Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

70 седморки   ангелика самбрано   дървото за познаване на доброто и злото   застъпничество   изгонване на демони   имплантант   наказание на деца   партизанство   психология   цветни революции  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post

 
Владо   06.10.19 10:38
Интересни разкрития / изследвания спрямо числовата стойност на думите в самото начало на кн. Битие : https://youtu.be/vyvqqkGP_kg

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Спасение от греха и смъртта << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Изработвайте спасението си със страх и трепет
Започване на нова тема
    

14.04.08 17:49 Цитирай
изказвания: 4465
Копирах тук това изказване от коментарите http://edinni.com/p/userjournals_menu/userjournals.php?blog.59#acmts,
защото ми се струва, че се оформя като отделна полезна тема (надявам се, че Tiger няма да има нищо напротив, но ако има проблем лесно ще я махнем):


Tiger:

На мене друга ми е болката: фалшивата църква проповядва фалшиво евангелие и води хората в погибел! Току що видях проповедта: "Откъде сте сигурни, че сте спасени". Боже, колко сме загазили! Боже, в каква лъжа сме живели! Въпреки, че аз усетих лъжите и фалша отдавна и напуснах фалшивата църква, мога да кажа че ми е липсва здраво духовно ръководство. Е, Бог не ме е изоставил, защото е верен, дори и когато ние не сме.

Ти какво мислиш по въпроса за фалшивата църква и фалшивото евангелие? Вяра в Исус, но без покаяние не води до спасение. Продължаване на живот в грях, с тази разлика, че е таен и скрит, а не явен... Ужас! Приспиване в розови илюзии...
А Писанието ясно казва да изработваме спасението си със страх и трепет. Дълго време не разбирах това. Както и това, да се облечем в Христос. По Божия милост започнах да загрявам... От известно време Господ постоянно ми припомня грехове и води в покаяние. Аз не исках да мисля за тези неща, мислех че като е минало много време и почти не ги помня и Той ги е забравил. Е да, ама не. Благодаря Му за милостта наистина! Той е дълго търпелив и целта Му е да ни води в покаяние.
Братко, тъй като мнозинството с уверена крачка се е запътило към погибел, дай идеи какво да правим. Това е доста по-важно от доктриналните ни разговори, поне така мисля. Не ти натрапвам нищо, ако не си съгласен, няма да се сърдя


[ Редактирано 14.04.08 18:17 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
освещение,   спасение
    
14.04.08 18:31 Цитирай
изказвания: 4465
Ами аз лично не вярвам, че някакви специални нови идеи трябва да имаме – Бог вече всичко е казал – и началото е показал, и края на сатаната и слугите му е определил и той наближава всеки ден.

То е ясно, че трябва да бягаме далеч от греха. Но също така е ясно, че човек не може да принуди някой да върши святост.

Имаме вярата в Божия син, чрез която той ни дава праведност поради собствените си страдания и смърт, но и съживяване от мъртвите. Имаме неговите нови заповеди – ясно е, че трябва да ги спазваме.

Жалко е, че сатаната е успял до голяма степен да разбие модела, който Бог е създал в първи век, където поставени чрез Божия Дух старейшини са показвали пример в дело и слово на останалите хора в даден град или село и са били заедно водачите там. Така по-младите са имали добър пример и опора и не са били като „овце без овчари“ в пътя на устояването във вярата, за да имат вечен живот и да се радват в Божието царство заведено с всички Божии.

Да, има много фалшиви неща, но аз лично не вярвам, че по човешки можеш да направиш каквото и да е. Ако Бог подеме дадена кампания и повика свои слуги за нещо определено (както например Варнава и Павел) то Той ще извърши каквото е решил и никой и нищо не може да го спре.

Не виждам какво ни остава освен да следваме Божия син, а останалото Той си знае какво ще прави.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Tiger
    
15.04.08 11:18 Цитирай
Гост
Точно така е. Имаме Св.Дух, имаме Писанията. Мисълта ми не беше да подемаме кампания или да правим нещо, за което не сме призовани. Но трябва да се молим за тия хора, измамвани от розовото евангелие. Не бива да сме наивни обаче - измаменият понякога е точно толкова виновен, колкото и измамникът. Сигурно на много хора им харесва да живеят в илюзии и сами търсят илюзионистите.
Също така сериозно ме е страх за България. Ние сме най-беззаконната нация в ЕС, дори светът ни се чуди и мае на беззаконието. Страх ме е, че в един момент Бог ще ни накаже. То мръсотията в един момент ще "стигне" до Неговите ноздри, ако мога така да се изразя, образно, и тогава не ми се мисли. Вярно е, че единствената нация с която Той има завет е Израел. Бог няма завет с България. Но Той съдеше и езическите нации и има примери на такива, които са се покайвали от Неговото изобличение, а други са били наказвани. Вярно е, че сега сме в Новия завет, вярно е, че са последни времена, в които беззаконието ще се увеличи. Страх ме е обаче, че тук се е увеличило повече, отколкото на други места. Светът ни се чуди!!!

Най-отгоре

    
16.04.08 11:48 Цитирай
изказвания: 581
Tiger, Наистина нещата са сериозни, откъдето и да го погледнеш. Страшното е че: "солта е обезсоляла" и "светлината" не свети. А щом "ние едвам се спасяваме", какво да кжем за другите. Принизяването на Божия стандарт, до хуманния - това неминуемо води до "имащи вид на благочестие", но в действителност - се отричаме от него. Светът завлядя сегашната църква, вместо тя да излезне и завладее света за Бог, но това е за да се изяви кой, кой в действителност е? Когато изпитанията дойдат, могат и да не бъдат забелязани, защото могат да имат образ на "благословения от Бог" - просперитет, власт и т.н., но ако не взимаме насериозно Божието предупреждение във Второзаконие 8гл.: "11 Внимавай да не забравиш Господа твоя Бог и да не престъпваш заповедите Му, съдбите Му и повеленията Му, които днес ти заповядвам, 12 да не би, като ядеш и се наситиш и построиш добри къщи и живееш в тях, 13 и като се умножат говедата ти и овците ти и се умножат среброто ти и златото ти, и се умножи всичко що имаш, 14 тогава да се надигне сърцето ти и да забравиш Господа твоя Бог, Който те е извел из Египетската земя, из дома на робството; 15 Който те преведе през голямата и страшна пустиня, гдето имаше горителни змии, скорпии и сухи безводни земи; Който ти извади вода из кременливия камък; 16 Който те храни в пустинята с манна, храна която не знаеха бащите ти, за да те смири и да те изпита, да ти направи добро в сетнините ти; 17 и да не би да речеш в сърцето си: Моята мощ и силата на моята ръка ми спечелиха това богатство. 18 Но да помниш Господа твоя Бог, защото Той е, Който ти дава сила да придобиваш богатство; за да утвърди завета, за който се е клел на бащите ти, както прави днес. 19 Но ако забравиш Господа твоя Бог и отидеш след други богове, служиш им и им се поклониш, заявявам ви днес, че съвсем ще бъдете изтребени. 20 Ще бъдете изтребени както народите, които Господ изтребва от пред вас, защото не послушахте гласа на Господа вашия Бог".
 Е, сега "подпорката на истината", ако може да се каже, че е била такава, не стои за истината и правдата, а следва своите си пътища, то тогава следва предупреждение и ако и след него няма поправление - съд! Бог наистина е многомилостив и дълготърпелив, но НИКОГА не оставя нещата без последствие, за да не го оприличим на човек: "Изход: 34:7 Който пази милост за хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но никак не обезвинява виновния, въздава беззаконието на бащите върху чадата и върху внуците им, до третото и до четвъртото поколение. Числа: 14:18 Господ е дълготърпелив и многомилостив, прощава беззаконие и престъпление, и никак не обезвинява виновния, и въздава беззаконието на бащите върху чадата до третия и четвъртия род".
Това, което според мен може да се направи е:
1. Да продължаваме да вярваме в Този, който ни е призовал, умил в кръвта си и избрал да Му бъдем храм, като тихо и уверено вършим делата на вяра.
2. Да се молим за България и за всички, които ни управляват, според 1Тимотей2:2.
3. Да се молим Бог да извади от заблудата, тези които по една или друга причина са "искрено заблудени". Да не забравяме, че Бог вижда нещата по друг начин и не е припрян в присъдата си и сигурно все още има 10-на праведници в тази нация, но проломът се нуждае от "посредници" - нека бъдем в готовност!
4. Да се събираме и споделяме Божията блага вест и живеем според Неговия стандарт:
"1 Петрово: 2:12 да живеете благоприлично между езичниците, тъй щото, относно това, за което ви одумват като злодейци, да прославят Бога във времето, когато ще ги посети, понеже виждат добрите ви дела".george

Най-отгоре

Tiger
    
16.04.08 12:25 Цитирай
Гост
Geroge, благодаря за мнението. Работата в милата ни родина е лоша, но Бог наистина е много милостив и дълго търпелив. Както Той е казал чрез един от старозаветните пророци: "Понеже Аз Господ не се променям, затова вие, деца на Яков не загинахте" /цитирам по памет/.
Нека се молим и не се предаваме на отчаяние и униние.


адм.бел.
разкл. в: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?7027.post

[ Редактирано 21.01.09 00:48 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF