Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

tribeca   апостолска реформирана църква   второто идване   даром   договори с бога   октопод   парусия   религии   самозаблуда   ялъмови  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Започване на нова тема
Павел
    
26.10.16 16:47 Цитирай
Гост
Здравейте за пореден път извиквам за духовно застъпничество към Господа Исуса от ваша страна за моето духовно състояние. Не знам от къде да започна по някога го пиша и не мога да повярвам, че това е моя живот. Изоставен съм от жена си която в последствие стана член на свидетели на Йехова. Наговаря и дъщеря ни срещу мен и детето ми каза, че ме мрази и не иска да ме вижда повече преди няколко дена на връх рождения ми ден. Много съм обезверен и се чуствам изоставен от Бог. Чуствам се предаден и изгубен. Моля ви братя и сестри за вашата подкрепа. Губя вярата си в Господ. имам нужда от нов живот.
Най-отгоре

    
27.10.16 00:07 Цитирай
изказвания: 4417
Това, което описваш е много тежко, наистина... Помолих се за теб, Бог да ти помогне според Неговата мъдрост и сила и да ти укрепи вярата в Божия син, Исус, който ни е спасил от греховете ни и ни е дал живот, и надежда.


Има го и това, че когато някое Божие творение върши зло, това не значи, че Бог е лош, а показва че творението е (станало) зло. Понеже Бог така ни е направил, че да можем да правим и неща противни на неговата воля, когато Бог допуска това. Напр. Божията воля е хората да не вършат разврат, но хората вършат разврат (понеже и Бог е допуснал това, иначе нямаше да могат, дори и да искат), наранявайки другите хора - и това не значи, че Бог е лош, а значи, че хората вършещи грях са зли.

И доколкото грехът и смъртта в света са резултат от непослушанието/избора на Адам да не вярва в казаното от Бога, а в казаното от сатаната и съотв. от измамената Ева, то и това зло на творенията, глобално погледното, са резултат от онзи и последащите греховни избори на следващите хора, както и от последвалото робство на греха, под чийто хомот е целият светът.

Т.е. не Бог е вновен за нашите неизбежни земни страдания и телесна смърт - след греха,
а човекът, който е послушал жена си и съотв. сатаната да извърши първия грях (а и ние потомците на Адам след това),  е причината за целият този греховен кошмар на земята.
Понеже не Бог, който наказва онези, които вършат грях, е виновен или зъл, а онези, които вършат грях са виновни и зли.
А допълнително Бог (без да е длъжен да прави това) ни е предложил и безценно спасение от всичко това и то даром!

Просто това е грехът, отвратителен е - той накърнява Твореца и ощетява и създанията му по всякакъв начин, понякога по-леко, понякога много тежко. Затова и Бог мрази греха и по принцип наказва човека, вършещ грях, но най-вече иска да го спаси чрез безценната жертвата на сина си, Исус, ако човек приеме подадената Божия ръка за спасение (даром) от греха и смъртта.


Не Бог те е оставил, в случая... Затова и не се колебай да уповаваш на Божия син, както и преди. Той е показал на целия свят колко сме му скъпи и на какво е готов за нас.

Бъди здрав и нека Бог скоро да ти помогне и укрепи в тази тежка ситуация.

[ Редактирано 27.10.16 00:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF