Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

the last reformation   αποστολος   бил джонсън   божидар маринов   въпроси-клопки   лъжливи учения   минка капитанова   раждане на деца   святост пред бога   трети световен съвет  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
марио константинов
    
30.07.18 22:09 Цитирай
Гост

Здравейте,на всички, които обичате Бог Отец,Слово и Святият Божи Дух.
Моля ви да включиме,в личните си молитви,северозападна България,която тъне в голям окултизъм.
Имам информация от много близки хора които са родени там,за езически обичаи относно погребения на починали хора.
Когато почине човек,преди да се изкопае гроба,се забиват 4 вретенета в 4та края на гроба,след което,се реже глава на черна кокошка и се изкопават улеи,които се запълват с кръвта на кокошката.
Когато,дойде самото погребение,отново се реже глава на черна кокошка и преди покойника да бъде зарит,трябва кръвта да бъде излята,във гроба.
При такива условия ,някои от православните свещеници,обявявят бунт против този езически обичай,като открито заявяват ,че ще преместят в друго гробище мъртвеца,само и само да се избегне този езически обичай.Моля ви, от все сърце да се помолиме на Светата Троица,за избавление нашият народ от тежкото робство на окултизма.
Бог да ви Благослови всички братя и сестри в името Божият син ИСУС ХРИСТОС-АМИН
Най-отгоре

    
01.08.18 16:58 Цитирай
изказвания: 4

Здравей Марио,

Проблемът на описаното от тебе е многослоен. Хората отхвърлиха Словото и сега не им остава нищо друго, освен да вярват в несмислености. Защото Бог ги е оставил.

 

Затова, ако искаш тези хора да се обърнат, трябва да им говориш благовестието и ако те повярват, ще оставят окултизма, ако ли не, ще си останат да вярват в силите на демоните и черните кокошки, или каквото и да било друго.

 

А зад този проблем стои друг проблем - църквите са пълни с квас, който е лицемерие. Там думите са истински, но делата са фалшиви, имитации на благочестие. Затова външните хора виждат и не искат да повярват и се хули името на Бога.

 

А зад този проблем стои друг проблем - пасторите в голяма  си  част са продажни и са се продали на разните му там главно американски религиозни организации и така те носят ереси сред нас, защото някой им плаща, тоест те са сребролюбци, май почти всички. Ако някой пастор счита, че не е под властта на мамона, да го докаже като има чисто учение и истинско благочестие, което е грижа за немощните, опазване от света, молитва от сърце и вяра в истината.

 

А зад този проблем стои друг проблем - вярващите днес не могат да търпят истината, защото тя ги води към покаяние. А покаяние означава да не живеят вече за себе си, а за този, който умря и възкръсна за тях. Затова те си натрупват учители по своите си желания/страсти, за да им гъделичкат ушите, тоест да им говорят сладко и угодно, без да се изисква нещо повече от тях, за да могат да си живеят като света. В света е религията, както и атеизма, а не само атеизма. Затова трябва да се говори и покаяние на божия народ.

 

А зад това стои още един голям проблем - човек лично трябва да остави греха, за да може да служи на нашия свят Бог! Ето така прави и ще бъдеш полезен на царството на Бога.


[ Редактирано 01.08.18 17:00 ]Духът е истината
Най-отгоре

    
05.08.18 18:25 Цитирай
изказвания: 4488

Хубава тема, Марио. Благодарности. Ще се присъединя към молитвата. Бих се молил за две групи хора:

 

 - такива, които действително са повярвали, че Исус от Назарет е помазаникът-цар, Божият син, и така са били родени от Бога и са станало част от Божия избран народ, но поради някакви причини (напр. плачевните бълг. традиции) са се заблудили по сатанските заблуди, които описваш (трудно ми е да повярвам, че чак до такива рецидиви, каквито описваш, може да стигне роден от Бога човек, но Бог знае...)

 

 - тези, които още не са повярвали в Божия син, но Бог знае, че ще повярват в него, и си ги е избрал, и те са от Божия избран народ

 

 

Между другото аз също съм чувал (от първа ръка) подобни деяния от там. Майка и дъщеря отиват при врачката Вангелия от Петрич (т.нар. "баба Ванга", тя вече умря) да търсят помощ за дъщерята за някакъв си проблем там. И тя им казала да вземат сърце от жив гълъб и дъщерята да го изяде сурово, заедно с вино (ако добре си спомням - но беше нещо такова), и също да отидат в еди коя си църква (orthodoxe, "право-мненийна") в Козлодуй (или някъде там) и да кажат на "свещеника", че Ванга ги праща и т.н. не помня всички подробности. И те са го направили всичко това точно както ги е заблудила врачката.

 

Но и по другите краища на България правят какво ли не според традициите си. Принасят жертва агне/"курбан" "за здраве", "за умрелите", принасят храна на/за умрелите и т.н. списъкът не е кратък.

Нерядко в тези практики се включват и господата с черните дрехи, в контекст на техните традицонни платени услуги (за мен това е една погребално/опевна агенция, предлагащи измислени човешки брако-съчетателни, бебо-наименователни и др. услуги с озвучаване, опушване и опръскване).

 

А славянският лъже-бог "Коледа" се почита направо на официално ниво, вж. за т.н. бог Коледа/Коляда

 

 

 

По принцип всичко това не (би трябвало да) е изненадващо, понеже за никой от нас няма изход от греха и тъмнината, освен чрез истинското познаване на нашия господар и спасител Исус от Назарет, Божият посочен цар, Божият син, който се е предал да бъде убит за нашите грехове, и след това е бил съживен от мъртвите (действително, буквално, а не някак си алегорично както невярващите в него обичат да философстват) за нашето спасение, праведност, вечен живот, чрез славата на Бога, неговия баща.

А поне моето впечатление е, че това е рядко срещано, независимо от мантрите, че "България е християнска държава" и подобни. Нито държава може да е "християнска" (а и днес "християнски" може да означва каквото си поискаш - напр. да убиваш афганистанци и иранци за някои е много "християнско"), нито пък спасението на човека от греха и смъртта чрез вярата в Божия син е някакв колективно преживяваване.

Та докато човек не познава Божия син и Духът на помазаника-цар не е в него, такъв, пише, че не принадлежи на помазаника. И щом някой е в тъмнината, то той няма как да върши делата на светлината, а ще върши каквото си описал и всякакви неща, които Бог мрази.

 

 

 

 

Спомням си една документирана молба на Павел, царският пратеник до другите народи, в полза на повярвалите от Ефес (вж. по-долу). И в подражание и аз подобно бих се молил на Бога, бащата на нашия господар Исус помазаника-цар (на "тройка" не съм виждал Бог да ни учи да се молим ... "Татко наш, който си в небесата, ..."), за нещата, за които говорим.

 

 

Затова коленича пред бащата на нашия господар Йесус, помазаникa-цар, по когото се именува всеки бащин род в небесата и на земята*, да ви даде, според богатството на славата си, сила да бъдете укрепени чрез духа му във вътрешния човек, [та] помазаникът да заобитава чрез вярата в сърцата ви, бидейки вкоренени и основани в любов, за да можете да схванете, заедно с всички свети хора, каква [велика и отвъд познание] е тази широчина, дължина, дълбочина и височина, и да узнаете [иначе] надхвърлящата познанието любов* на помазаника-цар [Божий], за да бъдете изпълнени с цялата Божия пълнота.

/из п-мо до еф. 3:14.../

 

 

 

------

ПП

Само профилактично: Във връзка с естественото желение на Божия човек да "направи нещо" когато разбере за това, което описваш, не бих те съветвал да (се опитваш) правиш неща, за които Бог евентуално не те е повикал. Напр. ако знаеш, че не си разпространител на добрата вест (като Филип), то няма как да се получи това, което Филип чрез Божия избор и благосклонност е правил по Божия воля. Казвам това за всеки случай, понеже съм се нагледал на пишмян (уж) пратеници ("апостоли" - както казват), пророци, и какви ли не, последствията от чиито деяния не са за завиждане, меко казано. Естествено, 100% "За" относно неща, за които Бог ни е повикал, който за каквото.

 


[ Редактирано 05.08.18 23:40 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF