Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

дейвид дюк   едуард куриян   креационизъм   мария   отречени от себе си   раждане на божия син   разни езици   стивън хеджис   централна банка   юдеи  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Започване на нова тема
    

23.03.16 14:58 Цитирай
изказвания: 4913
Когато Божият син дава пророчеството на Йоан, той му се явява и едни от първите думи, които му казва са:

        Откр 1:19
19Напиши това що си видель, и което е, и което има да бъде слѣдъ
Цариградски превод (1912)
Т.е. имаме:

1.
    а) това, което на Йоан му е било дадено да види до тук във видението
        ("седемте звезди, които видя в десницата ми и седемте златни светила")
   
    б) и какво точно в реалността изобразява и означава то
        ("Тайната на седемте звезди, които видя в десницата ми и седемте златни светила [е следната]: Седемте звезди са вестоносци на(или: до) седемте общности. A седемте светила, които видя, са седемте общности.")


2. и какво ще стане след това (т.е. след това горното)
Въпроси:

Кога точно започва времето, което Царят описва като: "СЛЕД ТОВА" (т.е. след 1., вж. по-горе)?

Започнало ли е вече това време?

В бъдеще ли ще започва?


Контекст (с плъзгача се вижда целият текст):
        Откр 1:10-19
10В неделенъ денъ бидохъ въ изъ стѫпление Духомъ; и чухъ задъ себе си гласъ големъ като отъ тръба
11който говореше: Азъ съмъ Алфа и Омега, прьвий и последний; и каквото виждашъ напиши въ книга и проводи на седемте църкви които сѫ въ въ Ефесъ, и въ Смирна, и въ Пергамъ, и въ Тиатиръ, и въ Сардисъ, и въвъ Филаделфия, и въ Лаодикия.
12И обърнахъ се да видя гласа който ми проговори; и въ обръщането си видехъ седемъ светилника златни;
13и въ средъ седемте светилника видехъ едного подобенъ Сину Человеческому, облеченъ съ дълга дрехѫ, и препасанъ до градите съсъ златъ поясъ;
14а главата и космите му бѣхѫ бели като бела вълна, като снегъ, и очите му като пламикъ огненъ;
15и нозете му подобни халколивану, както въ пещъ нажежени; и гласътъ му като гласъ на много води;
16и имаше въ десната си рѫка седемъ звезди, и изъ устата му излезваше мечъ остъръ и отъ двете страни; и лицето му светеше както свети слънцето въ силата си.
17И когато го видехъ паднахъ при нозете му като мъртъвъ; и тури десната си рѫка на мене и казваше ми: Не бой се: азъ съмъ прьвий и последний,
18и живеещий; и мъртъвъ бехъ, и, ето, живея въ веки вековъ, Аминъ; и имамъ ключовете на ада и на смъртта.
19Напиши това що си видель, и което е, и което има да бъде слѣдъ
Цариградски превод (1912)[ Редактирано 23.03.16 15:01 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре
вестоносци до общности,   краят на епохата,   откр.1:19,   разкр.1:19,   седемте звезди,   седемте светила,   след това
    
05.04.16 18:14 Цитирай
изказвания: 606

"Кога точно започва времето, което Царят описва като: "СЛЕД ТОВА" (т.е. след 1., вж. по-горе)?

Започнало ли е вече това време?

В бъдеще ли ще започва?"

------------Според мен, "след това" -визира, след описаното със 7те буквални църкви. Това което е описано за тях вече се е случило, а не трябва да се случва тепърва.

Тези църкви не са 7 периода , както някои уверено разправят. Тези църкви са съществували и казаното за тях е нещо конкретно.Естественото е- "след това", да визира времето след тези събития. Едно е ясно, че това време " след това" е след описаното за църквите. Дали е започнало това време или предстои, текста не ни казва. В 1 ви стих на 4 та глава се казва на Йоан да види какво има да стане подире, или след това..
Въпросът е след кое? След приключването на съществуването на 7 те църкви? Или пък 7 те цуркви съществуват паралелно със описани в следващите глави събития? Или пък описаните събития от 5 глава нататък стартират в определен момент, незнаен за нас? Това са интересни въпроси..
В 5 та глава Йоан гледа неща ставащи на небето. Вижда се че седящият на престола има в дясната си ръка книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата. Тук е началото на всичко ставащо до самият край!
Казва ни се ясно, че Лъвът от Юдовото племе, коренът на Давид превъзмогна ( вече станало събитие тогава) и разпечатва книгата, която никой не е бил достоен ни да разпечата, нито да гледа..

В 10 стих на 5 та глава се казва, че човеци от всяко племе, език, люде и народ са изкупени за Бога и царуват на земята! ( въпросът е как царуват? Тогава царуват буквално ли и какво означава това - царуват? Дали царуват над греха или под царуват се визира нещо друго тн.. интересни въпроси)

--
Аз смятам засега, че от времето на 7 те църкви, досега, до ден днешен, това което е записано след 4 та глава тече.. В кой точно момент сме от разкритото видение на апостол Йоан сме, незнам със сигурност, но мога да предполагам. Според мен сме в момента много близо преди появата и възцаряването видимо на човека на греха. Който е просто човек, а ще претендира да е Бог, но писанието ясно ни казва и едва ли не натъртва- че той е просто човек и числото му е на човек.. Кое е това число и какво се крие зад него е отделен въпрос. Имам някои сериозни идеи в тази посока, но това не е темата тук..[ Редактирано 05.04.16 18:17 ]

Най-отгоре

    
06.04.16 03:34 Цитирай
изказвания: 4913

И аз горе-долу така ги виждам нещата.Между другото в Разкр.5:9,10, в традиционния гр. текст, представител на който е Textus Receptus, се казва: 
"ЩЕ царуваме на земята", а не "(сега) царуваме на земята".


и пеят нова хвалебствена песен, казвайки:
"Достоен си да вземеш свитъчето и да разчупиш печатите му,
защото си бил заклан и чрез твоята кръв си ни купил за Бога,
от всяко племе, език, народ и нация, 
и си ни направил царе и свещеници на нашия Бог,

и ще царуваме на земята.”
Из Разкр.,5:9

Тук повече подробности по превода на TR:  Разкр.,5:9А относно това, че в момента ние НЕ царуваме, писах тук:
Лопухин, Парусията, Апостасията, и онАзи, която задържа (вж абзац "Разкриване на царството")Освен това, ако приложим теориите на амилениализма и постмилениализма, ще излезе, че господарят Исус по време на земния си живот е царувал и то, естествено, много повече от нас.

Но това, освен на елементарната логика и преки наблюдения, противоречи и пряко на казаното от Исус:
        Лк. 19:12-15
12И рече: Человекъ некой си благороденъ отиде въ страна далечна да приеме за себе си царство и да се върне.
13И повика десеть отъ слугите си, и даде имъ десеть мнаси, и рече имъ: Търгувайте докле дойдѫ.
14А гражданите негови ненавиждахѫ го, и испратихѫ слѣдъ него посланици да кажатъ: Не щемъ тогова да царува надъ насъ.
15И като взѣ царството и се върна, рече да му повикатъ онези слуги на които даде среброто, да узнае кой какво е припечелиль.
Цариградски превод (1912)


т.е.
"отиде въ страна далечна да приеме за себе си царство и да се върне"

(т.е. след като бива убит, но и съжвен от мъртвите, той бива взет в Божиите небеса, за да получи царство и след това да се възцари. Т.е. преди да бъде взет горе (т.е. през първи век, когато е бил тук), той все още не е бил получил царство и съответно тогава - през първи век, на земята - не е царувал в този смисъл...)

"И като взѣ царството и се върна, рече да му повикатъ онези слуги на които даде среброто"
(т.е. когато Божият син получи царство от баща си, след Божия гняв, Божият син се върне и слезе на тази земя, ще съди живите и чак след това ще царува...)Кога, казва Божият син, той ще царува тук на земята?
Чак СЛЕД
1. като бъде взет в Божиите небеса да получи царство от Бога, неговия баща,
2. и се върне тук на тази земя.
Тогава ще царува на земята. И ние, заедно с него, ЩЕ царуваме на земята.


След като е бил взет в Божиите небеса, той върнал ли се е вече на земята? И започнал ли е съда на живите?

Не.


Тогава
1. той не е царувал когато е бил на земята през първи век
2. а и все още не е започнал да царува на тази земя,
понеже все още не се е върнал и съответно не е започнал и провел съда на живите
(независимо от заблудите и бълнуванията на Елън Уайт и повлеклите се след нея т.нар. адвентисти)А и (дори и без помощтта на тази ясна негова съпоставка) преди да бъде взет горе, четем че,
той тук не е царувал,
а е бил безимотен, преследван, хулен, подиграван, плют, бит и накрая убит от иудеите чрез ръцете на римляните с най-жестока и долна смърт за римски роби/не-гражадни.


Както и пише
"...ако  търпимъ (т.е. сега),
то ще и да царуваме съ него..."
(т.е. когато той в бъдеще зацарува тук, на земята, във видимото си присъствие); 
2 до Тим, 2:11


Т.е. сега не царуваме, а търпим.

Иначе царуването не е царуване, и страданието не е страдание.И отново:

и пеят нова хвалебствена песен, казвайки:
"Достоен си да вземеш свитъчето и да разчупиш печатите му,
защото си бил заклан и чрез твоята кръв си ни купил за Бога,
от всяко племе, език, народ и нация, 
и си ни направил царе и свещеници на нашия Бог,

и ще царуваме на земята.”


-----
(понеже стана голямо отклонение, може да го преместя в отделна тема)[ Редактирано 06.04.16 23:40 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
06.04.16 09:05 Цитирай
изказвания: 606
да, това с тези сбъркани преводи е много дразнещо и незнаещите гръцки и нямащи обичай да проверяват обстойно стигат до недоразумения и се чудят как да синхрониИрат ткстове с цялото звучене на писанието по даден въпрос. Та така и аз с това- и те царуват.. Ясно е че не царуваме буквално, както си мислят постмилениалистите, претеристите, реконструкционистите и тн .., но викам може би значи- царуват над греха, не че не може и това да се каже, но не е универсално и не е това идеята. Напълно съм съгласен с тяоите заключения за това- " ще царуват" Ако на гръцки в текста е било така записано, значи идеята е именно в бъдеще врвме, както самото писание ни казва.

Друго интересно по темата е че виждм след 4 глава че не се говори за конкретни църкви. Което е крайно любопитно. Говори се само за Божиите избрани, верни, които пазят вярата в Исуса. Те явно след 7 те описан църкви вече са разпръснати малцинства по земята и не са назовани с конкретни имена като събрания в определена локация. Просто са събрания на светии. А иначе в началото в първите глави виждаме че е упоменато че Исус ходи помежду седемте златни светилника, които са седемте църкви.

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF