Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

kosmos   ваксини   воал   второто идване на исус   да да - не не   земни цели за божиите хора   красимир янакиев маринов   македония   сп."космос"   тровене  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Трагични обстоятелства около Цариградската Библия
Започване на нова тема
    
05.08.18 14:17 Цитирай
изказвания: 4

Повечето български християни от протестански произход са започнати с Цариградската или Славейковата Библия. Тя е практически най-авторитетния превод в съзнанието на не малко от тях, така беше до скоро и за мене. Тя е известна с името на един от нейните редактори, или преводачи - Славейков. Той е известна личност, политик, литератор, учител и т.н. И точно там започва трагедията на тази Библия. Този мъж е либерал, практически шеф на либералите в България. Не само че неговия живот с нищо не отговаря на християнските ценности и добродетели за онова време, но най-вече на написаното в Библията. Човекът е оставил жена си и децата си, за да живее с любовницата си и то за много време, практически ако е зависело от него завинаги. 

Днешното западно общество е либерално и спокойно мога да заявя, че прилича да живеем във времето на някаква либерална революция. Виждаме, че последното нещо, от което либералите се интересуват, е мнението на Библията по този или онзи въпрос. Те искат свое общество и го искат днес.

Така стигаме до следния оксиморон - човек, който не се е боял от Бога, за да пази неговите заповеди в живота си, а е станал основател, така да се каже баща на либерализма в България, участва в протестантски превод на Библията и се бори за църковна независимост на православната църква(?), като и в двете успява поне да участва.

Следователно моят въпрос е следният: Може ли от такова дърво да произлязат такива плодове? И единственото ми заключение е, че според написаното в Библията, отговорът е категорично не.Духът е истината
Най-отгоре
цариградски превод
    
06.08.18 10:30 Цитирай
изказвания: 4

Забравих един въпрос да поставя, как така доктор Лонг и който там още е бил, след като са били мисионери и т.н. са се съгласили да поставят в екипа си човек, който не отговаря по никакъв начин на стандартите на словото за служител на благовестието?
Духът е истината
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF