Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

агент николай   вселена   кво вадис   млм   моногенес   наследствени грехове   наследство   нетаняху   спасение след смъртта   федерален запас  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Чудесата - само до пратениците / апостолите ?
Започване на нова тема
    
20.06.19 15:25 Цитирай
изказвания: 2090

Преди време попаднах в you.tube на една дискусия (на немски), в която двамата говорители (вярващи мъже) уверяваха хората (било то вярващи, или не), че чудесата ва изцеление са били до времето на първите пратеници и оттогава ние не можем да се надяваме на изцеление от Бог, например, на освобождение от зли духове, или каквото и да е. Болен ли си - търпи, тъй като е писано, че който страда като християнин, нека слави Бога с това име (т.е.- “христиьнин”). Също живота на Йов и неколцина примери в новият завет (Павел бил страдал от болест и Бог нарочно не го изцелил и му казал, че благодатта Му (на Бог) е била достатъчна.

За съжаление тези хора даваха твърде негативни и подвеждащи примери от редица събрания (“църкви”), в които се твърдят редица небиблейски неща и открити богохулства, като заключаваха, че мнозина от посещаващите ги прибягвали до психиатър. И неправилно и открито злонамерено (за мен), обобщиха, казвайки, че Бог днес не изцелява и чудесата Му са били само във времето на апостолите за последно, за да докаже на света, че това е благовестието. Но сега, имайки това благовестие, хората да отиват на лекар по-добре (не че е лошо да се ходи на лекар, но човек ако се доверява предимно на лекари може да загази здравата) и да благодари на Бог за тази възможност да бъде смирен - страданието чрез болест.

Аз лично бях сериозно притеснен в духа си, докато слушах това , а вие? Вие как го намирате? 

 " Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.06.19 13:31 Цитирай
изказвания: 4492

Аз бих ги уверил, че Бог продължава да върши чудеса и до днес, вкл. излекуване от болест и освобождаване от нечисти духове. Това е засвидетелствано както чрез Писанието, така и наживо. Напр. Бог мен ме е излекувал и също ме е използвал да излекува и други хора като го помоля в името на помазаника-цар Исус, неговия син. Също, виждал съм и съм слушал доста свидетелства за това как Бог е използва много, много хора да върши чудесата си и днес, така че, както пише, вярата ни да е основана на [показаната и засвидетелствана] Божия сила, а не на "мъдри думи". Т.е. Божията воля е той да свидетелства с чудеса и знамения относно своята добра вест за вечното спасение чрез повярване в / и признаване на Божия син, за да повярват хората и да имат живот. И щом Бог спасява и днес - а той определено продължава да спасява - то той също и върши чудеса и знамения, за да повярваме в неговия единствен син, Исус от Назарет, и в неговата спасителна вест-обещание и да стоим в истината, така че Бог да ни опази в спасението си. Нека Бог да бъде прославен! Естествено, Бог ни пази в спасението си не само с чудеса и знамения, но това е друга тема.


[ Редактирано 21.06.19 15:01 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF