Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

anders breivik   апостол   асандж   божий съд сега   вода   екзекуции   мечът на духа   събот   харизматизъм   християнски атеизъм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
19.09.19 04:51 Цитирай
изказвания: 4550


Благодаря за загриженоста, но за мен лично връщане към християнството няма. Трябва да ми бъде засвидетелствано свише и то по абсолютно 100% начин, че християнството е истинско.

 

Да, разбирам. То, мисля, така е за всеки - и по себе си съдя, а и по личните истории на други хора.

 

Едва ли случайно и самият Исус казва:

 

"Тогава иудеите започнаха да недоволстват по негов адрес, понеже каза “Аз съм хлябът, който е слязъл от небето”. И казваха: “Нали този е Йесу̀с, синът на Йосѐф, чиито баща и майка познаваме? Тогава той защо казва: Слязох от небето?”
 
Тогава Йесу̀с в отговор им каза: “Не роптайте помежду си. Никой не може да дойде при мен, освен ако баща ми, който ме прати, не го привлече, и аз ще го съживя в последния ден. В пророците пише: “И всички ще бъдат научени от Бога”. Всеки който е чул от баща ми и е научил, идва при мен."

/из свид. на Йоан, 6/

 

 

 

Според мен, цитираните по-горе свидетелства - ето, напр. на известния на мнозина Иван Бобулев, както bratolubie спомена - въпреки, че не са преки спрямо теб, все пак са доста добра отправна точка за размисъл -

 

вж тук:

Аз видях Исус Христос - свидетелството на Иван Бобулев от Петрич

 

Както всички тогава, още от деца, човекът е бил зомбиран с антихристкото учение на (иудео)комунизма и последното нещо, което би му хрумнало е да изрази открито несъгласие с тогавашната антихристска власт, която е пращала в техните концлагери несъгласните и невярващите в тяхната сатанинска идеология, или направо ги е убивала.

 

И тогава с него се случва нещо, което го кара да направи именно този "самоубийствен"(по човешки) завой и да декларира пред комунистическата милиция, където е служител, най-открито вяра в Божия син, Исус от Назарет.

В онова време това е равносилно на открит цялостен пълен тормоз и мъчение от страна на държавната власт и нейните силови служби или често на концлагер, или направо на екзекуция (в днешното време нещата са по-прикрити). И откъде изобщо би могъл да разбере за точно тези неща - "Аз съм Ἄλφα и Ωμέγα, началото и краят"...

 

Защо Иван Бобулев е свидетелствал и преживял всичко това?...

 

 

 

 

или това също:

Божият човек Костадин - свидетелството на Костадин Томов от Лясковец (този човек ми прилича дори на пратеник на Божия син)

 

 

 

 

 


А също и да ми бъде показано коя християнска църква е истинската, защото колкото християни, толкова и различни вярвания.

 

 

Относно "коя християнска църква е истинската" отворих отделна тема, понеже това си е доста обширна тема,

тук: Истинската "християнска църква"

 

 

 

 

Относно другите неща, надявам се да мога да пиша, когато имам възможност.

 


[ Редактирано 06.03.20 10:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
19.09.19 14:51 Цитирай
изказвания: 4550

Gerard:

Но дори тогава бих имал съмнения, защото виждам огромни противоречия между “стар” и “нов” завет.

 

Би ли написал накратко относно тези противоречия?

Тази тема като цяло не е нова за мен, и от други хора съм чувал, и аз също съм срещал трудни места, а някои от тях и досега не рабирам напълно, ако и разбирането ми все пак да се е увеличило като цяло.

 

 

 


Нима някой би могъл да ме съди за позицията ми? Та дори Тома не е повярвал, че Исус е възкръснал, при все че са му засвидетелствали доверени хора, а също лично е познавал Исус и е видял предполагаемите му чудеса. Ако дори той не е повярвал, какво остава за мен 2000 години по-късно, без да съм видял нищо, без да съм го познавал, без дори да съм сигурен че е имало такава реална личност.. няма как.

 

По принцип Тома е бил свидетел и е видял несравнимо много повече от нас, и в този смисъл неговата реакция е по-малко приемлива от тази на хора от нашето съвремие, които не сме виждали и чували - или дори допирали с ръцете си, както Йоан казва - Исус на живо, нито сме виждали неговите свидетелстващи чудеса и знамения, например как е повикал умрелия Лазар от гроба и го изпратил в къщи жив, поради което много от иудеите тогава са повярали в Исус.

Но Бог прави и днес много чудеса в името на Исус, за свидетелство - гледал съм и съм чувал какви ли не свидетелства от хора днес, а и аз сам съм свидетел на някои Божии дела.

 

Аз лично не мисля, че някой човек има каквото и основание да те съди относно горното, пък и по принцип в сегашната ситуация на никой човек не му е работа да съди когото и да било, понеже първо ще трябва да осъди себе си. Дори - както предполагам сам си чел - самият Исус казва на иудеите следното (контекстът е съвсем различен, но има малка допирна точка и за това го цитирам):

 

Това ви заповядвам: Да се обичате един друг. Ако светът ви мрази, знайте, че първо е намразил мен. Ако бяхте от света, светът щеше да обича своето си. Но понеже не сте от света, а аз ви избрах от света, заради това светът ви мрази. Помнете думите, които ви казах: “Слугата не е по-голям от господаря си”. Ако са преследвали мен и вас ще преследват. Ако са пазили моето словото и вашето ще пазят. И всичко това ще ви направят, заради името ми, защото не познават този, който ме е пратил.
 
Ако не бях дошъл и не бях им говорил нямаше да имат грях, но сега нямат извинение за греха си - който мрази мен, мрази и баща ми. Ако не бях извършил пред тях делата, които никой не е извършвал, нямаше да имат грях, но сега вече видяха и намразиха и мен, и баща ми. Но това става за да се изпълни написаното в закона им слово: “Намразиха ме без никаква причина”.

/из свид. на Йоан, 17/

 

Т.е. има значение какво Бог е дал на конкретния човек като Божие свидетелство относно човека Исус от Назарет, т.е. дали той наистина е вечното Слово на Бога станало човек - Божият помазаник-цар и Божият единствен син, направен от Бога и господар и цар над Божието творение, което чрез него е било сътворено.

 

Очевидно, Исус днес не е телом сред нас, но все пак Бог има безброй начини да сидетелства на хората относно него. И от това, което съм чул от други хора, а и от собствен опит зная, че ако някой човек действително иска да знае истината, то Бог може лесно да му покаже по начин, който той избере в мъдростта си. Дерзай!

 

Бъди здрав!

 


[ Редактирано 19.09.19 15:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
21.09.19 14:58 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

Gerard:

Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...

 

Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:02 Цитирай
Гост


За противоречията между двете ме питаш, изключително много и сериозни са. Ако дадеш на някой човек, да чете само еврейските Писания, никога дори на ум не би му дошло, че Бог има син и ще го прати на земята да умре за греховете на грешните човеци. Това, което правят "новозаветните" писатели е, че взимат даден изваден от контекста пасаж и го прилагат върху Исус. Като например където се казва в


Матей 2:15
"и от Египет повиках сина си" визирайки Исус, то ако прочетем пасажа в еврейските Писания за съвсем друг син говори


Осия 11:1
"Когато Израел беше младенец, тогава го възлюбих
и от Египет повиках сина Си."

Същия този подход се използва и за другите така наречени пророчества. Ако някой човек ги беше прочел тези пасажи една година преди раждането на Исус, никога не би помислил дори, че са пророчески. Както казват евреите, това е като да изстреляш стрела и след това да начертаеш мишената около нея.
Исус не е изпълнил никое от реалните месиански пророчества, защото нито мир е настанал между хората и природата, нито както пише, че от малък до голям всички ще познават Бог и няма да има нужда някой да ги учи.


Йеремия 31


31 „Ето идват дни, казва Господ, и ще сключа нов завет с Израилевия дом и Юдовия дом;
32 не такъв завет, какъвто сключих с бащите им в деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа от египетската земя; онзи мой завет те престъпиха, въпреки че бях техен господар, казва Господ.
33 Но ето завета, който ще сключа с Израилевия дом след онези дни, казва Господ: ще вложа вътре у тях Своя закон и ще го напиша в сърцата им. И ще бъда техен Бог, а те ще бъдат Мой народ.
34 Тогава няма вече всеки да учи ближния си и всеки – брата си, като казват: ‘Познайте Господ!’, защото те всички ще Ме знаят – от малък до голям, казва Господ, защото ще простя беззаконията им и повече няма да си спомням греха им.“


Както виждаме от текста горе, никакъв нов завет не е сключен още. Ако беше сключен всичките мисионери биха били излишни, защото познанието за Бога ще бъде написано в сърцата и на малки и големи.
Относно жертвите за грях в "новия" завет четем


Евреи 10:18
А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.


Римляни 6:10
Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога.


Звучи добре, обаче ако върнем в еврейските Писания и по конкретно цялата 45 глава на Езекил, и християни и евреи са съгласни, че става въпрос за милениалното царство. Там виждаме третия храм, който ще бъде построен и в който ще се принасят жервти за грях. Най-интерессен е 22 стих, че личност наречена княза(от съседните глави и пасажи разбираме, че става въпрос за месията), принася жертва за грях за народа и за себе си. Това е в тотален разрез с новозаветните учения, абсолютно несъвместими са тези неща. Поради тези и много други причини и пасажи, с чиста съвест съм се отрекъл от християнството. За мен връщане назад няма. 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: От Египет повиках сина си - пророчество за Исус?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Новото Божие завещание, Ерем 31 - Бог предоставил ли го е вече или още не?

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Жертвата (-те) за грях в Новото Божие завещание

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Пророчествата за Божия син и помазаник-цар в Закона, Пророците и Писанията


[ Редактирано 23.09.19 19:46 ]

Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:06 Цитирай
Гост
bratoliubie:

<p>
Gerard:

</p><br/><p>Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ...</p><br/><p>
</p><br/><p> </p><br/><p>Gerard, да разбирам ли правилно, че ти си давал пари на Watchman, под формата на наем, за престоя си в неговата къща?</p>


Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих. Тогава два дена ходих да работя на друго място и два дена бях в неговата къща, така ми беше графика - два на два. Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Най-отгоре

    
21.09.19 15:45 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

Gerard:

Давах му наем да, истината е че той не ми го е изисквал, аз по моя инициатива го предложих ... Чувствах се гузен, че не съм през цялото време в дома му да работя и затова реших да му плащам месечно за издържката.

Това не го оправдава. Между братя в една християнска общност (щом вие сте сформирали такава) не може да има подобни плащания, но всичко трябва да става даром и с любов! Както е било и между братята от първата християнска общност в Ерусалим:

Деяния 4:32 "А множеството на повярвалите имаше едно сърце и душа; и ни един от тях не казваше, че нещо от имота му е негово, но всичко им беше общо."

Пари могат да се събират и дават, но не трябва да бъдат като плащане, а като дар.
Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
21.09.19 15:56 Цитирай
Гост

На мен идеята ми беше, въпреки че взимаше пари от мен месечно, то той в един момент с чиста съвест купуваше био сирене за него и семейството му, а на нас тримата бачкатори взимаше от обикновените. Не че това само по себе си е голям проблем, но е показателно за “братолюбието” му, което той често обича да споменава. Както съм писал, видял съм много по-сериозни проблеми от тоя, не малко дори не съм и споменал в постингите си. Нещата са сериозни с тоя човек, внимавайте!


[ Редактирано 23.09.19 18:47 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF