Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

аватар   власт   еретици   коледа   невъзможност за промяна на мисленето   неугасим огън   отворено писмо   римл   съд на живиите и мъртвите   шпиониращ софтуер  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post

 
Владо   06.10.19 10:38
Интересни разкрития / изследвания спрямо числовата стойност на думите в самото начало на кн. Битие : https://youtu.be/vyvqqkGP_kg

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Какво означава "целувайте сина" от текста в Хвалебни песни 2: 12 ?
Започване на нова тема
    
27.09.19 09:55 Цитирай
изказвания: 2082

Разяснение на част от темата относно земният, или небесен баща на Исус от Назарет.

В статията тук, авторът (за съжаление на англ.) предлага своето виждане за израза "целувайте сина", с месиански препратки. В днешно време ръцете на високопоставени личности също се целуват като акт на почит, преклонение.  

Слагам авт. превод на системата Google : 

 


  Въпрос: "Какво означава да целунеш сина (Псалм 2:12)?"


Отговор: 
Псалм 2 е псалом на Давид, който представя два „пътя”, подобни на Псалм 1 - начинът на човешки бунт спрямо начина на подчинение на Бога. Псалм 2:12 в края на псалма казва: „Целувайте Сина, за да не се разгневи и да погинете по пътя, защото гневът му бързо се запалва. Блажени всички, които се убедят в него ”(ESV). Фразата целува сина е важна както в първоначалния му контекст, така и в значителните му месиански последствия.

В първоначалния си контекст фразата целувка на сина се отнася до акт на подчинение или подчинение. Божият помазан цар на Израел ( Псалм 2: 2)) беше Дейвид. Докато стигнем до края на псалма, някой по-голям от Давид е в очи: Псалм 2: 10–12 казва: „Затова, царе, бъдете мъдри; бъдете предупредени, владетели на земята. Служете на Господа със страх и празнувайте правителството му с трепет. Целунете сина му, или той ще се ядоса и вашият път ще доведе до вашето унищожение, защото гневът му може да пламне за миг. Блажени всички, които се убедят в него. ”Слушателите на този псалм трябвало да„ целунат сина му ”или да се подчинят на Господа, за да не Му се сърди. НЛТ превежда фразата като „Подай се на царския син на Бога“, а НСБ казва: „Почитай сина.“

Поне два примера за целуване като символ на подчинение се намират другаде в Стария Завет. В 1 Самуил 10: 1Самуил помазва Саул за цар: „Тогава Самуил взе колба с масло и го изля върху главата на Саул и го целуна, като каза:„ Не ви ли е помазал Господ водача върху наследството му? “В 1 Царе 19:18 Бог казва на Илия, „И все пак запазвам седем хиляди в Израел - всички, чиито колене не са се преклонили пред Ваал и всички, чиито уста не са го целували.“ И в двата стиха целувката показва вярност или подчинение.

Месианските последици от Псалм 2:12 са ясни. Не Бог е почитан с целувка, а Божият „син“. Исус е Божият Син, на който онези, които искат да дойдат при Отца, трябва да проявят вярност. В Йоан 14: 6Исус казва: „Аз съм пътят и истината, и животът. Никой не идва при Отца, освен чрез мене. ”Също така,„ спасението е намерено в никой друг, защото няма друго име под небето, дадено на човечеството, чрез което ние трябва да бъдем спасени ”( Деян. 4:12 ). Тези, които искат да познаят Бог, трябва да дойдат при Него чрез Неговия Син Исус Христос. Онези, които не целуват и не почитат Божия Син, са осъдени от Бога ( Йоан 3:18 ).

В Псалм 2:12 псалмистът има предвид преди всичко целувката на подчинението - сановник, който получава смирената целувка на долен. „Нисшите”, на които е казано да целуват Сина, са царете и владетелите на земята (стих 10). Колкото и могъщ или важен да е владетелят на този свят, мъдростта диктува, че той отдава почит на товаЦар на царете , Господ Исус Христос. 

 

Мир на Божият Израил.

[ Редактирано 27.09.19 09:59 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF