на земята и ще посече бунтовните си врагове, които не искат Той да царува над тях, както изрично е предупредил враговете си (Лк.19:15,27), които врагове съвсем няма да го чакат да царува над тях, както си въобразяват в заблудите си реконструкционистите и си хабят силите на вятъра по земните си амбициозни, бомбастични и заблудителни човешки, а не Божии, цели, планувайки да погубят животите на мнозина грешници, но не по-малко - и своите.


Та ето  цитатите:


„Един благочестив законов ред ще работи за отнемане наследството, екзекутирането и заместването на нечестивите и ще затвърди благочестивите в тяхното наследство. За християните, да работят за нещо по-малко от това означава да се отрекат от Бог.“


„Според Норт, жените, които са имали аборт трябва да бъдат публично екзекутирани, "заедно с тези, които са ги съветвали да абортират децата си"“


„Като средство за екзекуция, Норт предпочита убиването с камъни, защото наред с други неща, камъните са евтини, в изобилие са и са удобни"“


„Бансен е вярвал, че в едно Реконструкционистко общество има петнадесет престъпления, които заслужават смъртно наказание като: убийството, изнасилването, содомията, отстъпничеството, магьосничеството, нарушаването на съботата, богохулство, и непоправими деца. За Бансен, един нахален тинейджър или такъв, който редовно се напива и е разсипник, или такъв, който нарушава гражданския закон заслужава да умре за греха си.“


„Джеймс Джордан  ...  пастор на Реконструкционистката Църква в Тайлър, Тексас ... казва: "Аз предлагам в Християнското общество ... смъртното наказание да бъде все още в сила за престъплението да се покланяш на друг бог в Господния Ден" ("Женевски Документи" Юли, 1982)“


„Теономията, която налага тези закони ще направи Америка толкова стриктна, колкото повечето Мюсулмански общества. "Верни на буквата на Стария Завет, хомосексуалистите, непоправимите деца, прелюбодейците, богохулниците, астролозите и други ще бъдат екзекутирани", казва Родни Клап (Християнството Днес, 1987).“


„В по-голямата си част, тези Реконструкционистки водачи се опитват да представят техните силни поддръжници като брилянтни учени. И обратното, опитват се да представят опонентите си като невежи или нечестни, а обикновено и двете.
Често, те дори не се и опитват да дадат смислен отговор на възраженията на опонентите си, а вместо това се опитват да се шегуват и подиграват с тях. Общо взето те се опитват да покажат себе си като застъпници за високи морални норми, превъзхождащи с поведение, идеали и етика, но същевременно инсинуиращи, че опонентите им са "антиноминиалисти" (бел.прев. против закона) или неетични в една или друга форма.
Ако някой се опита да разговаря с тях, или да ги задържи на кой да е определен въпрос, тяхната любима защита е да се преструват, че те "не са разбрали, какво сте написали" или че те "не са казали точно това, което ние сме казали, че те са казали".“„...Пуританите са директните предшественици на днешната ерес за Царството/Господството/Реконструкционизма.  ...  вярвали, че носят на Америка истинското християнство ...  най-вече така както е описано в Стария Завет. Те са вярвали, че имат Божествена мисия за Америка - едно място, специално определено от Бог да бъде "Новия Израел", един теократичен "град на хълм".
Пуританите са гледали на себе си като на Божиите специални хора, заместващи народа на Израил, а американските индианци са били "новите ханаанци".
Плодът на Пуританската теология е бил брутален. Те са виждали мисията си или да "обърнат" тези ханаанци в християнството или да ги заколят в името на Христос.

Например, Пуританските кланета на индианското племе Пекиот на 26-ти Май 1637 и на 14-ти Юли 1637, са считани от Пуританите като водени от Бога.
Капитан Джон Мейсън декларира: "Бог се присмя на враговете си и на враговете на неговите люде, правейки ги като огнена пещ .... Така Господ съди езичниците, изпълвайки мястото с мъртви тела" (Сегал и Стайненбек, Puritans, Indians, and Manifest Destiny, страници 111-112, 134-135).
Обръщането на езичниците към Бога е било приемливо за Пуританите, но също толкова приемливо е било и убиването на езичниците за Господа!...“„Повечето реконструкционисти се хвалят с доброто познаване на Библията. Въпреки това, Ал Дагер казва: "От всичките материали за господството, които съм прочел, аз все още не съм видял нито една част от Писанието, която да е точно екзегетично изяснена, която да постановява мандата за покоряване на народите и/или управлението на света преди завръщането на Исус. Те одухотворяват, алегоризират или погрешно прилагат Писанието в опита си да оправдаят една иначе незащитима позиция." “


„Ние не трябва да налагаме на лишеното от благодат мнозинство да живеят като християни. ...  Дошло е времето да признаем, че всяко "Християнство", което се нуждае от меч за да се установи за постоянно, и което обещава мир, само когато "добрите" държат артилерията, не е Християнство.“


„"Реконструкционистите са владеещи, а не свещенници. Ние твърдим, че да ограничиш Божия авторитет над целия живот е да се отречеш от Неговия суверенитет.... Ние вярваме, че сме призвани както първия Адам и основно в силата на втория Адам, нашия Господ, да упражняваме господство в Неговото име по цялата земя."“


„"В спечелването на нацията за еванглеието, трябва да се използва както меча, така и перото." (Гари Норт, Християнски Реконстрикционизъм, 6:1, стр. 198).“


„"В едно общество под Божия закон, проблема с развода ще бъде решен, защото всяка страна виновна в углавно престъпление (прелюбодейство, хомосексуализъм, оскверняване на съботата и т.н.) ще бъде бързо екзекутирана, и така другата страна ще е свободна да се ожени отново." (Марк Рашдуни, Chalcedon Report #252, 1986).“


„"От родителите ще бъде изисквано да доведат техните непоправими деца пред съдията и ако бъдат осъдени да бъдат убити с камъни." (Марк Рашдуни, Chalcedon Report #252, 1986).“


„"За да има Божиите благословения, една благочестива нация трябва да пази съботата, обхващаща не само седмичните празници, но и спазването на почивката на съботната година ... Това е законово задължение и изискване за нацията ... Защото ако нацията се отрича от съботата, означава, че се отрича от Бог". (Р. Дж. Рашдуни, Chalcedon Report #20).
В едно християнско общество, смъртното наказание все още е удачно за престъплението на поклонение на друг бог в Господния ден" (Джеймс Джордан, The Green Papers, Юли, 1982). [Аз предполагам, че това означава, че евреите, мюсулманите, будистите и хиндуистите трябва да бъдат убити]“[ Редактирано 10.11.20 08:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
демокрация,   домашно училище,   закон,   инквизиция,   постмилениализъм,   реконструкционизъм
 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF