Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:упътване   градът на христос   мехран кеше   мт.28:19   насила   пирамида   първороден грях   съживяването на мъртвите   яхве   14  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
Milla
    
04.08.20 10:33 Цитирай
Гост
Здравейте на всички участници във форума. Тъй като не открих тема за Господната трапеза, а аз лично имам неясноти и въпроси, отварям нова.

От известно време разсъждавам върху въпроса и се питам дали това, което днес се прави по църквите с раздаване на залче хляб и глътка вино е истинска Господна трапеза. Лично аз вече не посещавам нито едно подобно събрание и съм вън от всякакви деноминации. Четейки това което пише в Библията за трапезата виждам че винаги е събиране на светиите и обща вечеря. Така свидетелстват три от евангелията. В 1 коринтяни дори пише, че някои са преяждали и препивали, а други са оставали гладни. Това което днес се прави обаче и в което и аз съм участвала много пъти е някакъв ритуал по раздаване на хапки и глътки. Също така не виждам свидетелство в писанията някой освен Исус да е раздавал хляба и виното. Той го раздаде един път и след това няма свидетелство Павел, Петър или който и да е от апостолите или първите ученици да са раздавали. Естествено, че събирането заедно и общата вечеря трябва да е свързано с някакъв ред, но няма свидетелство, че това непременно трябва да е този, който е поставен за овчар или "ръкоположен за презвитер/дякон" както се прави по църквите. Освен всичко друго последните две са измислени титли. Презвитер е старей - някой, който е зрял на възраст и израснал в Христос, дякон е слуга, а не титли които се получават чрез "ръкополагане".
Това е в общи линии моето разбиране. Повдигам темата, за да разбера дали не се заблуждавам в нещо.
Най-отгоре
господна вечеря,   евхаристия,   причастие
Milla
    
04.08.20 10:39 Цитирай
Гост
Без да искам съм пуснала темата четири пъти, но имаше бъг и изписваше, че сайта не е достъпен. Моля админа да изтрие останалите.

Най-отгоре

    
08.08.20 20:35 Цитирай
изказвания: 4976

Здравей, Milla,

 

Последните седмици аз лично бях претрупан със задачи и чак вчера забелязах новата тема. Надявам се скоро да мога да взема отношение.

 

Поздрави

 
Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
11.08.20 01:47 Цитирай
изказвания: 4976

Milla:

От известно време разсъждавам върху въпроса и се питам дали това, което днес се прави по църквите с раздаване на залче хляб и глътка вино е истинска Господна трапеза. ... Това което днес се прави обаче и в което и аз съм участвала много пъти е някакъв ритуал по раздаване на хапки и глътки.


Според всичко, което съм прочел от Божите книги, аз лично не намирам Божият син да е нареждал това, което днес се прави по различните човешки организации/фирми и институции (има най-различни варианти на разбиране на смисъла, а и на "практикуване")

- както по отношение на приемане (и разбиране) на обявената от Божия син ясна цел на тази вечеря/гощавка от Господаря, и на смисъла, който Той е вложил в истинната си наредба

 - така и по отношение на начина на нейното приемане (т.е. ядене) от Божия народ (хората, родени от Бога чрез вярата в истинския Божий помазаник-цар, Божия единствен син Исус, както от плътските израелци, така и от другите плътските народи).Мисля, че едно от първите неща (понеже останалите зависят от това), които трябва да се направи, е да се декларира ясно целта и смисъла, които самият ТОЙ, Божият цар и син, е вложил и заявил относно тази НЕГОВА гощавка, дадена на нас, вярващите в него:

Какво САМИЯТ ТОЙ казва относно ЗАЩО да правим това?
И какъв е смисълът (вложен от НЕГО) в тази наредба
?

Както ясно пише:  ..."ТОВА ПРАВЕТЕ, ЗА ДА СИ СПОМНЯТЕ ЗА МЕН" ,
т.е. да си спомяме как той се е предал да бъде убит за нас - безценна живото-спасяваща Божия саможертва за нас, погубените в греха (без Него) .Тук вече има доста писано за това:

Това правете, за да си спомняте за мен


А тук, един пример как светската система "църква" от римско-имперски вариант си иска своето:
Тънка червена линия (вж там началото на темата най-горе)
Milla:

Четейки това което пише в Библията за трапезата виждам че винаги е събиране на светиите и обща вечеря. Така свидетелстват три от евангелията. В 1 коринтяни дори пише, че някои са преяждали и препивали, а други са оставали гладни.


И аз подобно разбирам от прочетеното, т.е. че това, което Той ни е наредил относно тази негова (именно) гощавка, (най-естествено и очаквано) се е правило, когато Божиите хора са били заедно


(например събирайки се по къщите си за взаимно изграждане, и за поклонение, както пише,
или пък просто за да са заедно, като най-близки хора)


и, естествено, са се хранили заедно (каквото и всички нормални близки хора правят...).


Самият Божий син казва, цитиран от пратениците:

Така [взе] и чашата след вечерянето, казвайки: Тази чаша е новото [Божие] завещание, чрез Моята кръв. Това правете всеки път, когато бихте пили за да си спомняте за мен.
/до кор. 11/


А и самата (така да се каже)"демонстрация" на всичко това

(вечерта, преди иудеите чрез римляните да хванат Божия помазник-цар и син Исус чрез техния платен агент-предател, Иуда, за да го съдят и да го убият на другия ден)

е в контекста именно на една нормална вечеря, и нормално общуване, където са се събрали най-близки хора (не да правят църковна служба).


Неизненадващо, по-късно възникналата светска система "църква" превръща Божията ясна и подкрепяща вярата ни наредба, на практика в "църковен ритуал", най-често воюващ против истината и като че ли основно стремящ се да осигури редовна клиентела на светската система "църква",

която светска система на практика се стреми и опитва ( - успешно за погубващите се, но - неуспешно за предузнатите)
да скрие и замени безценното спасителното дело на Божия помазаник-цар и единствен син Исус от Назарет
със собствените си човешки безстойностни фалшиви и празни неща,
много често дори търгувайки с Божии вечно-непродаваеми неща, и така трупайки жар и страшен гняв срещу себе си.

 
Milla:

Също така не виждам свидетелство в писанията някой освен Исус да е раздавал хляба и виното. Той го раздаде един път и след това няма свидетелство Павел, Петър или който и да е от апостолите или първите ученици да са раздавали.


И аз мисля, че има неразбиране относно това. Неговата заповед към учениците му е била те да разделят помежду си това, което той им е дал

(и също, отново: -- всичко това с ясното разбиране на ясната цел, която ТОЙ е вложил и ясно декларирал:

ДА СИ СПОМНЯМЕ ЗА СПАСИТЕЛЯ, ДАЛ ЖИВОТА СИ ЗА СВЕТА)
Milla:

Естествено, че събирането заедно и общата вечеря трябва да е свързано с някакъв ред, но няма свидетелство, че това непременно трябва да е този, който е поставен за овчар или "ръкоположен за презвитер/дякон" както се прави по църквите.

Освен всичко друго последните две са измислени титли. Презвитер е старей - някой, който е зрял на възраст и израснал в Христос, дякон е слуга, а не титли които се получават чрез "ръкополагане". Това е в общи линии моето разбиране. Повдигам темата, за да разбера дали не се заблуждавам в нещо.Но това, че дадена (а и всяка) Божия наредба е добре да става с ред, не означава, че тя трябва да бъде заменена с безплодно човешко изопачаване, воюващо против истината.

И като се сравни това, което под Божие ръководство е станало вечерта, преди да арестуват Господаря Исус,

с това, което най-често днес се случва в тази връзка по човешките организации/фирми и институции,

огромните разлики лесно се виждат "с просто око".


 

 

А относно човешките йерархии (по човешки учения) от светската система "църква" тук се е писало доста, напр.:

Лъжеучението Пастор

За Божията общност, старейшините/надзорниците и др.

Слуги

Говедари и добитък

Църковническо-български речник[ Редактирано 11.08.20 19:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

Анонимен
    
11.08.20 19:49 Цитирай
Гост
Eureth, благодаря за включването и за линковете тъй като по заглавията на отделните теми във форума не винаги мога да се ориентирам правилно. Моите разбирания в общи линии са същите.

Тъжното е че в тези времена няма оригинални събрания както в първи век, днес всичко е изопачено и подменено и избора е или да участваш в отклонения или да си самостоятелна единица.

Най-отгоре

    
11.08.20 20:44 Цитирай
изказвания: 4976

По принцип има немалко хора, които осъзнават, че има много сериозни проблеми в тази връзка и така се получават спорадични или дори редовни, но незначителен брой, събирания на Божии хора, които искат Божиите истини по тези въпроси. Но, да, това не може да реши проблема.

Ако Божиите хора - с Божия помощ - не осъзнаят масово истината относно тези неща и не пожелаят да я приемат (казвам това, понеже съм бил свидетел на много случаи, когато на дадени хора просто не им харесва това, което Бог е засвидетелствал и поради това не искат да го приемат...),

не мисля, че нещо принципно ще се промени в сегашната ситуация.

Бог да помага на всички ни с неговата мъдрост и сила.


[ Редактирано 11.08.20 20:44 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF