Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божидар маринов   брюксел   изображения   коледуване   масонски ложи   мат. 24.21   неповторимостта на йесус   образование у дома   притчи   суеверия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   06.09.19 17:27
Интересно : https://youtu.be/VGIP2xjnq0U
 
Владо   03.09.19 18:33
Поздрави на Божиите хора : https://youtu.be/GwlMG1y2i2o
 
Владо   27.07.19 18:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 18:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Чудесата - само до пратениците / апостолите ?
Започване на нова тема
    
20.06.19 15:25 Цитирай
изказвания: 2074

Преди време попаднах в you.tube на една дискусия (на немски), в която двамата говорители (вярващи мъже) уверяваха хората (било то вярващи, или не), че чудесата ва изцеление са били до времето на първите пратеници и оттогава ние не можем да се надяваме на изцеление от Бог, например, на освобождение от зли духове, или каквото и да е. Болен ли си - търпи, тъй като е писано, че който страда като християнин, нека слави Бога с това име (т.е.- “христиьнин”). Също живота на Йов и неколцина примери в новият завет (Павел бил страдал от болест и Бог нарочно не го изцелил и му казал, че благодатта Му (на Бог) е била достатъчна.

За съжаление тези хора даваха твърде негативни и подвеждащи примери от редица събрания (“църкви”), в които се твърдят редица небиблейски неща и открити богохулства, като заключаваха, че мнозина от посещаващите ги прибягвали до психиатър. И неправилно и открито злонамерено (за мен), обобщиха, казвайки, че Бог днес не изцелява и чудесата Му са били само във времето на апостолите за последно, за да докаже на света, че това е благовестието. Но сега, имайки това благовестие, хората да отиват на лекар по-добре (не че е лошо да се ходи на лекар, но човек ако се доверява предимно на лекари може да загази здравата) и да благодари на Бог за тази възможност да бъде смирен - страданието чрез болест.

Аз лично бях сериозно притеснен в духа си, докато слушах това , а вие? Вие как го намирате? 

 " Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.06.19 13:31 Цитирай
изказвания: 4438

Аз бих ги уверил, че Бог продължава да върши чудеса и до днес, вкл. излекуване от болест и освобождаване от нечисти духове. Това е засвидетелствано както чрез Писанието, така и наживо. Напр. Бог мен ме е излекувал и също ме е използвал да излекува и други хора като го помоля в името на помазаника-цар Исус, неговия син. Също, виждал съм и съм слушал доста свидетелства за това как Бог е използва много, много хора да върши чудесата си и днес, така че, както пише, вярата ни да е основана на [показаната и засвидетелствана] Божия сила, а не на "мъдри думи". Т.е. Божията воля е той да свидетелства с чудеса и знамения относно своята добра вест за вечното спасение чрез повярване в / и признаване на Божия син, за да повярват хората и да имат живот. И щом Бог спасява и днес - а той определено продължава да спасява - то той също и върши чудеса и знамения, за да повярваме в неговия единствен син, Исус от Назарет, и в неговата спасителна вест-обещание и да стоим в истината, така че Бог да ни опази в спасението си. Нека Бог да бъде прославен! Естествено, Бог ни пази в спасението си не само с чудеса и знамения, но това е друга тема.


[ Редактирано 21.06.19 15:01 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF