Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

william thompson   ваксини   взаимоотношения   ивайло маринов   кент ховин   приетият текст   разрушаването на световните царства   религия   роден от духа   църковнически жаргон  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Исляма, като Антихрист. Поредната хипотеза.
Започване на нова тема
    

24.02.17 12:03 Цитирай
изказвания: 181
Това е поредната идея опитваща се да обясни последните времена.
Един от разпространителите е Уалид Шоебат. Явно е намерила почва и у нас за разпространение. Имат преводи на прповедите му.
За пореден път се убеждавам, че хората могат да докажат своя си хипотеза от писанията, доста стройно.

За интетесуващите се, какво твърди:

https://youtu.be/LL1Y9Fn4zUo

Че исляма е заблуда с действащ поради това дух на антихрист в последователите му е явно, но тази теза отива твърде далеч...
Най-отгоре
антихрист,   ислям,   уалид шоебат
    
24.02.17 15:49 Цитирай
изказвания: 4367
Гледах малко, но е доста дълго видеото и не зная кога и дали ще мога да го изгледам цялото. 

Т.е. за него не определена личност ще е този описан в Писанията враг на помазаника-цар (anti-christos), а заблудата "ислям", самото лъжеучение? Лично на мен такова учение не ми изглежда в съгласие с това, което съм прочел в Писанието.

Мога да си представя този идещ сатанински тиранин да е с ислямски "background",

а може и да е с иудейски, понеже иудеите не биха тръгнали след ислямски цар, а по-скоро след иудейски: "аз дойдох от името на баща си и не ме приемате, ако дойде друг, от свое име, него ще приемете."/Йн.5.43/,

но да е дадено лъжеучение и заблудителна вяра, според мен не е в съгласие с Писанията.

Отделно от това този човек ми звучи повече като прикрит ционист иудеин, отколкото като повярвал в Исус. Но Бог знае най-добре.

Според него победата на държавата "Израел" в 6-дневната война била потвърждение, че както е предизвестил че ще направи, Бог уж вече бил върнал иудеите обратно в земите, които преди това отнема от филистмците и другите племена, и дава на тогавашните потомци на Авраам  с условието да изпълняват дадения им чрез Моисей закон,

а в противен случай ще ги изгони от онези земи и ще ги пръсне по народите
(описано в Мойсеевите книги), каквото и става когато иудеите убиват Божия син, Исус, чрез ръцете на римляните, а и по-рано през вавилонското робство...


Проблемът на подобно схващание е, че когато Бог действително върне повярвалите в истинския помазаник Исус иудеи там (понеже такива иудеи Бог ще върне там),
те ще живеят там в мир (понеже и сатаната тогава ще бъде хвърлен в подземния затвор),
а и самият Божий син Исус, помазаникът, ще е там, в Йерусалим, видимо и осезателно.


А в момента победителите в 6-дневната война:

- не живеят в мир, а в постоянна опасност и във войни,

- нито пък (огромна част от тях) са повярвали в истинския Божий помазаник Исус и, сътоветно, както пише, не познават истинкия Бог - понеже "който отхвърля Сина (напр. не вярва на думите му, не вярва в него, псува го, гаври се с него, обижда го, плюе на земята когато чуе името му и т.н.), той няма и Бащата".

- нито пък Божият син Исус се е върнал на земята, видимо и осезателно, както пише, и царува от Йерусалим (освен във фантазиите на някои рсконструкционисти и може би на някои от "колегите" им амилениалисти).


Поради това цялата тази история с този човек ми изглежда по-скоро като прикрита ционистко-иудейска пропаганда. Но както казах, Бог знае най-добре.
Иначе е хубаво да се знаят заблудите на антихристкото лъжеучение "ислям", за които той говори, за да може човек да се пази от заблудите,

но е също толково добре да се знаят и заблудите на антихристкото лъжеучение "иудаизъм", за да може човек да се пази от тези заблуди.

Понеже и ислямът, и иудаизмът са неприкрито антихристски (anti-christos - "противник/враг на помазаника") лъжеучения, отхвърлящи истинския Божий помазаник, Исус от Назарет, Божия единствен Син и съответно - и неговия Баща, единствения истински Бог, както и самият Исус казва /напр. Йн 17.3/.

[ Редактирано 28.02.17 13:34 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
26.02.17 17:54 Цитирай
изказвания: 181
Съгласен съм напълно с твоят коментар.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF