Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

πλεονεξια   грехопадение   дали обича бог света   йехова   мат. 24.21   насилие заради бога   ной   разцепление   съпоставка   три лица  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Бог - кой е той? :: Помазаникът-цар Исус << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Йесус от Назарет наистина ли е Божият син или това е заблуда?
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
18.11.19 10:55 Цитирай
изказвания: 2090
Тук също се разглежда темата, за съжаление видеото е на немски език: https://youtu.be/oFswsEdH40E , но позицията “против” новият завет, божествеността на Исус и достоверността на фактите относно неговият живот според благовестията и писмата в новият завет, е основана на почти същите тези." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
09.01.20 12:15 Цитирай
изказвания: 2090
Като допълнение към темата бих казал, че за съжаление мнозина вярващи са отпаднали вследствие на проповядването на Товия и други учители, като не само са се отсекли от Канарата и корена на Маслината на Израел, но и имат свои групи, където проповядват против Йешуа, също и посещават християнски групи във фейсбуука и активно разпространяват открито неверни становища и преиначени факта, така че да всеят смут в душите на вярващите. Аз бях член на една християнска група, но след като един участник многократно пускаше материали против Божият Избранник и цар, след мои неколкократни молби да се отправи условие на човека да не изкушава другите участници, поради отявлено търпене на богохулство, аз напуснах.

Зачудих се що за принципи имаме - да търпим злото и да затваряме очите си към ясни и директни части от новият договор, където ясно се упоменава богохулници и разколници да не се търпят, но да им се прави забележка веднъж - дваж и да бъдат остранявани.

В същото време в групите, където се поучава против Божият Единороден, християни, които са активни дебатори биват почти веднага (като в моят случай) блокирани.

А гледам, че тук учителите на анти-христовото поучение не искат да участват, а се надявах тези, които ме блокираха да участват, за да докажат тезата си.

Прегледах и доста видеопоучения на английски и немски, по няколко теми - както за родословията, така и други. Изгледах и няколко дебата по теми и се убедих, че наистина дара на покаяние и вяра в Божият Син е свръхестествен и че наистина юдеите търсят по плът своят Избранник и цар - нещо, което им е препънка от хилядолетия.

И все смятам, че именно това търене по плът и готовност да приемат Избраният Цар като човешки потомък, ще направи възможно явяването на антихриста и последните събития, описани в кн. "Откровение".

Поздрави на Божиите избрани." Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
12.01.20 02:59 Цитирай
изказвания: 4488

Пророчество от иудейски учител относно как точно иудейските учители ще бъдат уведомени относно точната самоличност на онзи цар, който те все още те очакват (и ще получат).

..ако дойде друг, от свое име, него ще приемете

 

 

 


"Започната е кампания за създаването на златна корона за 'mesia'[евр.: помазаник-цар]
'Като символ на вярата ни, че периодът на очакване е приключил'"

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17639.post

 

 

 

(ако и това да е донякъде отклонение от темата)


[ Редактирано 12.01.20 03:00 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF