Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

вързване на демони   дякон   емигранти   лидери   морли   наследили   нелицемерна любов   опрощаване на греховете   ракети   роман кисьов  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
Владо   29.11.20 15:56
Има проблем със сайта. :)
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...

Започване на нова тема
    
22.02.20 21:12 Цитирай
bratoliubie
изказвания: 143

Благословен да бъде Бог Отец на Господа наш Исуса Христа - Възлюбения Негов Син, Който в огромната Си любов и милост, продължава да дарява нам благодат днес, по един или по друг начин. И аз благодаря на Бога, за многото свидетелства, които днеска е изпратил за насърчение, поучение, увещание, изобличение и поправление. Някои прекрасни, а други страшни, но нужни, защото Духът говори и не от скоро и то с потвърждение от много места вече, че днес е ден за пост и молитва и плач пред Господа. Ден за събуждане и ден за покаяние! Ден за обръщане към Господа Живия Бог! Защото мнозина днеска са се качили на потъващ кораб и спят и ако не се събудят, не могат да се спасят! Ефесяни 5:14 казва: "Стани ти, който спиш и възкресни от мъртвите и ще те осветли Христос"!

 

Отварям тази тема за публикуване на свидетелства различни от сведетелствата за изцеления (каквато е другата тема - "И днес Бог лекува..."), за свидетелства, които са както написах по горе - поучителни, назидателни, такива за изобличения, както и такива с пророчества и други подобни.

 

Миналата година ми направи много силно впечатление свидетелството на един брат от Румъния, което много исках да се преведе на български език, поне със субтитри, понеже е на румънски и руски и благодаря на Бога за Неговата помощ, това вече да бъде факт. Публикувам линк към него:

 

https://youtu.be/kGGjfv9rWdkВъзлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
25.02.20 23:39 Цитирай
изказвания: 4698

Преди доста години имах едно много забележително преживяване. Беше хладно време, може би края на зимата или ранна пролет, или есен. Пътувах в спален вагон и както е по българска "железопътна" традиция, парното или е спряно и "умираш" от студ или пък е пуснато до край и съответно "умираш" от жега. В моя случай беше второто. И то още в самото начало на пътуването.

За мое нещастие моето спално място беше най-отгоре, където се събира най-топлият въздух. След като махнах завивката и след това постепенно преминах почти всички фази на разсъбличане, оставайки по минимално необходимото , и парното безмилостно продължаваше да нагорещява купето още и още, в един момент при мен горе стана направо непоносимо топло, просто не можеше да се диша, както се казва направо "береш душа"...

Помислих си да отворя прозореца за известно време (ако изобщо работеше), но на леглата отдоло също имаше пътници и вятърът от прозореца би духал директно върху второто легло, а донякъде и върху най-долното.  А и след като го затворя, само след малко щеше да бъде също толково топло като преди това. А и не можех цяла нощ да отвраям и да затварям прозореца през 5 минути. Поради това се отказах от тази идея.

 

Тогава се изправих пред очевидния избор или да отида в не-спално купе, или... да продължа да "бера душа". Но предвид дългия път, никак не ми се искаше да прекарам нощта седейки неудобно в не особено приветливите (меко казано) БДЖ-купета в полу-заспало състояние. От друга страна не знаех колко още ще издържа преди да припадна или да се задуша, или нещо такова.

И тогава, колкото и тривиален като цяло да беше проблемът, реших да помоля Бога за помощ, ако благоволи. Нямах никаква идея как да се реши проблемът - просто помолих Бога, в името на Божия син и помазаник-цар, Исус, да ми помогне...

Поради ужасното чувство да се задушаваш от прекомерна горещина, молбата ми определено беше настоятелна и доколкото си спомням помолих Бога с искрена вяра, че получавам от Него, според обещанието му, както Божият син ни учи. Между другото, при такива ситуации и молби пред мен винаги застават и съответните думи на Божия син, свързани с обещанието му относно молбите към Бога, да прощаваме на онези, които са извършили грях против нас, така че и нашият Баща в небесата да ни прости нашите грехове.

 

И точно в този момент прозорецът на купето с доста силен шум се отвори до долу. "Сам".

 

Гледах и не вярвах на очите си. Направо онемях горе там. Представям си как съм изглеждал. А как се чувствах, не мога да опиша

В купето навлезе хладен свеж въздух и температурата, поне за мен, стана много приятна.

 

След няколко минути, след като започнах да "идвам на себе си" от първоначалните емоции, започнах да си мисля как ли се чувстват хората отдолу и започнах да се притеснявам да не изстинат от хладния въздух. По инерция се чувствах отговорен за това, което се случи и не ми се искаше заради мен те да се простудят.

 

Но в следващият момент си дадох сметка, че в края на краищата не аз отворих прозореца. Те бяха, естествено, големи хора - всеки от тях можеше просто да стане и да го затвори. Предполагах, че точно така ще стане. Но за моя изненада всъщност никой не го затвори. До сутринта. Температурата - комбинация от БДЖ-пещта, наречена "парно", съчетана със свежия въздух отвън - беше просто съвършена

 

На сутринта все пак заговорих другите двама пътници, понеже у мен все още имаше някаква тревога, да не би да са се простудили: "Снощи прозорецът се отвори в един момент... Не ви ли стана студено през нощта?"

И този от второто(мисля) легло ми каза доволно: "Неее, беше много добре!"

 

Не мога да забравя този случай. Благодаря на Бога за грижата му!


[ Редактирано 25.02.20 23:46 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Elesar
    
26.02.20 13:49 Цитирай
Гост
Аз от извствно време живея в Англия, а както всеки добре знае, в Англия доста често вали. Та през октомври 2018 започах една работа, която е на 10 км. от къщата, в която живея и това разстояние изминавах с колело, защото нямах кола по това време. Сами разбирате, че в този период на годината вали, да не говорим за следващите месеци. Цялата есен, зима и пролет, аз карах това колело и всеки ден гледах прогнозата за времето. И всеки ден молех Бога да бъде милостив и да не отивам мокър на работа. Мога да ви кажа, че за тези около 10 месеца, в които карах колелото, около 5 пъти ме е валял дъжд, който ме е намокрил, веднъж беше особенно силен, но се прибирах в къщи и не беше проблем. Спомням си особенно един случай, в който ми оставаха 5 мин. да тръгна за работа, а навън започна истински порой. Ама като ви казвам порой, сещай те се. Седя си облечен и мисля как да звънна и да кажа, че не мога да отида днес, защото навън времето е просто ужасно. И се сетих за Ной и как Бог разкри небесните прозорци и заваля. И се помолих просто, Бог да затвори небесните прозорци, защото трябва да ходя на работа. И вярвате или не, след по-малко от минута, дъждът спря толкова внезапно, че когато излязох, даже капка не падаше от небето. А сега мислете каквото искате, но вие си спомняте хубавото време в началото на февруари. Там някъде аз, гледайки прогнозата за България, се помолих на Бог, да "регулира" времето в България, според сезона. Защото съгласете се, ама 15 плюс през януари и февруари, не е в реда на нещата. И също сами знаете, каква зима връхлетя България след хубавото време. Не казвам, че защото аз съм се молил е станало, но казвам, че Бог може да регулира времето и твърдо вярвам, че който роптае срещу времето навън, роптае срещу Бога, защото Той контролира и времето и природата и всичко. Мога също и друго да кажа. Аз работа в склад на DHL и в моята работа с моите колеги, имаме едно негласно съревнование, кой повече предмети и поръчки ще събере за една смяна. И аз се помолих Бог да ми даде благодат в тази работа. И Бог ми даде мъдрост, цяла схема и знание, как да работя за да съм винаги първи. И вярвате или не, аз съм всеки ден пръв( с някой изключения), от юни миналата година. И сега като погледна назад, просто се удивлявам колко превъзходна в Божията мъдрост. Колеги са ме питали как го правя, още в началото. Аз обаче отговорих нещо неопределено, защото и аз сам не знаех още кое как работи. Но сега вече знам и слава на Бога.

Най-отгоре

    
05.03.20 18:30 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

https://youtu.be/eSExh7kw7V4

 

Тук едно прекрасно свидетелство на един брат узбек, бивш мюсюлманин!

Толкова много радват такива свидетелства в които се вижда как Любовта на Христа издирва и спасява хора и семейства им!

Слава на Господа Исуса Христа!

 


[ Редактирано 05.03.20 18:31 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
17.03.20 03:49 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

https://youtu.be/ClJuekmfu0U

 

 

А тук една история на едно момиче, също бивша мюсюлманка, която може да ви разплаче!

Слава на Господа Исуса Христа!


[ Редактирано 26.08.20 03:58 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
20.03.20 11:42 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

https://youtu.be/_knRc4ds7oY

 

Публикувам част от едно свидетелство на един украински проповедник, който е бил няколко пъти в изстъпление и на когото е дадено да види и чуе неща, които намирам за назидателни, поучителни и нужни да се узнаят и разберат днес от пастири, служители и всички християни! Видеото е с надписи на български, а до няколко дни ще сложа субтитри и на друга част от това свидетелство.
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
26.03.20 09:22 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubieВъзлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
12.05.20 15:22 Цитирай
изказвания: 2099

Страхотно, братолюбие!  
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF