Още по темата
Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

грях до смърт   имунизационен календар   кетрин кулман   мк. 8:35   мъченици   надозорници   непослушание на организацията бпц   пазене   предсказване   хищникът  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
..ако дойде друг, от свое име, него ще приемете
Започване на нова тема
    

10.01.18 03:07 Цитирай
изказвания: 4555
В тази тема са коментарите към новината "..ако дойде друг, от свое име, него ще приемете" ...

[ Редактирано 10.01.18 18:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
бен артци,   бен-артци,   нир бен артци,   нир бен-артци
    
11.01.18 10:18 Цитирай
изказвания: 4555

Не виждам принципна разлика межу българската врачка/гледачка "баба Ванга" (по същество - сатанинска служителка)
и иудейския (както сами го наричат)"Кабалистичен / тайнствен водач" Нир бен-Артци.
Също, допускам, че е напълно възможно да се изпълни това, което този човек казва относно предстоящото явяване на някой, когото (мнозинството от) иудеите ще приемат за свой "Божий" помазаник-цар (гр. χριστος, евр. mashiah)

(ако и той всъщност да не е такъв, а - лъже-помазаник, противник и враг на истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет (т.е. гр. αντι-χριστος), който лъже-цар след това ще ги преследва и избива)
- всъщност Бог всичко това е го открил много отдавна в светите си Книги, както и много други неща преди това е открил, много от които вече са се изпълнили.
 
За да се изпълни всичко, което Бог е предизвестил в книгите си, от Моисей/Моше до Йоаннес.


[ Редактирано 15.01.18 03:28 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
11.02.18 23:02 Цитирай
изказвания: 605

Наскоро размислях на откровение 12 и 13 глави ..

Интересно е какво се има предвид под "образ".. Ние, хората , например, сме по Божийй образ и подобие..

За Господ Исус се казва, че Той е - "Той е образ на невидимия Бог, Първородният на цялото творение"

За това нещо, някой..,  което ще може да проговори и да направи да бъдат убити тези дето не се покланят на звяра и на самият него(образа), се казва, че ще е именно- ОБРАЗ на звяра..Което е доста интересно.

ето текста:

  1. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.
  2. И позволи <му> се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.

 

Има вероятност, според мен, този тн. образ на звяра, да не е някаква си статуя, както повечето хора смятат, а да е изкуствен интелект, робот, с външно вкарано специално родово днк и тн, който да проговори.

 

Виждаме, че трябва именно на него да се покланят хората, като на Бог. Той е посочен именно , като образ на звяра.Виждаме, че именно живеещите на земята правят Образ на този звяр. Който е бил ранен и оживял. Този създаден образ получава дишане, тоест оживява и прави така, че да се избият хората дето не се кланят на него. Има вероятност именно този образ да е антихриста.

 

А звяра да е царството, империята. Която е била смъртоносно ранена и по чудо възстановена и дори по мощна от преди. ( това с уговорката, че тези неща тълкувам символно, в синхрон със много места на книгата откровение, които са ясно символни)

ето началото на 13 та глава:

  1. И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.
  2. И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като <крака> на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.
  3. И <видях> една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена <отиде> след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
  4. поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?

 

Звярът има рогове 10 на брой. Става ясно, че това не е човек непременно, а може да е именно империя. 4тото царство, според книгата на Даниил. Виждаме, че хората се покланят на змея( дявола), защото е дал властта си на звяра, и се покланят и на този звяр, който е невиждан по сила дотогава. И се казва на човеците да направят негов образ, и така той става жив , тоест появява се като същество и сяда в божия храм ( писали сме , че Божия храм е църквата Христова), което не значи , че не може да седне И в измислено тн. място храм божи, посторен и от тухли, както вярват мнозина.

 

Тоест Звяр, меч, рана, могат да значат и империя, колапс, възраждане(ако сметнем, че е нужно да ги виждаме символични)..Образът на този звяр, тази империя, е човек, но не само, той е нещо в което пръст имат живеещите на земята. Вероятно учени и тн. Затова се казва, че числото му е число на човек, тоест той е смъртен, а не безсмъртен, макар и вероятно със свръх сили..

 

също е интересен и този пасаж от 13 та глава:

  1. И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.
  2. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.
  3. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.

Какъв е този "друг звяр"?Той говори като змей? какво значи това? Има 2  приличащи на агнешки рогове, а говори змейски. Което може да значи, че начинът на изявата му видима на земята( дали чрез личности, чрез система, или учение) е нещо уж добро, но говорът, поведението, постъпките му са сатанински. Това е именно тн лъжепророк, който промотира първия звяр, царство и прави знамения пред хората  , като ги насочва, кара, да направят ОБРАЗ на 1вия звяр и този образ да стане жив...

Тоест тук имаме нещо като окултна сатанинска система или царство, втори звяр идващ от земята (?, коя земя?), която прави горните неща, представя се за свята, чиста, а всъщност е пъклена и целта и е възвеличаването на звяра, змея и антихриста, създавайки предпоставка за изявата, появата на образ на Звяра, който е жив и убива хората не покланящи се на... самият него(образа)

 

Това са просто мои мисли, вероятности , знам и другите мнения и просто посочвам едно което също би могло да е вярно, а може и да не е..Знам, че има хора които смятат тези събития за станали в миналото, че тн. звяр е нерон и тн, аз не съм на това мнение, поне засега.Така, че ако някой има интерес по темата може да я продължим, с уговорката, че със символичните неща трябва да се внимава и да се мисли нещо за символ, само ако има някаква вероятност за това. Иначе книгата наистина е книга видение, изобилстваща с картини, на неща които са видяни от пишещият я, буквално така, както ги описва. Което не значи, че щом ги вижда така във видението, те значат точно буквално това в реалността. Тойст той вижда звяр, или скакалци, но в реалността, те ще бъдат не звяр буквален и не скакалци, както и жената яздеща звяр, няма да е буквална жена яздеща животно.. Всичко това трябва да се тълкува с оглед на знанието и разбирането до което днес сме достигнали..


[ Редактирано 11.02.18 23:22 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF