Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

агенти на дс сред божиите хора   английска църква   антисемитство   ездра ii   клеветникът   масонски организации   нелицемерна любов   празниците на израел   реформиран   ярон рувен  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
19.09.19 04:51 Цитирай
изказвания: 4976


Благодаря за загриженоста, но за мен лично връщане към християнството няма. Трябва да ми бъде засвидетелствано свише и то по абсолютно 100% начин, че християнството е истинско.

 

Да, разбирам. То, мисля, така е за всеки - и по себе си съдя, а и по личните истории на други хора.

 

Едва ли случайно и самият Исус казва:

 

"Тогава иудеите започнаха да недоволстват по негов адрес, понеже каза “Аз съм хлябът, който е слязъл от небето”. И казваха: “Нали този е Йесу̀с, синът на Йосѐф, чиито баща и майка познаваме? Тогава той защо казва: Слязох от небето?”
 
Тогава Йесу̀с в отговор им каза: “Не роптайте помежду си. Никой не може да дойде при мен, освен ако баща ми, който ме прати, не го привлече, и аз ще го съживя в последния ден. В пророците пише: “И всички ще бъдат научени от Бога”. Всеки който е чул от баща ми и е научил, идва при мен."

/из свид. на Йоан, 6/

 

 

 

Според мен, цитираните по-горе свидетелства - ето, напр. на известния на мнозина Иван Бобулев, както bratolubie спомена - въпреки, че не са преки спрямо теб, все пак са доста добра отправна точка за размисъл -

 

вж тук:

Аз видях Исус Христос - свидетелството на Иван Бобулев от Петрич

 

Както всички тогава, още от деца, човекът е бил зомбиран с антихристкото учение на (иудео)комунизма и последното нещо, което би му хрумнало е да изрази открито несъгласие с тогавашната антихристска власт, която е пращала в техните концлагери несъгласните и невярващите в тяхната сатанинска идеология, или направо ги е убивала.

 

И тогава с него се случва нещо, което го кара да направи именно този "самоубийствен"(по човешки) завой и да декларира пред комунистическата милиция, където е служител, най-открито вяра в Божия син, Исус от Назарет.

В онова време това е равносилно на открит цялостен пълен тормоз и мъчение от страна на държавната власт и нейните силови служби или често на концлагер, или направо на екзекуция (в днешното време нещата са по-прикрити). И откъде изобщо би могъл да разбере за точно тези неща - "Аз съм Ἄλφα и Ωμέγα, началото и краят"...

 

Защо Иван Бобулев е свидетелствал и преживял всичко това?...

 

 

 

 

или това също:

Божият човек Костадин - свидетелството на Костадин Томов от Лясковец (този човек ми прилича дори на пратеник на Божия син)

 

 

 

 

 


А също и да ми бъде показано коя християнска църква е истинската, защото колкото християни, толкова и различни вярвания.

 

 

Относно "коя християнска църква е истинската" отворих отделна тема, понеже това си е доста обширна тема,

тук: Истинската "християнска църква"

 

 

 

 

Относно другите неща, надявам се да мога да пиша, когато имам възможност.

 


[ Редактирано 06.03.20 10:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
19.09.19 14:51 Цитирай
изказвания: 4976

Gerard:

Но дори тогава бих имал съмнения, защото виждам огромни противоречия между “стар” и “нов” завет.

 

Би ли написал накратко относно тези противоречия?

Тази тема като цяло не е нова за мен, и от други хора съм чувал, и аз също съм срещал трудни места, а някои от тях и досега не рабирам напълно, ако и разбирането ми все пак да се е увеличило като цяло.

 

 

 


Нима някой би могъл да ме съди за позицията ми? Та дори Тома не е повярвал, че Исус е възкръснал, при все че са му засвидетелствали доверени хора, а също лично е познавал Исус и е видял предполагаемите му чудеса. Ако дори той не е повярвал, какво остава за мен 2000 години по-късно, без да съм видял нищо, без да съм го познавал, без дори да съм сигурен че е имало такава реална личност.. няма как.

 

По принцип Тома е бил свидетел и е видял несравнимо много повече от нас, и в този смисъл неговата реакция е по-малко приемлива от тази на хора от нашето съвремие, които не сме виждали и чували - или дори допирали с ръцете си, както Йоан казва - Исус на живо, нито сме виждали неговите свидетелстващи чудеса и знамения, например как е повикал умрелия Лазар от гроба и го изпратил в къщи жив, поради което много от иудеите тогава са повярали в Исус.

Но Бог прави и днес много чудеса в името на Исус, за свидетелство - гледал съм и съм чувал какви ли не свидетелства от хора днес, а и аз сам съм свидетел на някои Божии дела.

 

Аз лично не мисля, че някой човек има каквото и основание да те съди относно горното, пък и по принцип в сегашната ситуация на никой човек не му е работа да съди когото и да било, понеже първо ще трябва да осъди себе си. Дори - както предполагам сам си чел - самият Исус казва на иудеите следното (контекстът е съвсем различен, но има малка допирна точка и за това го цитирам):

 

Това ви заповядвам: Да се обичате един друг. Ако светът ви мрази, знайте, че първо е намразил мен. Ако бяхте от света, светът щеше да обича своето си. Но понеже не сте от света, а аз ви избрах от света, заради това светът ви мрази. Помнете думите, които ви казах: “Слугата не е по-голям от господаря си”. Ако са преследвали мен и вас ще преследват. Ако са пазили моето словото и вашето ще пазят. И всичко това ще ви направят, заради името ми, защото не познават този, който ме е пратил.
 
Ако не бях дошъл и не бях им говорил нямаше да имат грях, но сега нямат извинение за греха си - който мрази мен, мрази и баща ми. Ако не бях извършил пред тях делата, които никой не е извършвал, нямаше да имат грях, но сега вече видяха и намразиха и мен, и баща ми. Но това става за да се изпълни написаното в закона им слово: “Намразиха ме без никаква причина”.

/из свид. на Йоан, 17/

 

Т.е. има значение какво Бог е дал на конкретния човек като Божие свидетелство относно човека Исус от Назарет, т.е. дали той наистина е вечното Слово на Бога станало човек - Божият помазаник-цар и Божият единствен син, направен от Бога и господар и цар над Божието творение, което чрез него е било сътворено.

 

Очевидно, Исус днес не е телом сред нас, но все пак Бог има безброй начини да сидетелства на хората относно него. И от това, което съм чул от други хора, а и от собствен опит зная, че ако някой човек действително иска да знае истината, то Бог може лесно да му покаже по начин, който той избере в мъдростта си. Дерзай!

 

Бъди здрав!

 


[ Редактирано 19.09.19 15:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
21.09.19 14:58 Цитирай
изказвания: 147
bratoliubie

Gerard:

Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...

 

Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:02 Цитирай
Гост


За противоречията между двете ме питаш, изключително много и сериозни са. Ако дадеш на някой човек, да чете само еврейските Писания, никога дори на ум не би му дошло, че Бог има син и ще го прати на земята да умре за греховете на грешните човеци. Това, което правят "новозаветните" писатели е, че взимат даден изваден от контекста пасаж и го прилагат върху Исус. Като например където се казва в


Матей 2:15
"и от Египет повиках сина си" визирайки Исус, то ако прочетем пасажа в еврейските Писания за съвсем друг син говори


Осия 11:1
"Когато Израел беше младенец, тогава го възлюбих
и от Египет повиках сина Си."

Същия този подход се използва и за другите така наречени пророчества. Ако някой човек ги беше прочел тези пасажи една година преди раждането на Исус, никога не би помислил дори, че са пророчески. Както казват евреите, това е като да изстреляш стрела и след това да начертаеш мишената около нея.
Исус не е изпълнил никое от реалните месиански пророчества, защото нито мир е настанал между хората и природата, нито както пише, че от малък до голям всички ще познават Бог и няма да има нужда някой да ги учи.


Йеремия 31


31 „Ето идват дни, казва Господ, и ще сключа нов завет с Израилевия дом и Юдовия дом;
32 не такъв завет, какъвто сключих с бащите им в деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа от египетската земя; онзи мой завет те престъпиха, въпреки че бях техен господар, казва Господ.
33 Но ето завета, който ще сключа с Израилевия дом след онези дни, казва Господ: ще вложа вътре у тях Своя закон и ще го напиша в сърцата им. И ще бъда техен Бог, а те ще бъдат Мой народ.
34 Тогава няма вече всеки да учи ближния си и всеки – брата си, като казват: ‘Познайте Господ!’, защото те всички ще Ме знаят – от малък до голям, казва Господ, защото ще простя беззаконията им и повече няма да си спомням греха им.“


Както виждаме от текста горе, никакъв нов завет не е сключен още. Ако беше сключен всичките мисионери биха били излишни, защото познанието за Бога ще бъде написано в сърцата и на малки и големи.
Относно жертвите за грях в "новия" завет четем


Евреи 10:18
А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.


Римляни 6:10
Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога.


Звучи добре, обаче ако върнем в еврейските Писания и по конкретно цялата 45 глава на Езекил, и християни и евреи са съгласни, че става въпрос за милениалното царство. Там виждаме третия храм, който ще бъде построен и в който ще се принасят жервти за грях. Най-интерессен е 22 стих, че личност наречена княза(от съседните глави и пасажи разбираме, че става въпрос за месията), принася жертва за грях за народа и за себе си. Това е в тотален разрез с новозаветните учения, абсолютно несъвместими са тези неща. Поради тези и много други причини и пасажи, с чиста съвест съм се отрекъл от християнството. За мен връщане назад няма. 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: От Египет повиках сина си - пророчество за Исус?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Новото Божие завещание, Ерем 31 - Бог предоставил ли го е вече или още не?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Жертвата (-те) за грях в Новото Божие завещание

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Пророчествата за Божия син и помазаник-цар в Закона, Пророците и Писанията


[ Редактирано 23.09.19 19:46 ]

Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:06 Цитирай
Гост
bratoliubie:

<p>
Gerard:

</p><br/><p>Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...</p><br/><p>
</p><br/><p> </p><br/><p>Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?</p>


Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих. Тогава два дена ходих да работя на друго място и два дена бях в неговата къща, така ми беше графика - два на два. Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Най-отгоре

    
21.09.19 15:45 Цитирай
изказвания: 147
bratoliubie

Gerard:

Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих ... Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Това не го оправдава. Между братя в една християнска общност (щом вие сте сформирали такава) не може да има подобни плащания, но всичко трябва да става даром и с любов! Както е било и между братята от първата християнска общност в Ерусалим:

Деяния 4:32 "А множеството на повярвалите имаше едно сърце и душа; и ни един от тях не казваше, че нещо от имота му е негово, но всичко им беше общо."

Пари могат да се събират и дават, но не трябва да бъдат като плащане, а като дар.
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:56 Цитирай
Гост

На мен идеята ми беше, въпреки че взимаше пари от мен месечно, то той в един момент с чиста съвест купуваше био сирене за него и семейството му, а на нас тримата бачкатори взимаше от обикновените. Не че това само по себе си е голям проблем, но е показателно за “братолюбието” му, което той често обича да споменава. Както съм писал, видял съм много по-сериозни проблеми от тоя, не малко дори не съм и споменал в постингите си. Нещата са сериозни с тоя човек, внимавайте!


[ Редактирано 23.09.19 18:47 ]

Най-отгоре

    
13.02.21 21:17 Цитирай
изказвания: 147
bratoliubie

 

Gerard, ще се радвам, ако отделиш време и изгледаш това видео, което e в две части.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-xuQYkYtKR4

 

https://www.youtube.com/watch?v=T7YAuLQqPos


[ Редактирано 13.02.21 21:34 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF