Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

апостоли   вяра   един предател   жертвоприношения   лъжепратеници   образът от съня на навуходоносор   отсечи си ръката   самозадоволяване   централни банки   числото на звяра  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Светите текстове :: Даниел << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Последната 7-ца от 70-те 7-ци в Дан.9гл
Започване на нова тема
    

15.06.16 14:49 Цитирай
изказвания: 4325

Кога точно започва тази последна 7-ца?


Без прекъсване ли ще протече тя?
Или напр. ще бъде разделена на две половини, между които има голям период от време
(напр. 2 хиляди години)? Примерно:
- 3,5 год. преди смъртта на помазаника-цар Исус започва първата половина на 7-цата и
- 3,5 години преди края на Божия гняв започва втората половина на 7-цата (заедно Голямата скърб и, след нея, гневът продължават 3,5 год.)?


Какви главни събития ще се случат през тази 7-ца (съотв. през всяка от двете и́ половини, било разделени или не)?Тук копирам част от позицията на small axe (вж. цялото изказване тук: Даниил 9 глава - разглеждане ):

small axe:

Аз също смятам, че тази голяма скръб още не се е случила, ако и разрушението на Йерусалим 1 век да е било скръб за юдеите в Йерусалим, то нещата описани в откровение, като звяр, подпечатване с печат на звяра и първо възкресение не са факт през първи век. Въпреки това, аз не съм убеден, че това "завещание" (Дан.9:27) няма как да е Новото Божие завещание.
и това прекратяване на жертва и принос (Дан.9:27) няма как да е през 1-ви век, защото според мен има как, или поне засега мога да приема че има как, ако ме убедиш че не е възможно бих се съгласил.

[...]

Защо смятам, че това прекратяване на жертвата и приноса и заветът сключен в тези седем години е възможно да е Новият завет на Господа Исус. Защото , този нов завет е факт в първи век, също и прекратяването на жертвата и приносът също са факт! Не е факт възцаряването на звяра, не е факт неговият белег, не е факт и първото възкресение, това да. Но прекратяването на жертвата от Господ исус е факт, както и новият завет с неговите люде.

 Не мислиш ли че е възможно, когато се говори за това, че - Той ще сключи завет с мнозина за 1 седмица и в нейната среда да прекрати жертвата, се визира, това как Господ Исус сключва завет с мнозина през 3 те и половина години на своето земно служение и на средата на тези седем години принася себе си в жертва за грях и така прави нов завет, , прави умилостивение вечно за безаконието и съответно Пресвятият е помазан?

И остават още 3,5 години от тази седмица. Тоест не се е изпълнила само половината от тази седмица, ако приемем, че след разпъването на Месията първи век седмицата е преполовена и всичко замръзва до последните дни когато останалите 3,5 години /в голямата скръб/ трябва да се извърши причисляването в тялото на месията на останалите от предузнатите!
[...]


[ Редактирано 15.06.16 20:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
7-ца,   7-ци,   дан.9,   даниел 9,   даниил 9,   краят на епохата,   краят на света,   последната седмица,   последни времена,   седмици
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF