Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

алегория   атанасий   демон   закон   илия   красимир мирчев   педофилия   реформатори   уалид шоебат   указ 1871  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...
 
bratoliubie   18.03.20 14:36
Да, благодаря, не бях видял.
 
eureth   18.03.20 14:32
здр. bratoliubie, тъкмо ти писах там:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?18009.post
 
bratoliubie   17.03.20 20:35
Погрешка там отворих две теми с едно и също заглавие, би ли ги обединил в една тема и да ми отговориш на въпроса? Благодаря.
 
bratoliubie   17.03.20 20:33
Еурет във темата - "Предложения за подобрения и промени в системата", зададох въпрос, но нещо не излиза тази тема в колонката за последни публикации!

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Атентатите в западна Европа
Започване на нова тема
    

23.07.16 09:18 Цитирай
изказвания: 4519
(разкл. от: тайната америка)

Във връзка с очакваните и вече започващи атентати и масови убийства, извършвани от мохамедани/мюсюлмани в европейски държави, попаднах на едно интервю с д-р Даниел Ганзер, преподавател в университетите в Сент Гален и в Базел, и основател на Швейцарски Институт за Мир и Енергийни Изследвания (Swiss Institute for Peace and Energy Research или SIPER).

Желанията и целите на мохамеданите/мюсюлманите-джихадисти са общо взето ясни и убийствата и зверствата извършвани от тях не са изненада за средно-статистическия информиран човек - особено сред народите, страдали от мохамедански/ислямски робство и нападения.
Но както и атентатите и масовите убийства от 11 септ. 2001 в Ню Йорк и др градове на ОАД(САЩ), последвалите разследвания и разкрития на много независими страни подсказват, че заблудата и зверствата на мохамеданите джихадисти може да бъде използвана от хора, които, както изглежда, са може би и по-зли от тях.


В интервюто Даниел Ганзер коментира книгата си "Тайните армии на НАТО: Операция ГЛАДИО и Тероризмът в Западна Европа" (NATO's Secret Armies: Operation GLADIO and Terrorism in Western Europe), описваща тайни военни подразделения на НАТО в Европа още от средата на миналия век, (в контекст на "демократизъм", незаконно-)пазени в тайна от обществеността и парламентите, които армии, както изглежда, се използват всъщност за престъпни и зли цели, и откровени масови убийства, "за провеждане на терористични операции, атентати, трафик на наркотици, изнудвания на наддържавно ниво…".

Някой е направил и кратък обзор на български на тази тема, превеждайки и цитат от един от агентите-убийци на тези НАТО-вски тайни армии (подч. мое):

"...Трябваше да нападаме цивилни - мъже, жени, деца, невинни и непознати, все хора, които са встрани от политическата игра ... Причината бе проста. Атентатите трябваше да накарат италианците сами да искат от държавата повече сигурност.

Тази политическа логика е в основата и на всички атентати и кръвопролития, които в бъдеще ще останат неразследвани и за които няма да има осъдени, защото държавата не може да изрече присъда срещу самата себе си..."
Ганзер: "Терорът* е по-подходящ от всяка друга военна стратегия за манипулиране на населението."


Тук и самото интервю (англ.): https://www.youtube.com/watch?v=coIJWITJWCsОще по темата: https://www.youtube.com/results?search_query=gladio+ganser---------------
* Terror - англ. "ужас, страх", 
   Terrorize
- англ. "всявам ужас",
   Тerrorism  - англ. "всяване на ужас".
Т
ова е нормалното значение в англ. език.

Днес обаче terrorism много често се използва в смисъл на "масови убийства с политически контекст" или подобни.
Но тъй като няма общоприето значение на тази дума, всеки може да си я употребява както иска, особено като жълто понятие с цел обществено да се "очерни" някой ,
подобно на жълтото недефинирано и манипулативно понятие "секта" или пък подобното "теория на конспирацията".


Напр. когато масовият убиец Брайвик (който не е последовател на Божия син) изби ок. 70 члена на млад. соц.-дем. полит. орг. в Норвегия, той бе обявен от агенциите за масова информация за "terrorist".

Но кагато преди броени дни военни армии, воюващи в Сирия против "тероризма", избиха набързо ок. 140 цивилни, повечето жени и деца (англ.),
(тук още подробности (англ.))

или когато през войната в Ирак, обявена сега за неоснователна и грешка, са били избити около половин милион деца
(тук Мадлин Олбрайт - една от известните юдейски политици на ОАД(САЩ) и държ. секретар по времето на Клинтън - обяснява, че си е струвало тези деца да бъдат убити (англ.). Обама я награждава с Президентски Медал за Мир...
а тук статия: "Мащабите на американския геноцид в Ирак")


или пък ако споменем цивилните щети от атомните бомби, хвърлени над цивилното население на Хирошима и Нагазаки,

в тези случи никоя информационна агенция не е нарекла съответните избиващи цивилно население армии и техните господари "terrorists".


Така че, това което се оформя като изкуствено създадено, второ значение на тази дума е в същността си  манипулативно и с "двойни стандарти", и зависи от субективния интерес на господарите на агенциите за масова информация (някои уточняват: "масова дез-информция").

Поради това Божиите хора е добре да преценяват нещата чрез критериите и определенията, декларирани от истинския Божий помазаник-цар, Божият единствен син Исус от Назарет. А не чрез светски манипулативни и жълти понятия.
Напр. ако някой отхвърля истинския помазаник, Божият единствен син Исус от Назарет, такъв Бог го нарича "anti-christos"-враг на помазаника, и т.н.
[ Редактирано 25.07.16 19:58 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
атентат,   ганзер,   гладио,   джихад,   нато,   терор,   тероризъм
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF