Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостолско реформирана църква   воюване по плът   злоупотреба   младен младенов   на когото простите греховете   първороден от мъртвите   религии   свидетели   съдебна система   числото на звяра  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    

24.12.17 03:55 Цитирай
изказвания: 4358
Попаднах на интересна статия, свързана с празниците, установили се в края на грегорианската година/календар (ползван в почти всички страни) от римската империя/Константин насам.

Всъщност по това време на годинина и преди Константин там са се празнували празници:
1. 17 дек -24 дек: Посв. на римския т.нар. бог Сатурн
2. 25 дек - 1 яну: Посв. на раждането на персийската т.нар. богиня на светлината, Митра


Но по вр. на Константин е решено (не зная от кого), че на 25 дек ще се празнува (и-?) раждането на Божия син, Исус от Назарет,
на практика обаче, получавайки се един невъобразим и грозен мишмаш от сатанински заблуди и практики, и изкуствено натрапена измислена дата на (иначе действителното) раждането на Исус от Назарет, чието раждане всъщност никой не знае на коя дата е било.

(По принцип Бог не е наредил да се празнува раждането на сина му, спасителя и цар, Исус,  нито съответно е определил как точно да се празнува това, но дори и да празнувах подобен изкуствено създаден човешки празник, то точно 25 декември (дата, дълбоко свърз. с разни древни празници със сатанински заблуди) би било последната дата, на която би ми хрумнало да направя това.)

Сега, относно гореспоменатите празници-заблуди на народите съм чувал и преди, но това, което не бях чувал, е относно празниците, свързани със славянския т.нар. бог Коледа/Коляда.

Така го рисуват: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/The_Slavic_god_Koleda.jpgKoliada or Koleda is a Slavic mythological deity, that personalizes the newborn winter infant Sun[1] and impersonates the New Year's cycle.
...
In the different Slavic countries at the Koliada winter festival were performed rituals with games and songs in its honour - like koleduvane. In some regions of Russia the ritual gifts (usually buns) for the koledari are also called "kolyada". In the lands of the Croats it was symbolized by a doll, called Koled.[3] In the ancient times Slavs used to sacrifice horses, goats, cows, bears or other animals that impersonate fertility. Koliada is mentioned either as male or a female deity in the songs.Коляда или Коледа е славянско митологично божество, което въплъщава новороденото зимно детенце Слънце и олицетворява новогодишния кръговрат. 
...
В различните славянски страни по време на зимния празник Коляда се провеждат ритуали с игри и песни в негова чест - като коледуване. В някои региони на Русия ритуалните подаръци (обикновено кръгли кифли със стафиди) за коледарите се наричат ​​също "коляда". В земите на хърватите се символизира чрез кукла, наречена Колед. В древността са жертвали коне, кози, крави, мечки или други животни, които олицетворявали плодородие. Коляда се споменава като мъжко или женско божество в песните.


И т.н. - в мрежата има доста информация относно горните сатанински заблуди.


Та това било то Коледа...


Празнуването т.нар. "Нова година" не отива много по-далеко от горното.Ето и кратката статия, за която стана дума:


actualno.com, 23.12.2017
"Да кажем „не“ на Коледа"
[ Редактирано 01.01.18 00:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
коледа,   коледари,   коледуване,   коляда,   нова година
    
24.12.17 10:17 Цитирай
изказвания: 2
Попаднах на тoзи материал преди време,не помня авторът и къде го намерих,но ще бъде интересно на всеки да се запознае с него и да се изобличат езическите култове,които и до ден днешен се почитат и правят,като хората уж най невинно следват сляпо "понеже:така правели всички"за което се говори и в 2 Петрово 2-1,2.

Осия 4-6 Людете ми загинаха от нямане на знание.
Защото целия ни живот и всичко което правим в него е за слава и почест на нашия Господар Исус Христос.
виж:1 Коринтяни 10-31
Статията :


Знаете ли откъде води началото си празникът "Рождество Христово" празнуван от католическите християни на 25-ти декември всяка година?

Най- древният култ в езичеството бил този към слънцето. Всъщност, обичаите и ужасите на слънчевото поклонение са достигнали до всички краища на света. Вавилонците наричали бога слънце "Шамаш". Египтяните - "Ра", асирийците - "Ваал", ханаанците - "Молох", персийците - "Митра", гърците - "Хелиос", друидите - "Ху", а римляните - "Сол Инвиктус" ("Непобедимото слънце"). Списъкът продължава в историята и обхваща толкова различни култури, като индийската, японската, културата на ацтеките и стига дори до всяко индианско племе в Северна Америка. Повечето учени проследяват началото на слънчевото поклонение до Вавилон. ...


Цялостният текст на статията е преместен в Библиотека-та, тук:

/адм.бел., eureth/


[ Редактирано 26.12.17 08:29 ]

Най-отгоре

    
26.12.17 08:43 Цитирай
изказвания: 4358
Здравейте Веселин,

Преместих горната статия в Библиотеката в съгл. с приетите насоки за публикуване (за повече информ. виж тук).

За момента сложих следното заглавие, но можем лесно да го променим при необходимост:

Днес по-рано забелязах, че автоматичният СПАМ-филтър е реагирал при публикуването на статията, но, доколкото видях, не е блокирал IP-адреса.
Имало ли е някакви проблеми при публикуването?

[ Редактирано 26.12.17 08:45 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
вавилон,   коледа,   коледен,   нимрод,   нова година,   тамуз
    
31.12.17 12:06 Цитирай
изказвания: 2
Здравейте eureth
Нямаше проблем с публикуването на статиата,освен че понеже има определен брой символи за отговор,трябваше втори отговор за завършването и.По принцип отговорих на въпроса ви по-горе,но явно бутона под коменатарът ви не работи.Както и да е,щях да ви пиша лично съобщение за да не се спами темата излишно но и това не успях понеже "нямам права за достъп до тази страница"или вашия профил е недостъпен.В крайна сметка отговарям ви тук.Благодаря ви за корекцията и оформлението и.Имам също и илюстриран pdf материал относно flat earth  и заблудата "сфера"  на която  уж се намираме,който може да ви се стори интересен и на съфорумниците също.Проблемът е че е на английски и така се ограничава аудиторията.Ако има някакъв начин да ви го изпратя за да го разгледате и да прецените дали ще е от полза(понеже е на английски както казах)на хората които се интересуват от дълбочината на истината не само повърхността и.
Понеже истината е само една(Йоан 14-6),но дяволът умело я замаскира и прикрива  чрез служителите си и различни други способи,като ни прави сляпи и неуки в познаването на нашия Господ и неговото слово ->което е оръжието да се справим срещу злото.Ефесяни 6-12[ Редактирано 31.12.17 19:37 ]

Най-отгоре

    
31.12.17 19:34 Цитирай
изказвания: 4358
Привет,

Сега би трябвало да е възможно да се качава файл, когато се публикува изказване във форума.

Щом е по темата за плоска земя, може направо в отворените две теми:
A Л.Ч. съобщения би трябвало да може да се пращат от началната страница най-долу в дясно ("Изпрати съобщение") или пряка връзка: http://edinni.com/p/pm/pm.php?send


ПП да минем на ти?

[ Редактирано 31.12.17 19:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF