Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

francesco di maio   агент клисурски   били греъм   господарят на живота ми   двата пътя   лоно   потоп   трети вселенски събор   учени   франция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Intel ME и "вашият" компютър
Започване на нова тема
    

06.06.20 04:19 Цитирай
изказвания: 4694

(разкл. от: т.н. нов световен ред (НСР))

По принцип това е стара информация и за онези, които се интересуват от тези неща, не би било нищо ново, но за всеки случай реших да напиша няколко реда за хората, които не са се интересували от подобни теми или пък, по някаква причина, не са били информирани.

Пиша това, понеже предположението ми е, че тези технологични способи ще бъдат интензивно използвани от идните власти в контекста на наближаващата Голяма скръб, за която Божият син Исус ни е предупредил, и е по-добре човек да е информиран за това отколкото да научи за него твърде късно.

Става дума за широко обсъжданата от доста години “backdoor” - англ. “тайна врата”1*  - в processor-ите*2  на ф-мата Intel, а и на AMD (не бих очаквал нещо по-различно и при другите производители).

Това едва ли са единствените „backdoor“ в processor-ите на Intel на Intel или съответната на AMD, но поне за тези се говори доста. Oгромната част от компютрите по света използва processor-и на Intel. Но също и AMD имат съществен дял от пазара.

-----------
*1backdoor“ - англ. компютърен жаргон, означаващ малко или много:
Умишлено оставен от производителя/доставчика таен отворен достъп в продавания ви компютър, така че всеки, който знае за него и как да го използва (напр. производителят или всеки, на когото производителят даде достъп, или пък сам се сдобие с достъп...), да може безпрепятствено (и без съгласието на собственика...) да проникне в съответния компютър (обикновено чрез комп. мрежа) и да направи там каквото иска (напр. да прочете информация от компютъра, да изтрие данни, да добави документи, програми и т.н.).

2*processor“ (или: central processor unit / CPU) – англ. „(главният) обработващ-информацията елемент (в компютъра)“


Става дума за т.нар. Intel Management Engine (Intel ME), т.е. „функционалност/машина за (отдалечен) контрол/управление (на компютъра)“ за processor-ите на Intel,

и съответно - за AMD Platform Security Processor, за AMD


Тъй като няма принципна разлика в идеята на гореспоменатите технологии, ще напиша само за Intel ME.Накратко, става дума за това, че когато си купувате компютър с processor Intel (с AMD е принципно същото),

заедно с него, в компютъра ви идва и още един, много важен processor, за който много не се говори - Intel го наричат: (цяла) „малка компютърна под-система“, нещо като „малък компютър в компютъра ви“. За краткост ще го наричам „Intel ME CPU“.Този Intel ME CPU е напълно независим от операционната система (напр. Windows, Linux, macOS) и програмите, инсталирани на компютъра,

и има независим от вас достъп на практика до ВСИЧКИ ресурси на компютъра ви (диск, памет, клавиатура, камера, микрофон, мрежова връзка и т.н.), т.е.

- напр. до абсолютно всичко, което сте записали на твърдия диск или във временната (RAM) памет на компютъра,
напр. ваши лични снимки, видеота, документи, книги, проекти, лични (илюзорно-)„тайни“ неща, или пък до записи на разговори по skype, whatsapp, програми, и т.н. - абсолютно всичко.

 - до звука, който микрофонът в компютъра ви улавя,

 - до изображението, което камерата ви заснема,

 - до поредицата от клавиши, които натискате – например всичките ви пароли и поверителна информация (напр. пароли за банкиране по Интернет), която въвеждате.

- директен не-контролиран достъп до мрежовата връзка с Интернет (или към където е свързан компютъра). 


Като подробност, информацията, която постъпва по мрежата, първо отива до Intel ME CPU и чак тогава до операционната система и програмите инсталирани на компютъра ви.Intel ME CPU работи винаги, когато в главната платка на компютъра протича електр. ток,
т.е. вкл. и когато компютърът ви е „изключен“.


Intel ME CPU може на практика по всяко време да извършва дейност в компютъра ви (напр. прочитане на всякакви данни, запис на всякакви данни), вкл. да изпраща и получава информация по мрежата според инструкциите, които съдържа или му бъдат зададени от хората, които го управляват отвън.


Вие нямате никакъв контрол върху Intel ME CPU във вашия компютър.
- не можете да изключите Intel ME CPU, а ако го повредите или премахнете по някакъв начин, тогава компютърът ви ще спре да работи,
- не можете да го контролирате чрез програмите и операционната система (било Windows, macOS, Linux или някаква друга) инсталирани на компютъра ви
- не можете да разберете или да проследите какво Intel ME CPU прави с вашия компютър и с вашите лични документи, данни и програми.


Ф-мата Intel не разкрива никакви съществени подробности относно какво реално прави Intel ME CPU и хората, които го управляват отвън. Също, кодът, който управлява Intel ME CPU, е шифрован и няма как да се проследи какво прави.


Лицата на които ф-мата Intel би дала достъп до контрола на всички тези милиони и милиарди компютри по света
- напр. държавни силови структури, тайни служби, определени служители на Intel,

и, също, лицата, които по един или друг начин се сдобият с достъп до контрола на Intel ME CPU
 - компютърни престъпници, или пък напр. (защо не...) изнудващи Intel организации, или какви ли не хора,

могат безпрепятствено и безконтролно
да влизат във всеки компютър по света,
да четат всички записани данни,
да добавят или променят данни,
да използват ресурсите на компютъра както биха искали -

напр. за следене и за кражба на поверителна информация,
за източване на банковата ви сметка,
за шантажи и изнудвания свързани с лични данни (напр. снимки или видеота),
за компютърни атаки срещу други компютри (напр. от „ваше име“, т.е. вие ще сте подсъдим/а),
и за всякакви злоупотреби срещу вас и други хора.Наивно би било някой да си мисли, че подобна гигантска власт над информационното пространство на милиони и милиарди хора няма да се използва най-ефективно срещу самите тях от онези, които имат тази власт.

Положението с контрола и следенето на мобилните телефони и устройства едва ли е по-различно, а може и да е още по-лошо.
"Да дойде царството ти!"
/свид. на Мат., 6/

[ Редактирано 06.06.20 04:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
amd,   intel,   intel me,   management engine,   интел,   контрол,   процесор,   следене
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF