Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:технически подобрения   helmut kentler   белегът на звяра   иран   охладняване   пазене   пристрастен   синът на гибелта   тяло   хоспиаталиери  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: Исая << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Свинско месо = погубване от Господаря при завръщането на Божия син? - Ис. 66
Започване на нова тема
    

12.06.21 19:50 Цитирай
изказвания: 5004

Контекст:

Тук Бог говори за времето в края на Божия гняв* и славното завръщане на земята на Божия Син и помазаник-Цар над Божието творение, Исус от Назарет,

когато Бог ще върне в мир, в Йерусалим, в земите, обещани на Авраам и на неговия Потомък/Семе - Божия единствен Син и помазаник-Цар, Исус от Назарет,

повиканите от Бога хора от плътските израелци, повярвали в Божия син и така станали част от Божия народ Израел (понеже, както пише, не всички, които по плът са от Яков/Израел са Божият народ Израел, а само някои от тях).

Това пророчество още не се е изпълнило. Обявяването на политическата държава "Израел" през 1948, съвсем не е изпълнение на Божиите пророчества за връщанието на плътските израелци от Божия народ в земите, които Бог е отнел от ханаанците и другите племена, които Бог е изтребил или прогонил от там (подобно и на Израелците по-късно), заради големите им грехове пред Бога, по времето на Моисей и Исус Навин.

__________
* Божият гняв ще започне след края на Голямата скръб, точно след като Божият син съживи в нетление умрелите праведни Божии хора и, заедно с преобразените в нетление останали живи Божии хора, ги "грабне" горе в Божиите небеса при себе си, за да бъдат и те там, където е Той, и да не бъдат засегнати от Божиите страшни наказания върху хората, оставени на земята по времето на Божия гняв.

 

Конкретна тема/въпрос:

Особен интерес представлява мястото (Ис.66), където Бог казва следното, което ще се случи при завръщането на Божия помазаник-Цар на земята в края на Божия гняв:


/Царигр./
Защото Господъ, съ огънъ и съ ножа си, Ще се съди съ всяка плътъ, И убитите отъ Господа ще бъдатъ много. Които се освещаватъ и очищаватъ въ градините, [Един] подиръ другъ, въ средата, И ядатъ свинско месо и гнусотии и мишки, Те ще загинатъ купно, говори Господъ. Защото азъ [зная] делата имъ и помишленията имъ, ида за да събера всичкитѣ народи и езици; И те ще дойдатъ и ще видятъ славата ми.

/Верен/
защото с огън и с меча Си ще се съди ГОСПОД с всяка плът и убитите от ГОСПОДА ще бъдат много. Онези, които се освещават и очистват за градините след една ашера в средата, които ядат свинско месо и гнусотии и мишки, заедно ще се довършат, заявява ГОСПОД, защото Аз зная делата им и помислите им. И идва време да събера всичките народи и езици; и ще дойдат и ще видят славата Ми.

/Рус. синод./
Ибо Господь с огнем и мечом Своим произведет суд надвсякою плотью, и много будет пораженных Господом. Те, которые освящают и очищают себя в рощах, один за другим, едят свиное мясо и мерзость и мышей, все погибнут, говорит Господь. Ибо Я знаю деяния их и мысли их; и вот, приду собрать все народы и языки, и они придут и увидят славу Мою.

/KJV/
For by fire and by his sword will the Lord plead with all flesh: and the slain of the Lord shall be many. They that sanctify themselves, and purify themselves in the gardens behind one tree in the midst, eating swine's flesh, and the abomination, and the mouse, shall be consumed together, saith the Lord. For I know their works and their thoughts: it shall come, that I will gather all nations and tongues; and they shall come, and see my glory.Очевидният въпрос е,

това крайно сериозно Божие предупреждение за погубление отнася ли се за хората от Божия народ - повярвалите в Божия син Исус - които не са били под Моисеевия закон (в който закон Бог изрично забранява яденето на свинско месо на хората под закона, и го обявява за нечиста храна) и които ядат свинско месо, каквато е добре известна практика сред повярвалите в Божия син, живеещи в Европа и Америка, а и не само?


 

Ето и по-обширен контекст:

 

Развеселете се съ [дъщерята] на Ерусалимъ, И радвайте се съ нея, всички които я обичате: Зарадвайте се, и радвайте се съ нея, Всички които сетувате за нея; За да сучете и да се наситите Отъ съсците на утешенията й; За да се насучете и да се насладите За изобилието на славата й.

Защото така говори Господъ: Ето, ще разпростра ней миръ като река, И славата на народите като наводняемъ потокъ: Тогазь ще се насучете, Ще бъдете носени на обятия, И ще бъдете поласкани на коленете й. Както единъ когото утешава майка му, Така азъ ще ви утеша; И ще се утешите въ Ерусалимъ. И ще видите, и сърдцето ви ще се развесели, И костите ви ще прозябнатъ като трева; И рѫката Господня ще се познае къмъ рабите му А гневътъ му къмъ неприятелите му.

Защото, ето, Господъ ще дойде съ огънъ, И колесниците му ще бъдатъ като вихрушка, За да отдаде гнева си съ устремление, И прещението си съ огнени пламици. Защото Господъ, съ огънъ и съ ножа си, Ще се съди съ всяка плътъ, И убитите отъ Господа ще бъдатъ много. Които се освещаватъ и очищаватъ въ градините, [Един] подиръ другъ, въ средата, И ядатъ свинско месо и гнусотии и мишки, Те ще загинатъ купно, говори Господъ.

Защото азъ [зная] делата имъ и помишленията имъ, ида за да събера всичкитѣ народи и езици; И те ще дойдатъ и ще видятъ славата ми. И ще туря знамение между тяхъ; И онези отъ тяхъ които се отърватъ, ще ги изпроводя въ народите Тарсисъ, Фуль, и Лудъ, които теглятъ лъкъ, - Туваль и Яванъ, далечните острови Които не сѫ чули името ми Нито сѫ видели славата ми; И ще Проповѣдатъ славата ми между народите.

И ще доведатъ всичкитѣ ви братия Отъ всичкитѣ народи приносъ Господу, - На коне, и на колесници, и на носилки, И на мъски, и на бързи камили, - Къмъ светата ми гора, Ерусалимъ, говори Господъ, Както синовете Израилеви доносятъ приношение В чистъ съсъдъ въ дома Господенъ. А още ще взема отъ тяхъ За священници [и] за Левити, говори Господъ.

Защото както новите небеса И новата земя които азъ ще направя Ще пребъдатъ предъ мене, говори Господъ, Така ще пребъде семето ви и името ви. И отъ новомесечие до новомесечие, И отъ събота до събота, Ще дохожда всяка плътъ да се кланя предъ мене, Говори Господъ.

И ще излезатъ и ще видятъ труповете на человеците Които бяхѫ пре стѫпници противъ мене; Защото техниятъ червей няма да умре, Нито огънятъ имъ ще угасне; И ще бъдатъ гнусота на всяка плътъ.

/из Ис. 66/

 

[ Редактирано 08.09.21 11:33 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
свинско месо
Анонимен
    
06.09.21 12:57 Цитирай
Гост
Има една ситуация в живота на християните, когато те не трябва да ядат не само свинско, но и никакво друго месо, и това е, когато някой се скандализира в Исус поради яденето на месо, пиенето на вино и каквото още му хрумне на човек. Това неядене на месо трябва да продължи докато даденият брат/сестра се научи да различава, че яденето на месо не е някакъв проблем. Дотогава никакво месо.

Най-отгоре

    
08.09.21 11:35 Цитирай
изказвания: 5004

Заб.: В темата става дума конкретно за Ис. 66, а не за общи разсъждения на тема ядене и "християните".


[ Редактирано 08.09.21 12:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF