Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

cgi   vacca   до кол. 1.15   друго благовестие   маркс   нечисти духове   прослава на бога   хомосексуализъм   християнски универсализъм   целта за божиите хора  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
Анонимен
    
13.02.20 14:07 Цитирай
Гост
(разкл. от: И днес Бог лекува, прощава и дава вечен живот - свидетелства)

Аз мисля, че много то днешните хртистияни мислят, че Бог лекува чрез лекарите. И малко са чудесата, изцеленията и освобожденията такива, каквото са описани в Библията. А за лекарите се сещам за онази жена с кръвотечението и за онзи цар, който не потърси Господа. Това на прима виста. Аз не съм против лекарите. Но искам да видя такива директни чудеса, на които никой не може да противоречи и които оставят противниците безмълвни, оставащи им само да хулят. Нещо ни липсва днес и според мен то е сила. Силата на Духа, станали сме едни философи, можеши да разтягаме локуми до безкарй да и се замеряме със стихове. Ако Пвел беше жив, може би щеше да каже, идвам да ви изпитам силата, а не приказките. А къде ни е силата? На мен тази сила ми липсва.
Най-отгоре

Анонимен
    
13.02.20 14:58 Цитирай
Гост
Знаем, че Бог е този, който върши чудесата си и също, че Бог не е станал по-слаб и си е все така всемогъщ, както и преди. Четейки материали из Интернет, нерядко попадам на свидетелства за Божия син, за Божията сила и вярност и милост, вкл. и някои тук: http://edinni.com/p/forum/forum_viewforum.php?167

Ако Бог би спрял да върши чудесата си, то това очевидно не би било поради липса на сила.

Най-отгоре

    
28.11.20 22:19 Цитирай
изказвания: 2104

Привет, Анонимен. Честно казано, аз не разбрах ясно какво точно искаш да изявиш/кажеш:

  • че вярващите в Бог не трябва да ходят на лекар/и в никакъв случай и че търсенето на помощ от медици е всъщност грях(?) и (?) проява на неверие/слабост
  • че все пак има някакъв диапазон/област/част, в която вярващите могат да потърсят съвет и помощ от медицинско лице
  • че всички медици са "противници" на Бога чрез своята дейност
  • че медиците са частично противници чрез дейността си на Всемогъщия

 

Безспорно в съвременният свят медицината се е обвързала с фармацефтиката и масовото произвоство на химически лекарства, но аз помня времето, в което с рецепта се чакаше да се направи дадено лекарство В АПТЕКАТА. Половин, един час, или повече. Сегашното свръхпроизводство на медикаменти, чийто състав е предимно химически и, съответно - вреден, чиято печалба е без оглед щетите, причинявани на страдалците, съсреодоточена в ръцете на управителите на големите химически фармацефтични компании, ясно показва, че реалната грижа за здравето на човека и неговото лекуване е само на думи и рекламни клипове, зад които стои тъмната страна на сребролюбието и ненаситната печалба. 

 

Въпреки това, обаче, има медици, които не са свързани с това съвременно "течение" и които дават добри и правилни съвети на своите пациенти. Насочват ги към правилнот лекуване  и хората се подобряват от своите страдания. 

 

Колкото до това дали Божията воля е всеки вярващ да е топ-здрав , бих казал, че имаме примери както в Старият, така и в Новият Завет, които ни показват, че вярващи хора могат да боледуват и да страдат. 

 

Поздрави.

 
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
30.11.20 18:13 Цитирай
изказвания: 2104

Отделно от всичко друго, намирам за разумно и здравомислено, човек да уповава на Бога, а не на странични неща като "сила" и "чудеса" и "знамения". Те, лично мое мнение, според както съм чел писанието, са "съпровождащи" по естествен път вярващите КОГАТО Бог реши и както Бог реши. 

Виждал съм морално падение и големи извращения именно сред вярващи, търсещи "сила" и "чудеса" и "знамения", сънища и пророчества и тнтн. Те всичките са нещо добро и окуражават, но не струват пукната пара в борбата против греха, за освещението на човека, без което освещение и без страх от Бога, ние ще Го срещнем като Един разгневен Цар и Господар на всемира. 

 

Затова е редно вярващите да търсят Бога и да държат себе си твърдо в благовестието на мира, да стоят твърдо в святост, страх от Бога и да изпълняват написаното, без да се стремят към даровете и "проявленията"  на Божието всемогъщие. 

 

Бог да пази Своите Си.
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF