Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ponzi   ursula haverbeck   асад   василий врач   военен чин   втори световен съвет   възникваща църква   изопачаване   събори   устояване във вярата  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Политически спорове относно Йерусалим
Започване на нова тема
Анонимен
    
02.03.18 11:42 Цитирай
Гост
(разкл. от: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ"))

Не мисля, че скоро Израел ще се съгласят на условията, които им предлагат палестинците. Не мисля, че те биха споделили Ерусалим с когото и да било, дори това да са католиците и папата. Сега даже сложиха данък върху църковните имоти в града. Те считат града за тяхна столица и то вечна. Винаги цитират Библията, че този град им е даден от Бога за тяхна столица. Ама винаги. И то на ниво правителство. Кога сте чули европейски политик да цитира Библията за своя кауза?

Освен това палестинците не спират с терора против Израел! Коя нормална държава ще се съгласи на подобно нещо? Нима Англия може да се съгласи с ИРА, или Испания с ЕТА? Няма как да стане това. Тоест ако искаш нещо във времената в които живеем, ще трябва да убедиш хората да гласуват за тебе в техните си демократични институции! Това е начинът! НЕ става с терор. Затова да се защитават палестинците, без да се каже, колко терор произлиза от тяхната държава, не е коректно. Дори когато не си съгласен с дадено правителство, това не ти дава никакви права върху живота на хората, дори когато не си съгласен с тях.

Не мисля, че палестинците ще успеят да убедят Израел да им даде Източен Ерусалим като пращат терористи да убиват евреи в Израел! Едва ли точно това ще е точният модел. Те не бяха съгласни дори когато на власт в Щатите беше един социалист, който открито беше против тях. Колко по-малко сега, когато имат подкрепата на най-влиятелната личност в света. Така че по-скоро тези, които не искат Ерусалим за столица на Израел, ще трябва да се примирят с новите реалности.

Не мисля, че ние християните имаме права дадени от Бога да се месим в политиката на народите! Ако се месите в политиката на Израел и палестинците, то все едно признавате, че Бог е, който се интересува от политиката на хората. А ако Бог се интересува, то каква е логиката на този интерес? Иначе знаем, че Бог не води преговори с никого - той обявява волята си и после я извършва и няма кой да му противостои! Това е - неговото царство е най-голямото царство ! Той нито е про-палестинец, нито про-евреин, Той е Господарят! За Исус не било никакъв проблем да извърши волята на Бога в окупиран от европейци Йерусалим! Няма и да е проблем в бъдеще. Но той никога не са намесил да обяснява, че това е несправедливо и подобни неща!

Той е Бог на палестинците и Бог на евреите еднакво, понеже няма друг Бог! И независимо че и двата народа си имат тяхната абсолютно неправилна престава, кой е Бога, той остава единственият и незаменимият, с когото и двата народа ще трябва дасе научат да се съобразяват, ако искат да имат живот и мир. Ако днес и двата народа повярват в Исус едновременно, те ще забравят за всички претенции един към друг и ще заживеят в мир(не душевен, а духовен) и хармония. Затова основната работа на нас християните е да дадем и на двата народа достъп до този мир чрез благовестието, без да гледаме на лице и да си избираме един народ повече от друг!

Затова предлагам ти, еурет, да смениш пропалестинската си платформа не с проеврейска, а с про-исус платформа, тоест с божията любов към всички народи и към всеки отделен човек, без лицеприятие! Да се месиш в политиката на народите не е мъдро и не е от Бога!
Най-отгоре

    
02.03.18 14:05 Цитирай
изказвания: 604

Не става дума за про палестинска , или про еврейска платформа тук, а за съобщаване на новини и наблюдение, какво се случва.. Ние трябва да сме ПРО- правдата! А правдата е правда, тя не касае нищо друго освен това, кое е редно, кой е виновен и кой невинен..

 

"Винаги цитират Библията, че този град им е даден от Бога за тяхна столица. Ама винаги. И то на ниво правителство. Кога сте чули европейски политик да цитира Библията за своя кауза?"

 

Свидетели на Йехова също цитират Библията.. Бог изгони и разпръсна евреите от Йерусалим навремето. Как им е дал днес йерусалим за столица? На кои евреи? На непризнаващите Месията ли? Не. Божият народ са само и единствено хората на Месията. На тях са всички обещания. Не, Йерусалим днес не е даден на нация отхвърляща Месията, ако и тази нация да е сбрана там от оон. Факт. А който иска да си спори..Един ден! Един ден този град ще е на хората на Месията, но днес не е този ден. Има време за това.

 

 

А палестинци и евреи днес са във война. Едните гонят другите, другите стрелят. Принципът каквото почукало , таквоа се обадило си важи с пълна сила. Така, че нека малко по трезво се гледа, защото другото е несправедливо съдене. Ако теб те прогонят от дома в който живееш, който ти е наследство от баща ти, а на него от дядо му и тн, и ти ще се възпротивиш.Къде Бог е заповядал и казал на някой , да ходи и със сила да си взема Йерусалим и да гони обитателите му? Именно това стана навремето с мандата на ООН. Знаем кои са ООН. Много добре знаем..

Айде махнете розовите ционистки очила, не ви ли омръзна да сте роби на диспенсионалистични доктринални глупотии..?


[ Редактирано 02.03.18 14:11 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
02.03.18 14:43 Цитирай
Гост
Аз не знам откъде черпиш информацията си, но когато Трансйордания взема властта в Ерусалим, напълно унищожава еврейски квартал и профанизира техните синагоги. Казах техните! Това как го наричаш?

И най-важното е, че пак не си чел! Аз не казвам, че някой от тези два народа е прав пред Бога. Само казвам, че Исус не търсел никаква форма на някаква си мнима справедливост, така че неговите апостоли да си живеят спокойно в Ерусалим! Днес не е по-различно! Независимо от това кой какви претенции има, важното е да се спаси душата му, защото е писано, че благовестието трябва да се проповядва на всички народи! Вероятно обаче на тебе не ти се ходи "да се мориш", по-лесно е "да раздаваш справедливост" по човешки?! Не можеш да се месиш в човешките дела, ако искаш да си праведен! Да си виждал коментар на Исус за политическото състояние в Римската империя? Освен "кесаревото на кесаря!". Така е и днес. Следователно твоите коментари ня-ма как да са от небето по никакъв начин!

Най-отгоре

    
02.03.18 15:04 Цитирай
изказвания: 4281

Здрасти small axe,

 

понеже виждам, че тази тема се отклонява в друга посока, я разклонявам тук, ако някой иска да обсъжда и такива неща.

 

Иначе се радвам, че е имало някаква полза от призива ми, основно към хората от Божия народ, да преценяват там нещата от гледна точка на Божии хора, т.е. родени от Бога чрез вярата в определения цар, Божият син, Исус от Назарет.

 

 

 

------------

ПП

small axe, също предвид претенциите на анонимен, че само той е "християнин", че само той има Божия дух, и подобни, така и все още не стана ясно, как такъв изключителен човек преценява споменатия от мен случай в самия край на следното изказване:

 

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17179.post


[ Редактирано 02.03.18 17:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF