Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ursula haverbeck   агент михайлов   английска църква   арминианизъм   временно настойничество   злоупотреба с държавна власт   космос   протестантство   светските имиджи   тимотей митев  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Исляма, като Антихрист. Поредната хипотеза.
Започване на нова тема
    

24.02.17 12:03 Цитирай
изказвания: 181
Това е поредната идея опитваща се да обясни последните времена.
Един от разпространителите е Уалид Шоебат. Явно е намерила почва и у нас за разпространение. Имат преводи на прповедите му.
За пореден път се убеждавам, че хората могат да докажат своя си хипотеза от писанията, доста стройно.

За интетесуващите се, какво твърди:

https://youtu.be/LL1Y9Fn4zUo

Че исляма е заблуда с действащ поради това дух на антихрист в последователите му е явно, но тази теза отива твърде далеч...
Най-отгоре
антихрист,   ислям,   уалид шоебат
    
24.02.17 15:49 Цитирай
изказвания: 4318
Гледах малко, но е доста дълго видеото и не зная кога и дали ще мога да го изгледам цялото. 

Т.е. за него не определена личност ще е този описан в Писанията враг на помазаника-цар (anti-christos), а заблудата "ислям", самото лъжеучение? Лично на мен такова учение не ми изглежда в съгласие с това, което съм прочел в Писанието.

Мога да си представя този идещ сатанински тиранин да е с ислямски "background",

а може и да е с иудейски, понеже иудеите не биха тръгнали след ислямски цар, а по-скоро след иудейски: "аз дойдох от името на баща си и не ме приемате, ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."/Йн.5.43/,

но да е дадено лъжеучение и заблудителна вяра, според мен не е в съгласие с Писанията.

Отделно от това този човек ми звучи повече като прикрит ционист иудеин, отколкото като повярвал в Исус. Но Бог знае най-добре.

Според него победата на държавата "Израел" в 6-дневната война била потвърждение, че както е предизвестил че ще направи, Бог уж вече бил върнал иудеите обратно в земите, които преди това отнема от филистмците и другите племена, и дава на тогавашните потомци на Авраам  с условието да изпълняват дадения им чрез Моисей закон,

а в противен случай ще ги изгони от онези земи и ще ги пръсне по народите
(описано в Мойсеевите книги), каквото и става когато иудеите убиват Божия син, Исус, чрез ръцете на римляните, а и по-рано през вавилонското робство...


Проблемът на подобно схващание е, че когато Бог действително върне повярвалите в истинския помазаник Исус иудеи там (понеже такива иудеи Бог ще върне там),
те ще живеят там в мир (понеже и сатаната тогава ще бъде хвърлен в подземния затвор),
а и самият Божий син Исус, помазаникът, ще е там, в Йерусалим, видимо и осезателно.


А в момента победителите в 6-дневната война:

- не живеят в мир, а в постоянна опасност и във войни,

- нито пък (огромна част от тях) са повярвали в истинския Божий помазаник Исус и, сътоветно, както пише, не познават истинкия Бог - понеже "който отхвърля Сина (напр. не вярва на думите му, не вярва в него, псува го, гаври се с него, обижда го, плюе на земята когато чуе името му и т.н.), той няма и Бащата".

- нито пък Божият син Исус се е върнал на земята, видимо и осезателно, както пише, и царува от Йерусалим (освен във фантазиите на някои рсконструкционисти и може би на някои от "колегите" им амилениалисти).


Поради това цялата тази история с този човек ми изглежда по-скоро като прикрита ционистко-иудейска пропаганда. Но както казах, Бог знае най-добре.
Иначе е хубаво да се знаят заблудите на антихристкото лъжеучение "ислям", за които той говори, за да може човек да се пази от заблудите,

но е също толково добре да се знаят и заблудите на антихристкото лъжеучение "иудаизъм", за да може човек да се пази от тези заблуди.

Понеже и ислямът, и иудаизмът са неприкрито антихристски (anti-christos - "противник/враг на помазаника") лъжеучения, отхвърлящи истинския Божий помазаник, Исус от Назарет, Божия единствен Син и съответно - и неговия Баща, единствения истински Бог, както и самият Исус казва /напр. Йн 17.3/.

[ Редактирано 28.02.17 13:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.02.17 17:54 Цитирай
изказвания: 181
Съгласен съм напълно с твоят коментар.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF