Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

доброта   жертва   князът на тир   малкият рог   мечът на духа   опрощаване на греховете   разчупване на проклятия   спасение след смъртта   тайни общества   фарисейство  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!
 
Владо   05.06.17 22:39
еурет, моля те коригирай заглавието на последната тема, изял съм една буква ("ЦъркВата...")
 
Владо   17.05.17 01:51
ок.
 
eureth   07.04.17 16:02
Владо, преместих изказването в темата, защото тук, в Реплики, няма удобства за дискусии, тук:
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?16864.post

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Йерусалим - столица на държавата Израел, обяви ОАД("САЩ")
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
12.02.18 12:08 Цитирай
изказвания: 593

Анонимен, привет.

Прочетох нещата които си написал. Това което мога да кажа, че, че трябва много добре и внимателно да се осмисли в светлината на Новия завет, старозаветните пророчества и обещания и да се разбере техният точен адресат! Това сме писали тук няколко места по тези теми. Виж , ако желаеш в записките ми( записки на потребител смалакс), относно Църквата е Израел и Израел е църквата.

 

Идеята е, че Църквата Христова не е нещо отделно и различно като общност от Израел. Нито пък тя го замества! Не. Тя е изпълнението , реалната идея какво е и какво трябва да бъде Божият Израел! Божият Израел винаги е съществувал още от времето на Авраам. И дори Ной е от Божият Израел, Йов и тн.. После Авраам, получи завета, обещанията , дадени на един, не на народ, а на Месията! Месията ги дава на своите. Кои са те? Вярващите. Моисей, Аарон и всички герои на вярата впоследствие, също са от Божият Израел. И така до днес, до нас и до частичино закоравеният остатък по Исакова линия, който ще се присади. Това е то Божият Израел.

Идеята на Бога, е именно Христовата църква, общността на повярвали независимо от техният плътски етнос( юдеи, гърци и тн.) да са ЕДНО тяло с една глава Месията Исус. Това едно тяло е Божият Храм завинаги!

 

Това е била идеята на старозаветният храм. Бог знаем, НЕ обитава в ръкотворни храмове, (ако и в стария завет славата му да е била в светая светих, временно, заради човеците), тоест тук няма как да говорим че Бог отново, след изпълнението на СЕНКИТЕ и преминаването им в истинската реалност на Месията, ще започне да обитава в човешко съгардени храмове, които Той е вече разрушил и постановил, че храмът е Христовото тяло!

 

В този ред на мисли, би било добре да се разбере, че Израел, като отделна държава, няма да има отделно битие във милениума вечността , нито някаква по- висока отделна длъжност, или положение от Христовата църква. Това деление на Израел като "божи народ " и Църква, като Божи народ , е неправилно и е плод на диспенсионалистични учения, целящи именно разделяй и владей, или са просто човешки измислици..

 

ЕДИН Божи народ има! Вярващите в Месията.

Това е било винаги и винаги така ще бъде. Този народ е Съвкупност от плътски потомци на Авраам по линия на Исаак, но предузнати , повярвали в Бога и Месията Исус, и езичници повярвали в Месията Исус. Всички тези заедно са Царско свещенство, свят народ, народ който Биг придоби .. Така е писано.

 

Павел казва, че не саюдеи реално тия по плът без вяра. Юдеин истински, Е САМО ТАКЪВ, който е по дух такъв. Тоест който вярва в Месията Божи!

Римляни е Едно крайно неразбрано днес послание, което мнозина изпозлват като лозунг, размахвайки разни негови глави вън от контекст. Например глава 11. Твърдя че мнозина днес не осъзнават какво казва апстол Павел и защо го казва.. Да, Бог не е забравил своя народ.. КОЙТО е предузнал! Става дума именно за ОСТАТЪКЪТ! Остатък, който е ЧАСТИЧНО закоравен, докато към Тялото на Месията се причислят повярвалите от езическите народи! Тогава , тези които не останат в неверие от плътските потомци на Авраам, ще са ИМЕННО предузнатите от този частчно закоравен остатък, които ще се присадят отново на Маслината и всички заедно ще посрещнат Гопсода във въздуха, при Неговото 2 ро пришествие и ще са Царско свещенство, без разлика от техният ген в плътските им тела!

 

Днешната държава Израел, е събрана в тази земя, от ООН. Те имат ли заповед от Бога за това?? Това са хора не вярващи в Месията, но претендиращи да са Божи народ. Но не са.

Бог е допуснал това да стане, за да се изяви безбожието, да се появи именно антихриста който те ще обявят за месия, да му дигнат храм и той да сене в него и да изтреби непокланящите му се.. Да Бог е допуснал това, но това не значи, че тази днешна държава е народ Божи!?! Народ Божи са вярващите! От тази днешна държава ще има и някой юдеи по плът които ще се присадят чрез вяра в тялото Христово, ако спазят условието. Да повярват.

Идеята на Павел, че "така, именно по този начин, чрез вяра, ще се спаси целият Израил" Кой целия? Кой Израил? Днешната нация ли? Не! Но само тези които влязат чрез вяра в тялото на Месията. Така ЦЕЛИЯ ИЗРАИЛ, всички в Месията ще се спаси. ЕТО защо не е пропаднало Божието слово, но обещанията му си важат. Защото те са направени именно за вярващите. Частично закоравеният остатък е по линия на Исаак, а не всеки плътски потомък на Авраам, и те ще се присадят отново. Така тялото ще стане пълно и завършено и съответно ще възкръсне , при второто пришествие на Исус..

 

Тогава именно Той ще слезе и стъпи на Елеонския хълм и Йерусалим ще бъде за благословение на народите. Сега не е а е ... блудницата. Не града, улиците и камъните му, но неправедното му управление. Блудницата язди звяр. Кой е звяра? Всеки да мисли и да се огледа добре в днешната реалност и ще разбере кой е.

 

Ето това е същината. Един народ Божи. Повярвалите в Месията, заедно със всички старозаветни Божии хора, оправдани отново чрез вяра. Но вяра в това което идеше. Което те видяха и приветстваха отдалеч, отново с вяра. Те също са част от тялото Христово което е Църквата. Всичко се върти около това. Не около плътска земна нация от израелтяни. Те бяха отхвърлени, и от тях ще са приети и присадени в Църквата САМО тези които не останат в неверие и така думите на апостол Павел в 11 глава на римляни стават напълно ясни.

 

( нужно е да се чете цялото Павлово послание към римляните, не само отделни глави )


[ Редактирано 12.02.18 12:37 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
13.02.18 08:59 Цитирай
Гост
отдалечили много много от истината. Но Бог показва милост към всички, колко повече към хора, които имат в ръка неговото слово, ако и да не го разбират, нито вярват.

Най-отгоре

Анонимен
    
13.02.18 09:00 Цитирай
Гост

Нужно е да се чете, факт.

small axe, аз прочетох каквото сте писали за Израел и за църквата. Една от основните ви грешки произлиза от това, че ползваш думата църква, която е изключително некоректна спрямо истината. Ако използваш израза Божието събрание, няма да има нужда от много обяснения, за да се разбере, че в Божието събрание влизат всички повярвали, както юдеи, така и от другите народи, и са напълно изключени всички неповярвали, както юдеи, така и от другите народи. Това е ясно и лесно се разбира от писанията на Новия Завет.

Когато Исус е на замята, той служи на закоравен народ, от който народ малцина се обръщат, но все пак са достатъчно много и от тях идва божието слово чак до нас и до краищата на света. По времето. когато Господарят е на земята Израел е под робство и се надяват Исус да ги освободи от това робство. Но той не го прави. Дори още повече - понеже народът се отрича от него пред Пилат, те получават тежка присъда, за която всички ние знаем.

Това обаче не означава че Бог не иска отново да им покаже милост. Трябва да се разбере, че Бог не е като нас - неговата милост е безкрайна. Следователно той и до днес иска спасението на този неповярвал народ, който е негов народ, понеже той го е създал. Те не са негови относно спасението и са врагове на благовестието, но спрямо обещанията на Бога са избрани, ни каза Римляни.

Също е пределно ясно че има само един храм на Бога и този храм сме ние повярвалите както юдеи, така и от другите народи, но по времето на учениците на Исус пак има храм на юдеите, който храм Исус нарича Божия храм. И няма противоречие - както и ти каза единият е символ на другия, но те не си противоречат. Ако Израел е бил повярвал, щяха да си стоят и двата през цялата история на човечеството до края на времената.

По същата логика и Йерусалим щеше да си стои тяхна столица през всичките тези години и до края на времената.Но те отхвърлят помазаника на Бога и са пръснати по целия свят. Обаче все още има да се изпълняват неща в техния живот - не са само наказания пред Бога, но има и милост. Тази милост е, която ги събира сега в тяхната обещана земя. На нас Бог никога не ние е обещавал земята на ханаанските народи, но на тях да. Както на арабите е дал планината Сеир за владение.

Според мене, small axe, това, което не разбираш е, че Бог обича враговете си и Исус обича вараговете си, дори тези на благовестието - това е част от неговата слава. Затова той няма никакъв проблем да се погрижи Израел да има отново земя, храм, свещенство и жертва. Це3лта на Бога е винаги спасението на всички хора. И за народите би било свидетелство, че те не могат да се борят с Бога и да победят, но трябва да са послушни на словото му.

Затова аз мисля, че Бог е, който ги събира в тяхната земя и вероятно ще им даде Йерусалим да е тяхна столица, ако и да е град на великия цар, когото те отхвърлят, но не всички. Всичко е само и единствено въпрос на Божии обещания и призив в случая, а той е неотменим.

Засега се наблюдава нещо много интересно - народите не са съгласни Йерусалим да е тяхна столица и пречат всячески.

Сега, това не ме прави фен на юдейството, нито искам да им подражавам, нито считам, че се спасяват като вярват тяхната си религия. Те са се отдалечили много много от истината. Но Бог показва милост към всички, колко повече към хора, които имат в ръка неговото слово, ако и да не го разбират, нито вярват.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

адм.бел.
разкл. в: Евреите и Божият народ, Израел

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Редактирано 13.02.18 20:07 ]

Най-отгоре

Анонимен
    
16.02.18 14:51 Цитирай
Гост
Защо Бог би искал да върне един народ, който не е негов, в една държава, която е била тяхна преди много време, и да им даде един град, който е бил техен преди много време, но те са загубили всичко това, когато са отхвърлили Исус от Назарет и са се отрекли от него публично? Има ли такава "опция", или това си е чисто човешко творение, нещо, което няма нищо общо с Бога? Какви са вероятните ползи за останалите народи, ако те създадат една такава държава и им дадат един такъв град, ако биха могли, или ако беше възможно да направят нещо подобно по човешки?

Знаем следното за тази ситуация, което не се е променило много през последните стотин години: Ватикана иска този град като световен град за авраамовите религии: християнство, ислям и юдаизъм под общ международен контрол. Ватикана не претендира за Юдея, Галилея и Самария. Ватикана има влияние в почти целия свят. Останалите християни са доста разделени, но общо взето протестантите приемат, че Израел и Ерусалим са на евреите.

Мюсюлманите искат вероятно всичко в този регион, включително Ерусалим.Което е малко странно, при условие, че до преди сто години този регион е бил пустиня, която е била под мюсюлмански, но отомански контрол за много време.

Евреите искат да имат своята държава, за да са запазени от това, някой да ги преследва заради техните религиозни убеждения, както и защото са прекалено умни и успяват навсякъде и почти във всичко, което води до завист и отхвърляне. Евреите вероятно не се интересуват от другите народи много-много, защото се чувстват супериорни поради божието слово в ръцете им, което обаче не разбират.

Вероятно има много други неща, които трябва да се включат. Преди всичко това е свидетелството на много християни, които се чувстват призвани да говорят истината за Исус от Назарет на евреите и отиват в Ерусалим като "мисионери". Откъде идва това тяхно убеждение? От Сатана?

Има много християни, много стара традиция в Европа, които искат да забравят за съществуването на евреите. Нито искат те да имат държава, нито не искат, просто не ги интересува благосъстоянието на юдеите. Те предпочитат тези хора някак си да се претопят в другите народи и така да се каже да спрат да притесняват останалите със своите оплаквания и желания за отечество.

Обаче евреите отказват да се претопяват! Те вървят в тези свои пътища от много векове и няма никакви индикации, че биха искали да променят нещо. И така какви биха били ползите и вредите от подобен сценарий?

Ето как изглежда това днес в реалността. Повечето народи не смеят да нервират арабите с това да оставят Ерусалим в ръцете на евреите, тоест да се съгласят с реалността, понеже Ерусалим и сега е под израелски контрол. Арабите имат световния петрол, но не само това - те днес, ако и да са само част от тях, са износители и на нещо друго: тоталния тероризъм срещу всеки, който не се признае за такъв тип мюсюлманин каквито са те, и докато не започне да живее под техен контрол под законите на техния вожд Маома/Мохамед.Не всички араби мислят така, обаче влиянието на радикалния ислям, е най0силно именно сред тях, поне засега.

В предишните векове е имало много войни между западната цивилизация и исляма, които уж винаги са печелени от Запада. Дори до днес продължават някои от тях. Въпреки това Западът не се чувства комфортно и победител, може би защото тези хора се предАВАТ САМО ВРЕМЕННО И ПОСЛЕ ОТНОВО И ОТНОВО ТЪРСЯТ КОНФРОНТАЦИЯ. Дали това е някаква форма на ислямски комунизъм? Възможно е. Защото държава като Дубай, където хората са добре осигурени, не се занимават с революции, а с бизнес.

Европа гласува против Щатите в ООН относно Ерусалим само преди няколко седмици! Следователно за Европа тази тема е много чувствителна. Една от вероятните причини е, че бяха приети милиони имигранти-мюсюлмани практически в "сърцето" на Европа. Това са много хора, повечето от които млади мъже (както казват в статистиките), което прави нещата много сложни, защото тези хора са преди всичко мюсюлмани и чак после граждани на своите си страни, и чак най-накрая граждани на страната, в която имигрират.

Щатите след втората световна война приемат много имигранти евреи, които не са добре дошли в много страни в Европа и са били отхвърляни за много време. Особено силно в Германия, където Хитлер иска да приключи с тях възможно най-бързо. Така че тези хора трябва да бягат за живота си, и ги приемат в Америка. Това са учени, музиканти, творци, изобретатели и т.н. Те започват да играят голяма роля в американското общество и достигат да държат в ръцете си цели индустрии (например Холивуд), или банковото дело, както е Уолстрийд. Да не забравяме, че тези хора са формирани в Европа, образовани там, били в най-авангардните лаборатории и университети за своето си време. Това заедно със всички патенти, които Америка отнася като победител във войната ВСВ, прави от нея световната суперсила. Лесно е да се види, като погледнем кой измисля атомната бомба.


Азиатците нямат никакъв интерес да се месят в тази каша. Единственото, което може да ги притеснява е, че ако теоретично евреите се заселят в някоя от техните държава, скоро техните собствени хора ще зависят от евреите. Както е писано във Второзаконие: ти ще даваш назаем и няма да взимаш на заем.

Защо обаче юдеите имат толкова много дадено от Бога? Не мисля, че някой знае отговора на въпроса. Защо да има такова благословение върху хора, които в множеството си отхвърлят божието благовестие? Тук е мястото да се замислим, какво ги прави толкова специални? И дали са наистина толкова специални, или са просто опортюнисти, които виждат лесно ползата? Ако беше така, нямаше да страдат толкова през вековете, което доказва, че не са опортюнисти, но е нещо друго.

Да намерим това нещо друго. Какво накара Тръмп да спре да подписва отлагането на американския закон за Ерусалим? Бил е под влияние на група хора? Колко голямо трябва да е това влияние, че да те изправи в конфронтация с останалия западен свят? И ако той е под нечие влияние, то целия американски конгрес ли е бил под същото влияние, когато е гласувал дадения закон? Това твърдение, че евреите могат да влияят дотолкова върху американците, но не и върху европейците, не е ли все едно да кажем, че ние европейсците сме много умни, а американците са много глупави? Това не е ли форма на арогантност и то голяма?


И така връщаме се малко назад във времето, когато ООН гласуват дали да има държава Израел на мястото, където преди много време е била тяхната обещана им от техния Бог, който е и нашия Бог, държава. Практически народите гласуват да има такава държава, Америка се въздържа. И тази държава започва да съществува. Нека не забравяме, че по онова време много държави започват своето съществувание: Ирак, Иран и много от арабските държава са от това време -- допреди това са част от отоманската империя за много време -- да помислим дори за България, която не съществува за половин милениум! Те са съществували като племена в рамките на отоманското владичество. Добре, следователно, ако англичаните дават правото на дадени арабски племена да имат собствени държави и тези араби приемат с радост офертата, то какво по различно би било за Израел, ако има подобна оферта? Нищо, освен териториалните проблеми.

Ако се отдалечим обаче малко от проблемите само на арабите, ще видим че в Близкия Изток има също така много кюрди, които от много време се борят да имат собствена държава/и и независимост. Засега не успяват, но те също имат интереси, които интереси с нищо не се различават от арабските такива. А какво да кажем за персите? Нима те нямат интереси? А за техните интереси кой ще се погрижи? Или трябва да се занимаваме само с нечии интереси и/или претенции върху дадена територия?

Виждате от моя малък анализ на положение в Близкия Изток, че нещата са много сложни, "играчите" са много, претенциите също.

И сега на последно място ще сложа интересите на Бога, доколкото аз ги разбирам.

Първият въпрос е, дали Бог се интересува изобщо от тази земя, от този град и от тези хора, или ги е оставил завинаги, или никога не се е занимавал с тях и те си въобразяват и си измислят? И факт номер едно е, че Господарят на цялата земя Исус от Назарет е евреин, юдеин, роден във Витлеем, но отхранен във Галилея поради конспирациите против него, както често се случва с царете - другите царе се боят за престола и за живота си когато чуят ще се е родил друг цар.

После трябва да споменем, че всички, или почти всички, на които им е било поверено Божието слово първоначално са били евреи от същия този народ.

И на края писанията казват, че призванието /или призивът/ от Бога и даровете са неотменими.Ако Бог е дал нещо на Израел няма да си го вземе обратно - то си е тяхно. За съжаление те не могат да го наследят от Бога - докато не повярват в истинския помазаник Исус, това тяхно наследство е недостижимо за тях. Но така или иначе всички ние се нуждаем от всичко, което Бог им е обещал, за да бъдем в пълнота. Както и ако една църква съвсем се отклони от истината, ние губим, докато не успеем да ги върнем в истината и това, което Бог им го е дал не съществува, до момента на тяхното покаяние. Това е от което ние всички губим.

Разбира се подобно и дори същото е за нашите братя - всички, които се спасяват от арабските племена и народи - , защото за Бога няма разлика - всеки човек е направен по негов образ и подобие, а не само един народ. И този образ се възстановява само в Исус, само във вярата в него.

И така защо Бог би искал да има държава Израел и/или столица Ерусалим? Много труден въпрос за много хора. Например на римляните в своята империя им е позволено да владеят Ерусалим и Исус не го освобождава за евреите, а ги оставя роби на Рим! И когато по-късно се разбунтуват, са изгонени по цялата вселена. Е добре, това ли е желанието на Бога? Мисля, че неговото желание е да спасява всички хора, без да гледа на лицето на човека, а на сърцето му. Но за какво му е на Бога евреите да имат държава или столица в тяхната столица от Библията? Нима не са си добре в Щатите, да владеят там милиарди и да живеят спокойно и добре? За какво им е да се тормозят и да се разправят със целия свят първо за тяхна държава, а сега и за тяхна столица? Явно е, че има нещо повече от простата полза за добруване в този живот!

Затова ще трябва да признаете, че този народ въпреки общото си отстъпление, има заложени от Бога цели в себе си, трябва да го разпознаете в тяхното поведение, ако ви е дадено. И за да го направя още по-просто ще кажа, коя е главната тяхна цел: те чакат своя помазан цар - месиа/хаМашиях - който ще има донесе вечен живот! и който ще въведе новата ера, където ще има мир и хармония в цялото творение: лъвът ще пасе трева като вол, змиите няма да хапят и деца ще си играя с тях и ще царува божията правда на земята! Трябва да признаете, че те чакат от Бога именно това, ако и не според божията правда, която е в Исус. Славата на Бога е такава, че той е, който обича дори враговете си и който иска всеки спасен, и затова колко повече хора, които твърдят, че чакат неговото спасение, ако и да не го разпознават? А какво да кажем за разпознаването на истината от католиците, или православните? Какво да кажем за съботяните?

Затова, според мене, доколкото разбирам написаното в Библията, Бог е заинтересован от евреите и не ги е отхвърлил, защото който от тях се обърне получава вечен живот, както и всеки от другите народи. Според мене той им позволява да се върнат в родината си, по причина на неговата милост, за да имат място, където да е техен дом, защото е милостив. Също така за да се изпълни неговото слово, трябва да има Израел и трябва да има град Ерусалим. Дали трябва да са под контрол на юдеите? Не знам, Бог знае. Истината е, че Библията, дори само стария завет е светлина, която народите мразят. Те няма как да обикнат някой, който има казва каква е божията справедливост, ако и да не я разбират докрай.

Да помислим за момент: Като държавно устройство Израел от времето на съдиите е недостижимо държавно управление и до сега - никой народ никога не е живял в такава свобода! Това изобличава държавите в лицемерие - те не искат да последват подобно общество, защото не е изгодно на едни или други интереси. Дори самите евреи не могат да живеят в подобно общество, понеже за това се изисква правда, която сега е тайна за тях - има було върху очите им днес.

Тъй като това вече не прилича на пост, а на книга, ще трябва да спра, но моята цел беше да обърна вашето внимание върху различните човешки и божии фактори относно казуса "Ерусалим - столица на държавата Израел?"

Може би трябва да се въведе термин, койото да може да опише народ създаден от Бога за неговите цели, които са перфектните цели за нас, отпаднал от това си състояние, но без да го разбира и затова продължаващ да очаква изпълнението на божиите обещания в Библията, без да се покорява на божията правда.

Най-отгоре

    
17.02.18 00:03 Цитирай
изказвания: 4076

 

...като обобщение на започнатото проследяване на последните събития около Йерусалим (вж. по-долу) - нищо съществено не се променя, напрежението остава или се покачва, въвличайки още гео-политически сили в бъркотията в Близкия Изток, не вещаейки нищо непосредствено-добро, но и в пълно съгласие с разкритото от Бога за края на тази епоха.

 

 

Бих посъветвал Божиите хора да преценяват и да реагират на това, което се случва там, от гледна точка на вярващи в Божия син господаря Исус, Царя, и родени от Бога, бащата на духовете ни.

 

За съжаление по тези места има много страдащи хора от Божия народ (т.е. родените от Бога хора, чрез вярата в истинския помазаник-цар, Божият син Исус от Назарет) -

било сред палестинците, които биват методично унищожавани от ционистите-иудеи на власт,

било сред плътските израелци, които също не са в особено завидно положение (вкл. и това, че са отхвърляни и преследвани от техните сънародници по плът), цялостно погледнато,

както също и в Сирия, Ирак и т.н..

Нека Бог да укрепи своите деца там и да им даде сили да не се поклащат от вярата в Исус помазаника-цар в тези все по-тежки времена.

 

 

 

rt.com, 14.02.2018
"Washington no more: Palestine turns to Moscow for future Israel talks"
Никога повече Вашингтон: Палестина се обръща към Москва за бъдещи разговори с Израел

barikada.org, 14.02.2018
"Процесът срещу Ахед Тамими започна при затворени врати"

rt.com, 13.02.2018
"Russia could host Palestine-Israel talks as US can no longer be the sole broker – Palestine FM"
Русия би могла да е домакин на палестинско-израелски разговори, тъй като ОАД(САЩ) вече не не може да е единственият посредник – палестинският външен министър

rt.com, 13.02.2018
"'Silence must be broken on Israeli injustice': Palestinian activist Ahed Tamimi’s trial adjourned"
“Не трябва да се мълчи относно израелските несправедливости” -  Отлагат делото срещу палестинския активист Ахед Тамими

rt.com, 12.02.2018
"White House denies talks were held over West Bank annexation"
Белият Дом отрича да са провеждане разговори [с Израел] относно присъеднияване [към Израел] на [територията на] Западния Бряг

rt.com, 12.02.2018
"Putin discusses Israel-Palestine conflict with Trump via phone ahead of Abbas meeting"
Путин обсъжда израелско-паелстинския конфликт с Тръмп по телефона преди срещата с Абас

rt.com, 12.02.2018
"Trump ‘not necessarily sure’ Israelis & Palestinians are looking to make peace"
Тръмп “не е непременно сигурен”, че израелците и палестинците се стремят към мир

cnn.com, 11.02.2018
"Trump: Neither Israelis nor Palestinians looking to make peace"
Тръмп: Нито израелците, нито палестинците се стремят да въдворят мир

rt.com, 10.02.2018
"50+ Palestinians injured in clashes with IDF on 10th weekly ‘Day of Rage’"
50+ палестинци ранени в сблъсъци с армията на Израел на 10-ти пореден седмичен “Ден на гнева”

barikada.org, 09.02.2018
"Юсеф Джабарин, палестински депутат в Кнесета: Нужен ни е израелски Де Клерк"

globalresearch.com, 06.02.2018
"Total Collapse of Gaza Healthcare ‘Imminent,’ Warns Medical Charity"
Цялостният срив на здравеопазването в ивицата Газа е “надвиснал” - предупреждава медицинска благотворителна организация

barikada.org, 06.02.2018
"Как 14-годишно момиче се превърна в поредната жертва на израелската машина за дехуманизация"

rt.com, 04.02.2018
"Children protest after Israel demolishes only school in Palestinian community"
Деца протестират след като Израел разрушава аединственото училище в една плестинска общност

cnn.com, 04.02.2018
"King Abdullah: US embassy move a complication"
Цар Абдула (Йордания): Преместването на посолството на ОАД(САЩ) е усложнение

rt.com, 02.02.2018
"‘We’ll always be Israel’s friend’ - UK defence secretary vows to stand by ally at London gathering"
“Ние винаги ще бъдем приятел на Израел”: секретарят на отбраната на ОЦ Британия се зарича да стои в подкрепа на съюзниците си на събиране в Лондон

rt.com, 01.02.2018
"Talk to Palestinians or pay price of ‘perpetual occupation’ – German FM to Israel"
Говорете с палестинците или ще платите цената на “постоянната окупация” - германският външен министър, към Израел

rt.com, 30.01.2018
"Top Palestinian negotiator says no talks with US until Jerusalem move reversed"
Висш палестински преговарящ казва, че няма да има разговори със ОАД(САЩ) докато не бъде анулиран хода относно Йерусалим

cnn.com, 30.01.2018
"A debate on Trump's Jerusalem policy"
Дебат върху политиката на Тръмп за Йерусалим

rt.com, 28.01.2018
"Trump & Pence effigies burned in Palestinian mock execution"
Горят фигури на Тръмп и Пенс на палестинска мнима екзекуция

rt.com, 26.01.2018
"‘US strangling Palestinians & trying to make them submit’"
ОАД(САЩ) задушават палестинците и се опитват да ги принудят да се подчинят

cnn.com, 26.01.2018
"Trump again threatens to cut off aid to Palestinians"
Тръмп отново заплашва да съкрати помощи за палестинците

globalresearch.com, 24.01.2018
"The Palestinian Struggle Is Not About Rights Within a Legitimized Israel; It’s About Liberation and Self-Determination"
Палестинската борба не е за права в рамките на узаконен Израел, тя е за освобождение и себе-определение

globalresearch.com, 24.01.2018
"Made in Israel: Exploiting Palestinian Land for Treatment of Israeli Waste"
Произведено в Израел: Използване на палестинската земя за обработка на израелски отпадъци

 

 

 


cnn.com, 22.01.2018
"From pilgrimage to exodus: Is the end nigh for Palestinian Christians?"
От поклонническо пътуване до “Изход”: Близък ли е краят на палестинските християни?

 

"...

“Страхът ни е от Америка”
Никой не отрича, че християните около Средния Изток са изправени пред опасност от преследване. Всяващата-ужас групировка, “Исл. Д-ва”, е убила много християни, както и мюсюлмани, в Ирак, Египет и Либия. В много страни от Средния Изток християите нямат равни права с мюсюлманите.

Така че е поразително да чуеш, как една от йерусалимските високопоставени християнски фигури  обявява, че най-непосредствената заплаха, която се изправя пред християните в Средния Изток не е от всяващата-ужас групировка ["Исл. Д-ва"], а по-скоро от Белия Дом (ОАД(САЩ)).

Бивишият латински (католически) патриарх на Йерусалим … казва, че дестабилизацията на тези територии, поради войната в Ирак 2003, е довела до засилването на преследването на християните от групи като “Исл. Д-ва”.

Страхът ни не е от нашите хора, от мюсюлманите. Страхът ни е от Америка.” … “Ако Тръмп иска да защити християните в Средния Изток, той трябва да започна с това, да промени американската политика в Средния Изток с нова визия за политика, изградена на живота а … не на още повече смърт или разрушение

..."

 

 

 

 

 

 


cnn.com, 20.01.2018
"Israel and Trump: United against the world"
Израел и Тръмп: Обединени срещу света

cnn.com, 19.01.2018
"Trump admin settles on facility for Jerusalem embassy, plans to move as early as next year"
Администрацията на Тръмп подготвя сгради за посолство в Йерусалим, планува да се премести още следващата година


[ Редактирано 18.02.18 21:31 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово.
Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“

/из п-мо до римл., 9/
Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Анонимен
    
17.02.18 23:18 Цитирай
Гост
Защо някой президент ще трябва да отговаря за християните където и да било? Това звучи много смешно! Тръмп да бил защитавал християни?! Християните имаме много по-сигурна защита в Бога, отколкото една плътска армия...

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF