Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:форум   азиа биби   безгрешността на исус   божиите синове   димитър дакашев   женитба с невярващ   имунна система   плоска земя   седмият ден   чревоугодие  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post

 
Владо   06.10.19 10:38
Интересни разкрития / изследвания спрямо числовата стойност на думите в самото начало на кн. Битие : https://youtu.be/vyvqqkGP_kg

RSS Емисии
rss1.0
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

14.04.08 18:15 Цитирай
изказвания: 4467
Още една тема от коментарите

http://edinni.com/p/userjournals_menu/userjournals.php?blog.59#acmts


Tiger:

Честно казано не разбирам за какви точно птици става дума, както и другия ти въпрос. Ако този вавилон представлява земен град, то кой град е това? От опит знам, че големите световни метрополии са с най-тежък духовен климат. Говоря за градове в развитите страни. Те са богати, но духът на антихриста там се усеща особено силно. Вече и София заприличва на тях Та в тоя смисъл, ако е земен град, това биха могли да са всички големи градове, поне в развитите страни!

[ Редактирано 15.12.17 08:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
вавилон,   градът владеещ над земните царе,   развратница
    
14.04.08 18:16 Цитирай
изказвания: 4467
И аз не зная кой е градът. Допускам че може да се окаже Рим. Поне по времето на Йоан Рим е „царувал над земните царе“, въпреки че не съм сигурен дали за тогава се има предвид като се казва „големият град, който царува над земните царе“.

И също от пророчеството дадено на Даниел (2гл) засега ми изглежда, че именно римското царство е четвъртото, но не в първоначалната си фаза, когато е монолитно и здраво като желязо, в късната си фаза, когато се е смесило със слаби народи, които са изобразени чрез „кал/глина“.


Осмият цар/царство (Откр 17:7-13) е един/едно от седемте; него го е имало, но е бил(о) посечен(о) смъртоносно, но въпреки това ще бъде изваден(о) от бездната отново и смъртоносната му рана ще оздравее (което е невъзможно по принцип!), и целият цвят ще отиде след него, поради това невероятно нещо, което ще се случи с него.


Т.е. би трябвало да има някакво чудно възстановяване на царство/цар, което е било унищожено.


Възможно е римската империя да бъде възстановена.

Въпреки че сега няма римска империя, през последните две хилядолетия „призракът“ й присъства в историята по един или друг начин.

Т.нар. „Свещена римска империя (на немската нация)“ ( тук има малко информ.) не е твърде отдавнашно явление, а в болните амбиции на Мусолини и Хитлер римският „фундамент“ също се вижда с просто око – свастика, римския поздрав с вдигната ръка, „философиите“ около fasces от където идва „фашизъм“, ит.н.

Американският Капитолий едва ли случайно се е спрял на точно това историческо „наследство“.


Изобщо светът някак си не е склонен да изостави Рим, заедно с цялата му антихристска същност естествено.


И ако тогавашните сатанизирани шефове на Рим са си въобразявали, че са Богове и са убивал онези, които откажат да им се покланят, то какво по-естествено би било за един техен късен наследник, от това, по подобие на „пра-дядовците“ си да продължи убийствата над онези, които не се покланят на сатаната и неговите обладани роби, като Нерон, Хитлер и т.н..Но както казах, това са само предположения и размисли по въпроса.(връзка към тема, където също стана дума за това: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?188.48)


[ Редактирано 14.04.08 18:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.04.08 21:25 Цитирай
изказвания: 1024
прегледах мненията в дадения най-горе линк.

виждам две мнения:
1. че блудницата вавилон от книгата откровение е конкретен земен град - може би рим
2. че блудницата вавилон е фалшива църква или религия

според мен обаче вие не сте обърнали достатъчно внимание до този момент на факта, че вавилон не е просто блудница, а за нея се казва, че е МАЙКА на блудниците. а щом като е майка на блудници (на гръцки мисля е в ж. род), то значи, че тя не е сама, а има дъщери, които са като нея. и въпросът не е само дали майката е град или религия или едновременно и едното и другото, а също така дали и нейните дъщери са градове или религии (църкви) или и двете неща едновременно, а може би и нещо друго.

освен това в откровението се посочва с кого точно блудства.

какво мислите по този въпрос?

[ Редактирано 14.04.08 21:30 ]

Най-отгоре

Tiger
    
15.04.08 10:59 Цитирай
Гост
Идеята за "Рим" реално никога не си е отивала от света. Твърде е магнетична и привлекателна за света. Рим като понятие се продължава първо от Византия, едно късно определение на немската историческа школа за разграничение от Западния Рим, но Византия по свое време е Източна РИМСКА ИМПЕРИЯ, забележете - християнска Римска империя. Те най-искрено са вярвали, че са земно отражение на Божието Царство. Императорът е съуправник с Христос на земята. Във царския двор е имало два престола - на единият седи императора/императрицата, а другият е празен - за Небесния Цар. За разлика от западното християнство, според което папата е земния наместник на Христос. Тук искам да подчертая една съществена разлика между Източното и Западното християнство по онова време /но тази разлика само се е задълбочила до днес/. А именно: Във Източната Римска империя СВЕЩЕННА е ИНСТИТУЦИЯТА на властта, а НЕ ЛИЧНОСТТА НА ИМПЕРАТОРА. В смисъл, че императорът /или императрицата, на моменти империята е управлявана от императрица/, са ГРЕШНИ хора. В ранната империя, когато християнството все още не е било напълно омърсено от човешка религиозност, се е случвало Сенатът и Църквата да премахват император, който не отговаря на християнските критерии за такъв. От друга страна, западното християнство стига до ереста да приеме, че човек може да бъде безгрешен - папата. Знаем до какво е водило това...
Исус Христос ясно заяви, че Неговото Царство не е от този свят. Този свят лежи в лукавия. Потвърждение за тази проста истина намираме именно в Източната Римска империя: въпреки искреното желание и неподправената християнска вяра на мнозина /не всички!/ от императорите тяхното царство да бъдат отражение на Божието царство на земята, те не са успели да го постигнат. В края на съществуването си в 15 век, Източната Римска империя вече е напълно прогнил от корупция организъм, който не е могъл да удържи съществуването си. Божието царство не е от ТОЗИ свят! Нито Христос ни е призовал да го градим на земята.
След падането на Константинопол през 1453 г., имаме Третия Рим - Русия. Техните императори просто и искрено вярват, че са призвани от Бога да пазят християнската вяра и също да бъдат отражение на Неговот Царство на земята. От тогава и до днес тази измамна илюзия се отразява на руската вътрешна и външна политика. Независимо дали начело е цар /император и цар е едно и също/, партиен вожд, президент - ако погледнете в дълбочина ще видите едно огледално отражение на източноримското общество в Русия.
Западното християнство, от друга страна, е измамено още по-зле. Прогласявайки ереста за непогрешимостта на земен човек - папата, който между другото е също вид император /цезар/, западното християнство изпада в много по-гибелни крайности. Те са широко известни, няма да ги коментирам. Тъй като ересите на Западноримската църква са много по-явни и гибелни и явно Бог не е могъл да ги дълготърпи, се появява Мартин Лутер. Не знам дали знаете, но първоначално Реформацията е била топло приветствана от Ортодоксалната църква като връщане към корените на вярата. Грешката на Ортодоксалната църква е била да вярва, че протестантите ще се върнат в нея. Както и да е, знаем в какви ереси и гибелни учения изпада и протестантизмът от самото си начало. Днес само Господ знае колко вида протестантски "църкви" съществуват по земята! А на колко от тях Той е главата, също Той си знае
В България, по мое скромно наблюдение положението след 89/не знам какво е било преди това/ е следното: лицето Х посещава протестантско, най-общо казано, събрание. Вижда в един хубав момент потресаващи несъответствия с Писанието. Какво прави? Намира другите недоволни, излизат и правият нова "църква". Тъй като приятелят Х нито е призован за това, нито има мъдрост от Бог, а обикновено е и ограничен и прост като човек, новата "църква" в един момент става по-зле и от старата. Тогава други недоволни излизат от НЕГОВАТА църква и си правят СВОЯ и т.н. и т.н. и т.н. А, и да не забравя, всяка нова "църква" се хваща за някой, друг стих от Писанието и го прави доктрина. Ако и толкоз не може - брадърите американци са нароили достатъчно доктрини, провождаме ги тука... И също така "църквите" се боричкат помежду си кой е По-по-най.
Резултатът е една какафония - Вавилон ако щете. Моля, да ме извините, че поста стана дълъг. Но ето ви - и Рим и Вавилон здраво преплетени в братска прегръдка. В този смисъл, както е отбелязал Ученик - може би майката на блудниците и нейните дъщери са и светската система Рим и човешкия опит да достигне до Бога - Вавилон. И град и религия.Най-отгоре

    
15.04.08 11:33 Цитирай
изказвания: 4467
На практика подобно е положението също и в про-византийските национални култове (РПЦ, БПЦ, и прочее организации и фирми, също имащи малко общо с учението на Исус от Назарет предадено на неговите последователи), въпреки че външно най-често си слагат единен етикет и претендират, като всички останали, че са единствените прави, „нативни“ и т.н. празни прикази, но понякога не удържат дори и на това и започват да се роят и ядат по подобие на западните явления. Така че източните проблеми съвсем не са по-малки от западните.

Всичко това не е толкова незакономерно, като се има предвид, че Божият модел на отношения сред народа му е отхвърлен доста рано, след като си отиват първите пратеници на Божия син в света. И все пак, за свидетелство на всеки, Бог е оставил своите свидетелства относно волята си за взаимоотношения и уредба, така че човешките реформатори на Божията мъдрост - като се почне още от около първи век! - да не са в неведение относно Божията воля и да е ясно, че си позволяват да „поправят“ Бога и да се правят на по умни от Него.

Случката с първия цар на Израел добре описва ситуацията, а след това могат да се видят и последствията. Въпреки това днешните Саулияни (а и като се почне още от около първи век) съвсем не изглежда да вземат на сериозно този ясен пример, даден от Бога за поука на следващите поколения, поне за онези, които действително искат да си вземат поука. И си правят Саулски царства - и на изток, и на запад.

Хубавото е, че Бог е достатъчно силен да извърши волята си дори и при съществуването на римско робство в Израел, дори при съществуването на про-римски или про-византийски национални култове, или протестантски или квази-протестантски и там каквито още се наизмислят.

Един ден – в не толкова далечно бъдеще, вярвам - пак ще бъде както Бог благоволява, а не както разни плътски клики насилват и изопачават. А дотогава... вярата и търпението на светите.

Хубаво е казал Спасителят: „Как можете да повярвате вие, които приемате слава един от друг, а не търсите славата, която е от единствения истински Бог“ (по памет)Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Tiger
    
15.04.08 17:39 Цитирай
Гост
Май имах проблеми с връзката, щото писах отговор, но не излезе. Както и да е.
Принципно подкрепям мнението за националните фирми , но си мисля, че все пак са по-малкото зло. Поне са по 1 брой на страна, за разлика от безкрайното число на запад. Иначе всяка за себе си е убедена, че е единствената и правилната и няма друга. Като е 1 брой поне лесно се разпознава, а и не е толкова страшна и опасна. Имам предвид следното: можеш да ходиш в православна църква и да се молиш на Бог, а не на иконите или идоли. Никой не упражнява човешки контрол върху теб. Свещеникът, поне този в нашия район, никога не отказва съвет или молитва и никога не иска пари. Смирен е и е достъпен. Когато ходех в протестантска "нова църква" си спомням какъв подсъзнателен страх изпитвах от самозвания пастор и фалшивата пророчица и как самочувствието ми зависеше от тяхното одобрение или неодобрение - абсолютно идолопоклонство. Те умишлено манипулираха всички в събранието. Даже си спомням, че произнасяха проклятия върху хора, които смятаха за заплаха. От мой познат, пострадал от друга такава самонарекла се църква разбрах, че вече методите стават още по-страшни - съдебна разправа. Измислят ти някакво престъпление, зомбитата се пишат свидетели, пускат те на прокурор....
По темата за излизането на Божия народ от Вавилон. Вчера четох Откровението, където се говори. Наистина Бог призовава Неговите светии да въздадат на блудницата и да я накажат. Интересно е дали въздаянието ще последва веднага след излизането или ще мине малко време - първо излизане, а след известно време въздаяние. Мисълта ми е, че е много трудно за зомбирани хора да се обърнат срещу зомбиращите ги. Но за Господ няма невъзможно.

Най-отгоре

    
15.04.08 18:54 Цитирай
изказвания: 4467
Ами не са по едни брой, някъде има и по седем враждуващи "най-прави", доколкото зная. В България ту две, ту една освен това вътрешно също се делят на различно-стилци, така че съвсем не е една, а са си много секти. Една по-скоро е претенцията, че всяка една от тях е най-най правата сред най-правите, и естествено най-правата сред останалите, особено „на запад“. Но дори да бяха много монолитни, това все още нищо не означава – не е това, което е определил Бог за истинност и „Бого-принадлежност“ така да се каже. Например Бог ясно е казал по какво да се познават лъжепророците. Ти си направи изводите...

Всеки един от нас си има особените проблеми, така е и с отделните „най-прави“ организации. Ако про-византйски настроените не правят сеанси със смях и подскачания, то много ефективно способстват безбожните суеверия и поклонение на изображения на един до голяма степен безбожен народ да се утвърждават още повече сред същия този народ, за негова гибел и осъждане пред Бога. Ако не принуждават членовете си да им дават човешки данък 10%, то си го вземат по друг начин.

Про-византийските също са "добри" в проклинането, има добри примери от историята, и също както римската тайна църковна полиция/следствие („inquisition“) са си оцапали ръцете с кръвта на избити еретици. А днес и един друг се избиват както се вижда в пресата, като също съвсем открито получават и приемат съмнителни награди от дадени тайни служби за посочени "земни" заслуги, и прочее неприемливи феномени.

А отделно ако се отиде до ученията нещата стават още по-трудни...

Така, че никоя от тези организации няма с какво толкова да се хвали – нито т.нар. „протестанти“ (всъщност мнозина от тях изобщо не са протестанти), нито про-византийските национални култове.


За излизането на Божиите хора от „жената“ напълно възможен вариант е втората заповед („въздайте й...“) да е към Божиите небесни пратеници, които евентуално унищожават града с огън от Бога. Ако Бог имаше предвид своите хора в плът и кръв може би изобщо не би им казвал да излязат от там, а направо да унищожат този град. И след това онези корбоначалници да плачат за него и градът да стане обиталище на нечисти духове и на нечисти птици, преди Божият син да слезе триумфално със своите небесни войски на земята и да унищожи земните армии, които доста неразумно са дошли да воюват против него, и да предаде земните царства във властта на своя народ, над който той ще царува вечно.

[ Редактирано 15.04.08 18:59 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
16.04.08 00:22 Цитирай
изказвания: 1024
жената върху звяра и над многото води като град

направих си труда да опитам да извадя от книгата “откровение” подробен списък на всички характеристики на блудницата вавилон като град:

1. жената върху звяра е “големият град, който царува над земните царе” (17:8);
2. блудницата вавилон е “силен град” (18:10)
3. вавилон е град “облечен във висон, багреница и червено, и украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери”, “с голямо богатство” (18:16-17)
4. никой друг земен град не е като блудницата вавилон (18:18)
5. вавилон е град, “в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му” (18:19). (това ме кара да мисля, че става дума за град, който или има морско пристанище или е много близо до такова)
6. градът седи върху седем хълма/планини (17:9)
6. търговците на този град са станали или ще бъдат “големците на земята” (18:23)
7. този град е град на чародейства и магьосничества (18:23). градът е град на тайната (17:5). (думата “окултен” идва от латинска дума и означава таен, скрит)., чрез магьосничествата на този град са били и/или ще бъдат измамени ВСИЧКИ народи (18:23).
8. в този град е била и/или ще бъде проливана кръвта на святи човеци и на пророци (18:24). градът е “опиянен от кръвта на святи човеци и от кръвта на исусовите свидетели” (17:6)
9. този град е разтлял (развратил) земята с блудството си (19:2)
10. с този град са блудствали земните царе (17:2)
11. градът вавилон опива обитателите на земята с “виното на своето блудствуване” (17:2)
12. градът “държи в ръката си златна чаша, пълна с мърсотии и с нечистотии от своето блудствуване”(17:4);

думите “блудница”, “блудстване”, “блудствам” са употребени според мен по-скоро в своя духовен смисъл, а не само в техния чисто физически смисъл. в старозаветните писания често се говори за покланянето на фалшиви божества и религии като блудстване. ето защо, този град е или ще стане център на фалшива религия или религии, но може би смесени с истина, тъй като самата дума вавилон означава “смесване, объркване”, което прави измамата по-успешна.

остава да видим доколко рим отговаря или не на горните характеристики.
ако този град не е рим, то тогава неговото построяване предстои. другата възможност е това да е рим, но не днешния рим точно, а един променен в бъдеще рим.


Най-отгоре

    
16.04.08 00:30 Цитирай
изказвания: 1024
продължение:

името "вавилон" е или буквалното име на този град или този град само духовно се нарича "вавилон". за друг град в книгата откровение (според мен йерусалим) се казва, че духовно се нарича "содом и египет", което свидетелства, че и вавилон не е задължително да е възстановен буквален вавилон, а само град, който има или ще получи всички духовните характеристики и цялото духовно наследство на древния вавилон.

казва се също, че този град, е "майка на всички жени-блудници на земята" и това "майчинство", би трябвало да е духовно на първо място. затова е интересно кои са неговите дъщери-блудници. ако е майка на ВСИЧКИ жени-блудници на земята, тогава това трябва да е древен град, а не град, който тепърва ще се строи за първи път. между другото, древният вавилон исторически погледнато май наистина е майката на всички учения след потопа, които отклоняват хората от следване и служене на истинския бог. това най-вероятно е една от причините бог да изведе аврам от ур халдейски.

така че, не отхвърлям изцяло и теоретическата възможност в бъдеще върху територията на древния вавилон да се построи отново град със същото име, който да е възстановяване на древния вавилон.

[ Редактирано 16.04.08 00:51 ]

Най-отгоре

    
16.04.08 01:19 Цитирай
изказвания: 4467
Относно "градът седи върху седем хълма/планини (17:9)", според мен е важно да се уточни следното:


Откр 17:

9 ωδε ο νους ο εχων σοφιαν αι επτα κεφαλαι ορη εισιν επτα οπου η γυνη καθηται επ αυτων
10 και βασιλεις επτα εισιν οι πεντε επεσαν και ο εις εστιν ο αλλος ουπω ηλθεν και οταν ελθη ολιγον αυτον δει μειναι
11 και το θηριον ο ην και ουκ εστιν και αυτος ογδοος εστιν και εκ των επτα εστιν και εις απωλειαν υπαγε

леко буквалистичен и обяснителен превод:

Ето умът имащ мъдрост:
Седемте глави са седем планини
(т.е. "царства" според мен), където жената седи на тях
и са седем царе
(или: и има седем царе - но това НЕ ми изглежда да е правилният превод в случая, ако и да е възможен граматически)
петте паднаха, а един е [сега], другият още не е дошъл, а когато дойде трябва малко да стои [на власт].
И дивото животно
(ост. звяра), което го имаше, и [сега] го няма, (и) той е осмият, и е [един] от седемте, и отива към гибел[-та си].


Което за мен поне засега означава, че този град в някакъв смисъл се е "облягал" на всяка една от тези седем империи (поне засега мисля, че седемте планини са друг начин да се каже "седем царства/империи", като веднага се уточнява, че също представляват и седем царе [на тези империи, съответно], може би в най-цветущия им период)

С това искам да кажа, че тези седем планини не мисля, че представят примерно седемте хълма на Рим или нещо подобно, а са неразривно свързани със съответните седем царе.

Но въпреки това не мисля, че конкретен цар на дадена империя ще бъде съживен от мъртвите, а по-скоро самата "смъртоносно ранена" империя ще бъде чудотворно възстановена по Божие допускане, за да се изпълни Божията воля в това, че тези които отхвърлят Божия син да се заблудят чрез магиите на лъжепророка и "звяра" още повече, за да бъдат осъдени от Бога. Както пише: "...затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата."Любопитно, е че петричката врачка, Ванга, поне в книгата, която сестра й (мисля) е издала, казва, че хората трябва да възложат надеждите си на осмия - той щял бил да ни оправи или нещо подобно, но определено тези, които й вярват би трябвало да заложат надеждите си на осмия. И така да се погубят. Това е доста показателно за духовния произход на “пророчествата” й.

[ Редактирано 16.04.08 01:26 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
ванга
 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF