Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

арминий   вавилонското царство   овце   преследвания заради вярата   призоваване на покаяние на еретици   свобода   създаване   финансова криза   човешки имуннодефицитен вирус   шариа  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
за числото от Откровение
Започване на нова тема
    

04.04.18 00:34 Цитирай
изказвания: 604

Интересно инфо. Може да се мисли в тази насока.

https://www.youtube.com/watch?v=GnEWOYKgI4o

Най-отгоре

    
04.04.18 19:54 Цитирай
изказвания: 4323

Хм, това ми е малко отнесено... Особено съм скептичен към фазата с редуцирането на числото чрез събиране на съставните му цифри. Въпреки, че зависимостта с многоъгълниците е впечатляваща.

Интересно ще е да се види дали с други бройни системи - напр. 16-тична, 8-мична ит.н. -  се явява подобна зависимост.

 

Но и не съм сигурен, че разбирам какво конкретно имаш предвид. Изборът на това число, 666, е възможно да има връзка с моралното естество на сина на гибелта. В този смисъл каква точно връзка би могло да се направи между зависимостите, които коментаторът обсъжда (основно свързани с естеството на Божието творение) и моралното естество на звяра (та да могат да са направят някакви изводи или предвиждания)?? Изглежда ми като да се мъчиш да сравяваш ябълки и моркови.

 

Не зная. Аз поне засега не мога да намеря ползата от цялата тази история...


[ Редактирано 04.04.18 19:56 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
05.04.18 00:05 Цитирай
изказвания: 604

 

Отнесено е да..съгласен съм, но пък е просто нещо реално в математиката. А тя знаем днес е в основата на много човешки дейности и изобретения, като стигаме чак до роботите и тн квантов компютър и оня прословут тунел в церн. Тия неща са доста странни. Та, ако си имаме работа с цифри, и производни на тях числа, то има смисъл да наблюдаваме зависимостите между цифрите, и какво говорят те за реалността. Също и какво приложение и значение могат да имат в духовният свят( ако имат въобще такова)..Но в Писанието определено се използват често определени цифри, натоварени със значение, и то не значение непременно свързано с буквеният им израз. Те значат нещо.

 

"Въпреки, че зависимостта с многоъгълниците е впечатляваща.

Интересно ще е да се види дали с други бройни системи - напр. 16-тична, 8-мична ит.н. -  се явява подобна зависимост."

 

Да и мен тва ме впечатли.  Дали е същото в другите бройни системи, не знам, мислех, че е, но като се замислиш, от 0 до 9 са цифри.. 10 е вече число, нагоре също са числа, съставени са от цифрите от 0 до 9. Но метричните системи вече са други.

Каква е пряката връзка и дали има изобщо такава с числото 666, не твърдя, просто наблюдавам разни неща свързани с цифрите от известно време. Струва ми се, напоследък, че малко ги разбираме. Числото 666 е много странно, то е съставено от 3 еднакви цифри , като натовареност смислова, има в него нещо строго геометрично, което има възможност да има и геометричен израз., като знак. Дали е така не знам..

"Число на човек" Какво ли значи това? Значи , че освен тяло, душа и дух, има и число. Може би е универсално такова. Може би, освен човека и другите творения имат числа.. Цифрите са реално подобни на букви с които се изписват думи. Числата са именно такива думи. Знам, че е отнесено, но просто си мисля в тази връзка.

Интересен е символът пирамида, триъгълник , от който иде и шестоъгълната звезда. В нея определено ги има като идея заложени тези 6 тици.. А знаем че тя се използва като знак натоварен с определено значение. Значение което е измамно (според мен) и в това има определена опастност за вярващите.

"Изборът на това число, 666, е възможно да има връзка с моралното естество на сина на гибелта."

освен с моралното естество ( което не ми е напълно ясно, как числото може да има такава връзка, то може да има и друга връзка, чисто математическа, или символна. Тоест да се явява знак.  Този знак може да е физичен, може да е духовен, а може и двете заедно, както може да е и числов израз на името на даден човек.. Така или иначе, специалните зависимости  с многоъгълниците и трийгълниците със числата 3, 6 и 9 са любопитни. Те не са случайни, разбира се , но не мога да твърдя, че са в пряка връзка с темата за числото.  


[ Редактирано 05.04.18 00:45 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF