Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

60-ти паралел   вавилонската кула   енергопестящи лампи   злоупотреба с държавна власт   кредо   позитивна изповед   поклонение   приетият текст   световни съвети   хелиоцентрична теория  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!
 
Владо   05.06.17 22:39
еурет, моля те коригирай заглавието на последната тема, изял съм една буква ("ЦъркВата...")
 
Владо   17.05.17 01:51
ок.
 
eureth   07.04.17 16:02
Владо, преместих изказването в темата, защото тук, в Реплики, няма удобства за дискусии, тук:
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?16864.post
 
eureth   31.03.17 22:03
Владо, добавих още малко инфо там. Надявам се да ти е от помощ.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
    

14.12.17 21:00 Цитирай
изказвания: 4034
разкл. от коментарите към новина: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ") 

разкл. от форума/темата-коментари към горната новина: Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ") 
smallaxe:

И въ онзи денъ Ще потърся да изтребя всичкитѣ народи Които идатъ противъ Ерусалимъ. И ще излея върху Давидовия домъ И върху Ерусалимските жители Духъ на благодатъ и на молби;


Тук може да се визират няколко неща. Според ,мен е нужно да се разграничи, Ерусалим, като град и управниците свързани с ционизма и талмудизма. Също така и мнозина живеещи в Ерусалим израелтяни по плът нямащи общо с талмудизмът. Според мен на този етап, това е свързано с казаното в Откровение, че звярът ще намрази блудницата и ще я направи пуста и гола. Говорили сме кой може да е този звяр и коя е блудницата вавилон. И Бог ще направи така, че и звярът и блудницата да достигнат до края си, но звярът идещ срещу града и воюващ срещу него, също ще получи възмездие. А хората от Давидовия дом и Ерусалимските жители (те не са част от блудницата) ще се обърнат към Месията Исус, но през скръб. Този стих визира , по мое мнение, събития след голямата скръб, а не преди нея.


И аз така го разбирам, че това Божие наказание срещу тези армии, които преди това, в началото на Голямата Скръб/Страдание, са нападнали и превзели Йерусалим (Зех.14), ще е след голямата скръб, по-точно в края на Божия гняв - по подробно описано в Зах.14.

Ако правилно разбирам, те ще са и същите армии, които в края на Божия гняв ще имат неблагоразумието (меко казано), под военното водителство на Звяра и неговия лъжепророк, да се изправят с жалките си земни оръжия против Помазаника-Цар, Божия син Исус, когато той ще слиза от небесата триумфално с небесните си войски. Както там пише (Разкр 19), тези армии ще бъдат подложени на страшно смъртно наказание от Бога. И някъде из пророците мисля пишеше, как ще им събират останките в продължение на много дни.ПП
Това по-долу го казвам само профилактично за хората, които са засегнати от заблудата да бъде натяквано неадекватно на Божиите хора (вярващите в истинския Божий помазаник-цар Исус от Назарет), живеещи в момента навсякъде по земята: "Излезте от Вавилон! та, Излезте от Вавилон!"Относно онези в Йерусалим, които в онези трудни времена повярват в истинския Божий помазаник-цар, Божия син Исус, когато дойде онзи момент

- т.е. наказанието / разрушаването от Бога на гр. Йерусалим /"развратницата Вавилон"/ в края на Божия гняв -

Бог ще има каже тогава (и то чак тогава, а не преди това, напр. не сега):

"Излезте от Йерусалим ("развратницата Вавилон"), за да не бъдете убити заедно с Божиите врагове в изливащото се наказание върху Йерусалим ("развратницата Вавилон")!"(преразк.)

И тогава Божиите хора, т.е. вярващите в царя Исус, които са в Йерусалим, естествено, ще излязат от Йерусалим.


И този призив няма нищо общо с призовавне за "излизане от грях" или "излизане от света" на Божиите хора или подобни небивалици. Ами че, то ако някой е в греха и света, то той не е Божий човек, бре хора!

А Бог казва именно "народе мой":


"И извика силно съ гласъ големъ и казваше: Падна, падна Вавилонъ великий, и станѫ жилище на бесовете, и прибежище на всеки духъ нечистъ, и прибежище на всека нечиста и омразна птица; [...]


И чухъ другъ гласъ отъ небето, който казваше: Излезте изъ нея, люде мои, да не станете участници на грѣховете й, и да не приемете отъ язвите й;" /Разкр.,18.2-4/
Как Бог ще нарече "народе мой", хора, които са в греха и света!
И, както пише по-горе, след разрушаването на Йерусалим /"развратницата Вавилон"/, този град ще стане "жилище на бесовете, и прибежище на всеки духъ нечистъ, и прибежище на всека нечиста и омразна птица". Какви са тези птици, освен духовете?


А да не говорим за контекста - самият край на Божия гняв. Там ли се намираме сега - в края на Божия гняв?!...
И пак - този призив ("Излезте от Вавилон!!") се отнася само за онзи бъдещ момент и конкретно за онези Божии хора, които ще живеят в Йерусалим тогава. И Бог в момента не е казал на Божиите хора "Излезте от Йерусалим" или "Излезте от Ню Йорк" и т.н., а Божият син казва: "Не се моля да ги вземеш от света, а да ги пазиш от злия."

И да се цитира горния призив сега на Божиите хора, т.е. вярващите в Исус, и то на такива, които не живеят в Йерусалим, е голяма заблуда и пълна безсмислица. Както и много други ширещи се заблуди.


Вж.

Йерусалим e развратницата Вавилон /Откр. 17/ - какво следва от това за Божия народ?


"Кой град точно е "развратницата Вавилон" - Разкр.17, 18 ? "


и др:

http://edinni.com/p/tagcloud/tagcloud.php?t=вавилон

[ Редактирано 19.12.17 02:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

Най-отгоре
вавилон,   йерусалим
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF