Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000-годишно царство   възкресение   концерти   октопод   органична църква   откровение   отрова за мишки   социален пол   фалшиви посредници   християнски убиец  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
19.09.19 04:51 Цитирай
изказвания: 4533


Благодаря за загриженоста, но за мен лично връщане към християнството няма. Трябва да ми бъде засвидетелствано свише и то по абсолютно 100% начин, че християнството е истинско.

 

Да, разбирам. То, мисля, така е за всеки - и по себе си съдя, а и по личните истории на други хора.

 

Едва ли случайно и самият Исус казва:

 

"Тогава иудеите започнаха да недоволстват по негов адрес, понеже каза “Аз съм хлябът, който е слязъл от небето”. И казваха: “Нали този е Йесу̀с, синът на Йосѐф, чиито баща и майка познаваме? Тогава той защо казва: Слязох от небето?”
 
Тогава Йесу̀с в отговор им каза: “Не роптайте помежду си. Никой не може да дойде при мен, освен ако баща ми, който ме прати, не го привлече, и аз ще го съживя в последния ден. В пророците пише: “И всички ще бъдат научени от Бога”. Всеки който е чул от баща ми и е научил, идва при мен."

/из свид. на Йоан, 6/

 

 

 

Според мен, цитираните по-горе свидетелства - ето, напр. на известния на мнозина Иван Бобулев, както bratolubie спомена - въпреки, че не са преки спрямо теб, все пак са доста добра отправна точка за размисъл -

 

вж тук:

Аз видях Исус Христос - свидетелството на Иван Бобулев от Петрич

 

Както всички тогава, още от деца, човекът е бил зомбиран с антихристкото учение на (иудео)комунизма и последното нещо, което би му хрумнало е да изрази открито несъгласие с тогавашната антихристска власт, която е пращала в техните концлагери несъгласните и невярващите в тяхната сатанинска идеология, или направо ги е убивала.

 

И тогава с него се случва нещо, което го кара да направи именно този "самоубийствен"(по човешки) завой и да декларира пред комунистическата милиция, където е служител, най-открито вяра в Божия син, Исус от Назарет.

В онова време това е равносилно на открит цялостен пълен тормоз и мъчение от страна на държавната власт и нейните силови служби или често на концлагер, или направо на екзекуция (в днешното време нещата са по-прикрити). И откъде изобщо би могъл да разбере за точно тези неща - "Аз съм Ἄλφα и Ωμέγα, началото и краят"...

 

Защо Иван Бобулев е свидетелствал и преживял всичко това?...

 

 

 

 

или това също:

Божият човек Костадин - свидетелството на Костадин Томов от Лясковец (този човек ми прилича дори на пратеник на Божия син)

 

 

 

 

 


А също и да ми бъде показано коя християнска църква е истинската, защото колкото християни, толкова и различни вярвания.

 

 

Относно "коя християнска църква е истинската" отворих отделна тема, понеже това си е доста обширна тема,

тук: Истинската "християнска църква"

 

 

 

 

Относно другите неща, надявам се да мога да пиша, когато имам възможност.

 


[ Редактирано 06.03.20 10:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
19.09.19 14:51 Цитирай
изказвания: 4533

Gerard:

Но дори тогава бих имал съмнения, защото виждам огромни противоречия между “стар” и “нов” завет.

 

Би ли написал накратко относно тези противоречия?

Тази тема като цяло не е нова за мен, и от други хора съм чувал, и аз също съм срещал трудни места, а някои от тях и досега не рабирам напълно, ако и разбирането ми все пак да се е увеличило като цяло.

 

 

 


Нима някой би могъл да ме съди за позицията ми? Та дори Тома не е повярвал, че Исус е възкръснал, при все че са му засвидетелствали доверени хора, а също лично е познавал Исус и е видял предполагаемите му чудеса. Ако дори той не е повярвал, какво остава за мен 2000 години по-късно, без да съм видял нищо, без да съм го познавал, без дори да съм сигурен че е имало такава реална личност.. няма как.

 

По принцип Тома е бил свидетел и е видял несравнимо много повече от нас, и в този смисъл неговата реакция е по-малко приемлива от тази на хора от нашето съвремие, които не сме виждали и чували - или дори допирали с ръцете си, както Йоан казва - Исус на живо, нито сме виждали неговите свидетелстващи чудеса и знамения, например как е повикал умрелия Лазар от гроба и го изпратил в къщи жив, поради което много от иудеите тогава са повярали в Исус.

Но Бог прави и днес много чудеса в името на Исус, за свидетелство - гледал съм и съм чувал какви ли не свидетелства от хора днес, а и аз сам съм свидетел на някои Божии дела.

 

Аз лично не мисля, че някой човек има каквото и основание да те съди относно горното, пък и по принцип в сегашната ситуация на никой човек не му е работа да съди когото и да било, понеже първо ще трябва да осъди себе си. Дори - както предполагам сам си чел - самият Исус казва на иудеите следното (контекстът е съвсем различен, но има малка допирна точка и за това го цитирам):

 

Това ви заповядвам: Да се обичате един друг. Ако светът ви мрази, знайте, че първо е намразил мен. Ако бяхте от света, светът щеше да обича своето си. Но понеже не сте от света, а аз ви избрах от света, заради това светът ви мрази. Помнете думите, които ви казах: “Слугата не е по-голям от господаря си”. Ако са преследвали мен и вас ще преследват. Ако са пазили моето словото и вашето ще пазят. И всичко това ще ви направят, заради името ми, защото не познават този, който ме е пратил.
 
Ако не бях дошъл и не бях им говорил нямаше да имат грях, но сега нямат извинение за греха си - който мрази мен, мрази и баща ми. Ако не бях извършил пред тях делата, които никой не е извършвал, нямаше да имат грях, но сега вече видяха и намразиха и мен, и баща ми. Но това става за да се изпълни написаното в закона им слово: “Намразиха ме без никаква причина”.

/из свид. на Йоан, 17/

 

Т.е. има значение какво Бог е дал на конкретния човек като Божие свидетелство относно човека Исус от Назарет, т.е. дали той наистина е вечното Слово на Бога станало човек - Божият помазаник-цар и Божият единствен син, направен от Бога и господар и цар над Божието творение, което чрез него е било сътворено.

 

Очевидно, Исус днес не е телом сред нас, но все пак Бог има безброй начини да сидетелства на хората относно него. И от това, което съм чул от други хора, а и от собствен опит зная, че ако някой човек действително иска да знае истината, то Бог може лесно да му покаже по начин, който той избере в мъдростта си. Дерзай!

 

Бъди здрав!

 


[ Редактирано 19.09.19 15:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
21.09.19 14:58 Цитирай
изказвания: 142
bratoliubie

Gerard:

Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...

 

Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:02 Цитирай
Гост


За противоречията между двете ме питаш, изключително много и сериозни са. Ако дадеш на някой човек, да чете само еврейските Писания, никога дори на ум не би му дошло, че Бог има син и ще го прати на земята да умре за греховете на грешните човеци. Това, което правят "новозаветните" писатели е, че взимат даден изваден от контекста пасаж и го прилагат върху Исус. Като например където се казва в


Матей 2:15
"и от Египет повиках сина си" визирайки Исус, то ако прочетем пасажа в еврейските Писания за съвсем друг син говори


Осия 11:1
"Когато Израел беше младенец, тогава го възлюбих
и от Египет повиках сина Си."

Същия този подход се използва и за другите така наречени пророчества. Ако някой човек ги беше прочел тези пасажи една година преди раждането на Исус, никога не би помислил дори, че са пророчески. Както казват евреите, това е като да изстреляш стрела и след това да начертаеш мишената около нея.
Исус не е изпълнил никое от реалните месиански пророчества, защото нито мир е настанал между хората и природата, нито както пише, че от малък до голям всички ще познават Бог и няма да има нужда някой да ги учи.


Йеремия 31


31 „Ето идват дни, казва Господ, и ще сключа нов завет с Израилевия дом и Юдовия дом;
32 не такъв завет, какъвто сключих с бащите им в деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа от египетската земя; онзи мой завет те престъпиха, въпреки че бях техен господар, казва Господ.
33 Но ето завета, който ще сключа с Израилевия дом след онези дни, казва Господ: ще вложа вътре у тях Своя закон и ще го напиша в сърцата им. И ще бъда техен Бог, а те ще бъдат Мой народ.
34 Тогава няма вече всеки да учи ближния си и всеки – брата си, като казват: ‘Познайте Господ!’, защото те всички ще Ме знаят – от малък до голям, казва Господ, защото ще простя беззаконията им и повече няма да си спомням греха им.“


Както виждаме от текста горе, никакъв нов завет не е сключен още. Ако беше сключен всичките мисионери биха били излишни, защото познанието за Бога ще бъде написано в сърцата и на малки и големи.
Относно жертвите за грях в "новия" завет четем


Евреи 10:18
А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.


Римляни 6:10
Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога.


Звучи добре, обаче ако върнем в еврейските Писания и по конкретно цялата 45 глава на Езекил, и християни и евреи са съгласни, че става въпрос за милениалното царство. Там виждаме третия храм, който ще бъде построен и в който ще се принасят жервти за грях. Най-интерессен е 22 стих, че личност наречена княза(от съседните глави и пасажи разбираме, че става въпрос за месията), принася жертва за грях за народа и за себе си. Това е в тотален разрез с новозаветните учения, абсолютно несъвместими са тези неща. Поради тези и много други причини и пасажи, с чиста съвест съм се отрекъл от християнството. За мен връщане назад няма. 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: От Египет повиках сина си - пророчество за Исус?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Новото Божие завещание, Ерем 31 - Бог предоставил ли го е вече или още не?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Жертвата (-те) за грях в Новото Божие завещание

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Пророчествата за Божия син и помазаник-цар в Закона, Пророците и Писанията


[ Редактирано 23.09.19 19:46 ]

Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:06 Цитирай
Гост
bratoliubie:

<p>
Gerard:

</p><br/><p>Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...</p><br/><p>
</p><br/><p> </p><br/><p>Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?</p>


Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих. Тогава два дена ходих да работя на друго място и два дена бях в неговата къща, така ми беше графика - два на два. Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Най-отгоре

    
21.09.19 15:45 Цитирай
изказвания: 142
bratoliubie

Gerard:

Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих ... Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Това не го оправдава. Между братя в една християнска общност (щом вие сте сформирали такава) не може да има подобни плащания, но всичко трябва да става даром и с любов! Както е било и между братята от първата християнска общност в Ерусалим:

Деяния 4:32 "А множеството на повярвалите имаше едно сърце и душа; и ни един от тях не казваше, че нещо от имота му е негово, но всичко им беше общо."

Пари могат да се събират и дават, но не трябва да бъдат като плащане, а като дар.
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:56 Цитирай
Гост

На мен идеята ми беше, въпреки че взимаше пари от мен месечно, то той в един момент с чиста съвест купуваше био сирене за него и семейството му, а на нас тримата бачкатори взимаше от обикновените. Не че това само по себе си е голям проблем, но е показателно за “братолюбието” му, което той често обича да споменава. Както съм писал, видял съм много по-сериозни проблеми от тоя, не малко дори не съм и споменал в постингите си. Нещата са сериозни с тоя човек, внимавайте!


[ Редактирано 23.09.19 18:47 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF