Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

близкият изток   изповеди   истанбулската конвенция   клеветникът   мт.28   откр.20   пресъществяване   разгласяване на радостната вест   слуга   шпоиниране  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    
01.04.21 20:56 Цитирай
bratoliubie
изказвания: 147

(разкл. от: Свидетелства)


Още едно свидетелство, което считам за нужно да се разбере от всички християни!

 

https://www.youtube.com/watch?v=WRZ8D2KcUew
И същото свидетелство като разказ, който лесно може да бъде преведен с гугъл на български.

 

https://iscelen.org/626-vityuk-igor-ivanovich.html

[ Редактирано 02.04.21 11:23 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре
витюк игор иванович,   витюк игорь иванович,   свидетелства
    
02.04.21 09:12 Цитирай
изказвания: 5004

По-долу бърз превод на кратка част от началото на текста от горната връзка:


"Ще проведа много сериозен разговор, скъпи приятели. Ние, вярващите в Исус Христос, понякога не осъзнаваме или [пък] подценяваме това, което казваме, какво правим и какво мислим. А това са сериозни неща, за които ще отговаряме [пред Бога].

 

Бих искал да прочета от Откровение на Йоан 3:3-4
Спомни си какво си получил и чул, и пази [го] и се покай. Ако не останеш буден, тогава ще те намеря като крадец и няма да знаеш по кое време ще те намеря. Имаш обаче няколко души в Сардис, които не са осквернили дрехите си и ще ходят с Мен в бели дрехи, защото  са достойни"

Интересно, цялата църква от хора, всички се покланят на Господа и всички служат на Бога и всички искат от Бога милост, любов, помощ, състрадание, подкрепа, здраве и т.н. Всички искаме да получим добро от Бога. Но само няколко от тези хора ще бъдат достойни да ходят в бели дрехи.

Къде са всички останали хора? Какво - не са служили на Бога? Какво - не са чули Божието Слово? И са слушали, и са служили, но така както (или: доколкото)  могат.
Не, не както (или: доколкото) мога, а както Бог иска - ето така служим на Господа. Ако е така, както (или: доколкото) мога, казвам ви това с пълна отговорност, въпреки факта, че сме кръстени със Светия Дух, ще бъдем в ада. Истина и амин.

Не искам да намалявам строгостта на Божието Слово, защото в Одеса я намалих и Бог ме опердаши. Не искам да украсявам това, което ни очаква нас, вярващите, ако не сме свети.

Бог казва ясно и точно: „Бъдете свети, защото Аз съм свят.“
А как трябва да сме свети? Да вършим свети дела, да постъпваме свято, да мислим свято. Помислете какво е казано в Божието Слово - “[това] което е чисто, което е свято, което е добродетел, което е похвала - за това мислете”. Мислете за нещата горе, а не за земните неща.

Много хора искат от Бога тук на земята да имат всичко: блага, здраве, богатство, успех и т.н.
А какво казва Божието Слово по този въпрос? (грешно цитиране в ориг. руски текст: «Кто только в этой жизни надеется на Христа тот счастливый человек»)  „Ако само въ този животъ се надеемъ на Христа, то сме най окаяни отъ всичкитѣ человѣци.“ Амин, амин и отново амин.

Пътят ни е към небето и не бива да се зацикляме на тази земя. Бих искал да ви кажа много интересни думи, които апостол Павел говори на любимия си ученик Тимотей. Той му е казал най-голямата истина и аз искам да я доведа до вашето съзнание и до сърцата ви. „За тези, които са служили добре, подготвят за себе си най-високата степен и голяма смелост във вярата в Христос Исус“ (1 Тимотей 3:13)

Какво това “степен”? Какво е степен по математика? Има много големи числа не [повдигнати] на степен, а има и малки числа [но повдигнати] на голяма степен. И често голямото число е само с нищожно малко по-голямо пред  малкото число, което е [повдигнато] на степен.

Задачата на врага на човешката душа е да ни издигне като основно число, да ни издигне по значимост,  авторитетa ни, уважение, благосклонност към нас, нашата праведност, достойнство. Всичко това - казва апостол Павел: „Счетох всичко за нищо/суета.“ Суетата е “нищо”.

Защо [е направил това Павел]? "Заради преимуществото да познавам моя Господ." Ето затова.

И по-нататък в същия стих 13 се казва: И тези хора, които се издигат не по основно число, а по степен на познание на Господ Исус Христос - какво имат? Те имат голяма смелост във вярата в Христос Исус, нашия Господ. Те имат голяма смелост във вярата си.

... "

 

 


[ Редактирано 12.06.21 22:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF