Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ursula haverbeck   адам   ана   еленков   пакистан   писмата на павел- истинни ?   покривало   роден преди всяко създание   семейство   скъпоценното за бога  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   06.09.19 17:27
Интересно : https://youtu.be/VGIP2xjnq0U
 
Владо   03.09.19 18:33
Поздрави на Божиите хора : https://youtu.be/GwlMG1y2i2o
 
Владо   27.07.19 18:19
Уличен дебат на Хънтингтънбийч, Калифорния, с млад мъж, твърдящ, че е отдал себе си на дьвола : https://youtu.be/JHgoDeAio0o
 
Владо   27.07.19 18:06
Наскоро “новооткрих” Ray Comfort и служението Living Waters- който разбира английски може да освежи душата си с думите и служението на брата : https://youtu.be/tT93-BA0474
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Светите текстове :: Даниел << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Последната 7-ца от 70-те 7-ци в Дан.9гл
Започване на нова тема
    

15.06.16 14:49 Цитирай
изказвания: 4438

Кога точно започва тази последна 7-ца?


Без прекъсване ли ще протече тя?
Или напр. ще бъде разделена на две половини, между които има голям период от време
(напр. 2 хиляди години)? Примерно:
- 3,5 год. преди смъртта на помазаника-цар Исус започва първата половина на 7-цата и
- 3,5 години преди края на Божия гняв започва втората половина на 7-цата (заедно Голямата скърб и, след нея, гневът продължават 3,5 год.)?


Какви главни събития ще се случат през тази 7-ца (съотв. през всяка от двете и́ половини, било разделени или не)?Тук копирам част от позицията на small axe (вж. цялото изказване тук: Даниил 9 глава - разглеждане ):

small axe:

Аз също смятам, че тази голяма скръб още не се е случила, ако и разрушението на Йерусалим 1 век да е било скръб за юдеите в Йерусалим, то нещата описани в откровение, като звяр, подпечатване с печат на звяра и първо възкресение не са факт през първи век. Въпреки това, аз не съм убеден, че това "завещание" (Дан.9:27) няма как да е Новото Божие завещание.
и това прекратяване на жертва и принос (Дан.9:27) няма как да е през 1-ви век, защото според мен има как, или поне засега мога да приема че има как, ако ме убедиш че не е възможно бих се съгласил.

[...]

Защо смятам, че това прекратяване на жертвата и приноса и заветът сключен в тези седем години е възможно да е Новият завет на Господа Исус. Защото , този нов завет е факт в първи век, също и прекратяването на жертвата и приносът също са факт! Не е факт възцаряването на звяра, не е факт неговият белег, не е факт и първото възкресение, това да. Но прекратяването на жертвата от Господ исус е факт, както и новият завет с неговите люде.

 Не мислиш ли че е възможно, когато се говори за това, че - Той ще сключи завет с мнозина за 1 седмица и в нейната среда да прекрати жертвата, се визира, това как Господ Исус сключва завет с мнозина през 3 те и половина години на своето земно служение и на средата на тези седем години принася себе си в жертва за грях и така прави нов завет, , прави умилостивение вечно за безаконието и съответно Пресвятият е помазан?

И остават още 3,5 години от тази седмица. Тоест не се е изпълнила само половината от тази седмица, ако приемем, че след разпъването на Месията първи век седмицата е преполовена и всичко замръзва до последните дни когато останалите 3,5 години /в голямата скръб/ трябва да се извърши причисляването в тялото на месията на останалите от предузнатите!
[...]


[ Редактирано 15.06.16 20:22 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
7-ца,   7-ци,   дан.9,   даниел 9,   даниил 9,   краят на епохата,   краят на света,   последната седмица,   последни времена,   седмици
 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF