Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

адвентизъм   его   завети   либия   повторна женитба   предупреждение за дисциплина   световна централна банка   спасение от греха и смъртта   тимотей   троичност  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Какво означава "целувайте сина" от текста в Хвалебни песни 2: 12 ?
Започване на нова тема
    
27.09.19 09:55 Цитирай
изказвания: 2105

Разяснение на част от темата относно земният, или небесен баща на Исус от Назарет.

В статията тук, авторът (за съжаление на англ.) предлага своето виждане за израза "целувайте сина", с месиански препратки. В днешно време ръцете на високопоставени личности също се целуват като акт на почит, преклонение.  

Слагам авт. превод на системата Google : 

 


  Въпрос: "Какво означава да целунеш сина (Псалм 2:12)?"


Отговор: 
Псалм 2 е псалом на Давид, който представя два „пътя”, подобни на Псалм 1 - начинът на човешки бунт спрямо начина на подчинение на Бога. Псалм 2:12 в края на псалма казва: „Целувайте Сина, за да не се разгневи и да погинете по пътя, защото гневът му бързо се запалва. Блажени всички, които се убедят в него ”(ESV). Фразата целува сина е важна както в първоначалния му контекст, така и в значителните му месиански последствия.

В първоначалния си контекст фразата целувка на сина се отнася до акт на подчинение или подчинение. Божият помазан цар на Израел ( Псалм 2: 2)) беше Дейвид. Докато стигнем до края на псалма, някой по-голям от Давид е в очи: Псалм 2: 10–12 казва: „Затова, царе, бъдете мъдри; бъдете предупредени, владетели на земята. Служете на Господа със страх и празнувайте правителството му с трепет. Целунете сина му, или той ще се ядоса и вашият път ще доведе до вашето унищожение, защото гневът му може да пламне за миг. Блажени всички, които се убедят в него. ”Слушателите на този псалм трябвало да„ целунат сина му ”или да се подчинят на Господа, за да не Му се сърди. НЛТ превежда фразата като „Подай се на царския син на Бога“, а НСБ казва: „Почитай сина.“

Поне два примера за целуване като символ на подчинение се намират другаде в Стария Завет. В 1 Самуил 10: 1Самуил помазва Саул за цар: „Тогава Самуил взе колба с масло и го изля върху главата на Саул и го целуна, като каза:„ Не ви ли е помазал Господ водача върху наследството му? “В 1 Царе 19:18 Бог казва на Илия, „И все пак запазвам седем хиляди в Израел - всички, чиито колене не са се преклонили пред Ваал и всички, чиито уста не са го целували.“ И в двата стиха целувката показва вярност или подчинение.

Месианските последици от Псалм 2:12 са ясни. Не Бог е почитан с целувка, а Божият „син“. Исус е Божият Син, на който онези, които искат да дойдат при Отца, трябва да проявят вярност. В Йоан 14: 6Исус казва: „Аз съм пътят и истината, и животът. Никой не идва при Отца, освен чрез мене. ”Също така,„ спасението е намерено в никой друг, защото няма друго име под небето, дадено на човечеството, чрез което ние трябва да бъдем спасени ”( Деян. 4:12 ). Тези, които искат да познаят Бог, трябва да дойдат при Него чрез Неговия Син Исус Христос. Онези, които не целуват и не почитат Божия Син, са осъдени от Бога ( Йоан 3:18 ).

В Псалм 2:12 псалмистът има предвид преди всичко целувката на подчинението - сановник, който получава смирената целувка на долен. „Нисшите”, на които е казано да целуват Сина, са царете и владетелите на земята (стих 10). Колкото и могъщ или важен да е владетелят на този свят, мъдростта диктува, че той отдава почит на товаЦар на царете , Господ Исус Христос. 

 

Мир на Божият Израил.

[ Редактирано 27.09.19 09:59 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF