Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

gbmi   атанасий   блудство   божий слуга   епц пазарджик   лихоимство   общността в турция   последни времена   празни изказвания   християнска философия  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Политически спорове относно Йерусалим
Започване на нова тема
Анонимен
    
02.03.18 11:42 Цитирай
Гост
(разкл. от: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ"))

Не мисля, че скоро Израел ще се съгласят на условията, които им предлагат палестинците. Не мисля, че те биха споделили Ерусалим с когото и да било, дори това да са католиците и папата. Сега даже сложиха данък върху църковните имоти в града. Те считат града за тяхна столица и то вечна. Винаги цитират Библията, че този град им е даден от Бога за тяхна столица. Ама винаги. И то на ниво правителство. Кога сте чули европейски политик да цитира Библията за своя кауза?

Освен това палестинците не спират с терора против Израел! Коя нормална държава ще се съгласи на подобно нещо? Нима Англия може да се съгласи с ИРА, или Испания с ЕТА? Няма как да стане това. Тоест ако искаш нещо във времената в които живеем, ще трябва да убедиш хората да гласуват за тебе в техните си демократични институции! Това е начинът! НЕ става с терор. Затова да се защитават палестинците, без да се каже, колко терор произлиза от тяхната държава, не е коректно. Дори когато не си съгласен с дадено правителство, това не ти дава никакви права върху живота на хората, дори когато не си съгласен с тях.

Не мисля, че палестинците ще успеят да убедят Израел да им даде Източен Ерусалим като пращат терористи да убиват евреи в Израел! Едва ли точно това ще е точният модел. Те не бяха съгласни дори когато на власт в Щатите беше един социалист, който открито беше против тях. Колко по-малко сега, когато имат подкрепата на най-влиятелната личност в света. Така че по-скоро тези, които не искат Ерусалим за столица на Израел, ще трябва да се примирят с новите реалности.

Не мисля, че ние християните имаме права дадени от Бога да се месим в политиката на народите! Ако се месите в политиката на Израел и палестинците, то все едно признавате, че Бог е, който се интересува от политиката на хората. А ако Бог се интересува, то каква е логиката на този интерес? Иначе знаем, че Бог не води преговори с никого - той обявява волята си и после я извършва и няма кой да му противостои! Това е - неговото царство е най-голямото царство ! Той нито е про-палестинец, нито про-евреин, Той е Господарят! За Исус не било никакъв проблем да извърши волята на Бога в окупиран от европейци Йерусалим! Няма и да е проблем в бъдеще. Но той никога не са намесил да обяснява, че това е несправедливо и подобни неща!

Той е Бог на палестинците и Бог на евреите еднакво, понеже няма друг Бог! И независимо че и двата народа си имат тяхната абсолютно неправилна престава, кой е Бога, той остава единственият и незаменимият, с когото и двата народа ще трябва дасе научат да се съобразяват, ако искат да имат живот и мир. Ако днес и двата народа повярват в Исус едновременно, те ще забравят за всички претенции един към друг и ще заживеят в мир(не душевен, а духовен) и хармония. Затова основната работа на нас християните е да дадем и на двата народа достъп до този мир чрез благовестието, без да гледаме на лице и да си избираме един народ повече от друг!

Затова предлагам ти, еурет, да смениш пропалестинската си платформа не с проеврейска, а с про-исус платформа, тоест с божията любов към всички народи и към всеки отделен човек, без лицеприятие! Да се месиш в политиката на народите не е мъдро и не е от Бога!
Най-отгоре

    
02.03.18 14:05 Цитирай
изказвания: 605

Не става дума за про палестинска , или про еврейска платформа тук, а за съобщаване на новини и наблюдение, какво се случва.. Ние трябва да сме ПРО- правдата! А правдата е правда, тя не касае нищо друго освен това, кое е редно, кой е виновен и кой невинен..

 

"Винаги цитират Библията, че този град им е даден от Бога за тяхна столица. Ама винаги. И то на ниво правителство. Кога сте чули европейски политик да цитира Библията за своя кауза?"

 

Свидетели на Йехова също цитират Библията.. Бог изгони и разпръсна евреите от Йерусалим навремето. Как им е дал днес йерусалим за столица? На кои евреи? На непризнаващите Месията ли? Не. Божият народ са само и единствено хората на Месията. На тях са всички обещания. Не, Йерусалим днес не е даден на нация отхвърляща Месията, ако и тази нация да е сбрана там от оон. Факт. А който иска да си спори..Един ден! Един ден този град ще е на хората на Месията, но днес не е този ден. Има време за това.

 

 

А палестинци и евреи днес са във война. Едните гонят другите, другите стрелят. Принципът каквото почукало , таквоа се обадило си важи с пълна сила. Така, че нека малко по трезво се гледа, защото другото е несправедливо съдене. Ако теб те прогонят от дома в който живееш, който ти е наследство от баща ти, а на него от дядо му и тн, и ти ще се възпротивиш.Къде Бог е заповядал и казал на някой , да ходи и със сила да си взема Йерусалим и да гони обитателите му? Именно това стана навремето с мандата на ООН. Знаем кои са ООН. Много добре знаем..

Айде махнете розовите ционистки очила, не ви ли омръзна да сте роби на диспенсионалистични доктринални глупотии..?


[ Редактирано 02.03.18 14:11 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
02.03.18 14:43 Цитирай
Гост
Аз не знам откъде черпиш информацията си, но когато Трансйордания взема властта в Ерусалим, напълно унищожава еврейски квартал и профанизира техните синагоги. Казах техните! Това как го наричаш?

И най-важното е, че пак не си чел! Аз не казвам, че някой от тези два народа е прав пред Бога. Само казвам, че Исус не търсел никаква форма на някаква си мнима справедливост, така че неговите апостоли да си живеят спокойно в Ерусалим! Днес не е по-различно! Независимо от това кой какви претенции има, важното е да се спаси душата му, защото е писано, че благовестието трябва да се проповядва на всички народи! Вероятно обаче на тебе не ти се ходи "да се мориш", по-лесно е "да раздаваш справедливост" по човешки?! Не можеш да се месиш в човешките дела, ако искаш да си праведен! Да си виждал коментар на Исус за политическото състояние в Римската империя? Освен "кесаревото на кесаря!". Така е и днес. Следователно твоите коментари ня-ма как да са от небето по никакъв начин!

Най-отгоре

    
02.03.18 15:04 Цитирай
изказвания: 4386

Здрасти small axe,

 

понеже виждам, че тази тема се отклонява в друга посока, я разклонявам тук, ако някой иска да обсъжда и такива неща.

 

Иначе се радвам, че е имало някаква полза от призива ми, основно към хората от Божия народ, да преценяват там нещата от гледна точка на Божии хора, т.е. родени от Бога чрез вярата в определения цар, Божият син, Исус от Назарет.

 

 

 

------------

ПП

small axe, също предвид претенциите на анонимен, че само той е "християнин", че само той има Божия дух, и подобни, така и все още не стана ясно, как такъв изключителен човек преценява споменатия от мен случай в самия край на следното изказване:

 

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17179.post


[ Редактирано 02.03.18 17:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF