Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

esp   τιμη   божията общност   възможности за всеки   ковид   не-евреи   овертон   осуетяване на човешкия избор   праведност чрез вяра   саможертва  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
"Великото Ново Начало" / "Големият Рестарт" / Great Reset - т.е. "нов световен ред"?
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
23.11.20 17:24 Цитирай
изказвания: 4771

д-р Rudolf Hänsel, globalresearch.ca, 22.11.2020
Germany: The “Dictatorship of Democracy” Secretly Transformed into an “Open Dictatorship”
Unity and Justice and Freedom: "The Song of the Germans" No Longer Applies to the Common People (англ.)

"Демократичната Диктатура" тайно превърната в "Открита Диктатура"
Обединеност и справедливост, и свобода: "Песента на германците" вече не важи за обикновените хора

"... Приемането на т.нар. "закон за предпазване от заболявания" е само един от многото примери за
фантазиите/желанието за всемогъщество на политиците
и увеличеното насилие (над хората),
постоянните промени на правилата и заплахите,
болното задържане под изолация на възрастни и техните деца,
ограничената свобода за придвижване,
психологичното порграмиране,
и накрая - системното унищожаване на чувешката psyche* (David Icke).
Предишната "тиха" диктатура на демокрацията беше тайно превърната в открита диктатура  ..."
________
* (без връзка със съдържанието на статията) букв. прен. на гр. дума "ψυχή" - "душа". Този измислен "психологически термин" често е използван от "медицински специалисти", които, доколокото разбирам, не вярват, че човек има душа в буквалния и конкретен смисъл, в който Бог е декларирал (вж. Разкр., 6.9).

Вероятно харесват да използват тази гръцка, неразбираема за повечето хора, дума, за да звучи всичко "по-научно" и, съответно, вярно... (понеже програмиращите ("образователните") институции са програмирали хората да вярват, че човешката "епистемиoлогична система" "наука" е гaрaнция за истина, и съoтветно щом нещо е "научно", то то със сигурност било вярно... )[ Редактирано 10.12.20 17:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.11.20 05:31 Цитирай
изказвания: 4771


Относно планираните бизнес-мерки "в отговор" на т.нар. "п(Л)андемия COVID-19"...

Peter Koenig, globalresearch.ca, 11.11.2020
The Post Covid World, The WEF’s Diabolical Project: “Resetting the Future of Work Agenda” – After “The Great Reset”. A Horrifying Future
Светът след COVID - Сатанинският проект на Световния Икономически Форум: "Планът за Ново начало на бъдещето на работенето" - След "Великото Ново Начало". Ужасяващо бъдеще.


Освен всичко друго, т.нар. "Велико Ново Начало" предвижда и "... схема със заеми, при която всички лични дългове на хората ще бъдат опростени - в замяна на предаване на цялата им частна собственост на някаква админстративна управа или агенция - възм. МВФ.

Така че не бихте притежавали нищо - и бихте били щастливи ..."
Stephen Lendman, globalresearch.ca, 25.11.2020
Beyond Orwell and Huxley: Brave New World Unfolding? Compulsory Vaccination, Digital Passports?
Надминавайки анти-утопиите на Orwell и Huxley: Появява се един "Прекрасен Нов Свят"? Насилствена vacca-синация, цифрови паспорти?Peter Koenig, globalresearch.ca, 17.03.2020
After the Lockdown: A Global Coronavirus Vaccination Program
След запрещението по домовете: Светова програма за vacca-синиране "против коронов вирус"Paul Craig Roberts, globalresearch.ca, 24.11.2020
COVID Is Not the Threat
Не "COVID" е заплахата
TonyDiGerolamo, bitchute.com, 26.11.2020
Hot Take: The Elites Laugh About COVID
На "елита" им е смешно относно "COVID"

"...правилата/ограниченията за COVID не са предназначени за тях..."

https://www.bitchute.com/video/PxbFwZ8MAkUa/


[ Редактирано 26.11.20 07:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.11.20 06:41 Цитирай
изказвания: 4771

Бивш служител в германския парламент с позиция на парламентарен съветник свиделства относно информация, която, в условията на короновата криза, съзнателно бива прикривана от хората.


Главна страница:
https://wie-soll-es-weitergehen.de/index.html# (нем. и англ.)


Писмено свидетелство (англ. прев.):
https://wie-soll-es-weitergehen.de/files/eng/How-should-it-continue-23-11-2020.pdf

Писмено свидетелство (нем. / ориг.):
https://wie-soll-es-weitergehen.de/files/Wie-soll-es-weitergehen-DIN-A4-small.pdfПо-долу съотв. видеота на youtube (които google / youtube засега не са ги изтрили).

Тук също и търсене на видеотата в bitchute, в случай, че google / youtube изтрият  видеотата от youtube:
https://www.bitchute.com/search/?query=sebastian%20friebel&kind=video
Muss man wissen, youtube.com, 31.10.2020
Sebastian Friebel meldet sich persönlich zu Wort... Ja, es gibt mich!
Sebastian Friebel се появява лично... Да, аз съм действителен!
https://www.youtube.com/watch?v=1TBoEF-Th8o


Muss man wissen, youtube.com, 31.10.2020
Sebastian Friebel: Wie soll es weitergehen - Kapitel 1 von 5 (нем.)
Sebastian Friebel: Как да се продължи нататък - 1/5
https://www.youtube.com/watch?v=J5lGD3lPtWcMuss man wissen, youtube.com, 31.10.2020
Sebastian Friebel: Wie soll es weitergehen - Kapitel 2 von 5 (нем.)
Sebastian Friebel: Как да се продължи нататък - 2/5
https://www.youtube.com/watch?v=ICMk-qh-TnI


Muss man wissen, youtube.com, 31.10.2020
Sebastian Friebel: Wie soll es weitergehen - Kapitel 3 von 5 (нем.)
Sebastian Friebel: Как да се продължи нататък - 3/5
https://www.youtube.com/watch?v=kXOTD6D_YG0


Muss man wissen, youtube.com, 31.10.2020
Sebastian Friebel: Wie soll es weitergehen - Kapitel 4 von 5 (нем.)
Sebastian Friebel: Как да се продължи нататък - 4/5
https://www.youtube.com/watch?v=swcG2MCoPmM

 

Muss man wissen, youtube.com, 01.11.2020
Sebastian Friebel: Wie soll es weitergehen - Kapitel 5 von 5 (нем.)
Sebastian Friebel: Как да се продължи нататък - 5/5
https://www.youtube.com/watch?v=dNsJD6sWvf0[ Редактирано 26.11.20 06:53 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
07.12.20 02:22 Цитирай
изказвания: 4771

TheBigVirusHoax, bitchute.com, 27.11.2020

Clair Edwards
, BA HONS, MA, United Nations Editor and trainier in intercultural writing from 1999 to 2017
The COVID-19 Genocide of 2020

"Геноцидът COVID-19 през 2020г"


Тук: текстът от видеото

също: ( автоматичен (ненадежден) превод )


https://www.bitchute.com/video/mOWiwoomXQw6/

[ Редактирано 07.12.20 02:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
09.12.20 02:00 Цитирай
изказвания: 4771


rt.com, 08.12.2020
‘Not a conspiracy theory’: Alberta Premier Kenney issues dire warning about impending ‘Great Reset’ (VIDEO)
"Не е предположение/теория за плануван заговор": Мин. предс. на Алберта, Канада, е издал крайно сериознио предупреждение относно предстоящото "Велико Ново Начало" (видео)[ Редактирано 09.12.20 02:01 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
10.12.20 15:32 Цитирай
изказвания: 4771

Тук попаднах едно видео (вж по-долу), в което се обсъжда един документ публикуван през 2010 г.

от фондацията "Rockefeller" (www.rockefellerfoundation.org) 
и  GBN (Глобусна Бизнес-Мрежа / Global Busines Network) (1987 - 2013)

Документът може да се изтегли от връзката по-долу (и от много други адреси в Интернет, като се потърси по името му)


фондацията "Rockefeller", GBN (Global Busines Network), 2010
Scenarios for the Future of Technology and International Development
Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие
Интересното относно дози документ, че въпреки, че е издаден през 2010, т.е преди десет години,

той описва НЕЕСТЕСТВЕНО ТОЧНО това, което се е случило и продължава да се случва през сегашната 2020г,
във връзка с т.нар. "пандемия" "COVID-19", която била предизивикана от т.нар. "коронов вирус"

Ако имам възможност ще добавя още информация и евентуално превод на части от документа.Идеята на видеото е, че

щом Rockefeller и GBN през 2010 "предсказват" толкова точно и конкретно събитията около някаква бъдеща (спрямо 2010) "пандемия" от някакъв "вирус",

то не е нелогично да се очаква, че това, което са "предсказали", че ще последва след "пандемията" -

т.е. все по-голяма тирания (според "предсказанието") и без т.нар. "пандемия"  -

е много верояно (Бог да допусне) също да се случи.

bitchute.com, 10.12.2020
Beyond the Great Reset
Отвъд "Великото" Ново Начало


https://www.bitchute.com/video/anAqiZgkUGrS/Все още го има и на youtube / google / alphabet, където е било първоначално публикувано,
но бих предположил, че youtube / google / alphabet(abc.xyz) ще го цензурират и изтрият, както вече са направили с хиляди видеота, съдържащи "неправилни възгледи"


Top Dollar Black Pill Gangster, youtube.com, 10.12.2020
Beyond the Great Reset
Отвъд "Великото" Ново Начало

https://www.youtube.com/watch?v=UBgDzHkv_No
[ Редактирано 18.01.21 19:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
12.12.20 20:08 Цитирай
изказвания: 4771

Предвид - според мнозина медицински експерти - НЕОСНОВАТЕЛНИТЕ строги и нерядко брутални мерки, наложени върху населението от властите,
във връзка с т.нар. "пандемия COVID-19" (за която човек може да научи само от медиите),
евентуално причинена от т.нар. "вирус"  "SARS-COV-19", който "вирус" никой не е изолирал нито виждал (и с теста PCR "за коронов вирус" не може да се разбере дали някой е болен от нещо)

с които мерки и свързани с това действия на властта, според мнозина,
биват потъпквани основни права на гражданите, (уж) гарантирани им от т.нар. "Основен Закон"*,в Германия правят "погребение" (сатира) на същия този "Основен закон".

(На носения ковчег се вижда плакат с надпис "Grundgesetz" ("Осн. закон"), знамето и герба на Германия.)

__________
* нещо като "временна конституция" след войната, действащ и до ден днешен, докато някой ден евентуално приемат конституция


youtube.com, 12.12.2020
Wiesloch - Demonstrationszug durch die Fußgängerzone
https://www.youtube.com/watch?v=nny_LS63c08[ Редактирано 12.12.20 20:17 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
19.12.20 04:29 Цитирай
изказвания: 4771

Военно положение?

Според коментаторката във видеото по-долу, това, че реалната власт (напр. тайните служби) в ОАД(САЩ) е допуснала по големите медии да бъдат показвани проблеми, свързани навлизащите vacca-сини "против коронов вирус"

(напр. новини за алергии, за лицева парализа, а вчера и за припаданала медицинска сестра, след като са и́ инжектирали vacca-сина "против COVID-19", и подобни - всичко това ще накара хората да не се съгласяват с властите и да започнат съпротива срещу властите)

говори за това, че тяхната цел не е да наложат масово vacca-синиране,

а по-скоро да създадат хаос и съпротива.


Според нея, реалните власти се нуждаят от тази (целенасочено предизивикана) съпротива като

повод да въведат военно положение върху населението.


Някои коментари под видеото оспорват логиката на коментара, други я одобряват. Ако има някаква полза от това е, че това е поне още една гледна точка.


Headlines With A Voice, bitchute.com, 19.12.2020
Step One: Create Chaos and Resistance
Стъпка 1: Създаване на хаос и съпротива

https://www.bitchute.com/video/GzqoiXe2X2M/


[ Редактирано 19.12.20 04:36 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
24.12.20 13:26 Цитирай
Гост
Добре е да се поразмисли човек над прогнозите по държави в сайта - Deagel ком.. Крайно любопитни прогнози за сащ, англия, италия, франция, япония (смалл)

Най-отгоре

    
28.12.20 19:01 Цитирай
изказвания: 4771

Отворих го адреса, но не съм сигурен, че разбирам какво точно имаш предвид - ? Дали можеш да кажеш съвсем накратко за какво точно става дума в случая?
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF