Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

анонимност   апокалипсис   блаженият августин   виссарион-лъжехристът   егото   идването на исус   мастурбация   петдесетият ден   пландемия   сатанизъм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Пророчествата за Божия син и помазаник-цар в Закона, Пророците и Писанията
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
21.11.19 22:34 Цитирай
изказвания: 2090

Линията, която Рави Товия Зингер, който отрича Исус Христос (Помазаника) и се стреми да отвърне от вярата всеки един, който изповядва, че Исус е Помазаника и обещаният от пророците цар, който един ще седне да управлява и да съди всичките народи в деня на гнева Господен, когато гробовете ще дадат своите мъртви, също и морето и реките и всеки един от нас - било то умрели, или живи, ще застанем пред лицето Му, за да бъдем съдени, е да паралелизира , да обясни всяко едно пророчество, дадено в пророците и псалми с управлението и образа на човешки цар и управник, силно съпротивлявайки се на тълкуванието, че дадени пророчества НЕ се отнасят за земни царе, а за ВЕЧНИЯТ ЦАР, Божият Син и Единствен Посредник между живите и мъртвите, Спасител и Съдия, Комуто всичко Отец е предал в ръцете (било ключовете на смъртта и огненото езеро, било да съди, било да спасява, защото Един Той мина под Божият гняв, та има право да е Спасител и Оправдател, тъй като изтърпя всичко без да съгреши, слава на Името Му и чрез проляната Му свята кръв Той Единствен може да спасява и оправдава пред Бога грешници, които повярват в Него и се покоряват на учението Му). 

Но, за страдание и видимо нещастие на въпросният Рави Зингер, има части от писанието, които не могат, дори при силно желание от негова страна (а то не е като да липсва!), да се отнасят, да се съотнесат, да припокрият живота, облика и пътя на човешки цар. Един такъв пасаж е записан от пророк Даниил, във видение, дадено Му от Всевишният. Нека заедно го разгледаме (кн.прор.Даниил, 7гл.) :

 


 " 8. Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно. 

  9. Гледах догдето се положиха престоли, и Старият по дни седна, чието облекло беше бяло като сняг, и космите на главата Му като чиста вълна, престолът Му - огнени пламъци, и колелата Му пламенен огън. 

  10. Огнена река излизаше и течеше пред Него; милион служители Му слугуваха, и милиарди по милиарди стояха пред Него; съдилището се откри, и книгите се отвориха. 

  11. Тогава погледнах по причина на гласа на надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън. 

  12. А колкото за другите зверове, тяхното владичество биде отнето; животът им, обаче, се продължи до време и година. 

  13. Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него. 

  14. И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши. 

  15. Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха. 

  16. Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща. 

  17. Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 

  18. Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове. 

  19. Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, - 

  20. и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си. 

  21. Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях, 

  22. докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството. 

  23. Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. 

  24. А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе. 

  25. Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. 

  26. Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. 

  27. А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват

  28. Тук е краят на това нещо. Колкото за мене, Даниила, размишленията ми ме смущават много, и изгледът на лицето ми се измени; но запазих това нещо в сърцето си.

 

 

На никой човешки цар, никога, Бог не е давал такова обещание, но на Сина Си е давал благов-то според Лука 1гл.) :

 


 

  31. И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 

  32. Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 

  33. Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край

1 писмо на Шимон Канрата (апостол Петър) : 

 


 

 

  10. Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете. 

  11. Понеже така ще ви се даде голям достъп във вечното царство на нашия Господ и Спасител Исус Христос

Пророческа кн. "Откровение", 1гл.:


 

 4. Иоан до седемте църкви, които са в Азия: Благодат и мир да бъде на вас от Онзи, Който е, и Който е бил, и Който иде, и от седемте духове, които са пред неговия престол, 

  5. и от Исуса Христа, който е верният свидетел, първороденият от мъртвите и началникът на земните царе. На този, Който ни люби, и ни е развързал от греховете ни чрез кръвта Си, 

  6. и Който ни е направил Царство от свещеници на своя Бог и Отец, на Него да бъде слава и господство във вечни векове. Амин. 

  7. Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин. 

"Откровение" 5 : 


 

  8. И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. 

  9. И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ 

  10. и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята

 

 

 


[ Редактирано 21.11.19 22:35 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF