Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

биг брадър   вие сте светлината на света   глупак   джон арнот   корона вирус   ник уорън   отклонявал ли е павел вярващите   преводи   рик джойнър   херувим  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Към страница       >>  
Започване на нова тема
Gerard
    
17.09.19 20:06 Цитирай
Гост

Здравейте, с повдигането на тази тема, нямам за цел да влизам в спорове относно християнството, но бих искал да изоблича основателя на въпросния сайт - Watchman. Това е изключително опасен фанатик и злонамерена личност, пазете се. Познавам го от 14 години и като човек, живял близо до него, съм в позиция да го направя. Това бяха най-тежките години в живота ми, с нещата които искам да споделя, се надявам да предпазя други хора да не попаднат в същата клопка. Вчера нещата тръгнаха на лична основа в тази тема http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=952.0 След като видях, че този човек продължава да раздава присъди, кой е с шанс за спасение и кой не, както го е правил и преди 10 години, реших да споделя пред всички, какво съм преживял покрай него. Написах изключително детайлен отговор не неговия втори коментар в темата, изобличаващ го за повечето от нещата, които се сетих на момента. Изобличението ми беше толкова детайлно, че не се събра в един коментар, но в три. Публикувах ги и вместо той да застане като мъж и да отговори за злодеянията и лицемерията си, в рамките на няколко минути, бяха напълно и безвъзвратно изтрити, без абсолютно никакъв коментар от негова страна. Не само това, но дори ме е банирал, много подло, защото не е написал в профила ми че съм изгонен, както обикновено правят в този форум. Явно с цел той да има последното мнение и другите участници да не разберат, че нямам възможност да отговоря. А последното му мнение е привидно много смирено и добронамерено, но само хора които не го познават биха се хванали. Надявам се да оставите на показ изобличението ми, което той изтри най-страхливо и подло в неговия форум.


Нищо не съм писал за геена, нито съм правил лични нападки. Всеки може да го види от прочетеното по-горе. Само написах какво съм сънувал и това е просто един факт. Аз като цяло не си вземам сънищата на сериозно, но когато се изпълнят, тогава явно Бог е искал да ми покаже нещо.
А споменаването на майка ми и това, че не си изненадан, не е ли лична нападка? А на теб, кой ти каза майка ми от какво се е отрекла и в какво вярва? Защо я намесваш?

И докато Товия има шанс да се обърне към Христос, когато се вдигне покривалото от сърцето и ума му, такива като Gerard ви показват нагледно какво означава някой да се отрече от Христос поради юдейския квас, при това публично.
А това какво означава, ако не че за мен няма шанс, от което разбира се следва твоята прекрасна геена, както веднъж се беше изразил, неотдавна, визирам "прекрасен пример било това с вечните мъки за творението". Разбирам, че християните до голяма степен сте принудени да вярвате, че има подобно нещо, защото вашия месия цели 11 пъти споменава думата геена, но дълбоко в себе си, всеки нормален човек изпитва смущение и ужас от подобна вяра, защото твореца го е закодирал във всички нас като нещо крайно ненормално. За хора като теб, които смятат че вечните мъки на 90+ процента от човечеството, били прекрасен пример, за останалото творение да види какво се случва, ако стъпят настрани... изпитвам огромно смущение от подобни хора, много меко казано. Аз никого не съм предал и винаги съм бил верен според силите и съвестта ми. Няма как да приемам нещо, в което съвестта ми категорично, без капка съмнение ме изобличава. Иначе чакай, да се вдигне покривалото, нещата са толкова ясно написани, хора като Товия, никога няма да паднат под този квас. След като прогледнах относно християнството, направо ми се вдигна самочувствието, хора които преди съм приемал за гиганти в търсенето и виждането, са затънали в блато и не виждат ясните неща.

Предупреждения и пророчество са две напълно различни неща, които ти очевидно не им правиш разлика. Не помня точно за кой човек говориш, но като се вижда ясно твоя избор за се отречеш от Христос - твоята вечна съдба не изглежда цветущо.
Аз живеех в твоята къща тогава, в началото когато се нанесох, ти ми каза, че Бог ти е показал колко важно е да съм там при тебе, попитах какво имаш предвид, не можа да обясниш. След месеци стана ситуацията с моя близък и ти тогава използва случая да ми напомниш как си ме бил предупредил и един вид колко пророчески са били нещата. Да но това, което ти твърдеше се оказа 100% грешка и клевета, помисли на какъв дух си.. А отричането ми от човек, който не приемам за месия, няма нищо общо със ситуацията тогава, не извъртай нещата. Между другото ти си специалист по манипулирането, по собствените ти думи, преди да повярваш, толкова умело си заблуждаваш и мамил, че дори си успявал да го правиш и без да използваш директна лъжа, че даже и сам си започвал да си вярваш, това е най-страшното. Очевидно това умение си го облякъл в споменатата духовна дреха. Харизматична личност си и успяваш да омаеш хората около теб, не мога да ти го отрека.

Грешки правим всички, но Бог изправя грешките и пътищата на онези, които Му се боят. Аз нямам никакво съмнение, че съм там където Бог иска да бъда и правя онова, което Бог ме е призовал. Не си сменям ума и вярата при всяка бабуна по пътя.
Да, но тези грешки е проблем когато са били със знамения и в господното име. Имаше хора, които много пари щяха да загробят при една от тези грешки, но Бог по чуден начин ги избави. А това, че някой не си сменя вярата при ясното изобличение, не ми го хвали, още повече ти самия многократно си сменял вярванията си, защо смяташ че си достигнал връхната точка? Дори по твоите думи, понякога си анатемосвал хора, които са спорили с теб, като най-големи врагове, но след време си виждал че са били прави.Другото което е, на мен ми отне 13 години, за да прогледна и да се отърся от християнството и най-вече твоята версия на християнство, така че никакви бабуни не са ме поместили, оставал съм верен на вашето събрание, при хилядите му разцепления. С риск за живота си съм идвал да ти помагам при какви ли не мизерии и тежки места, толкова много те смятах за искрен и търсещ човек, бях готов и живота си да дам за каузите ти. И забележи, винаги само и единствено при теб са идвали хора да помагат, кога ти си ходил да помогнеш на някого от нас? Винаги твоите къщи са били Божиите цели, нашите не. От всички християнства, твоето е едно от най-тежките, осъждащи на погибел всички живеещи в градовете, както и 90% от всички останали християни. Но да разбирам, ти изяждаш всяка буква от така наречения "нов завет" и не е трудно да се достигне до фанатично християнство подобно на твоето, остава да обясниш хилядите противоречия между евангелията, то няма едно с едно да съвпада напълно. Някои противоречия са направо шокиращи. А когато заговорим за противоречията между "новия завет" и еврейските Писания, нещата загрубяват драстично.

Впечатленията и фактите са две напълно различни неща. Истината е че никой не се е молил и не ми е потвърдил. Просто приеха за убедителни моите доводи. Един човек изрази съмнение, че мястото е добро. В крайна сметка Бог направи така да се затворят тези ресурси до определеното време, когато да се освободят, когато има вече пълнота на разбирането и видението. Моите разбирания тогава бяха непълни и частични и беше добро нещо, че Бог ме въздържа да не направя грешката да вложа средства и време на това място.
Много добре помня че от Бен Израел се молиха по въпроса, 10000% го помня защото ми направи голямо впечатление и ме смути, ако ти тогава си ми дал грешна информация е друг въпрос. Нима обаче сериозно вярваш, че никой от общността не се е помолил за водителство и насока? Много несериозно би било, без никаква молитва от тяхна страна за толкова важно нещо? Не съм изобщо оптимист за твоите забити ресурси там, но щом това ти носи спокойствие така да бъде. А защо Бог не те въздържа да вложиш средства и ресурси на другите места след това, които ти отново заряза и поради които както казах други хора щяха да загробят много пари, което се случи и с тебе.

Общността беше превзета отвътре поради допуснати грешки (регистрация по 501c3), но видението е живо и верните хора постоянстват в него. Всичко това Бог постави за пример за да се поучим от грешките им повече отколкото от успехите им.
А къде бяха чудесата и знаменията в тази общност? Винаги съм се чудил на това, нали трябва да има чудеса и знамения, Арт Катц направили такива, болни и сакати хора от общността изцелени ли са? Ако са били прави пред Бога, защо не бяха избавени от 501c3?

Не случайно написах горе в темата, че хората, които се обръщат към Тората и отпадат от благодатта се изпълват с жлъч, огорчение, клевета, лъжа и грях. Ето ти го демонстрираш говорейки отявлени клевети. Никой не си губи спасението в зависимост дали е тук или някъде другаде. И никой не е роб. Ние служим един на друг, всеки с това, което му е поверено, при това напълно доброволно. Спасението е базирано на взаимоотношенията с Бога и няма изискване някой да е тук или другаде за да бъде спасен. Но добре изявяваш плода на клеветничеството, който ражда законничеството.
По неговите собствени думи, едно от момчетата които напуснаха общността ти, (защото и той беше до краен предел отвратен от всичко, което видя), му е като обица на ухото за хора отпаднали от вярата. Много добре виждам (и не само аз) страха на тоя човек който стои при теб, от загуба на спасението си, ако си тръгне. Допускам, че не е единствената му мотивация, но вярвам е една от основните. Не виждам никаква друга причина, човек да търпи подобно ужасно и тежко робство, за което едно време дори робите са получавали много повече и за капак да бъде постоянно хулен и осмиван като голям глупак пред всякакви хора, и аз като идиот съм се смял на тези плоски коментари и шеги. Това което съм видял е че този човек е изключително интелигентен, верен и способен, има си трески за дялане (както всеки). Тази така наречена жлъч няма нищо общо с обръщането ми към Тората, недей да си прокарваш лъжливите учения. Това огорчение дойде, много месеци преди да се откажа от езическото християнство, просто разбрах че съм загубил 13 години в измами и заблуди, в които можех да се развивам и да вървя напред. Неуморно си прокрадваш лъжливите доктрини, поне ти самия вярваш ли си? Помня как през 2012г изпрати до мен, брат ми и още няколко човека, съобщение в което ни приканваше да идваме при теб на балкана, няма директни заплахи, но накрая завършваш че било съдбоносен избор, един вид мисли му брате, ако не дойдеш. Геените ги няма директно, но се усеща тяхната топлина. Брат ми се зомбира от това съобщение, продаде си новата кола, под твоя трактовка и то напълно неизгодно и напук на баба му която със сълзи го умоляваше да не го прави, а тя беше дала половината пари за нея и имаше пълното право да вземе отношение. Но ти типично в твоя студен стил го посъветва да не слуша баба си, но да продава. Човека продаде, дойде на балкана, заряза болната си баба. Престоя няколко седмици, в които разбираше работеше безвъзмездно, и му се правеше проблем за скилидките чесън които ядял, понеже бил био. Една скилидка била достатъчна, а само 2-3 години преди това ти ядеше цяла глава на вечеря. Той спря да яде чесън до края на престоя си и месец два по-късно когато аз дойдох да помагам, тоя чесън беше мухлясъл, много показателно за цялото нещо. Брат ми след няколко седмици на непрекъснато бачкане, едва не загина на 1-2 пъти, реши да си тръгне, от 120кг беше станал около 80. Ти го предупреди, че ако си тръгне го виждаш като инвалид от кръста на долу, такива неща само по сектите се случват, никъде другаде!!

Никой не е анатемосал Тихомир. Той допусна грешки и залитания за които беше изобличен. И вратите и сърцата ни са отворени за него.
Да, той е допуснал грешки.. разбира се, все другите са криви. А как не си го анатемосвал, като надеждата в писмото ти към него беше сравнена с надеждата на света да спаси Боян Петров, голяма надежда няма що. А как си му потрошил корсата за да дърпаш твоите коли, че после да използваш великото знамение за бреговете на Мерива, и как той е извън курса вече щото корсата му се счупила. По тази аналогия, ти си го изкарал от курса и сам себе си осъждаш с това знамение. Нещата които е видял и е разказвал са ужасяващи и за пореден път показват, че братолюбието ти е само на приказки. Няма да забравя, докато живеех в твоята къща и помагах напълно безплатно, че дори и не малък наем ти плащах, ти купуваше био сирене за теб и семейството ти, а нас сиромасите в къщата ти, които работихме безвъзмезно и нямахме никакви условия, получавахме второ качество продукти, и даже ни правше проблеми за късчета тоалетна хартия, които сме ползвали в повече.. Не на мен тия братолюбия. Съвсем сериозно се замислих наскоро, ако трябва да избирам да съм в рая с такива хора като теб, подобна идея направо ме ужасява дълбоко в душата ми. Равините ми изглеждат като много по-смислена и приятна компания. Но ако научих нещо покрай теб, то е никога да нямам пълно доверие на никакви човеци от тук насетне, колкото и мъдри и духовни да изглеждат привидно.

Християните имат задължението да се отделят от онези, които носят квас и горчив корен. Отделянето не е анатемосване. Ако някой проповядва друго благовестие, Божието слово го анатемосва.
Мда, първо хилядите християнски секти и гурота си направете събор и се разберете кое християнство е истинското и тогава започвайте да анатемосвайте и пращате на барбекю в "новозаветните" геени.

Не съм виждал бивш адвентист да не клони към закона. Да не говорим за непрестанния квас идващ от майка ти. Добре разбрал си че това със змията е глупост, дано да разбереш, че неговото отношение към Христос също е глупост. Ако вярата ми в това, че Христос е Бог в човешка плът ме прави идолопоклонник в очите на равините, които разпънаха Христос и сега търсят повод с Ноахидовите закони да разпнат и Неговите ученици, то аз съм готов да дам живота си за това, което вярвам.
Бях заквасен с адвентните учения, но ти не си бил по малко адвентист от мен. Адвентизма падна много бързо, в рамките на часове и то преди 14 години, даже го бях забравил тоя период. Грам не ме е изкушавал закона, нито съм го разбирал, затова моят подход беше просто да не разсъждавам по въпроса, виждах противоречиви пасажи така и така в "новия завет". Какво да кажем за твоето наследство обаче, не само си тръгнал от адвентизма, но си бил и в сектата на Габриел поредения християнски гуро, откъдето едва си се отъврвал жив и смея да твърдя, доста те е оформил. Никога не съм приемал новозаветните доводови на майка ми за закона, никога, аз знам сърцето си по-добре от теб.. Това със змията какво да кажа..затова ли успя да се захванеш само.. мъдреца ти посочва луната, ти гледаш в пръста му. Разбира се, че има глупости и сред равините. За змията единствено пише, че беше най-умна от всички полски животни, къде виждаш в тоя пасаж сатани, луцифери, херофими и тн новозаветни дуализми, повлияни от останалите езически философии и религии. Бог в Писанията казва, че Той създава светлината и тъмнината, твори добро, твори и зло, толкова, никакви змии, никакви дяволи не са се хванали за гушата и то не с кого да е, а с Бога и то за хиляди години, способни да му противодействат.. Не е ли съмнително, че думата сатан, се използва 5-6 пъти общо, за еврейските Писания, а в "новия завет", който е 4 пъти по-малък, се използва повече от 150 пъти, хмммм Ти се подиграваш на Товия, но какви ли не неща съм чувал от тебе, веднъж разсъждаваше съвсем сериозно, до колко Бог би спасил и би имал общо с човек, който е бил кръстен в православна черква и то във връзка, човека който ти слугува в дома 10 години вече.. А какъв скандал беше станал покрай една тиква, която опекохме и ти твърдеше, че заедно с граха е храна за животни и ако ядеш тиква, си угаждаш на плътта и един вид голям грях. Не искам дори да го коментирам..Все "дребни" неща на пръв поглед, но показват много сериозен проблем. За 13 години 1-2 пъти съм тя видял да признаеш, че бъркаш в нещо. Това Бог да казва, че е един, а ти да правиш някакъв човек бог и да вярваш в него, те прави идолопоклонник, проблема ти е с Бог, не с равините. И не ми обяснявай, че думата "ехад" означавала единен, смисъла в който се използва във второзаконие е на един Бог. Това го потвърждава самия "нов завет", защото ако евреите в това време я разбираха като единен, те нямаха да имат никакъв проблем, че една част от многото личности на божеството е дошла при тях, щяха да го приемат напълно нормално, как иначе, та нали все се молят как многоличностия бог бил единен. Никой не е тръгвал да коли, поради никакви Ноахидинови закони, чел си поредния съмнителен източник и вярваш безрезервно (имаш тоя навик, да напомня ли нибиру, завилане на европа до 2011, амеро и тн), много се смях за гилотините, признавам..

Човек на първо място трябва да познава Бога и само тогава може да разбира Писанията. Равините са лишени от Бога, защото който няма Сина, няма и Отца. Много от тях още от времето на Исус са едомци и продължават да кроят унищожението на Якововия дом. И хора като тебе, които не позвават нито Бога, нито Писанията ще станат съучастници с тях. Те от векове се опитват да измислят причини защо не трябва да се вярва в Исус от Назарет и тук таме са успели да скалъпят нещо, което да изглежда убедително на лековерните. Когато тогава видях един-два убедителни аргумента, аз ги проверих и видях, че са несъстоятелни.
Да, само ти го познаваш Бога. Тия новозаветни мистицизми, поне на мен ми ги спести, наслушал съм се предоволно през годините. Ако ще доказваш нещо, го направи от еврейските Писания. Тия един два аргумента, които си видял, са само началото, има хиляди аргументи доказващи че християнството е езическа религия, произлизаща от митраизма. Храма в Езекил 45 глава, жертването през милениума, което ти категорично и яростно отхвърляше преди няма година, че ще има подобно нещо в този период. Сигурно ще кажеш че е духовен, както християнството прави с всичко, което не му отърва. Всичко е невидимо, всичко е мистерия, всичко се е изпълнило духовно, колко удобно, просто няма как да се провери. Искрено се надявам поне мъъъничко да съм бил прав в първоначалната си преценка за теб и да покажеш че имаш искреност и търсене, а не да ми излезеш с подобен повърхностнен аргумент. Вярвам, че каквато и фасада на непоклатимост да показваш в момента, ако изгледаш нещата, които съм пратил, то те ще те глождят много силно дълго време, колкото и да не го признаваш, ти не си глупав човек, виждаш ги нещата, но не искаш да признаеш, поради цялата тази християнска инерция. Аз разбирам, колко е трудно за човек като теб да приеме подобно нещо, цената е ОГРОМНА, да се откажеш от всичко, което си вярвал и всички заблудени и повлечени хора, сигурен съм че е ужасно човек да е в твоята ситуация, никак не ти завиждам. Иначе да не говорим за десетките други аргументи във видеотата, които пратих, и ти тактично смете под килима, за тези неща абсолютно нищо не каза, но то и какво би могъл да кажеш..

Нека Бог да съди за тия думи, защото Бог е който възмездява Своите хора и когато понасяме хулителни присъди, това е слава за нас в Неговото царство. Това не означава, че не сме допускали грешки и грехове. Но Бог се справя с тях, като изчиства сърцата ни и ни облича в Своята правда. Без Христос обаче човек е обречен да затъне повече и повече в тъмнината и в греха, защото който няма Сина той няма и Бащата.
Това което аз съм казал, е било в конктекста на това което аз и ближните ми около теб сме видели, чисто материално или като помощ. Отговора е много близо до нищо. Какво ти друго си правил и струвал не знам, говоря от моя опит, ако греша, и спрямо други непознати за мен хора нещата са били по различни приеми извинение. Но това не те оправдава спрямо нас.

Писанието казва, че сънищата произлизат от заниманията на човека. Ако някой настойчиво си мисли нещо, то той накрая ще почне и да го сънува. Както казах и по-горе аз не вземам сънищата си на сериозно, но когато се види реално изпълнение, човек трябва да обърне внимание и да вземе поука. Аз не съм мислил нищо подобно за вас, дори бях много изненадан че сънувам такова нещо. Въпреки вашите непрестанни колебания и залитания във всякакви посоки, аз продължавах да поддържам отворено сърцето си към вас и дори наскоро исках да ви поканя за едно събитие. Затова Бог явно ме предупреди, защото аз не съм знаел, но Той е знаел,че нещата при вас вече са стигнали твърде далеч.
Съня за секатата е много много стар и то от хора, които и през ум не им беше минало подобно нещо тогава. А иначе пак питам, какви залитания си видял при мен във всякакви посоки? 13 години вярвах непоколебимо, нещата които проповядваше и си затвярях очите за всички описани ситуации горе и много повече дори, повярвай ми, малко хора биха изтърпяли толкова. Аз никога нямаше да дойда на събитието, така че спокойно, само като чуя за балкан и душата ми изтръпва, а сърцето ми се смрязява, толкова голям ужас успя да създадеш в мен.

Вие вече предадохте Христос, от тук нататък няма никакви спирачки за влиянието на злото върху живота ви. Право е да се каже, че вие никога не сте познали Христос, нито Бога. Затова и Исус ще каже - аз никога не съм ви познавал. Пр. 14:12 Има път, който се вижда прав на човека, Но краят му е пътища към смърт. И никой не нажежава никакви геени, това не е наша работа. Сърцето ми е съкрушено от това, което става с вас, така и не достигнахте до познаването на Бога, защото Христос изявява самата същност на Бога и който отхвърля Христос всъщност търси някакъв друг бог. Затова не християните са идолопоклонници, а равините са идолопоклонници, защото те служат на подобие на Ваала, а не на Бога на Библията. Единствено истинските християни не са идолопоклонници, защото в Христос е изявена цялата пълнота на Бога в човешка плът.
От заплахите ти не се смущавам, твърд и непоколебим съм във вярата си, че християнството е измама. Никого не съм предал, сърцето и съвестта ми са чисти, искреността която Бог е вложил в сърцето ми, никога няма да я предам, ти си мисли каквото искаш, слабо ме интересува вече. Радвам се, че поне си достигнал до познаване на истината, както и няколко други човека на балкана, дори не всички там за съжаление, някой са под въпрос според думите ти... Знаеш ли, остави всичко написано до момента, ще ти призная, че най-силно ме дразни, тая твоя категоричност и изказвания тип последната кота, както друг участник се изрази относно теб преди време. Ти все си правия, ти все си достигнал, ти все знаеш, Бог все на теб показал, Бог на теб ти разкрил... предполагам си пиете кафето заедно сутрин и всичките му планове за изложени пред теб, нямам друго обяснение за подобно държание. Говориш за факти в Господното име без да имаш ни най-малко смущение, това е доста притеснително. Слава на Бог, че ме избави от ужасното ти влияние!! Въпреки всичко вярвам, че може би един ден, който едва ли ще е скоро, но ще прогледнеш и ще видиш в каква голяма заблуда си. Може би ще е след много години, може би когато видиш, че всичките ти усилия на балкана са били напразни и нищо не се е получило, или поне нищо подобно на това, което си очаквал, ще си признаеш най-накрая че си бъркал и всичко е било една лъжа. Не е случайно, че вече толкова много години, никой не се задържа. Стигна до там да се обръщаш към света и хората които стремглаво са се запътили към геените (според теб) за помощ да идват да ти помагат. Един единствен човек е успял да се задържи там - човек без дом, без перспективи за семейство или дом в скоро време, получава само едно хокане от сутрин до вечер. Обръщам се към него, осъзнай се и напусни това зловещо място, Бог е създал един цял прекрасен свят извън балкана, на който да се насладим и да живеем в мир с други хора и да имаме семейства, недей да слугуваш на чужди хора и да следваш лъжепророчески виждания..

[ Редактирано 18.09.19 13:58 ]

Най-отгоре
fellowship,   watchman
Elesar
    
17.09.19 21:15 Цитирай
Гост
Не е ли странно, че вече двама души заклеймиха Христос и залитнаха към юдаизма? Аз разбирам Gerard, познавам и Watchman, но само бегло и да оставиш Христос, заради човек и огорчението ти към него, е една доста глупава грешка. Съдиш за книгата, по корицата й. По собственото ти свидетелство, живял си с него, не си видял Божията любов и братолюбие, а обратното и кой е крив в тази ситуация? Аз бих казал, ти също имаш вина. Къде са ти били очите 13 г., хич не е малко време? Бог ли си следвал или Watchman? Не ми казвай, че Бог няма да те изведе от подобно общение за толкова дълго време. Не ти е виновен Watchman затова, че си бил сляп през това време. Съмнявам се, че изобщо и с Христос си имал някаква връзка през това време, предвид и на по-горните ми думи. И сега си "изтрезнял". Кога ще се обрежеш, да те питам само?

Най-отгоре

Gerard
    
17.09.19 22:07 Цитирай
Гост
Както казах, нямам намерение да влизам в религиозни спорове, не ми е това целта. Относно темата, разбира се че имам вина, бил съм прекалено наивен и глупав, много меко казано. Затвярях си очите за всичко което виждах, защото бях с промит мозък, че явно това е да си духовна личност, игнорираш на 99% чувствата си и действаш темерутски. Реално никога не забравих тези неща, но едва сега с трезвен ум, ги усмислям в пълната им светлина. Аз никога не успях да изградя подобен образ и затова през всичките тези години, бях непрекъснато наричан плътски, хуманист и тн. Истината е че всички секти и гурота, разчитат на точно такива хора като мен - глупави, наивни, липса на трезво мислене и преценка, податливи на заплахи и тн. Когато попаднах под неговото влияние, бях на 19 години, изключително неориентиран спямо живота и особено вярата. Определено бях лесна плячка, за харизматичен и високо интелигентен гуро. Най - тъжното е, че той най-вероятно не си дава сметка че е такъв, но си вярва на нещата които прави, а това са най-опасните гурота. Поне до скоро смятах, че е в по-голямата си степен искрен, обаче след като видях вчера колко подло ми изтри изобличенията, без дори да напише една дума, почнах да се съмнявам, може би има нещо повече от искрено заблуден фанатик... Отделно някои от по страшните неща, които споделих, като например как обясняваше на брат ми, че ако си тръгне го виждал като инвалид от кръста на долу, са изключително страшни, направо ме съмнява, че този човек има психически проблеми. Главното нещо е, че няма значение дали е искрено заблуден или целенасочено злонамерен и в двата случая, е много много опасен за околните.

Най-отгоре

    
18.09.19 00:29 Цитирай
изказвания: 4555

Здравей Gerard,

 

За какви точно заблуди става дума? (понеже името на темата първоначално беше "Внимание, пазете се от заблудите на Watchman...")

 

Набързо минах през текста и, доколокото разбирам, ти преди си вярвал, че Исус от Назарет е предизвестеният от Бога (чрез пророците му) помазаник-цар над цялото Божие творение, Божият син, спасителят на света от греха и смъртта чрез своята саможертва и съживяване от мъртвите. Но за (поне мое) съжаление, ти вече (или поне за момента) не вярваш в него.

 

Приемам, че осъзнаваш, че за вярващите в Божия син, едва ли има по-голяма заблуда от това да бъде отричано, че Исус от Назарет е именно предизвестеният от Бога (чрез пророците му) помазаник-цар, Божият син, спасителят на света от греха и смъртта, чрез своята саможертва и съживяване от мъртвите.

 

 

В този смисъл, не разбирам защо реши точно тук да пуснеш подобна тема - ?

 

В очите на светите хора, т.е. тези които познават Божия син, господаря Исус и поради вярата в него по Божие обещание и милост са родени от Бога, и от Бога са направени Божии деца, и, бидейки братя и сестри на Божия син - наследници на Бога,

евентуални заблуди на коментирания от теб "Watchman" (ако не се отрича от помазаника-цар Исус) направо биха бледнеели в сравнение с твоята гореописна заблуда - именно отричането от Божия помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, което води до (втората) смърт.

 

 

 

Сега, отделно от заблудите, разбира се, ако някой е извършил нещо зло (било то и този "Watchman", както си написал), то Божият син никога не би оневинил или омаловажил каквото и да е зло (ако и Бог да е дал на всички народи велик Изход от греха),

 

но поради гореописната ситуация, тази тема в самата си същност представлява едно огромно противоречие, което просто я обезсмисля и я прави безпредметна.

 

 

Все едно например иудеите фарисеи и садукеи антихристи

 

 - смъртните врагове на Божия помазаник-цар Исус от Назарет, Божия син, яростно отричащи и преследващи Него и Божия народ, неговата общност и, както пише, хвърлящи в затвора и дори убиващи хора от Божия народ (родените от Бога Божии деца (и от иудеите по плът, и от другите народи по плът) чрез вярата в помазаника-цар Исус от Назарет, Божия син - истинските обещани от Бога потомци на Авраам) -

 

те да започнат да ги е грижа за Божия народ (родените от Бога чрез вярата в Божия син Исус) да не се заблуди по дадени заблуди, и да го упътят в истината,

когато самите те са заблудени с най-голямата заблуда...

(Нито би могло да ги е грижа, нито пък биха могли с нещо да помогнат в случая. Понеже ако някой е сляп и не вижда светлината и не е бил просветлен ("illuminat", така да се каже), а е в тъмнината, той най-малкото практически няма как да може да упъти в пътя когото и да било...)

 

 

 

Доколкото разбирам, ти се чувстваш потърпевш поради евентуални грехове, извършени от Watchman против теб. Не ми е работа да съдя Watchman (или тебе), но все пак искам да ти кажа - а предполагам, че и сам осъзнаваш - че от Бога не убягва нищо, което се случва на този обезобразен от греха свят, където живеем. В този смисъл - бъди спокоен - на никого от нас няма да му липсва справедливост на Божия съд, но пък милост не мисля, че бихме отхвърлили - поради нашите собствени грехове. Ако Watchman е извършил грехове против теб, то това няма да бъде забравено от Бога просто така. Но и за нашите сoбствени грехове важи същото. Има Изход от греховете ни, но е тесен и "непопулярен".

 

 

Разбира се, ако поради евентуални дадени грехове на Watchman срещу теб, ти (макар и нелогично) си взел повод и си решил да отхвърлиш вярата в Божия син (Той не е извършил грехове срещу теб - напротив, дал е живота си за теб! - ако искаш да приемеш живота, който иска да ти подари) и в края на краищата погубиш живота си - да не бъде! - пропускайки великия Божий Изход от робството на греха и смъртта, даден на всички народи,

 

това разбира се е огромно и страшно нещо, и аз лично ако бих могъл да помогна нещо в тази връзка, определено бих искал да го направя.

 

 

 

Не бих искал да се намесвам във вашия личен спор с "Watchman" и не мисля, че тук е подходящото място за подобно нещо,

но отделно от това, естествено, никой тук не би имал нещо напротив да се разглеждат конкретни въпроси, свързани с вярата в Божия син, понеже това е една от главните цели тук.

 

В този смисъл, ако имаш някакви конкретни (принципни) теми или въпроси, свързани с вярата в Божия син, то може да се отворят съответните теми.

Но личните спорове с Watchman най-добре е да ги изясните помежду си, а и в случая евентуална намеса на Божията общност, като гарант по вътрешен спор и обвинения е всъщност нерегламентирана и неуместна, тъй като ти за момента изрично настояваш да се отричаш от Божия син Исус.

 


[ Редактирано 12.10.19 20:10 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Gerard
    
18.09.19 08:25 Цитирай
Гост
С тази тема, не искам да влизам в спорове за и против християнството, нито имам личен спор за решаване с Watchman. За мен този човек не съществува повече. Единствено бих искал да предпазя от страдание други наивници като мен, изобличавайки го като фанатик и гуро. Ако прецениш, че темата няма място във вашия форум, то нека да бъде изтрита. Само искам да те попитам ти в град ли живееш, ако да предприел ли си активни мерки да се отделиш от него и от светската система? Ако отговора ти е не, с голямо съжаление те уведомявам, че според Watchman ти погиваш, независимо дали си християнин, юдеин или будист. Ще погинеш поради глупоста си, няма спасение за теб..

Най-отгоре

    
18.09.19 09:18 Цитирай
изказвания: 4555


С тази тема, не искам да влизам в спорове за и против християнството, нито имам личен спор за решаване с Watchman. За мен този човек не съществува повече. Единствено бих искал да предпазя от страдание други наивници като мен, изобличавайки го като фанатик и гуро. Ако прецениш, че темата няма място във вашия форум, то нека да бъде изтрита.
/подч. мое/

 

 

Тъй като изрично пише, че за Бога е важно външните също да одобряват добрите дела на старейшините сред Божията общност в даден град

 

 - не че някой в случая е твърдял, че обсъжданият Watchman е старейшина, а по-скоро че това е принципно важно за Бога, Божиите хора да не бъдат повод животоспасяващата вяра в Божия син Исус да бъде поругавана поради евентуални зли дела на хора, които претендират да са последователи на Божия помазаник-цар Исус, Божия син, за да няма пречки за хората от света да бъдат спасени от греха и смъртта -

 

то в този конкретен смисъл бих казал, че тази тема има смисъл. Но мисля да променя малко заглавието, за да отразява по точно това.

 

(По принцип Божият син не е говорил относно човешкото понятие "християнство" и аз лично не го употребявам, понеже всеки може да си влага каквото си иска значение, което може да доведе до всякакви лоши неща.)

 

 

 

 


Само искам да те попитам ти в град ли живееш, ако да предприел ли си активни мерки да се отделиш от него и от светската система? Ако отговора ти е не, с голямо съжаление те уведомявам, че според Watchman ти погиваш, независимо дали си християнин, юдеин или будист. Ще погинеш поради глупоста си, няма спасение за теб..

 

 

Това според мен е ключов момент в целия този случай:

 

Онези, които познават Божия син - Божиите свети, Божият народ, родените от Бога - не основават вярата си на Watchman и на какво Watchman казва,

а основават вярата си на Бога и на Божия помазаник-цар, Божия син, Исус от Назарет и какво Той казва.

 

 

 

 

Съответно, къде Бог е казал, че ако живееш в град ще погинеш? (Никъде.)

 

Във връзка с това, което споделяш - ако си иудеин по плът и отхвърлиш Божия син Исус (като напр. иудеинът Иуда ИсКариот) и така умреш в греховете си, то независимо дали живееш в град, село, пещера, или дори под водата, ще погубиш живота си.

 

Също, ако си станал будист и отхвърлиш Божия син Исус, и не се откажеш от източните заблуди, и така умреш в греховете си, то независимо дали живееш в град, село, пещера, или пък на Еверест, ще погубиш живота си.

 

 

 

 

 

Тук вече стана дума за подобно или същото (човешко) учение:

Напускане на светските градове, села и т.н.

 

 

Вж също и темите относно града (т.е. буквален град) представен алегорично чрез жена-развратница нар. "Вавилон":

Теми относно "Вавилон"

 

Напр тази тема: Йерусалим e развратницата Вавилон /Откр. 17/ - какво следва от това за Божия народ?

 

или също: Тълкуване на 2 Кор. 6:14-18 и по-надолу в изказванията там.

 

 

 

Т.е. ако вярваш в Божия син и случайно живееш в онзи обсъждан (буквален) град, алегорично представен чрез жена-развратница с име "Вавилон", 

 

ТО СЕГА, В НАСТОЯЩЕТО, СПОКЙНО МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ ТАМ ,

до момента, в който дойде времето Бог да го унищожи в края на Божия гняв

(както Бог ясно е декларирал че ще направи - Разкр. 17, 18).

 

 

И когато времето за разрушаване на този град дойде (в края на Божия гняв), тогава Бог - естествено! - ще призове повярвалите в Божия син по време на Божия гняв, живеещи в онзи град тогава, да излязат от този град, за да не пострадат при неговото пълно разрушаване от Бога. Подобно на случая с Лот.

 

Очевидно ще е голяма глупост някой Божий човек да не послуша Бога относно това и - КОГАТО ТОВА ВРЕМЕ ДОЙДЕ, В САМИЯ КРАЙ НА БОЖИЯ ГНЯВ, А НЕ СЕГА !!! - да остане в този град, когато Бог го разрушава, и така Божият човек също да бъде убит в контекста на разрушаването и запустяването на този град. Аз поне, ако живеех в онзи град по онова време, определено бих напуснал града, когато Бог нареди на своите си да напуснат онзи град, точно преди да го разруши.

 

По принцип е вярно, че големите градове са пълни с грехове "до небето" и ако някой има възможност да живее на по-добро място и така иска, е свободен да го направи.

Но тази очевидна възможност няма нищо общо с обсъжданото човешко лъжеучение.

 

 

 

Освен това, да не би царският пратеник Симон, като е живял тогава във "Вавилон", да е погинал? Пълни заблуди!

 

Както пише:

"Поздравява ви съ-избраната [общност] във Вавилон и синът ми Маркос."

из 1-во п-мо от Симон, 5.13

 

"съ-избраната [общност] във Вавилон... "!!!  Ще да са погинали всички, заедно със Симон...

 

 

 

В тогавашния Рим - тогавашен център на поклонение на лъже-богове, на безброй грехове и разврат - Бог е имал голяма общност от своя народ. И Божият син никога не ги е карал да напускат Рим.

 

 

 

 

Както Бог казва, чрез Давид:

"Целувайте Сина [на Бога], за да не се разгневи и да погинете на пътя, когато скоро пламне Неговият гняв. Блажени всички, които се уповават на Него."

/из Пс. 2/

 

Щастливци са онези, които се уповават на Божия син...

 

 

 

 

 

 

Съжалявам да разбера, че поради такива човешки(или по-лошо) заблуди с напускане на градове и подобни, ти си бил отблъснат от вечния живот. Понеже без Божия син нямаме живот.


Понеже животът ни е бил продаден от Адам пра-баща ни, чрез греха му, още в началото.
 

И ако Бог не ни даде нов живот,

в същото време спазвайки справедливостта си чрез смъртното наказание, което е определил за всички, които вършат грях (т.е. на практика ВСИЧКИ хора)

(затова казва "Заплата за грях е смърт" - и затова Бог в любовта си към нас, враговете му(чрез нашите грехове),  е пратил Своето Слово (чрез, което е създал всичко създадено) да стане и човек, като нас

- именно човекът Исус от Назарет, направен от Бога и господар и помазаник-цар над всичко -

и да понесе греховете ни върху себе си, и да умре нашата смърт),

 

то ние не бихме имали никаква надежда.

 

 

 

Но все пак ако ти търсиш живот, праведност, слава, почест и безсмъртие от Бога,

а не просто някакъв (неоснователен) повод да отхвърлиш засвидетелствания от Бога Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божия син,

то не виждам Бог да е затворил вратата на живота пред теб. Не я затваряй сам...

 

 

Да, отхвърли човешките зли дела и изобличи съответните хора - НЕ Божият син е виновен за човешките зли дела!

Но да отхвърлиш помазаника-цар, Божия син Исус, който единствен може да ти подари живот и праведност, ми се струва да е най-неразумното нещо, което някой човек може да направи.

 

 

 


[ Редактирано 19.09.19 15:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Gerard
    
18.09.19 10:20 Цитирай
Гост
Благодаря за разбирането. За мен заглавието няма значение, промени го, както сметнеш за добре.

Най-отгоре

    
18.09.19 15:09 Цитирай
изказвания: 4555
допълних изказването сиКраят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
18.09.19 17:19 Цитирай
изказвания: 143
bratoliubie

Gerard, "християнството" което ти е показал Watchman, не е християнството което проповядва Новия Завет. Съпричастен съм с теб, защото зная какво е да си бил години под влиянието на заблуди проповядвани от гуру, държащ те в религиозен страх, чрез манипулация на стихове от писанията и лъжливи видения или пророчества! Но трябва да знаеш, че това, че си излъган от един лъжлив посланник на Христос, не значи, че те е излъгал Христос. Ако не са ти достатъчни писанията на Стария и Новия Завет, които говорят за Христос, то потърси негови истински пратеници и се поучи от тяхните свидетелства. Понеже е писано: "Размислих пътищата си и обърнах нозете си към Твоите свидетелства" - Пс.119:59/Царигр. превод/. Мнозинството от юдеите не вярваха, че Исус от Назарет е Месията, който има да дойде, но Исус им рече, че ако не вярват в Него, да вярват поне на делата, за да познаят и разберат, че е Той! Има много свидетелства от нашето време, от истински негови пратеници, че Исус Христос е възкръснал и жив и днес! Ако ти ги пренебрегнеш, то ти вече наистина пренебрегваш Божия глас, днес, когато Той говори.

Ето ти например един скромен човек като Соломон Албидани - https://www.flagman.bg/article/25928 , както и https://www.flagman.bg/article/25919 - поучи се от неговите думи и виж Христос и християнството през неговите очи!
Също наскоро дадох линк към свидетелство на една сестра (Татяна Малиновска), която е имала истински разговор с Христос, от който можем да разберем много важни за всички нас неща  - http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17003
Виж също свидетелството на Костадин Томов - http://edinni.com/p/content/content.php?content.2
Свидетелството на Гюлшан Естир - https://books.ekipirane.com/%d0%b7%d0%b0%d0%b4-%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0/1-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%bc%d0%b5%d0%ba%d0%ba%d0%b0/
А какво да кажем за Иван Бобулев, който освен всичкия му труд и дело през комунизма, видя в средата на 90те във видение и срутването на кулите близнаци и ударът по пентагона, което се потвърди от 3 места, дори ходи до щатите заради това! - http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?173.10

Няма да забравя едни думи от свидетелството на брат Иван Бобулев, които Христос му казва за неговите началници: - "Иване, иди и кажи на твоите началници, че Аз съм Жив и Съществувам и всички те ще се явят пред Мене на съд!" А това не важи само за въпросните началници!

Така че свидетелства за това, че Исус е Жив и че Той е Христос (Месията), Бог е дал, колкото искаш!


[ Редактирано 18.09.19 18:09 ]Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

Gerard
    
18.09.19 21:29 Цитирай
Гост
Благодаря за загриженоста, но за мен лично връщане към християнството няма. Трябва да ми бъде засвидетелствано свише и то по абсолютно 100% начин, че християнството е истинско. А също и да ми бъде показано коя християнска църква е истинската, защото колкото християни, толкова и различни вярвания. Но дори тогава бих имал съмнения, защото виждам огромни противоречия между “стар” и “нов” завет. Нима някой би могъл да ме съди за позицията ми? Та дори Тома не е повярвал, че Исус е възкръснал, при все че са му засвидетелствали доверени хора, а също лично е познавал Исус и е видял предполагаемите му чудеса. Ако дори той не е повярвал, какво остава за мен 2000 години по-късно, без да съм видял нищо, без да съм го познавал, без дори да съм сигурен че е имало такава реална личност.. няма как. Няма смисъл да спорим, държа само да отбележа, че не съм отпаднъл от християнската вяра заради Watchman, той няма нищо общо. Просто когато изтрезнях от християнското си вино, погледнах назад и го видях какво представлява в действитвлност - фанатик и гуро..

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF