Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

вие сте светлината на света   десятъкът   еровоам   исус от назарет   любов към себе си   мелиса бузекрос   неемиева коалиция   пирамида   поведение   християнска държава  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    

14.12.17 21:00 Цитирай
изказвания: 4787
разкл. от коментарите към новина: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ") 

разкл. от форума/темата-коментари към горната новина: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ") 
smallaxe:

И въ онзи денъ Ще потърся да изтребя всичкитѣ народи Които идатъ противъ Ерусалимъ. И ще излея върху Давидовия домъ И върху Ерусалимските жители Духъ на благодатъ и на молби;


Тук може да се визират няколко неща. Според ,мен е нужно да се разграничи, Ерусалим, като град и управниците свързани с ционизма и талмудизма. Също така и мнозина живеещи в Ерусалим израелтяни по плът нямащи общо с талмудизмът. Според мен на този етап, това е свързано с казаното в Откровение, че звярът ще намрази блудницата и ще я направи пуста и гола. Говорили сме кой може да е този звяр и коя е блудницата вавилон. И Бог ще направи така, че и звярът и блудницата да достигнат до края си, но звярът идещ срещу града и воюващ срещу него, също ще получи възмездие. А хората от Давидовия дом и Ерусалимските жители (те не са част от блудницата) ще се обърнат към Месията Исус, но през скръб. Този стих визира , по мое мнение, събития след голямата скръб, а не преди нея.


И аз така го разбирам, че това Божие наказание срещу тези армии, които преди това, в началото на Голямата Скръб/Страдание, са нападнали и превзели Йерусалим (Зех.14), ще е след голямата скръб, по-точно в края на Божия гняв - по подробно описано в Зах.14.

Ако правилно разбирам, те ще са и същите армии, които в края на Божия гняв ще имат неблагоразумието (меко казано), под военното водителство на Звяра и неговия лъжепророк, да се изправят с жалките си земни оръжия против Помазаника-Цар, Божия син Исус, когато той ще слиза от небесата триумфално с небесните си войски. Както там пише (Разкр 19), тези армии ще бъдат подложени на страшно смъртно наказание от Бога. И някъде из пророците мисля пишеше, как ще им събират останките в продължение на много дни.ПП
Това по-долу го казвам само профилактично за хората, които са засегнати от заблудата да бъде натяквано неадекватно на Божиите хора (вярващите в истинския Божий помазаник-цар Исус от Назарет), живеещи в момента навсякъде по земята: "Излезте от Вавилон! та, Излезте от Вавилон!"Относно онези в Йерусалим, които в онези трудни времена повярват в истинския Божий помазаник-цар, Божия син Исус, когато дойде онзи момент

- т.е. наказанието / разрушаването от Бога на гр. Йерусалим /"развратницата Вавилон"/ в края на Божия гняв -

Бог ще има каже тогава (и то чак тогава, а не преди това, напр. не сега):

"Излезте от Йерусалим ("развратницата Вавилон"), за да не бъдете убити заедно с Божиите врагове в изливащото се наказание върху Йерусалим ("развратницата Вавилон")!"(преразк.)

И тогава Божиите хора, т.е. вярващите в царя Исус, които са в Йерусалим, естествено, ще излязат от Йерусалим.


И този призив няма нищо общо с призовавне за "излизане от грях" или "излизане от света" на Божиите хора или подобни небивалици. Ами че, то ако някой е в греха и света, то той не е Божий човек, бре хора!

А Бог казва именно "народе мой":


"И извика силно съ гласъ големъ и казваше: Падна, падна Вавилонъ великий, и станѫ жилище на бесовете, и прибежище на всеки духъ нечистъ, и прибежище на всека нечиста и омразна птица; [...]


И чухъ другъ гласъ отъ небето, който казваше: Излезте изъ нея, люде мои, да не станете участници на грѣховете й, и да не приемете отъ язвите й;" /Разкр.,18.2-4/
Как Бог ще нарече "народе мой", хора, които са в греха и света!
И, както пише по-горе, след разрушаването на Йерусалим /"развратницата Вавилон"/, този град ще стане "жилище на бесовете, и прибежище на всеки духъ нечистъ, и прибежище на всека нечиста и омразна птица". Какви са тези птици, освен духовете?


А да не говорим за контекста - самият край на Божия гняв. Там ли се намираме сега - в края на Божия гняв?!...
И пак - този призив ("Излезте от Вавилон!!") се отнася само за онзи бъдещ момент и конкретно за онези Божии хора, които ще живеят в Йерусалим тогава. И Бог в момента не е казал на Божиите хора "Излезте от Йерусалим" или "Излезте от Ню Йорк" и т.н., а Божият син казва: "Не се моля да ги вземеш от света, а да ги пазиш от злия."

И да се цитира горния призив сега на Божиите хора, т.е. вярващите в Исус, и то на такива, които не живеят в Йерусалим, е голяма заблуда и пълна безсмислица. Както и много други ширещи се заблуди.


Вж.

Йерусалим e развратницата Вавилон /Откр. 17/ - какво следва от това за Божия народ?


"Кой град точно е "развратницата Вавилон" - Разкр.17, 18 ? "


и др:

http://edinni.com/p/tagcloud/tagcloud.php?t=вавилон

[ Редактирано 19.12.17 02:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
вавилон,   йерусалим
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF