Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

аушвиц   биометрични документи   божията общност   договори с бога   зидари   лъже-спасение   натанаил   оздравяване   промяна на климата   свобода в христос  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Светите текстове :: Матей << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Святото място, където ще застане/бъде поставена "запустяващата мерзост" - Мт.24:15
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Анонимен
    
08.09.21 10:23 Цитирай
Гост
small axe:

<p>Разбирам каква е дилемата в общи линии. Има неясноти, да. Те може и да се дължат отчасти и на нашият буквализъм който в някои случаи е нужен , в други може и да ни попречи да разберем идеята. Струва ми се, че вариантът с реален храм от тухли в който да седне представящият се за месия е ясен. Той е един вариант и е напълно осъществим. Само дето няма как Бог да нарича такъв храм - Божи дом след като е разрушил храма в 70 г. </p>


В Деяния има много места където храмът на бога в Ерусалим се нарича храм по същото време, в което християните(последователите на помазаника) са храм на бога. Мисля че ключовата фраза е "Израел по плът". Затова е напълно възможно даденият човек, който се прави, че е богът, да седне в този храм, който все още не е построен, но практически евреите са готови да го построят.

Според тях храмът е важен за всички народи и мисля, че само арабите са против достатъчно агресивно. Останалите народи не биха се противили по никакъв сериозен начин. Така че тази възможност/опция е напълно реална...

Има текст, който казва, че господарят ще дойде в храма си и вероятно това е, което ще използва онзи индивид. Ако това е така, то "мерзостта, която носи запустение" трябва да е онова тотално отпадане на Израел от реалността и благодатта на бога, след което сам господарят ще дойде и ще стъпи на хълма Сион. Това ще е моментът, в който ще се види това тотално противоречие и заблуда, в която е изпаднал Израел, което днес е вярно в пълна сила.

Народите. Факт е, че народите гласуваха и се съгласиха да има такава държава Израел. Построяването на храма има само един проблем: арабите не искат еврейският бог да има място в Ерусалим, понеже те имат това място за свое свято място. А засега Израел не е достатъчно силен, за да се наложи.

Този проблем може да се види сравнително лесно в джамията Света София в Истамбул - това е православен храм, който би трябвало да не е джамия, а православно каквото е там, но не е. Никой не може да убеди мюсюлманите да го върнат на православните и би станала веднага война с тях, ако някой се опита да го направи насила. Подобно но в по-малък мащаб е с джамията в София, която по мой спомен също е била църква. Тоест в главите на мюсюлманите каквото е завладяно, то е тяхно завинаги. За нас такава логика може да е странна, но за тях е естествена през цялата история на исляма.

Връщайки се на Израел, арабите имайки святи места, джамии и подобни на мястото на някакъв си храм на хора, които според тях да се объркали и са изкривили "писанията на бога", които те изглежда презират от една страна, но от друга страна се страхуват, че техният бог ще изглежда победител, ако успеят евреите да си построят храма, а от трета самият факт, че евреите имат държава в земи, които те някога са завладели, което ги прави да изглеждат слаби, а те искат целия свят да се покори на исляма, създава това взривоопасно напрежение в Близкия изток, от което никой не знае как да се измъкне.

От друга страна Израел е достатъчно силен, казват че има ядрено оръжие, и има подкрепата на американците, а днес и на повечето християни (аз също мисля, че е праведно пред бога Израел да съществува), което прави арабите така или иначе да изглеждат слаби. Ние ( повярвалите в Исус божият син) нямаме нищо общо с това, с политиката на света. Ние искаме спасението еднакво на арабите, евреите и всички останали народи и хора поотделно, но говорейки за хора и народи по плът трябва да имаме ясно предвид, как мислят дадените народи.

Моята главна мисъл е, че Израел, понеже не слуша гласа на разума, е практически готов да бъде заблуден от "адекватната" за това личност. Не бива да се забравя, че титлата "помазаник" за тях е нещо естествено и те винаги, през цялата история имат някой равин, когото наричат помазаник. Не би било някакъв проблем за тях, ако на някой му се даде "да сваля огън от небето" и той е някой от тези, които отговарят на тяхната представа за помазаник, да решат, че богът е дошъл в храма си според писаното. Тогава господарят ще стъпи на планината Сион...

Относно антихрист, знаем, че още в самото начало от събранието на бога са излезли много антихристи. Но този, който има да дойде трябва да бъде приет от равините. Ако равините засвидетелстват, че някой е подходящ, това е достаттъчно, тъй като евреите нямат духа на бога, за да бъдат предупредени вътре в сърцето си. Вероятно много християни също ще бъдат заблудени. Например тези, които се занимават с безсмислени спорове за доктрини, вместо да се учат на благочестие. Те ще бъдат също плячка. Изглежда за Сатана е важно колко души ще заблуди до времето за наказанието си, а не да бъде окончателен победител, понеже това е очевидно невъзможно. Тогава изглежда ще има наистина много, много заблудени. И дори днес се вижда, как народите се отдалечават от истинския бог и отиват след парите, успеха и атеистичната безотговорност за делата си.

Така погледната картината не изглежда много сложна.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF