Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

1000-годишно царуване   edinni.com:предложения   ангел пелтеков   гадаене по звездите   есайас   земно служение   канцерогенен   лекарство против рак   просперитет   фармасони  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   07.05.18 15:26
Преместих темата за "генно-модифицирната опозиция в Сирия"

в тема:
"Сирия: Отн.тн. ислямска държава", тук:

http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17424.post
 
eureth   15.04.18 14:53
Възможно е и до там да се стигне. Но главното, до което пише, че ще се стигне в тези земни военни противопоставяния, е че Бог ще доведе всички народи на битка против Йерусалим и той ще бъде превзет, и ще бъде тъпкан от народите, колкото Бог е определил (3год. и половина).

Тук има доста подробности около сегашната ситуация, в темата "Относно тн. ислямска държава":
http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17419.post
 
Владо   15.04.18 03:46
Света е пред прага на нова световна война.
 
Владо   15.04.18 03:45
 
Анонимен   13.02.18 09:08
еурет, постовете станаха три, но са един - само последния (нетът понякога е кошмарен тука). Моля те да оставиш само последния, а другите да ги изтриеш, за да не се "разводнява" темата.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Плоска или кълбовидна е Земята - според човешките наблюдение, опит и разсъждения?
Към страница   <<        >>  
Започване на нова тема
    
15.03.17 17:13 Цитирай
изказвания: 604
Изгледах нещата.. До каква степен намалява слънцето не съм сигурен, вероятно намалява до някъде, което би могло да означава, че то не е на такова разстояние каквото ни разправят, това го разбирам, но това не касае дали земята е кълбо, равнина, или нещо средно.. Също е неясно и каква е реалната големина на земята, което също би било от съществено значение за определени заключения.

За мен остава все още въпроса с переспективата. Защото ако слънцето намалява до съвсем малка точица и изчезва, то с подходящ уред би трябвало отново да се появи за определен период от време пред наблюдаващия, докато човекът без уред би го загубил от поглед, ако то се движи успоредно на земята и се отдалечава. (в равнина)
Също е важен въпроса за височината на слънцето, което пряко би влияло и на ъгъла на наблюдение в переспектива..
Това че то постепенно потъва в хоризонта е видно от снимки на залези , и по логиката на равнинна земя, би трябвало с далекоглед или друг уред, да се появи отново пред очите ти, макар и вече изчезало за простото око. Ето това не знам има ли го някъде като емпирично наблюдение.

Най-отгоре

    
15.03.17 18:21 Цитирай
изказвания: 4325
Ами според каквото се вижда във второто видео, атмосферата, а и всичко, което се изпречва пред погледа ти в далечна перспектива (т.е. десетки, стотици и, особено, хиляди километри), на практика закрива гледката към твърде отдалечен обект.

Ако някой може да направи един достатъчно подробен 3Д-симулатор на видимото творение, в който да могат да се въвеждат ралични параметри на земя, небесни тела и т.н., тогава ще може донякъде да се експериментира и да се види какво горе-долу се вижда от човешка гл. точка при различните варианти.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.03.17 18:41 Цитирай
изказвания: 604
за просто око се скрива, да речем, но не би трябвало за око снабдено с уред за увеличение. С такъв уред по логика, поне така смятам, би трябвало изчезналият обект отново да стане видним за определено време да речем. Нали просто е бил станал малък, а уреда увеличава и ти отново го виждаш. Говоря при ясно време и на морско ниво, равнище където няма планини и тн..
Обектът би бил напълно невидим независимо от уред, само ако фактически и физически не присъства над хоризонта, или е скрит от нещо , иначе би трябвало смятам да е видим., за времето в което даденият уред е способен да увеличава..

Отделно от това, признавам, че не съм виждал залез, където слънцето да е някаква малка точка.. съвсем смалено и така сливащо се с хоризонта поради переспективата. Не съм напълно наясно с тези рефракции и въздушни слоеве, също те константа ли са и тн, някак не съм ( в момента убеден) че рефракции и слоеве въздух могат да направят в переспектива едно сравнително все още голямо слънце, а не станало на точка, да спре да е видимо..
Явно още трябват наблюдения и още мнения с обосновка, в момента всичко това досега не ми е напълно убедително като аргументи. Би било по- убедително , ако някой каже че при вече "залязло" слънце, отново е успял да го види с помоща на уред(бинокъл, телескоп и тн..)

Ето тук открих друг експеримент, след 11 минута е най- любопитно. Има връзка с твоя линк, но е разширен и експериментът е интересен. Той твърди, че атмосферата е една гигантска лупа, и по тази причина при отдалечаване на слънцето, то не се смалява и също така клони надолу, все едно потъва. Демонстрира това с експеримент на дървена маса с картонено слънце и лупа.. Въпросът е , че тук има презумпцията, че атмосферата е именно такава лупа. Също така се появява и необходимост , според мен това да важи за всеки отдалечаващ се предмет(обект) в переспектива, понеже лупата си е лупа и работи така, този обект трябва да не става точка и да се държи както слънцето в експеримента. Дали е така не знам, защото и размерите на обекта са от значение, поради разстоянието.

Не знам реално презумпцията с лупата дали важи с такава точност и констатност за самата атмосфера.. Също това не решава, смятам и въпроса с използването на бинокъл или далекоглед, както горе писах, или просто така ми се струва. Може и да бъркам, но все още смятам, че с уред за увеличение, отдалечаващото се слънце трябва отново да стане видимо за наблюдателя, защото той би преодолял в известна степен натрупалото се переспективно изкривяване на видимоста на отдалечаващия се обект.

Въпреки това този експеримент е някакво възможно обяснение, ако и да не съм убеден напълно, че е адекватен на ситуацията, заради предположението с лупата и дали изобщо има подобна константна атмосферна рефракция и дали е в такава степен.. Това не е изяснено, както и ъгъла на наблюдение. Все пак слънцето е на предполагаема височина над 3000 мили и това е от значение.

Въпреки тези въпросителни,  това би било едно възможно обяснение. Нека видим има ли други мнения, особено във връзка с използването на телескоп или бинокъл.. 
Ето линка след 11 минута е самият експеримент:

https://www.youtube.com/watch?v=tflhWwoqWAw

[ Редактирано 15.03.17 19:59 ]

Най-отгоре

    
15.03.17 21:23 Цитирай
изказвания: 4325
Тук намерих реални примери, как перспективата прави така, че да не можем да виждаме обектите, които са твърде далеко. Но когато се погледнат и "приближат" с някакъв оптически уред, те отново се виждат.

https://youtu.be/vknnZoBrAP8?t=409

[ Редактирано 15.03.17 21:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
15.03.17 22:53 Цитирай
изказвания: 4325
Във видеата по-долу графичният дизайнер Роберт Симон, служител на NASA, обяснява как е генерирал чрез компютърна програма съставната графика (не снимка) Blue Marble 2002 v2.0, която хората си мислят, че е снимка на земята от 2002г.

От неговото изказване е останала "знаменитата" фраза:

 "...[Действително] тя [графиката] е Photoshop-ната*. Но то e ... то e ... то така трябва да бъде!.../Robert Simmon/
И продължава: "Нямаше друг начин, един вид, да симулираме атмосферата"
https://youtu.be/wyRbc28PSrI?t=134
------
*
т.е. генерирана чрез компютърната графична програма Photoshop


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/BlueMarble-2001-2002.jpg

Та-дааа!  - "Photoshop-ната"-та графика Blue Marble 2002 v2.0
Относно горната компютърно-генерирана графика, хората си мислят, че това е снимка на земята от "космоса".


Както той казва: "Моята задача е да създавам изображения от научни данни относно земята. Превръщам данните в картинки."

Както и: "Трудната част беше [първо] да се създаде плоска карта на земната повърхност.
След това обвихме плоската карта върху една топка.
Моята задача беше да интегрирам повърхността, облаците и океана така, че те да оправдаят очакванията на хората относно това, как земята изглежда от космоса".

Е, явно е оправдал очакванията!... 
Все пак - въпреки оправданите очаквания -
това горното не е снимка на земята от "космоса", напр. от т.нар. "космичски кораб".
Тук писмено интервю: https://www.nasa.gov/centers/goddard/about/people/RSimmon.htmlвж 1:31мин:
https://youtu.be/wyRbc28PSrI?t=91 (англ.)https://www.youtube.com/watch?v=SA89iDq7PzE (англ.)
[ Редактирано 17.03.17 00:47 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
blue marble,   cgi,   robert simmon,   глобус,   земно кълбо,   космически снимки,   робърт симон,   снимки от космоса
    
15.03.17 23:47 Цитирай
изказвания: 604
"Тук намерих реални примери, как перспективата прави така, че да не можем да виждаме обектите, които са твърде далеко. Но когато се погледнат и "приближат" с някакъв оптически уред, те отново се виждат."

В този ред на мисли, би трябвало тогава с бинокъл или друг мощен уред, слънцето да стане отново видимо след залез с просто око, да може отново да се съзре с бинокъла. Това така ли е? Вижда ли се отново?


Най-отгоре

    
16.03.17 00:13 Цитирай
изказвания: 4325
Не зная... И аз си мислих за такъв опит. Все пак трябва да се има предвид, че при тези примери в морето, става дума за доста по-малки разстояния от случая със слънцето. Доколкото разбирам, при огромните разстояния от 100-ци и 1000-и километри, атмосферата + ландшафта стават много влиятелен фактор поради перспективата и нейната "точка на изчезване". Аз бих опитал с много силен телескоп от много високо място, но в момента нямам практическа възм. за такъв опит.Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

    
16.03.17 20:32 Цитирай
изказвания: 4325
Тук, какво всъщност се случва, когато една ракета се издигне на около 117км нагоре към "космоса"...

https://www.youtube.com/watch?v=IAcp3BFBYw4


Най-вероятно това е причината, че когато изстрелват ракети в "космоса",

веднага след излитането ракетите винаги изкривяват посоката си,
така че да не отиват нагоре, а да се позиционират паралелно на земната повърхност.


Понеже хората организиращи "космическите" полети (и най-вероятно и политиците зад тях) явно добре знят какво ще и́ се случи на ракетата само след някакви си 100км (тази височина може да е променлива, в зависимост от формата на това, което спира ракетите), по пътя и́ нагоре към "космоса"...

Човек може да си представи степента на "космическия" цирк, който се разиграва вече няколко десетилетия и чрез който, освен всичко друго, и допълнително издояват "само-създали-и-развилите се/'еволюиралите' маймуни"(както промиват мозъците на децата в училищата на сектантската светска безбожна мразеща-Царя-Исус религия) с милиарди, за които хората работят ли работят.

То не бяха Sci-Fi циркове с "кацане на Луната", снимки на земята от "космоса", сонди и колонизиране на "планетата" Марс, космически апарати пътуващи през и напускащи "слънчевата система" вкл . с музикални компакт-дискове (даже с Валя Балканска) за "извънземните" да слушат, GPS и ТВ спътници/satelites, и т.н. и т.н. ...Забелязах, че по някаква причина youtube са изтрили профила, който е публикувал това видео. Намерих копие там и смених връзката горе. Изглежда, че има някакъв отпор срещу това видео.


ПП
След първоначалното удивление относно това, което се вижда, искам все пак да кажа за всеки случай, че е добре  първо да има повече такива експерименти, за да се разбере в подробности контекста, където се случва това спиране горе и човек да може по-добре да се ориентира в цялата тази какафония от всякакви учения, твърдения и т.н. с които са засипвани всекидневно всички по земята.[ Редактирано 21.03.17 21:49 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
космос,   небесен купол,   небесна твърд,   небесната твръд,   ракети
    
24.03.17 02:30 Цитирай
изказвания: 4325
Тук две видеота, документиращи експеримент, при който се пуска лазарен лъч паралелно на повърхността на езеро, за да се провери

дали при (съществено) отдалечаване от източника
(нялколко километра):
 
- лъчът ще се отдалечи нагоре от повърхността - и така ще покаже, че земята е кълбовидна
(понеже ако земята (б)е кълбо, то изививката на земята би направила така, че лъчът  постепенно да се отдалечава нагоре от водата - има много инфо. в мрежата относно как се изчислява с какво разстояние/интезитет кълбовидна земята би се извивала надолу на километър/миля)
 
- или лъчът ще остане паралелен на водата - и така ще покаже, че земята е плоска (поне в горната си част)Както видеото показва, лъчът не се отдалечава нагоре...


предварителен тест
https://www.youtube.com/watch?v=cNEUOnlcIAQ


тест
https://www.youtube.com/watch?v=GBhDFO4NMrw

[ Редактирано 24.03.17 03:12 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
глобус,   земно кълбо,   извивка,   плоска земя
    
24.03.17 16:03 Цитирай
изказвания: 4325
Наскоро световният политически "елит", вкл. ОАД("САЩ"), Русия, 24 държави от Европейския съюз
- иначе готови да си "издерат очите" относно теми като Крим, Сирия и т.н. -
"изненадващо" единодушно и приятелски тихомълком са подписали

нов договор относно АнтарктидаПо същество те забраняват следващите 35 години на цивилни морски съдове
да отиват зад 60-ия паралел на юг и да се доближават до Антарктида, без специално държавно разрешение.
При евентуални нарушения, на "помощ" идва цялата военна машина на разположение на тези господа и на който там ги управлява зад кулисите.

Изтъкнатите причини това много важно място да остане недосегаемо за "обикновени хора" се въртят около твърде голямата загрижеността на всички тези хора за околната среда, специално - морската флора на Чили и подобни...
(Ако някой не знае, в същото време, както всички виждат, те не се колебаят да превърнат земята, океаните и въздуха в ...  каквото ги превръщат)


За да са готови тези (изглеждащи) иначе смъртни врагове така вярно и самоотвержено да спазват този ненарушаван досега тип договор

- още от първоначалния договор за Антрактида ок. средата на миналия век, когато ОАД("САЩ") и СССР са правили ядрените си опити на пределни височини в небето (с на пръв поглед неясни цели) и са правили дълбоки експедиции в Антрактида -

очевидно означава, че имат много сериозни прични хората да не знаят
какво има навътре в Антарктида и
какво изобщо представлява "Антарктида".


https://www.youtube.com/watch?v=QdbxJOzZ6xw (англ.)


15.11.2016, Bultimes
Защо Джон Кери скри тайните на Антарктида за още 35 години?
[ Редактирано 24.03.17 16:13 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласуваща хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре
35 години,   60-ти паралел,   антарктида,   антарктически договор,   плоска земя
 
Започване на нова тема
Към страница   <<        >>  
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF