Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ариос   бухенвалд   женитба   мамон   не изкушавай сестрите!   помазание за просперитет   превод на светите текстове   религиозни фирми   свобода на религията   шведска църква  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    
21.11.18 00:13 Цитирай
изказвания: 2057

Преди време бях писал относно вредата от един сайт - "Реформирано Богословие" и бях изобличил един от неговите проповедници за грубо и цинично поведение. С течение на времето един от моите приятели започна да се увлича от учението за поробената воля и да дава друго обяснение на своите падения в грях. Те вече бяха "предварително узнати от Бога", а той не се нуждаел от покаяние, освен ако Бог не му го дари, тъй като покаянието е дар от Бога и човека е " мъртъв, труп, мъкнат от Бога в спасение", забележете - без вмешателство на личният избор и свободната воля, тъй като след грехопадението те са единствено и само за зло. И така, в един миг, този ми приятел от съкрушен мъж, търсещ Божият мир и освещение, се превърна в стоящ в клоаката на този свят човек, отрекъл се от кръста и очакващ Бог да го измъкне, тъй като според учението, което намери за удобно, Бог е, Който ни намира и Той е, Който спасява. 

Опитах се да му пиша, да оспоря и да съборя тези заблуди, но уви - човека просто намери това, което търсеше. Сега слуша сатанинска музика, облича се с тениски с образите на рок-певци, ходи на концертите им и живее в този свят, знаейки в себе си, че каквото Бог е предначертал човек не може да осуети, че не е в наша сила да излезем от оковите на греха и че душите ни са определени още от рождението или на вечен огън, или да бъдат вечно с Господа Йешуа от Назарет. 

 

Буквално страх от Бога ме обзе, когато прочетох последното му писмо "Не ми се прави на ментор и стига си повтарял като грамофонна плоча тези два-три стиха!" Със свито сърце разбрах, че сатана засега е спечелил и че човека е похулил кръста и кръвта Христова, с която е бил запечатан за деня на Господаря. Как може да дръзне човек да пие Божията и бесовската чаша заедно? Що за безумие ...

 

Страшно е човек да последва заблуда! Ужасно е, когато се закоравим за изобличение и започнем да мислим като човеците на този свят "Ти ли бе на мене бе?" Бог не благоволява в гордите, но дава на тези, които със смирено и чисто сърце търсят Него и царството Му. 

 

Бог да пази Своите Си! " Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.11.18 03:03 Цитирай
изказвания: 4378

Със собствени човешки сили не можем да излезем от греха, но бих очаквал повечето хора да правят разлика между сила за излизане от греха, и съгласие Бог, с неговата сила (и даром), повторно да роди човек и да го премести в царството на неговия скъп син, както пише, и съотв. да го измъкне от греха и смъртта -

всичко това поради това, че сме повярвали в Божия син, според Божието обещание, т.е. според както Бог е обещал, че ще направи (даром) спрямо нас ако повярваме в сина му и го признаваме.

 

 

(Понеже ако Бог не беше ни обещал да ни спаси от греховете ни и смъртта ако повярваме, че Исус от Назарет е помазаникът-цар, Божият син, и не беше жертвал сина си за нас грешниците предавайки го на мъчения и смърт,

 

то тогава дори и да вярвахме в Божия син, това съвсем не би ни донесло каквато и да е полза, и живот, и праведност, и осиновяване от Бога.

 

Понеже не нашата вяра сама по себе си е определяща, а Божието обещание е определящо и спасително.

 

Хубаво е човек да вярва истината,

но без Божието обещание за спасение чрез вярата в сина му

и без изкупването на греховете ни чрез смъртта на помазаника-цар Исус, Божия син,

само по себе си вярването на истината не би ни донесло нищо.

 

 

Понеже Исус си е помазаникът-цар, единственият Божий син и с нашата вяра в това, и без нашата вяра в това и признанието ни,

 

но в случая е важно това, че Бог ни е обещал каквото ни е обещал при условие, че повярваме и признаваме пред Бога и хората истината относно кой е Исус от Назарат, и не се отричаме от тази истина при каквито и да е обстоятелства.)

 

 

 

Пише, че Бог е пред-определил дадени безброй хора да станат с еднакъв образ на подобието на неговия син, Исус, така че той да бъде първородният сред много братя, и съотв. тези хора да бъдат спасени от греха и смъртта.

 

Но преди Бог да пред-определи тези неща за тези хора,

 

той е направил едно друго нещо,

 

от което нещо е зависило това, кого Бог е щял да пред-определи за гореописаното:

 

 

Преди време тук стана дума за свързани с всичко това неща: Предузнание от Бога, предопределение и повикване за спасение

 

 

 


[ Редактирано 21.11.18 03:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
калвинизъм,   предопределение,   предузнание,   реформирано богословие,   товарен влак
    
21.11.18 03:52 Цитирай
изказвания: 2057
Въйййй преди колко години! Добра памет... Ами тя Таня значи оттогава е вярвала тези неща . Лошо, че увлича и други," Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF