Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

араби   завинаги спасен   лъжеучения   нова година   първороден   скръб по бога   тайни общества   тамар   фалшиви свещеници   християнски ценности  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Трагични обстоятелства около Цариградската Библия
Започване на нова тема
    
05.08.18 14:17 Цитирай
изказвания: 4

Повечето български християни от протестански произход са започнати с Цариградската или Славейковата Библия. Тя е практически най-авторитетния превод в съзнанието на не малко от тях, така беше до скоро и за мене. Тя е известна с името на един от нейните редактори, или преводачи - Славейков. Той е известна личност, политик, литератор, учител и т.н. И точно там започва трагедията на тази Библия. Този мъж е либерал, практически шеф на либералите в България. Не само че неговия живот с нищо не отговаря на християнските ценности и добродетели за онова време, но най-вече на написаното в Библията. Човекът е оставил жена си и децата си, за да живее с любовницата си и то за много време, практически ако е зависело от него завинаги. 

Днешното западно общество е либерално и спокойно мога да заявя, че прилича да живеем във времето на някаква либерална революция. Виждаме, че последното нещо, от което либералите се интересуват, е мнението на Библията по този или онзи въпрос. Те искат свое общество и го искат днес.

Така стигаме до следния оксиморон - човек, който не се е боял от Бога, за да пази неговите заповеди в живота си, а е станал основател, така да се каже баща на либерализма в България, участва в протестантски превод на Библията и се бори за църковна независимост на православната църква(?), като и в двете успява поне да участва.

Следователно моят въпрос е следният: Може ли от такова дърво да произлязат такива плодове? И единственото ми заключение е, че според написаното в Библията, отговорът е категорично не.Духът е истината
Най-отгоре
цариградски превод
    
06.08.18 10:30 Цитирай
изказвания: 4

Забравих един въпрос да поставя, как така доктор Лонг и който там още е бил, след като са били мисионери и т.н. са се съгласили да поставят в екипа си човек, който не отговаря по никакъв начин на стандартите на словото за служител на благовестието?
Духът е истината
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF