Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

божии оръжия   ваксини   вселенски събори   втори световен съвет   емануел кюре   ириней   новорождение   пламен петров   поробена воля   спасение след смъртта  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!

RSS Емисии
rss1.0
Към страница   <<      
Започване на нова тема
    
13.06.17 14:38 Цитирай
изказвания: 2047
Не може така, Христов!Трябва да пишеш сложно, инак не се приема; ще бъдеш наречен открито "невежа", "плитък", че и по- натам: ще те метнат при Пелагий, Арминий и цяла колонада дамгосани, или бити, изтезавани, изгорени, удушени, удавени, ....... "врагове на Църквата -Майка". 
С това не одобрявам учението на пострадалите, но не мога да не осъдя действията на реформаторите.

[ Редактирано 13.06.17 14:41 ]" Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
13.06.17 23:06 Цитирай
изказвания: 4150
Христов:

Един единствен стих от Божието слово прави на пух и прах калвинисти, реконструкционисти и пр. заблудени души, които изграждат образ на един друг бог, но не и Този, Който даде живота си за целия свят:

Деяния 17:30 Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят

Това е, Бог не би заповядал, ако вече е осъдил, простичка логика.
Не виждам защо са необходими дебати, диспути и пр.
Който не вижда истината от словото, няма начин да му се помогне и това не е случайно, той си го е избрал.
(подч. мое)

Хм, забележителен цитат!

[ Редактирано 13.06.17 23:07 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
14.06.17 10:39 Цитирай
изказвания: 2047
eureth:

Христов:

Един единствен стих от Божието слово прави на пух и прах калвинисти, реконструкционисти и пр. заблудени души, които изграждат образ на един друг бог, но не и Този, Който даде живота си за целия свят:

Деяния 17:30 Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството, сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят

Това е, Бог не би заповядал, ако вече е осъдил, простичка логика.
Не виждам защо са необходими дебати, диспути и пр.
Който не вижда истината от словото, няма начин да му се помогне и това не е случайно, той си го е избрал.
(подч. мое)

Хм, забележителен цитат!
Безспорно цитата е забележителен, както забележително е и тълкуването му от страна на отците на реформацията. 
 • 6. И видях друг ангел че летеше посред небето, който имаше вечното благовестие, за да прогласява на обитаващите по земята и на всеки народ и племе, език и люде.
 • 7. И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.
 • - кн. Откровение, 14
Частта с "Бог ... заповядва..." реформаторите я възприемат в буквален смисъл и спрямо тяхното разбиране за "църква" и "богослужение". Доколкото съм чел, те използват именно тези стихове, за да подчертаят своето разбиране за важността на делото им и че именно така те извършват Божията воля (задължното присъствие на богослужения, наказанията за тези, които не вършат това, което те казват че е Божията воля). 
Така, лично за мен, възникват следните въпроси (освен вечезададените към Николай Вълчев) :
- защо да се задължават невярващите да присъстват на богослужения? Бог заповядва покаяние, не присъствие на богослужения (вероятно тук ще следва препратка към частта с важността да се чуе благовестието и как ще се чуе без проповедник). Все пак Йешуа и апостолите ни оставят ярък пример как да се проповядва благовестието и ако някой дойде уж в Името на Йешуа, то той първо трябва да бъде изпитан. Обратно на това, никой не е изпитал тези отци на реформацията, дори напротив, когато някой се е осмелявал на това, е попадал под тяхната остра реакция (често - от позиция на власт над народите; нещо, което Йешуа изрично казва, че не е свързано с Него /последната вечеря, даденият пример с умиването на нозете/). 
Йешуа биваше гонен от някои градове и Той ги напускаше. Същото каза и на пратениците - освен че ще бъдат гонени, Той им каза да напускат града, от който ги гонят. Йешуа не говори за власт над градовете, нито апостолите проповядват за това, камо ли вярващите от тази позиция и власт да налагат със сила благовестието и да осъждат по закона на Моисей невярващите. 
Законът, който иска да го налага, нека го налага над вярващите (именно - първо над себе си, жената и децата си /от обрязване до отделено живеене спрямо езичниците, както и всичко друго/, после - над други), тъй като законът бе даден на Израел - образ на църквата/ Тялото на Помазаника. За невярващи не пише да се отнася закона. Или поне аз не съм чел /нямам впредвид отделните части, в които езичници придобиват желание да се обрежат и станат последователи на ЙХВХ/.
В горните стихове от кн.Откровение, ясно е видимо, че Бог Е, Който ще съди - не е  дадено на вярващите да изпълняват негов съд било над невярващи, било над свои (изключвам, разбира се, отстраняването и изобличаването на закоравили се към Бога вярващи, които може да повлияят на събранието като квас, а ние сме безквасни хлебове). Концепцията за Божият съд и великият ден на гнева Му е ясна от цялото писание и само сляп и заблуден от сатана човек ще тръгне да убива в Името на Бога грешници - било то от своите си (вярващи), било то от невярващите. 
Бог ясно е казал, че съда е Негов и че Той ще съди земята и жителите `и поради греховете по нея. Кой е този, който ще дръзне да вземе съдийската тога и жезъл?! Присъдите в закона на Моисей, всичките, паднаха върху Йешуа на Голгота. Не бе ли затова именно Той умъртвен?! И така, който иска да съди и убива, отхвърля Голгота. Ако истински иска да изпълни закона на Моисей - нека погуби само себе си, според записаното : 
 •   10. Както е писано: „Няма праведен нито един,   
 • 11. няма никой разумен, няма кой да търси Бога.   
 • 12. Всички се отклониха, заедно станаха негодни, няма кой да върши добро, няма нито един.“   
 • 13. „Гроб отворен е гърлото им, с езиците си мамят.“ „Аспидова отрова има под устните им.“   
 • 14. „Техните уста са пълни с проклятие и горчивина.“   
 • 15. „Краката им са бързи да проливат кръв,   
 • 16. опустошение и разорение е в пътищата им   
 • 17. и те не са познали пътя на мира.“   
 • 18. „Пред очите им няма страх от Бога.“   
 • 19. А знаем, че каквото казва законът, казва го на онези, които са под закона, за да се затворят устата на всекиго и целият свят да бъде подсъдим пред Бога.   
 • 20. Защото нито едно създание няма да се оправдае пред Него чрез делата на закона, понеже чрез закона става само познаването на греха. 
- римл. 3
И още : 
 • 23. Защото заплатата на греха е смърт, а Божият дар е вечен живот в Христос Иисус, нашия Господ. 
Именно : ако приемем, че Божият съд е смърт за блудниците, изневяра, богохулство и идолопоклонство, то тогава би трябвало да приемем, че Йешуа бе изпратен само при праведните, а не при грешните и че здравите са имали нужда от лекар, а не болните. Но това противоречи на учението Му. Ние виждаме, че именно блудниците и грешниците се покайваха. Но, ще каже някой, това наказание е за след обръщането от греха. Нима това учеше Йешуа и пратениците?! Каква заблуда!

  И така, ако някой иска да убива, да гори живи хора, да коли, удушва, дави и тнт издевателства над човеци, както и да ги изтезава, за да си признаят (уж) греховете, та отпосле да ги осъди и погуби, е от баща дявола. Такива хора ще бъдат отхвърлени в деня на гнева Господен и Агнето ще ги хвърли в огнената бездна... ако не се покаят. 
Вярващите трябва да странят от такива лъжеучители, които Павел дори прокле, а Господарят Йешуа каза, че са вълци. 
 " Тогава змеят страшно се разгневи на жената и тръгна да воюва с останалите й потомци – онези, които спазват заповедите на Бога и се държат за истината, която Исус разкри. Змеят застана на морския бряг.
!!! Откр-е на Йоан 12
" http://vminev.blog.bg/drugi/2011/02/22/pesenta-na-viatyra.691513

Най-отгоре

    
18.06.17 23:34 Цитирай
изказвания: 80
Да, прекрасен стих, слава на Бога!
Има и още такива:

1 Тимотей 2:1 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци,
2 за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.
3 Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител,
4 Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.

1 Йоан 2:2 Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят.

Тези стихове Бог ми ги показа преди години, когато се сблъсках с носителите на тази ерес.
Но те си изнамират свои тълкувания, изопачават словото, а за такива знаем какво следва в Съдния ден.
Дано се покаят. Никой от нас не е застрахован от заблуда,
понеже е последно време и сме предупредени за фалшивите учители, пророци, чудеса и пр.
Бог да ни опази, а ние да бдим!

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF