Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

антарктически договор   апокри   божий завет   виссарион-лъжехристът   възгордяване   егоизъм   интел   личен спасител   неземни езици   страдания и вяра  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Бог ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Защо не "църква", а "Божий народ в завет с Всевишния"
Започване на нова тема
    
23.09.17 14:31 Цитирай
изказвания: 2090

[ Редактирано 24.09.17 19:32 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
17.05.19 01:01 Цитирай
изказвания: 2090

С годините все повече и повече аз виждам наистина различната основа и различното благовестие, което масово се проповядва и установява в хората. Повярвалите в Бога биват учени на друго благовестие, друг "святи дух" и следват друг "Исус". Объркването идва от смесването - тъй като има неща и от Бога, които се използват, мнозина предпочитат да имат по-"либерална" позиция към ставащото както в България, така и масово по света - едно обругаване на истината и на Божието спасение, което обругаване предизвиква Бога лице в лице.

 

Да, наистина Бог си има навсякъде Своите, но е наистина обезверяващо човек да гледа общата картина, да види отпадането от вярата на много свои близки и да държи себе си и своите до Бога. 
" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
17.05.19 14:56 Цитирай
изказвания: 4605

От Божието свидетелство от 1-ви в. се вижда, че Бог одобрява неговият народ да живее и действа именно като народ, а не като отделни, кардинално разделени чрез различни учения, позиции и грехове, личности или групи/секти с техните си имена и заглавия, каквото е станало и е така и до сега. Естествено, Бог е знаел какво ще стане, но това не променя това, което той одобрява.

 

Очевидно, техническото насилствено "обединение" и унифициране чрез инициирана от (невярващия в Божия син) римски император и с чисто политически цели (от негова гледна точка) имперско-"световна" конференция в Никея, а и следващите, няма как да доведат и не са довели до приближаването ни (в това конкретно отношение) към Божията воля,

 

резултатът бидейки очаквано уродлива, безполезна, мъртва римо-имперска държавна религия с безподобни заблуди и човешки празни само-дейности и напъни ("Исихазъм" - 28-ма степен на "свързване с Бога" от общо 30 - направо да ги направят 33...), злоупотреби, проклетии и смърт,  човешки тартори-използвачи, ("миряни") "ходене на църква" ("клир"),  църквиянски данъци ("десятъкЪТ"),  пищни сгради,  позлатени одежди,  корони,  самолети,  reverent-и,  митрополити,  "вселенски патриарси",  папи/"тати"-та (римски, "протестантски", и какви ли не),  папомобили,  "обединяващи апостоли" (вероятно има и други видове),  владики,   разпространяване на заблудителни уж-/полу-"преведени" версии на Божиите свети текстове,  церемониални целувания на ръце,  яйца с боя,  минавания под маси,  коледи,  баници с "късмети", участие в светска политика отхвърляща думите на господаря Исус,  "католическо" "следствие"/inquisition - но и "протестантско",  забрани за женене,  забрани на храни,  "пост" по план ="ядене без блажно",  "заговезни",  "задушници" ("подаване" на храна "за Бог да прости"),   "манастири" (често - хомосексуалистки бардаци),  целуване на мъртвешки кости,  поклонение на фигури и изображения,  "кръсто-носни" походи,  "осветяване" на бойни знамена / на фирми и на какво ли не,  "кръщелни свидетелства" (особ. на невярващи),  "бракосъчетания",  индулгенции,  и т.н. каква ли не тъмнина, следваща фундаменталните заблуди на света.

 

 

Както пише, Бог одобрява разделения, когато хора, държащи истината, която Бог е казал, отхвърлят заблудата (и в резултат на това се отделят от онези, които държат заблудата), но за съжаление съвсем не всички случаи на разделение съвпадат с този сценарий.

 

 

Всичко това го казвам във връзка с това, че поради описаната и позната ситуация, голяма част от Божия народ по земята няма възможност да се радва на благословението да са видимо и осезаемо (а не само "юридически") заедно с много други Божии хора, споделящи било добри, било лоши времена заедно, докато отново се върне помазаникът-цар над всичко, Божият син, Исус от Назарет.

 

 

Но все пак Бог е силен да извърши докрай делото си, което е започнал у всеки, у когото е започнал - вечното спасение.

 

 

Ето, колко е добро и колко угодно

Да живеятъ братия въ единомислие!

Като многоценното онова миро на главата

Което слязваше на брадата, брадата Ааронова,

Което слязваше на полите на одеждите му, -

Като Ермонската роса Която слязва на Сионските гори:

Защото тамъ е о прѣдѣлиль Господъ благословение

И живота до векъ.

/Възхв., 133/


[ Редактирано 20.05.19 19:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
църква
Анонимен
    
18.05.19 13:24 Цитирай
Гост
ако хората на Бога се отделят по едни и същи причини биха се събрали в единство, там някъде "вън от църквите". Явно е че хората се разделят по много и различни причини, и мисля че малко от тях са духовни.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF