Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

августин блажени   американски   апология на християнството   демонски проявления   европейският съюз   единственият роден   крефло долар   монсанто   нир бен-артци   притча  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   27.07.19 17:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 17:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 14:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 13:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 02:46
Света е пред прага на нова световна война.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    
21.11.18 00:13 Цитирай
изказвания: 2063

Преди време бях писал относно вредата от един сайт - "Реформирано Богословие" и бях изобличил един от неговите проповедници за грубо и цинично поведение. С течение на времето един от моите приятели започна да се увлича от учението за поробената воля и да дава друго обяснение на своите падения в грях. Те вече бяха "предварително узнати от Бога", а той не се нуждаел от покаяние, освен ако Бог не му го дари, тъй като покаянието е дар от Бога и човека е " мъртъв, труп, мъкнат от Бога в спасение", забележете - без вмешателство на личният избор и свободната воля, тъй като след грехопадението те са единствено и само за зло. И така, в един миг, този ми приятел от съкрушен мъж, търсещ Божият мир и освещение, се превърна в стоящ в клоаката на този свят човек, отрекъл се от кръста и очакващ Бог да го измъкне, тъй като според учението, което намери за удобно, Бог е, Който ни намира и Той е, Който спасява. 

Опитах се да му пиша, да оспоря и да съборя тези заблуди, но уви - човека просто намери това, което търсеше. Сега слуша сатанинска музика, облича се с тениски с образите на рок-певци, ходи на концертите им и живее в този свят, знаейки в себе си, че каквото Бог е предначертал човек не може да осуети, че не е в наша сила да излезем от оковите на греха и че душите ни са определени още от рождението или на вечен огън, или да бъдат вечно с Господа Йешуа от Назарет. 

 

Буквално страх от Бога ме обзе, когато прочетох последното му писмо "Не ми се прави на ментор и стига си повтарял като грамофонна плоча тези два-три стиха!" Със свито сърце разбрах, че сатана засега е спечелил и че човека е похулил кръста и кръвта Христова, с която е бил запечатан за деня на Господаря. Как може да дръзне човек да пие Божията и бесовската чаша заедно? Що за безумие ...

 

Страшно е човек да последва заблуда! Ужасно е, когато се закоравим за изобличение и започнем да мислим като човеците на този свят "Ти ли бе на мене бе?" Бог не благоволява в гордите, но дава на тези, които със смирено и чисто сърце търсят Него и царството Му. 

 

Бог да пази Своите Си! " Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
21.11.18 03:03 Цитирай
изказвания: 4427

Със собствени човешки сили не можем да излезем от греха, но бих очаквал повечето хора да правят разлика между сила за излизане от греха, и съгласие Бог, с неговата сила (и даром), повторно да роди човек и да го премести в царството на неговия скъп син, както пише, и съотв. да го измъкне от греха и смъртта -

всичко това поради това, че сме повярвали в Божия син, според Божието обещание, т.е. според както Бог е обещал, че ще направи (даром) спрямо нас ако повярваме в сина му и го признаваме.

 

 

(Понеже ако Бог не беше ни обещал да ни спаси от греховете ни и смъртта ако повярваме, че Исус от Назарет е помазаникът-цар, Божият син, и не беше жертвал сина си за нас грешниците предавайки го на мъчения и смърт,

 

то тогава дори и да вярвахме в Божия син, това съвсем не би ни донесло каквато и да е полза, и живот, и праведност, и осиновяване от Бога.

 

Понеже не нашата вяра сама по себе си е определяща, а Божието обещание е определящо и спасително.

 

Хубаво е човек да вярва истината,

но без Божието обещание за спасение чрез вярата в сина му

и без изкупването на греховете ни чрез смъртта на помазаника-цар Исус, Божия син,

само по себе си вярването на истината не би ни донесло нищо.

 

 

Понеже Исус си е помазаникът-цар, единственият Божий син и с нашата вяра в това, и без нашата вяра в това и признанието ни,

 

но в случая е важно това, че Бог ни е обещал каквото ни е обещал при условие, че повярваме и признаваме пред Бога и хората истината относно кой е Исус от Назарат, и не се отричаме от тази истина при каквито и да е обстоятелства.)

 

 

 

Пише, че Бог е пред-определил дадени безброй хора да станат с еднакъв образ на подобието на неговия син, Исус, така че той да бъде първородният сред много братя, и съотв. тези хора да бъдат спасени от греха и смъртта.

 

Но преди Бог да пред-определи тези неща за тези хора,

 

той е направил едно друго нещо,

 

от което нещо е зависило това, кого Бог е щял да пред-определи за гореописаното:

 

 

Преди време тук стана дума за свързани с всичко това неща: Предузнание от Бога, предопределение и повикване за спасение

 

 

 


[ Редактирано 21.11.18 03:32 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
калвинизъм,   предопределение,   предузнание,   реформирано богословие,   товарен влак
    
21.11.18 03:52 Цитирай
изказвания: 2063
Въйййй преди колко години! Добра памет... Ами тя Таня значи оттогава е вярвала тези неща . Лошо, че увлича и други," Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF