Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

алегорийни модели   димитър дакашев   добро и зло   дякон   енергийни запаси   идоли   пробив   спасител   тровене   фиат-пари  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
за числото от Откровение
Започване на нова тема
    

04.04.18 00:34 Цитирай
изказвания: 605

Интересно инфо. Може да се мисли в тази насока.

https://www.youtube.com/watch?v=GnEWOYKgI4o

Най-отгоре

    
04.04.18 19:54 Цитирай
изказвания: 4389

Хм, това ми е малко отнесено... Особено съм скептичен към фазата с редуцирането на числото чрез събиране на съставните му цифри. Въпреки, че зависимостта с многоъгълниците е впечатляваща.

Интересно ще е да се види дали с други бройни системи - напр. 16-тична, 8-мична ит.н. -  се явява подобна зависимост.

 

Но и не съм сигурен, че разбирам какво конкретно имаш предвид. Изборът на това число, 666, е възможно да има връзка с моралното естество на сина на гибелта. В този смисъл каква точно връзка би могло да се направи между зависимостите, които коментаторът обсъжда (основно свързани с естеството на Божието творение) и моралното естество на звяра (та да могат да са направят някакви изводи или предвиждания)?? Изглежда ми като да се мъчиш да сравяваш ябълки и моркови.

 

Не зная. Аз поне засега не мога да намеря ползата от цялата тази история...


[ Редактирано 04.04.18 19:56 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
05.04.18 00:05 Цитирай
изказвания: 605

 

Отнесено е да..съгласен съм, но пък е просто нещо реално в математиката. А тя знаем днес е в основата на много човешки дейности и изобретения, като стигаме чак до роботите и тн квантов компютър и оня прословут тунел в церн. Тия неща са доста странни. Та, ако си имаме работа с цифри, и производни на тях числа, то има смисъл да наблюдаваме зависимостите между цифрите, и какво говорят те за реалността. Също и какво приложение и значение могат да имат в духовният свят( ако имат въобще такова)..Но в Писанието определено се използват често определени цифри, натоварени със значение, и то не значение непременно свързано с буквеният им израз. Те значат нещо.

 

"Въпреки, че зависимостта с многоъгълниците е впечатляваща.

Интересно ще е да се види дали с други бройни системи - напр. 16-тична, 8-мична ит.н. -  се явява подобна зависимост."

 

Да и мен тва ме впечатли.  Дали е същото в другите бройни системи, не знам, мислех, че е, но като се замислиш, от 0 до 9 са цифри.. 10 е вече число, нагоре също са числа, съставени са от цифрите от 0 до 9. Но метричните системи вече са други.

Каква е пряката връзка и дали има изобщо такава с числото 666, не твърдя, просто наблюдавам разни неща свързани с цифрите от известно време. Струва ми се, напоследък, че малко ги разбираме. Числото 666 е много странно, то е съставено от 3 еднакви цифри , като натовареност смислова, има в него нещо строго геометрично, което има възможност да има и геометричен израз., като знак. Дали е така не знам..

"Число на човек" Какво ли значи това? Значи , че освен тяло, душа и дух, има и число. Може би е универсално такова. Може би, освен човека и другите творения имат числа.. Цифрите са реално подобни на букви с които се изписват думи. Числата са именно такива думи. Знам, че е отнесено, но просто си мисля в тази връзка.

Интересен е символът пирамида, триъгълник , от който иде и шестоъгълната звезда. В нея определено ги има като идея заложени тези 6 тици.. А знаем че тя се използва като знак натоварен с определено значение. Значение което е измамно (според мен) и в това има определена опастност за вярващите.

"Изборът на това число, 666, е възможно да има връзка с моралното естество на сина на гибелта."

освен с моралното естество ( което не ми е напълно ясно, как числото може да има такава връзка, то може да има и друга връзка, чисто математическа, или символна. Тоест да се явява знак.  Този знак може да е физичен, може да е духовен, а може и двете заедно, както може да е и числов израз на името на даден човек.. Така или иначе, специалните зависимости  с многоъгълниците и трийгълниците със числата 3, 6 и 9 са любопитни. Те не са случайни, разбира се , но не мога да твърдя, че са в пряка връзка с темата за числото.  


[ Редактирано 05.04.18 00:45 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF