Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

втори вселенски събор   дореа   йерусалим   морнинг стар   насилничество над деца   образът на исус - образ на вярващи   парализа   повторна женитба   ум   хула срещу светия дух  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: Даниел << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Последната 7-ца от 70-те 7-ци в Дан.9гл
Започване на нова тема
    

15.06.16 14:49 Цитирай
изказвания: 4916

Кога точно започва тази последна 7-ца?


Без прекъсване ли ще протече тя?
Или напр. ще бъде разделена на две половини, между които има голям период от време
(напр. 2 хиляди години)? Примерно:
- 3,5 год. преди смъртта на помазаника-цар Исус започва първата половина на 7-цата и
- 3,5 години преди края на Божия гняв започва втората половина на 7-цата (заедно Голямата скърб и, след нея, гневът продължават 3,5 год.)?


Какви главни събития ще се случат през тази 7-ца (съотв. през всяка от двете и́ половини, било разделени или не)?Тук копирам част от позицията на small axe (вж. цялото изказване тук: Даниил 9 глава - разглеждане ):

small axe:

Аз също смятам, че тази голяма скръб още не се е случила, ако и разрушението на Йерусалим 1 век да е било скръб за юдеите в Йерусалим, то нещата описани в откровение, като звяр, подпечатване с печат на звяра и първо възкресение не са факт през първи век. Въпреки това, аз не съм убеден, че това "завещание" (Дан.9:27) няма как да е Новото Божие завещание.
и това прекратяване на жертва и принос (Дан.9:27) няма как да е през 1-ви век, защото според мен има как, или поне засега мога да приема че има как, ако ме убедиш че не е възможно бих се съгласил.

[...]

Защо смятам, че това прекратяване на жертвата и приноса и заветът сключен в тези седем години е възможно да е Новият завет на Господа Исус. Защото , този нов завет е факт в първи век, също и прекратяването на жертвата и приносът също са факт! Не е факт възцаряването на звяра, не е факт неговият белег, не е факт и първото възкресение, това да. Но прекратяването на жертвата от Господ исус е факт, както и новият завет с неговите люде.

 Не мислиш ли че е възможно, когато се говори за това, че - Той ще сключи завет с мнозина за 1 седмица и в нейната среда да прекрати жертвата, се визира, това как Господ Исус сключва завет с мнозина през 3 те и половина години на своето земно служение и на средата на тези седем години принася себе си в жертва за грях и така прави нов завет, , прави умилостивение вечно за безаконието и съответно Пресвятият е помазан?

И остават още 3,5 години от тази седмица. Тоест не се е изпълнила само половината от тази седмица, ако приемем, че след разпъването на Месията първи век седмицата е преполовена и всичко замръзва до последните дни когато останалите 3,5 години /в голямата скръб/ трябва да се извърши причисляването в тялото на месията на останалите от предузнатите!
[...]


[ Редактирано 15.06.16 20:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
7-ца,   7-ци,   дан.9,   даниел 9,   даниил 9,   краят на епохата,   краят на света,   последната седмица,   последни времена,   седмици
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF