Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божието дело   божий народ   духът на света   зловреден софтуер   истанбулска конвенция   песни   религиозен съюз   служене на изображения   спътници   турция  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.
 
eureth   06.10.19 10:54
относно "Богове сте вие" също стана дума тук, надолу в изказването:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?1662.post


RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Защо не "църква", а "Божий народ в завет с Всевишния"
Започване на нова тема
    
23.09.17 14:31 Цитирай
изказвания: 2086

[ Редактирано 24.09.17 19:32 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
17.05.19 01:01 Цитирай
изказвания: 2086

С годините все повече и повече аз виждам наистина различната основа и различното благовестие, което масово се проповядва и установява в хората. Повярвалите в Бога биват учени на друго благовестие, друг "святи дух" и следват друг "Исус". Объркването идва от смесването - тъй като има неща и от Бога, които се използват, мнозина предпочитат да имат по-"либерална" позиция към ставащото както в България, така и масово по света - едно обругаване на истината и на Божието спасение, което обругаване предизвиква Бога лице в лице.

 

Да, наистина Бог си има навсякъде Своите, но е наистина обезверяващо човек да гледа общата картина, да види отпадането от вярата на много свои близки и да държи себе си и своите до Бога. 
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
17.05.19 14:56 Цитирай
изказвания: 4481

От Божието свидетелство от 1-ви в. се вижда, че Бог одобрява неговият народ да живее и действа именно като народ, а не като отделни, кардинално разделени чрез различни учения, позиции и грехове, личности или групи/секти с техните си имена и заглавия, каквото е станало и е така и до сега. Естествено, Бог е знаел какво ще стане, но това не променя това, което той одобрява.

 

Очевидно, техническото насилствено "обединение" и унифициране чрез инициирана от (невярващия в Божия син) римски император и с чисто политически цели (от негова гледна точка) имперско-"световна" конференция в Никея, а и следващите, няма как да доведат и не са довели до приближаването ни (в това конкретно отношение) към Божията воля,

 

резултатът бидейки очаквано уродлива, безполезна, мъртва римо-имперска държавна религия с безподобни заблуди и човешки празни само-дейности и напъни ("Исихазъм" - 28-ма степен на "свързване с Бога" от общо 30 - направо да ги направят 33...), злоупотреби, проклетии и смърт,  човешки тартори-използвачи, ("миряни") "ходене на църква" ("клир"),  църквиянски данъци ("десятъкЪТ"),  пищни сгради,  позлатени одежди,  корони,  самолети,  reverent-и,  митрополити,  "вселенски патриарси",  папи/"тати"-та (римски, "протестантски", и какви ли не),  папомобили,  "обединяващи апостоли" (вероятно има и други видове),  владики,   разпространяване на заблудителни уж-/полу-"преведени" версии на Божиите свети текстове,  церемониални целувания на ръце,  яйца с боя,  минавания под маси,  коледи,  баници с "късмети", участие в светска политика отхвърляща думите на господаря Исус,  "католическо" "следствие"/inquisition - но и "протестантско",  забрани за женене,  забрани на храни,  "пост" по план ="ядене без блажно",  "заговезни",  "задушници" ("подаване" на храна "за Бог да прости"),   "манастири" (често - хомосексуалистки бардаци),  целуване на мъртвешки кости,  поклонение на фигури и изображения,  "кръсто-носни" походи,  "осветяване" на бойни знамена / на фирми и на какво ли не,  "кръщелни свидетелства" (особ. на невярващи),  "бракосъчетания",  индулгенции,  и т.н. каква ли не тъмнина, следваща фундаменталните заблуди на света.

 

 

Както пише, Бог одобрява разделения, когато хора, държащи истината, която Бог е казал, отхвърлят заблудата (и в резултат на това се отделят от онези, които държат заблудата), но за съжаление съвсем не всички случаи на разделение съвпадат с този сценарий.

 

 

Всичко това го казвам във връзка с това, че поради описаната и позната ситуация, голяма част от Божия народ по земята няма възможност да се радва на благословението да са видимо и осезаемо (а не само "юридически") заедно с много други Божии хора, споделящи било добри, било лоши времена заедно, докато отново се върне помазаникът-цар над всичко, Божият син, Исус от Назарет.

 

 

Но все пак Бог е силен да извърши докрай делото си, което е започнал у всеки, у когото е започнал - вечното спасение.

 

 

Ето, колко е добро и колко угодно

Да живеятъ братия въ единомислие!

Като многоценното онова миро на главата

Което слязваше на брадата, брадата Ааронова,

Което слязваше на полите на одеждите му, -

Като Ермонската роса Която слязва на Сионските гори:

Защото тамъ е о прѣдѣлиль Господъ благословение

И живота до векъ.

/Възхв., 133/


[ Редактирано 20.05.19 19:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
църква
Анонимен
    
18.05.19 13:24 Цитирай
Гост
ако хората на Бога се отделят по едни и същи причини биха се събрали в единство, там някъде "вън от църквите". Явно е че хората се разделят по много и различни причини, и мисля че малко от тях са духовни.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF