Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

amazon   edinni.com:помощ   smith wigglesworth   ариани   владо апартамент   коледари   начало на божия гняв   общността в турция   преследване и живот   старейшини  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   27.07.19 17:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 17:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 14:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 13:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 02:46
Света е пред прага на нова световна война.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    

24.12.17 03:55 Цитирай
изказвания: 4427
Попаднах на интересна статия, свързана с празниците, установили се в края на грегорианската година/календар (ползван в почти всички страни) от римската империя/Константин насам.

Всъщност по това време на годинина и преди Константин там са се празнували празници:
1. 17 дек -24 дек: Посв. на римския т.нар. бог Сатурн
2. 25 дек - 1 яну: Посв. на раждането на персийската т.нар. богиня на светлината, Митра


Но по вр. на Константин е решено (не зная от кого), че на 25 дек ще се празнува (и-?) раждането на Божия син, Исус от Назарет,
на практика обаче, получавайки се един невъобразим и грозен мишмаш от сатанински заблуди и практики, и изкуствено натрапена измислена дата на (иначе действителното) раждането на Исус от Назарет, чието раждане всъщност никой не знае на коя дата е било.

(По принцип Бог не е наредил да се празнува раждането на сина му, спасителя и цар, Исус,  нито съответно е определил как точно да се празнува това, но дори и да празнувах подобен изкуствено създаден човешки празник, то точно 25 декември (дата, дълбоко свърз. с разни древни празници със сатанински заблуди) би било последната дата, на която би ми хрумнало да направя това.)

Сега, относно гореспоменатите празници-заблуди на народите съм чувал и преди, но това, което не бях чувал, е относно празниците, свързани със славянския т.нар. бог Коледа/Коляда.

Така го рисуват: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/The_Slavic_god_Koleda.jpgKoliada or Koleda is a Slavic mythological deity, that personalizes the newborn winter infant Sun[1] and impersonates the New Year's cycle.
...
In the different Slavic countries at the Koliada winter festival were performed rituals with games and songs in its honour - like koleduvane. In some regions of Russia the ritual gifts (usually buns) for the koledari are also called "kolyada". In the lands of the Croats it was symbolized by a doll, called Koled.[3] In the ancient times Slavs used to sacrifice horses, goats, cows, bears or other animals that impersonate fertility. Koliada is mentioned either as male or a female deity in the songs.Коляда или Коледа е славянско митологично божество, което въплъщава новороденото зимно детенце Слънце и олицетворява новогодишния кръговрат. 
...
В различните славянски страни по време на зимния празник Коляда се провеждат ритуали с игри и песни в негова чест - като коледуване. В някои региони на Русия ритуалните подаръци (обикновено кръгли кифли със стафиди) за коледарите се наричат ​​също "коляда". В земите на хърватите се символизира чрез кукла, наречена Колед. В древността са жертвали коне, кози, крави, мечки или други животни, които олицетворявали плодородие. Коляда се споменава като мъжко или женско божество в песните.


И т.н. - в мрежата има доста информация относно горните сатанински заблуди.


Та това било то Коледа...


Празнуването т.нар. "Нова година" не отива много по-далеко от горното.Ето и кратката статия, за която стана дума:


actualno.com, 23.12.2017
"Да кажем „не“ на Коледа"
[ Редактирано 01.01.18 00:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
коледа,   коледари,   коледуване,   коляда,   нова година
    
24.12.17 10:17 Цитирай
изказвания: 2
Попаднах на тoзи материал преди време,не помня авторът и къде го намерих,но ще бъде интересно на всеки да се запознае с него и да се изобличат езическите култове,които и до ден днешен се почитат и правят,като хората уж най невинно следват сляпо "понеже:така правели всички"за което се говори и в 2 Петрово 2-1,2.

Осия 4-6 Людете ми загинаха от нямане на знание.
Защото целия ни живот и всичко което правим в него е за слава и почест на нашия Господар Исус Христос.
виж:1 Коринтяни 10-31
Статията :


Знаете ли откъде води началото си празникът "Рождество Христово" празнуван от католическите християни на 25-ти декември всяка година?

Най- древният култ в езичеството бил този към слънцето. Всъщност, обичаите и ужасите на слънчевото поклонение са достигнали до всички краища на света. Вавилонците наричали бога слънце "Шамаш". Египтяните - "Ра", асирийците - "Ваал", ханаанците - "Молох", персийците - "Митра", гърците - "Хелиос", друидите - "Ху", а римляните - "Сол Инвиктус" ("Непобедимото слънце"). Списъкът продължава в историята и обхваща толкова различни култури, като индийската, японската, културата на ацтеките и стига дори до всяко индианско племе в Северна Америка. Повечето учени проследяват началото на слънчевото поклонение до Вавилон. ...


Цялостният текст на статията е преместен в Библиотека-та, тук:

/адм.бел., eureth/


[ Редактирано 26.12.17 08:29 ]

Най-отгоре

    
26.12.17 08:43 Цитирай
изказвания: 4427
Здравейте Веселин,

Преместих горната статия в Библиотеката в съгл. с приетите насоки за публикуване (за повече информ. виж тук).

За момента сложих следното заглавие, но можем лесно да го променим при необходимост:

Днес по-рано забелязах, че автоматичният СПАМ-филтър е реагирал при публикуването на статията, но, доколкото видях, не е блокирал IP-адреса.
Имало ли е някакви проблеми при публикуването?

[ Редактирано 26.12.17 08:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
вавилон,   коледа,   коледен,   нимрод,   нова година,   тамуз
    
31.12.17 12:06 Цитирай
изказвания: 2
Здравейте eureth
Нямаше проблем с публикуването на статиата,освен че понеже има определен брой символи за отговор,трябваше втори отговор за завършването и.По принцип отговорих на въпроса ви по-горе,но явно бутона под коменатарът ви не работи.Както и да е,щях да ви пиша лично съобщение за да не се спами темата излишно но и това не успях понеже "нямам права за достъп до тази страница"или вашия профил е недостъпен.В крайна сметка отговарям ви тук.Благодаря ви за корекцията и оформлението и.Имам също и илюстриран pdf материал относно flat earth  и заблудата "сфера"  на която  уж се намираме,който може да ви се стори интересен и на съфорумниците също.Проблемът е че е на английски и така се ограничава аудиторията.Ако има някакъв начин да ви го изпратя за да го разгледате и да прецените дали ще е от полза(понеже е на английски както казах)на хората които се интересуват от дълбочината на истината не само повърхността и.
Понеже истината е само една(Йоан 14-6),но дяволът умело я замаскира и прикрива  чрез служителите си и различни други способи,като ни прави сляпи и неуки в познаването на нашия Господ и неговото слово ->което е оръжието да се справим срещу злото.Ефесяни 6-12[ Редактирано 31.12.17 19:37 ]

Най-отгоре

    
31.12.17 19:34 Цитирай
изказвания: 4427
Привет,

Сега би трябвало да е възможно да се качава файл, когато се публикува изказване във форума.

Щом е по темата за плоска земя, може направо в отворените две теми:
A Л.Ч. съобщения би трябвало да може да се пращат от началната страница най-долу в дясно ("Изпрати съобщение") или пряка връзка: http://edinni.com/p/pm/pm.php?send


ПП да минем на ти?

[ Редактирано 31.12.17 19:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF