Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

глосолалия   двата пътя   идолите на света   или мир   куденхов   мизерни общежития   приетият текст   разврат   хипократова клетва   целомъдрие  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   23.09.17 14:48
:) Аз пък съм с молба. Тук : http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17024.last моля админите да направят активни връзките. Благодаря за труда!
 
Владо   05.06.17 22:39
еурет, моля те коригирай заглавието на последната тема, изял съм една буква ("ЦъркВата...")
 
Владо   17.05.17 01:51
ок.
 
eureth   07.04.17 16:02
Владо, преместих изказването в темата, защото тук, в Реплики, няма удобства за дискусии, тук:
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?16864.post
 
eureth   31.03.17 22:03
Владо, добавих още малко инфо там. Надявам се да ти е от помощ.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Божията общност << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Вкоренени и основани в любовта
Започване на нова тема
    
02.12.16 03:24 Цитирай
bratoliubie
изказвания: 111
"Възлюбени"!


Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
02.12.16 03:26 Цитирай
изказвания: 111
bratoliubie
"Възлюбени"!
Не съм чувал, никой брат или сестра да се обръща към други с такъв прекрасен изказ. Все "братя", "сестри" или нещо от този род, но "възлюбени" не съм.
А се оказва, че това е доста употребяван израз от Христовите апостоли. Апостол Юда в своето кратко писмо се обръща така към своите братя цели четири пъти.
Апостол Петър в своите две послания се обръща по този начин шест пъти, апостол Йоан девет пъти, а апостол Павел около петнадесет пъти.
Какви сърца е имало в учениците на Исус, за да се наричат така един друг?
Явно сърца, които са имали пряк досег до Този, Който бе наречен от Отец - "Възлюбеният Ми Син"!
И нещо повече, виждаме сърца в които е дошъл да живее Духа на Бога, Който е Любов.
Мнозина днеска претендират за кръщение със същия Този Дух! А и също имат досег до слезлия от небето Хляб, държейки в ръцете си Божието Слово!
И би трябвало по любовта да ги познаят, че са Христови ученици!
Да, би трябвало по Любовта да ни познаят, че сме ученици на Христос!
Познават ли ни хората, възлюбени?
Град на хълм ли сме или селце в долина?
Свети ли нашата светлина тъй, че като видят добрите ни дела, до прославят Отца?
Аз лично свеждам глава и моля Отец за милост и прошка.
.................
Озаглавих тази тема с част от един от най важните стихове в цялото Божие Слово - Ефесяни 3:17 -
"чрез вярата ви да се всели Христос във вашите сърца, щото, вкоренени и основани в любовта да можете да разумеете..."
Не просто основани, а вкоренени! И не просто в Божието Слово, а в Любовта с която е то изпълнено!
Разбирате ли?

Години наред знаех, че трябва да имам за основа върху която да съм стъпил - канарата Христос, която е Божието Слово, но от Ефесяни 3:17 разбирам,
че не просто трябва да съм стъпил, но направо да съм пуснал корени в нея, като дърво в почва, търсейки в дълбокото водите даващи живот.

Когато преди няколко месеца проумях това докато четях Ефесяни, сънувах сън, в който разговарях с духовния съвет на една църква (нищо че отдавна не посещавам такива)
и се опитвах да им обясня точно това, което те изтърваха, а те очевидно не можеха до го проумеят. И тогава се чух да им казвам:
- "Разберете, така както е жълтъка в яйцето, така е и любовта в Божието Слово", сякаш говорех на деца от детската градина.
Как ми дойде този пример в съня не зная, нито съм го чувал някога, нито съм го чел някъде, нито друг път ми е идвал на ума, Бог знае,
но интересното е, че дадох точен пример, защото самото Слово на Бог говори за една едничка заповед, сякаш тя е сърцевината на всичко и наистина е така!
Йоана 15:12 - "Тая е моята заповед, да имате любов помежду си както ви аз възлюбих."
Вижте, че когато Исус казва на учениците тези думи те не знаеха, че Той ще бъде разпънат за тях, и сякаш за да ги подсети продължава:
Йоана 15:13 - "Никой няма по-голяма любов от тази, щото да положи някой душата си за приятелите си"
Ето това е Христовата заповед!
Всички обичаме Йоана 3:16, където четем, че Бог толкоз много ни възлюбил, че дал за нас Своя единороден син,
но обичаме ли и 1Йоаново 3:16, където четем, че така както Той даде живота си за нас, така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята?
Тук не става въпрос за други жертви, защото жертвата е една за всички и тя е Христос на Голгота, тук става въпрос за любов между частите на едно тяло!
Всички знаем детската песничка, че едната ръчичка мие другата, а двете мият лицето, а не знаем явно как да живеем в любов помежду си.

Е, аз искам това вече да се промени и няма да се съглася с всичката глупост, която сътвориха псевдо - пастори, апостоли, пророци, дякони, духовни съвети, теолози, богослови, и псевдо-християни.
Защото никога не видях някои от по-горе изброените самозванци решили да си сложат подобни титли, да практикуват любовта така както изисква Христос в Йоана 15:13 и 1Йоаново 3:16.
Никога не чух поне, някъде да се опитат да живеят в такава любов, за каквато четем в Деяния на Апостолите, а именно, че никой не е наричал нещо от имота си свое, но всичко им е било общо.
Единствено в две домашни събрания виждам това (за което прославям Бога), но аз говоря за така наречените "легитимни църкви", чиито водачи седнаха на седалището на апостолите!
Те си направили труда да се регистрират в този свят, редом до ислямисти, будисти, и най различни секти от дявола. Всички на куп в един регистър. Станаха легитимни за света, но дали са легитимни за небето?
Скоро обаче ще видят една друга - Не-легитимна Невеста, чието име няма да е записано в света, който лежи в лукавия и ще се засрамят, защото няма да могат да устоят на светлоста и!
Както е писано в Песен на песните 6:8-9 "Има шестдесет царици, и осемдесет наложници и безброй девойки, но една е гълъбицата ми, съвършената ми."
Възлюбени, време е да закопнеем за обещанията в Божието Слово и да увеличим молитвата и поста, защото искаме да жънем добри плодове с радост в Христа, тогава да започнем да сеем със сълзи!Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
16.10.17 23:06 Цитирай
изказвания: 111
bratoliubie
"И всеки ден прекарваха единодушно в храма, и разчупваха хляб по къщите си, и приемаха храна с радост и простосърдечие, като хвалеха Бога, и печелеха благоволението на всичките люде..."
/Деяния 2:46-47/Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

    
19.10.17 10:39 Цитирай
изказвания: 111
bratoliubie
Вярвам и съм убеден, че тези думи от Деяния, са и ще бъдат, живи и огнени в сърцата на тези християни, които копнеят и жадуват съживление, покаяние и обръщане на хората от тъмнината в чудната Божия Светлина!
Знаейки, че Бог не обитава в ръкотворни храмове, разбираме тези стихове за нас така, че ние трябва всеки ден да бъдем заедно - сплотени и събрани, като живи камъни в свят Храм, с една душа, с едно сърце, с един ум и с една Глава - Христос. За да можем да изпълним оставеният ни пример от първите християни, който гласи:
"И те постоянствуваха в поучението на апостолите, в общението, в преломяването на хляба и в молитвите." стих 42Възлюбени, да се любим един друг, защото любовта е от Бога и всеки, който люби, е роден от Бога и познава Бога.
/1 Йоаново 4:7/
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF