Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000 годишно царуване   60-ти паралел   венцислав иванов   демони   земни езици   кундалини   лесбийки   мартин лутер   превод на езици от духа   религии  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Общи теми за вярата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Йерусалим e развратницата Вавилон /Откр. 17/ - какво следва от това за Божия народ?
Към страница       >>  
Започване на нова тема
    

01.06.16 17:39 Цитирай
изказвания: 606
Ето сега на вниманието на всички тн. "изобличители" противници на това Божиите хора да внимават да не бъдат заблудени, ето на тяхното внимание нещо което смятам ще им е от полза, за да не бъдат заблудени.

Та днес реших да разсъждавам над въпроса- коя е Вавилонската блудница.

 Затова седнах, направих си кафе и извадих от книгата “Откровение” всички описани характеристики на блудницата Вавилон като град. В миналото в този форум някой беше правил подобно упражнение, но не беше турил всички изречения от откровение касаещи блудницата, а беше пропуснал няколко, и ми се струва съвсем нарочно. Беше и стигнал до погрешни изводи , според мен, затова сега ще поправим тази грешка, нищо че вече има подобни теми в които сме писали подробно, а съм писал и в други форуми недалечната 2012 година същите неща... Времето в което живеем изискава и крещи вече за ясното посочване на опасностите, а една от тях е заблудата на християните относно това коя точно е блудницата вавилон, и тази заблуда е целенасочено направена, за да може истинската блудница да мимикрира и да се прикрие успешно зад фалшиви измислени от самата нея заместители..

 Ето ги и характеристиките:

1. жената върху звяра е “големият град, който царува над земните царе” (17:8)
2. блудницата Вавилон е “силен град” (18:10)
3. Вавилон е град “облечен във висон, багреница и червено, и украсен със злато, със скъпоценни камъни и с бисери”, “с голямо богатство” (18:16-17)
4. Никой друг земен град не е като блудницата Вавилон (18:18)
5. Вавилон е град, “в който всички, които имаха кораби по морето, се обогатиха от скъпоценностите му” (18:19)
6. градът седи върху седем хълма/планини (17:9)
 7. търговците на този град са станали или ще бъдат “големците на земята” (18:23)
8. този град е град на чародейства и магьосничества (18:23). градът е град на тайната (17:5). (думата “окултен” идва от латинска дума и означава таен, скрит)., чрез магьосничествата на този град са били и/или ще бъдат измамени ВСИЧКИ народи (18:23).
9. в този град е била и/или ще бъде проливана кръвта на святи човеци и на пророци (18:24). градът е “опиянен от кръвта на святи човеци и от кръвта на Исусовите свидетели” (17:6)
 10. този град е разтлял (развратил) земята с блудството си (19:2)
11. с този град са блудствали земните царе (17:2)
12. градът Вавилон опива обитателите на земята с “виното на своето блудстване” (17:2)
13. градът “държи в ръката си златна чаша, пълна с мърсотии и с нечистотии от своето блудстване”(17:4)
14. И жената, която си видял, е големият град, който царува над земните царе.( 17:18)
15. И труповете им ще лежат по улиците на големия град, който духовно се нарича Содом и Египет, гдето и техният Господ биде разпнат.(11:8)
16. И друг ангел последва като казваше: Падна, падна, Вавилон – големият град, защото напои всички народи от виното на яростта на блудството си.
17. И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв.
------------------------------------------------------------------------------------
И така, от горните цитати в книгата Откровение виждаме, че Блудницата Вавилон е големият град, великият град. Той е жена( образна), която язди звяр (образен, вероятно империя). Търговците на този град са големците на земята. Този голям град е наречен ДУХОВНО- Содом и Египет и във този голям град- жена блудница е… разпънат и Господ Исус!

Тоест Големият град= на Великата Блудница Вавилон= на Жената яздеща звяра=Духовен Содом и Египет= на град на чародейства и магии= на град който не е от градовете на народите..

В Откровение 16 глава виждаме, че по време на Божият гняв при изливането на 7 та чаша, Великият град- Блудницата където беше разпнат Господ Исус, се разцепва на три части и градовете на….. НАРОДИТЕ падат. Което автоматично означава, че великият град НЕ Е от градовете на народите!! Кой може да е тогава?
В 1 петрово, ап. Петър изпраща поздрави от Марко и Сила (1Петр.5:12,13), като се знае, че и двамата също, както Петър, са живеели в град Ерусалим (виж Деян.12:12; 15:22-40) Ап. Петър тук в стиховете описва църква от която пише, като: тя, която е във Вавилон” (1Петр.5:13).

В евангелие от Лука 13 глава 33 стих Господ казва: Обаче днес и утре, и други ден трябва да пътувам; защото не е възможно пророк да загине извън Йерусалим
и продължава в стих 34:
„Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка 'прибира' пилците си под крилете си, но не искахте!”

Като вземем предвид горните КАТЕГОРИЧНИ изявления на Господ Исус Христос, че НЕ Е ВЪЗМОЖНО пророк да загине извън Йерусалим, нека погледнем отново книгата Откровение 18:24)-

И в него( Великият Вавилон) се намериха кърви от пророци и от светии и от всичките заклани на земята. и стих 6 на глава 17- „И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици”
Та като вземем предвид думите на Господа относно невъзможността пророк да загине вън от Йерусалим, и че в Йерусалим (Лука 13:34) Господ плаче за града и казва, че той е избивал пророците пратени до него, и като видим, че в Блудницата Вавилон се откриват кръвта на пророци и на светии, то нека си зададем реторичният въпрос-

КОЙ, аджеба, е Великият град Вавилон описан в книгата Откровение?

Ако няма желаещи да си отговорят на този въпрос, то ще отговоря аз, но според мен и децата биха разбрали след горните цитати, кой е града описанн в книгата. По важният въпрос е – Какво следва от отговорът на това кой е града? Защото следват доста важни неща..


[ Редактирано 07.06.16 15:31 ]

Най-отгоре
блудницата вавилон,   вавилон,   йерусалим,   развратницата вавилон
    
03.06.16 16:25 Цитирай
изказвания: 4766

Преди време също стана дума за това,

(Кой град точно е развратницата - Разкр.17, 18 ?(изк. ми, където посочвам доводите си образната развратница "Вавилон" да е именно Йерусалим))

че от написаното излиза, че именно Йерусалим е онзи земен град, който Бог ще унищожи точно в края на гнева си (преди Божият син да слезе триумфално на тази земя, за да съди живите и да царува видимо 1000 години над цялата земя от Йерусалим) и ще го направи обиталище както на нечсти духове, така и на нечисти птици.

Във видението Божият син показва на Йоан този земен град като една жена-развратница с име "Вавилон", като Бог ни открива, че тази образна жена-развратница "Вавилон" в действителността всъщност е един земен град.
Точно преди да го унищожи, Бог ще призове онези свети Божии хора, които в момента ще живеят там, да излязат от града, за да не бъдат убити, когато Бог разрушава града.
Но преди това тези свети Божии хора ще са живеели там и това Бог не казва, че го счита за грях, нито пък ги призовава да не живеят там, преди да дойде момента на унищожаването му.

Например в момента Бог НЕ призовава Божиите хора да излязат от образната жена-развратница Вавилон - в действителността земния град Йерусалим - понеже още не е дошло времето Бог да унищожи този град
(т.е. в самия край на Божия гняв, който гняв все още дори не е започнал, понеже още не е започнала и не е свършила Голямаа скръб/страдние, която е преди Божия гняв - вж. по-долу таблиците).
Понеже само по себе си не е грях, Божий свят човек да живее в град, където преобладава греха и омразата към истинския Божий помазаник-цар Исус от Назарет. Както напр. Симон също пише от един образен "Вавилон", който може също да е град Йерусалим или пък Рим, и не е грях Симон да живее там, както също не е грях и самият Божий син да ходи на гости на мразещите го фарисеи-антихристи, които по-късно ще го убият чрез ръцете на римляните, както пише.
Но, както разбирам, фокусът на тази тема е:

Какво следва от това и (бих добавил)

каква полза би могъл да има Божият народ (родените от Бога чрез вярата в истинския Божий помазаник-цар Исус от Назарет, Божия единствен син), знаейки и разбирайки, че този град, за който Бог говори в Разкр 17-19 е не кой да е град, а именно Йерусалим (!!!)

[ Редактирано 03.06.16 16:39 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
03.06.16 20:25 Цитирай
изказвания: 606
Именно и това е въпроса който е съществен! Какво следва от тази истина, че земният, днешният Йерусалим е Великата блудница Вавилон, описана във откровението дадено на апостол Йоан.

Следват много съществени неща за края на времето в което живеем.
В този форум, с Еурет за втори път пишем по тази тема, и доколкото забелязвам никой друг не подкрепя категорично този извод относно Йерусалим, освен нас. Има хора които просто не го отхвърлят като вариант. което е нормално, защото се изисква време да се приеме нещо различно от това което са ти набивали в главата цял живот- че блудницата била рим, америка , европа и тн..

Истината е , че Блудницата е ясно и недвусмислено дефинирана в писанието, и само нечии изумителни хитри усилия в пропагандата са убедили почти 90 процента и повече от днешните вярващи, че това не бил Йерусалим..

Опозицията относно това от страна на ционистите и измамените от тях християни ционисти, тоест подкрепящи днешната държава израел в палестина , е така грамадна и мощна, че не е за вярване, ресурсът от манипулации който се използва и мобилизира да продължи омаяното стадо да бъде държано в плен на тия вавилонски измислици и сатанински план.

 Защотото има план!

И този план и цел на тия сътворили цялата тази схема през годините, или направо да речем последното столетие, е възцаряването на техният месия в техният си храм в Йерусалим, който храм те ще нарекат- Божи, но ще излъжат, понеже Божият храм е Църквата, а не поредната постройка от тухли. Затова е съчинена и диспенсационалистическата доктрина и то така умело изградено , но крехка като къщичка от карти, изградена да представи не един Народ Божи, както казва Писанието, но два! И така да издигне плътски ген и етнос със седлище земен Йерусалим и цар антхриста, омотавайки християните по такъв начин, че те да подкрепят безбожието и неправдата, без дори да заподозрат това, до момента когато вече ще им е определено турдно да се върнат назад, и това би им коствало живота.
Колко от тях ще обърнат кораба? Не е ли по - добре да се обърне кораба далеч от скалите, за да може слабите и тези дето не са по плуването да се отърват? Това са измамите и заблудите за които сам Господ Исус ни предупреди и ние е добре да внимаваме и да сме будни относно нещата които врага крои, а не безметежно да се носим по вятъра, както мои братя, с които съм говорил в лични разговори и които смятат че съм едва ли не лунатик и това което им казвам ,не било съществено.. Каква заблуда..

Планът е ясен в общите си линии, да се заблудят християните, не толкова невярващият свят, той е лесно заблудим, но основно християните, че храмът в йерусалим и оня седящ в него е не друг а месията  който днес невярващите юдеи по- плът чакат.
Ето защо разбирането, че днешен йерусалим е блудницата вавилон е така пагубно за тях и техните доктрини, защото ако това е така, то храмът който ще се вдигне там в града, няма как да е Божи храм, понеже градът е Блудница! Затова на тези ясни стихове дефиниращи коя е блудницата никой не обръща внимание от върхушката в библейските богословски среди, понеже им се срутва всичко..

Но планът , както винаги, включва и желанието за смъртта на избраните. Копнеж на силите на мрака. И как ще стане това в днешни дни законно ли? Ами чрез Моисеевият закон, използван за смърта им. За това смятам, че и самите адвентисти и тн. днешни месиянски евреи, както и нашумялите реконструкционисти и християните радетели за пазенето на Тората( петокнижието), са в кюпа на измамените редом с диспенсионалистите и постмиленаилистите. Понеже всички те са в опасност от това да възприемат антихриста за месията, който ще "пооправи" малко доктрините на всички тях, ще им обясни, че това и онова не са разбрали, и накрая , според мен, ще използва правото си да посече всички които не искат той да царува над тях. Нещо което е описано за враговете на Господ Исус и което ще стори Господ Исус, но самозванецът ще си го присвои. Така и онези които убиват вярващите ще си въобразяват че вършат служба на Бога.
Нещата отиват натам със страшна скорост..

адм.бел.
разкл. в: Кой град точно е развратницата - Разкр.17, 18 ?


[ Редактирано 03.06.16 20:44 ]

Най-отгоре

    
05.06.16 23:45 Цитирай
изказвания: 4766
Преместих горните две изказвания в тема Кой град точно е развратницата - Разкр.17, 18 ?, понеже, както стана дума,
тук фокусът не е да се покаже кой точно град е образната развратница "Вавилон" /Разкр. 17/,
а най-вече е:

1. Какво следва от това, че образната жена развратницата с име "Вавилон", яздеща Звяра /Разкр., 17/ (излиза, че) в действителността е земният град Йерусалим, и


2. каква полза би могъл да има Божият народ (родените от Бога чрез вярата в истинския Божий помазаник-цар Исус от Назарет, Божия единствен син), знаейки и разбирайки, че този град, за който Бог говори в Разкр 17-19 е не кой да е  град, а именно земният град Йерусалим

small axe, за да е по-ясен смисълът на темата, предлагам да сменим името на:

Какво следва от това, че образната развратница Вавилон /Откр.,17/ е земният град Йерусалим?

или нещо такова[ Редактирано 05.06.16 23:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Никодим
    
06.06.16 02:19 Цитирай
Гост
Какво следва от това, че образната развратница Вавилон /Откр.,17/ е земният град Йерусалим?


Според мен ще следва че пророчеството се отнася само за евреите, защото земния град Ерусалим е на Израел и от този Вавилон ще излязат само евреи които са повярвали в Христос.

И конфликта ще е като по времето на апостолите - тези които приемат Христос ще бъдат преследвани от онези които Го отхвърлят, плюс ако решат да строят трети храм на мястото на джамията ще има конфликт между юдеи и ислям.
Обаче Еруслим като станал блудница не е ли станал част от по-древна система на злото, а сатана просто използва отхвърляите Господа и отстъпващите от Бога за да установи своето царство на земята маскирайки го като Божие?

21 И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери.
Звяра и десетте царе ще намразят Блудницата и ще извършат Божия съд над нея, но като чета за тези неща сякаш те засягат всички хора и места по земята.

Най-отгоре

Никодим
    
06.06.16 02:20 Цитирай
Гост
Какво следва от това, че образната развратница Вавилон /Откр.,17/ е земният град Йерусалим?


Според мен ще следва че пророчеството се отнася само за евреите, защото земния град Ерусалим е на Израел и от този Вавилон ще излязат само евреи които са повярвали в Христос.

И конфликта ще е като по времето на апостолите - тези които приемат Христос ще бъдат преследвани от онези които Го отхвърлят, плюс ако решат да строят трети храм на мястото на джамията ще има конфликт между юдеи и ислям.
Обаче Еруслим като станал блудница не е ли станал част от по-древна система на злото, а сатана просто използва отхвърлящите Господа и отстъпващите от Бога за да установи своето царство на земята маскирайки го като Божие?

21 И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери.
Звяра и десетте царе ще намразят Блудницата и ще извършат Божия съд над нея, но като чета за тези неща сякаш те засягат всички хора и места по земята.

Най-отгоре

    
06.06.16 11:22 Цитирай
изказвания: 606
Да, Еурет, промени заглавието, наистина ще е по- добре..


"Според мен ще следва че пророчеството се отнася само за евреите, защото земния град Ерусалим е на Израел и от този Вавилон ще излязат само евреи които са повярвали в Христос.

И конфликта ще е като по времето на апостолите - тези които приемат Христос ще бъдат преследвани от онези които Го отхвърлят, плюс ако решат да строят трети храм на мястото на джамията ще има конфликт между юдеи и ислям.
Обаче Еруслим като станал блудница не е ли станал част от по-древна система на злото, а сатана просто използва отхвърлящите Господа и отстъпващите от Бога за да установи своето царство на земята маскирайки го като Божие?

21 И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери.
Звяра и десетте царе ще намразят Блудницата и ще извършат Божия съд над нея, но като чета за тези неща сякаш те засягат всички хора и места по земята."

Пророчеството  се отнася  за онези които са във Вавилонската блудница  и СЪЩО в нейните дъщери , но в друг аспект! Физически трябва да се излезе от града в онова време. А за хората в други географски места, ще има също проблеми и мнозина ще бягат за живота си. Понеже ако и да е тежко времето за тия които са локализирани в нея географски, то ще е трудно и за останалите локализирани в нейните филиали и под нейно командване. Както виждаме в днепният глобалн свят, едно решение от центъра се пренася вече светкавично към периферията.

Не бива и да забравяме, че Блудницата не е звяра! Блудницата язди звяра, до определно време, сетне той я намразва и Бог допуска така, че той да я изгори с огън и да я запусти. Тогава е призива да се излезе от нея, преди това да стане. А колкото до Божиите люде във местата където Блудницата и съответно звярът имат влияние, и там ще е тежко, понеже звярът ще принуждава към поклонение и ще убива непокорните и тн... Въобще в Откровение имаме 4 съществени персонажа, или играчи на страната на злото- Змеят, Звярът, Лъжепророкът и Блудницата Вавилон. От тях имаме вероятно три личности- *Змей(дявол), Звяр Император- цар, лъжепрок*, една империя на звяра ( с подчинени рогове-царе), и един град Вавилон образен, в който е бил убит Месията Исус и който е яздил звяра и е заквасил всичките народи със своето разпалено блудстване.

Моето мнение е, че както Господ Исус си има тяло и свои хора, така и звярът си има тяло и свои хора.
Бог люби своите си и ги пази. Той никога не би ги намразил. Звярът, е наопъки, той използва своите си за своите цели, и не ги пази. Той никога не би могъл да ги възлюби. Това е и една от причините Звярът да опустоши Блудницата. Той просто изявява себе си, както и Бог изявява себе си. Бог гради, Змеят руши, Бог люби, Змеят мрази, Бог дава живот и то вечен, Змеят е човекоубиец и отнема животи без причинно.


Звяра и десетте царе ще намразят Блудницата и ще извършат Божия съд над нея, но като чета за тези неща сякаш те засягат всички хора и места по земята."
Бог ще извърши съд, през време на гнева си над нечестивите, а относно това, че звярът ще изгори Блудницата, това касае нея, не света.Така разбирам нещата до тук.[ Редактирано 06.06.16 12:35 ]

Най-отгоре

    
07.06.16 17:15 Цитирай
изказвания: 4766
small axe:

Истината е , че Блудницата е ясно и недвусмислено дефинирана в писанието, и само нечии изумителни хитри усилия в пропагандата са убедили почти 90 процента и повече от днешните вярващи, че това не бил Йерусалим..

Опозицията относно това от страна на ционистите и измамените от тях християни ционисти, тоест подкрепящи днешната държава израел в палестина , е така грамадна и мощна, че не е за вярване, ресурсът от манипулации който се използва и мобилизира да продължи омаяното стадо да бъде държано в плен на тия вавилонски измислици и сатанински план.


Според мен е добре да има колкото се може повече фактология, за да се очертаят ясно поне "видимите" части на този  "айсберг", застрашаващ както земния, така и духовния и вечния живот на Божия народ - родените от Бога чрез вярата в истинския Божий помазаник-цар, Исус от Назарет, Божият единствен син, било плътски потомци на Авраам (като плътските израелци и арабите), било хора от другите плътски народи.

Имаме ли ясни примери относно споменатата пропаганда и манипулации?


Какви са верските платформи и планове на

- т.нар. "ционисти" (ще отворя отделна тема, за да се посочат повече факти и да има ясно разбиране поне на достъпната информация по въпроса)

- и на т.нар. "християни-ционисти"?


Защотото има план!

И този план и цел на тия сътворили цялата тази схема през годините, или направо да речем последното столетие, е възцаряването на техният месия в техният си храм в Йерусалим, който храм те ще нарекат- Божи, но ще излъжат, понеже Божият храм е Църквата, а не поредната постройка от тухли.


Има ли ясни изявления от страна на ционистите относно описания по-горе план?
Има ли повече подробности относно това как точно те си представят царството на техния лъжлив и не Божий помазаник-цар? Напр. какво той/те ще утвърждава/т и какво ще унищожава/т?

Затова е съчинена и диспенсационалистическата доктрина и то така умело изградено , но крехка като къщичка от карти, изградена да представи не един Народ Божи, както казва Писанието, но два! И така да издигне плътски ген и етнос със седлище земен Йерусалим и цар антхриста, омотавайки християните по такъв начин, че те да подкрепят безбожието и неправдата, без дори да заподозрат това, до момента когато вече ще им е определено турдно да се върнат назад, и това би им коствало живота.


Има ли някаква информация относно кой точно е измислил т.нар. "диспенционализъм" и относно евентуално осъзнатите му цели, служещи на плана, който си описал?

В случая какво имаш предвид под: "ще им е определено турдно да се върнат назад, и това би им коствало живота"?


Колко от тях ще обърнат кораба? Не е ли по - добре да се обърне кораба далеч от скалите, за да може слабите и тези дето не са по плуването да се отърват? Това са измамите и заблудите за които сам Господ Исус ни предупреди и ние е добре да внимаваме и да сме будни относно нещата които врага крои, а не безметежно да се носим по вятъра, както мои братя, с които съм говорил в лични разговори и които смятат че съм едва ли не лунатик и това което им казвам ,не било съществено.. Каква заблуда..


Какво в случая би било "да се обърне кораба" и "да се отърват (спасят)"?

От Дан. 9 и 12, и Разкр. 13 се вижда, че идващият сатаниниски княз (ако и неволно подкрепян от излъганите хора от плътския Израел) в един момент ще се обърне против самите тях и ще ги избива поголовно,
а след това ще се развилнее по целия свят, особено срещу Божия народ - повярвалите в истинския Божий помазаник, Исус от Назарет.

Ако този описан от Бога сатанински цар ще е същия онзи, който дадена част "ревностни (за греховните си желания и заблуди)" плътски Израелци в плтъските си желания и заблуди желаят да издигнат да царува над цялата земя и те заедно с него,

то - понеже Бог е казал че това със сигурност ще стане - аз лично не виждам място за "обръщане на кораба" обратно. Това, което Бог е описал относно този син на гибелта и враг на помазаника просто ще стане и ние (а и никой човек) няма как да го спрем.

В този смисъл, според мен усилията ни (освен че е добре да сме наясно с това, което Бог е описал, че ще стане) трябва да са в насока да издържим на това, което както изглежда, така или иначе ще се стовари върху нас.


Както и истинският Божий помазаник не е предприел някакви мерки да спре сатанинския заговор (на върхушката в тогавашния Израел смъртни врагове на истинския Божий помазаник) против него, целящ убийството му и съответно окончателнотото погубване на човечеството в греха и Божието вечно назакание в огненото езеро,

а е преследвал неуморно Божия план и воля - на надлежното време да се предаде да бъде убит, за да понесе греховете на целия свят и да спаси от вечна смърт и наказание и даде вечен живот с Него и Баща му на всички, които вярват в Него, било плътски потомци на Авраам, било от другите народи - понеже плътта няма никакво значение пред Бога,

понеже няма плътски Божий народ (напр. плътските израелци/евреите), както Бог изрично е направил да се запише в Писанията и както мнозина отхвърлят казаното от Бога и съответно се заблуждават,

а има единствено и само един Божий народ, основан на вяра в обещанията и Словото на истинския Бог,
както и самият Авраам е чрез вяра в Божиите обещания, а не по плът,
както и Ное е чрез вяра в Божиите обещания, а не по плът (той и не е израелец, понеже израелци по плът/евреи още е нямало...),
както и Енох,
и т.н., както Бог е направил да се напише за тези неща.
Това за Него. А относно повярвалите в Него,

той ги е учил и укреял в подобна насока - не да спрат това, което тогава Бог е допуснал да се случи - т.е. истинският Божий помазаник-цар да бъде убит от юдейската върхушка чрез прилежно изпълнен заговор,

а да бъдат укрепени и въоръжени с всяко духовно оръжие (не плътско оръжие - понеже войната на Божия народ не е срещу плът и кръв),
за да устоят във вярата в истинския Божий помазаник (било живи по плът или дори убити по плът) и така да наследят вечния живот, който Бог дава даром единствено и само чрез вярата и признаването на истинския Божий помазаник, Исус от Назарет, Божият единствен син,

само чрез вяра в Божиите обещания и Слово, без никакво място за каквато да е похвала на плътско Божие създание, понеже това е Божия милост и спасение и оживотворяване (както и цялото Божие творение)
и съответно - само Божия слава,
и никоя плът няма, и няма да има, за какво да се хвали и надува пред Бога,
понеже това би било потъпкване на истината и на Божията слава, и Бог никога няма да допусне подобно нещо.

Планът е ясен в общите си линии, да се заблудят християните, не толкова невярващият свят, той е лесно заблудим, но основно християните, че храмът в йерусалим и оня седящ в него е не друг а месията  който днес невярващите юдеи по- плът чакат.


Има ли достъпна фактология по въпроса? Нека да публикуваме връзки или цитати показаващи подобен план.


Ето защо разбирането, че днешен йерусалим е блудницата вавилон е така пагубно за тях и техните доктрини, защото ако това е така, то храмът който ще се вдигне там в града, няма как да е Божи храм, понеже градът е Блудница! Затова на тези ясни стихове дефиниращи коя е блудницата никой не обръща внимание от върхушката в библейските богословски среди, понеже им се срутва всичко..


Едно важно уточнение. В ориг. текст на Н.З. няма "храм",
а има две думи, които Бог използва когато говори за каменния си дом (както и за духовен такъв, т.е. от духове на хора, а не от камък) в по онова време, преди да го напусне:

- светилище и
- жилище/къща/дом

На стар бълг. "храмина" означава "къща" и за тогавашното време е било адекватен превод на думата за "жилище/къща". Но в наше време вече (съкр.)"храм" не означава точно това, така че е поредният заблуждаващ превод на думи от Божиите текстове в българските "преводи" на Н.З.
Сега, тъй като Бог определено няма да живее в "храма"/дома, който дадена група сред плътските израелци плануват да построят в Йерусалим (гледал съм доста публикувани материали по въпроса),


понеже Божият син е казал на бащите им:
Ето, оставя се вамъ домътъ вашъ пустъ. Защото казвамъ ви: Нема да ме видите отъ нине до когато речете: Благословенъ който иде въ име Господне.
/Мт.23/
Ерусалиме! Ерусалиме! ти който пророците избивашъ, и пратените до тебе съ камене биешъ, колко пъти поискахъ да събера чадата ти, както птица пилците си подъ криле, и не рачихте!
Ето оставя се вамъ домътъ вашъ пустъ; и истина ви казвамъ че нема да ме видите дори дойде врѣмето когато ще речете: Благословенъ който иде въ името Господне.

/Лк.13/то е напълно ясно, че това няма да е Божий дом
, а в най-добрия случай - човешки, но всъщност, както пише, ще е още по-лошо...

понеже те определено НЕ са казали:
"Благословенъ който иде въ името Господне",
а (според каквото съм чувал) в омразата си и презрението си дори плюят и псуват при споменаване на името на истинския Божий помазаник, Исус от Назарет.


От друга страна, как разбираш казаното в Дан 9, накрая, където Бог дава подробности около започването на Голямата скръб/страдание?Но планът , както винаги, включва и желанието за смъртта на избраните. Копнеж на силите на мрака. И как ще стане това в днешни дни законно ли? Ами чрез Моисеевият закон, използван за смърта им. За това смятам, че и самите адвентисти и тн. днешни месиянски евреи, както и нашумялите реконструкционисти и християните радетели за пазенето на Тората( петокнижието), са в кюпа на измамените редом с диспенсионалистите и постмиленаилистите. Понеже всички те са в опасност от това да възприемат антихриста за месията, който ще "пооправи" малко доктрините на всички тях, ще им обясни, че това и онова не са разбрали, и накрая , според мен, ще използва правото си да посече всички които не искат той да царува над тях. Нещо което е описано за враговете на Господ Исус и което ще стори Господ Исус, но самозванецът ще си го присвои. Така и онези които убиват вярващите ще си въобразяват че вършат служба на Бога.
Нещата отиват натам със страшна скорост..Има ли публикувани изказвания от страна на плануващите това (нямам предвид Реко- и т.н. средите)?


[ Редактирано 08.06.16 11:54 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
07.06.16 21:00 Цитирай
изказвания: 606
Привет, Еурет
Когато говоря за план, аз имам следното предвид:

Всяко нещо което се гради става с план.
Знаем, че Бог има план за спасението на човека. Той е явен. Не е скрит и ние го четем в документите оставени ни от пророците и апостолите и от думите на Господ Исус. Бог прави нещата явно и ги изявява на своите и иска да ги изяви и на външните за да стигнат до спасително покаяние.

Дяволът също има план. Той не е явен, а скрит. Планът му е за погублението на човеците и цели те да не стигнат до спасителното покаяние. Това е една борба в духовните места за човешките души.Блудницата вавилон търгува именно с човешките души, както и пише.Планът на сатаната може да е скрит и потаен, но за християните тези неща трябва да стават все по явни и Бог не случайно ни е казал да сме разумни и да бъдем бдителни, будни и да внимаваме да не ни заблуди някой- Което значи че християнинът може да бъде заблуден. Когато говоря за обръщането на кораба, не визирам нищо друго, но това- християните да премислят заблудите които са приели да вярват по тези въпроси които обсъждаме и да обърнат ученията си докато още не е станало късно. Тоест късно ще значи, ако хората които са в дадени християнски събрания, бъдат заблудени поради ученията които са приели, къде сляпо, къде на юнашко доверие, къде убедени поради измамните доктрини. Ако те осъзнаят заблудите пред които са изправени, а и в които са накиснати, те биха обърнали разбиранията си по тези въпроси и биха се отървали в смисъл спасили от заблуда преди да опре ножа до кокала. Защото съгласи се е по- добре човек да знае че отперд пред кораба идат скали, далеч преди скалите да са дошли до носа на кораба. Тогава, когато каруцата се обърне , пътища както знаем- много.. Пастирите имат отговорност пред стадото накъде го водят. Това е беспорно..

Та планът на сатана не е обнародван, както Божието слово е публикувано, не само на книга, но и в сърцата на Божиите люде. Планът на сатана, обаче е видим, от страниците на писанията. Ние сами виждаме, заговорът против Божият помазаник, който земните царе правят и се наговарят, те се наговарят и против Божиите избрани и верни. Така например виждаме един ясен заговор и пример за класическа конспирация на страниците на книгата - Откровение. Имаме десет царе, които предават властта която имат на Звяра! Това е план. Християните трябва да си задават въпросите- каква е тази власт която тези царе предават? Защо я предават, какви са механизмите на това предаване, и какво следва от това, че звярът придобива властта на десетте царе? Какво означава това итн..?

Осносно фактологията. Ти си отворил няколко теми и е добре да пълним тези теми с фактология кой каквато е намерил и преценил че е адекватна! Фактологията не винаги е снимки и документи, понеже такива неща сатана трудно ще остави да излязат. Всеки пъклен заговор е таен.

Въпреки това фактология има, но тя също е атакувана от силите на мрака, дискредитирана, и хората които я излагат са всячески дискредитирани, а някой и не са между живите. Един такъв човек например е Ааърън Русо. В мрежата има едно дълго негово интервю в което той казва някой сведетелства, за нещата които е видял е чул пряко.

В света има система, окултна, която се занимава с кабала, древна талмудиска наука, идеща от тн. книга Талмуд, която е един вид тълкувание на тората на Моисей, но тълкувание което няма нищо общо с истината и прокарва вавилонски идеи. Тук в тази тема мога да пусна един линк към един филм на който попаднах съвсем наскоро, и в който филм видях че се говори за неща, които съм говорил и сме дискутирали с длуги братя на различни места още преди поне 3-4 години. Филмът е от 2015 години и е правен от някакъв баптиски пастор, независим, и още някакъв човек, който е християнин, незнам от кой клон на днешното християнство, аз самият не съм баптист или човек от някоя деноминация, но мога да кажа че този филм е интересен , любопитен, има фактология, която не е за подценяване, и ме заинтригува, понеже без да съм го виждал съм стигнал и споделял много от изводите които авторът прави. Най долу ще сложа линк към филма. Искам да посоча и нещо много съществено:

Днес в Израел/ държавата образувана от ООН/ има една не малка група ортодоксални евреи, които нямат и не искат да имат нищо общо с ционистката държава и властта и! Те са опозиция и то крайна и в интерент има редица клипове на тези юдеи които критикува остро Ционистката власт на Нетаняху, като я наричат откровено , че не е според писанията и че това не са никакви изпълнения на пророчествата. Тоест те открито застават на позицията, че не Бог е този който е събрал тази държава там, а са я събрали човеци. Моето мнение е че именно тези юдеи ще са гонените от звяра, и от тях  ще се обърнат хора към Исус Месията , ако и сега да са в пълно неведение относно Него и ще се причислят към църквата Христова!

Относно диспенсионализма в моите бележки тук във форума съм писал едно дълго съобщение, какво е, и в какво вярват, ако някой не е наясно може да прочете. Също като фактология там, това което се знае със сигурност, че преди Джон Нелсън дарби това учение за два Божи народа и две втори пришествия е тн по две, не е съществувало. То е просто една нова измислица..

Относно даниил 9 глава на края е май най- добре да се отвори нова тема..

линк към филма за Талмуда, ционистите и кабала-https://www.youtube.com/watch?v=0EnLi8XaxhY

линк към клипове на ортодоксални евреи противници на държавата Израел-https://www.youtube.com/watch?v=IapWP8hq9Mc

https://www.youtube.com/watch?v=oUppu2OHVTY


https://www.youtube.com/watch?v=UnPVUxGZl8M


[ Редактирано 07.06.16 22:04 ]

Най-отгоре

    
07.06.16 23:19 Цитирай
изказвания: 4766
Между другото, тия дни е открит някакъв нов тунел в Швейцария, като на откриването са направили на практика сатанински демоничен ритуал, наблюдаван с удоволствие от висши политици:

WARNING - DISTURBING SATANIC TUNNEL RITUAL IN SWITZERLAND

Меркел, Оланд и Ренци аплодираха шокиращ сатанински ритуал на официална церемония!

swiss-gatesofhell.jpg

[ Редактирано 08.06.16 11:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF