Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

антарктика   вечен живот   възлюбиш   единородният син   заклеване   идолопоклонство   пламен донев   пресъществяване   развод   седемдесет седмици  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Молитви върху дрехи за излекуването на болни хора - от Бога или не?
Започване на нова тема
    

07.06.21 23:02 Цитирай
изказвания: 5004

Наскоро ми обърнаха внимание на тази донякъде разпространена практика, с въпроса дали Бог в Св. Писания подкрепя подобна практика.

Мястото, което изглежда да има някаква връзка с тази практика е:
Де. 19.11-12  (щракни на връзката)
(виж по-надолу в текста и буквалния превод в лявата колона, 19:12)

И Бог правеше необичайни чудеса чрез ръцете на Паулос, дори такива, че и на болни да слагат кърпи или престилки, които са били допрени до тялото му, и болестите да ги напускат, и злите духове да излизат от тях.Бих казал, че това, което е описано там, е някак си различно от обсъжданата практика.
И в този смисъл, Де. 19:11-12 не може да се посочва като основание за истинност и за подкрепа от Божия страна на обсъжданата съвременна практика (молитви върху дрехи за излекуването на болни хора).


Тук една сравнителна таблица, която набързо съставих, като след това добавих и коментари и от други хора:


Св. Писания

Обсъжданата практика


В случая (Де.,19.12) става дума за необичайни Божии чудеса - т.е. такива, каквито Бог нормално не прави


Тази практика се е превърнала в нещо обичайно.


хората са допирали първо кърпи или престилки до тялото на Царския пратеник Павел
(и Бог е излекувал съотв. хора и е освобождавал съотв. хора от нечисти духове)


хората първо не допират кърпи или престилки до тялото на даден Божий човек (особено отсред водачите сред братята)


не
пише Павел да се е молил

и то - с ръце, възложени върху съотв. кърпи или престилки (не дрехи, принадлежащи на съотв. човек


практиката се състои в молитва към Бога,

с ръце, възложени върху дрехи на болния човек

не пише тези кърпи или престилки да са били на съответния болен човек

практиката използва дрехи, принадлежащи на болния
Изрично добавям, че - естествено - ако Бог пожелае да чуе на някого молбата да излекува даден болен човек чрез, именно, молба към Бога в името на Божия помазаник-Цар и Син Исус от Назарет, с положени ръце върху дрехи на болния човек,

то никой не може да забрани на Бога да направи и това също,
независимо, че в Де.19:11-12 не се говори за такова нещо.Може би е добре човек да се замисли също и относно това, кой е най-обичайният и изрично потвърден от Бога начин за молби към Бога относно болен човек, който Бог да излекува.
[ Редактирано 12.06.21 20:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
молитва върху дрехи,   молитви върху дрехи
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF