Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

hristiqni.com   анти-еврейство   атанасиани   двамата пророци   орфика   отнемане на деца от родителите   полови извращения   последователи на помазаника-цар   световни царства   стремеж към обогатяване  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
"ние сме падналите ангели"
Към страница   <<      
Започване на нова тема
муспи
    
09.11.19 19:35 Цитирай
Гост
Преди години писах че първите хора, до адамовите са биле на падналите дяволи, а Адам и потомството му са биле създадени от бога. Тази версия е приятна за евреите и не беше изтривана, нито ретуширана. Вчера написах обраното, по моему истинското - първите хора са тези от първа глава, създадени от Бога, втората глава, явно вмъкната, не казвам от кои, но и това е достатъчно да бъда изтрит, представя един нов бог, с човешки качества и неспособен да твори, да създава живот. Плагиатството при него е начин на съществуване, и това не му прави впечатление, тъй като този бог в стремежа си да бъде и той бог като Този, в първа глава, се храни от усещанията които му дават ударите му по Бога. Бог не удря, а този, падналия дух Сатана удря и има допир. Този именно допир му доставя енергийната база с която създава своя свят - свое небе и земя, ад и рай, и свой човек. Имаме илюстрация за това явление на Земята, - едно племе, - цензура е, ще го нарека условно албанци, владее света чрез парите и изпитва усещане не само за владеенето, а и за съществуването си от ответната реакция на света. Бих разгънал тази тема и то без да цитирам нищо от Стария завет, който е написан от човеци и многократно пренаписван за нуждите на всяка епоха, от тези Втори, Адамови човеци. По всяка вероятност, а вероятността е по близка до истината от откровената лъжа, а именно откровената лъжа е заела мястото на истината в падналия дух, света е мъртъв заради мъртвия си творец. Той не е в състояние да я усети, тъй като лъжата го е запълнила напълно и дразни рецепторите му за възприемане на истина.

Най-отгоре

    
09.11.19 20:08 Цитирай
изказвания: 4497

Приятелю, идеята на това Интернет-място е доста различна от твоята дейност тук (сравни цялата си тема отначалото със страница Начало).


По отношение на Божието учение и истина, тук се обръща внимание основно на това, което Бог е заявил в своите свети книги (а не напр. какво Муспи или някой друг човек (или по-лошо) си фантазира, представя или нещо такова, без каквато и да е връзка с казаното от Божия син Исус).

 


Не че е изрично забранено да си твърдиш каквито си искаш твои измислици (или на някой друг), но никой не би обърнал внимание на подобни неща.

 

Както и преди ти казах, щом не ти харесва Божието слово, записано в Божиите свети книги, то можеш да се опиташ да си намериш друго място в Интернет, което да отговаря на желанията ти и представите ти по една или друга тема.

Понеже хората, които четат тук и споделят вярата си в Божия помазаник-цар, Божия единствен син, Исус от Назарет, нямат нищо общо с твоите чужди на Божиите думи теории,  твърдения и заблуди, и няма особен смисъл да опитваш това да се промени.

 

 

 

 

Чисто от любопитство: Можеш ли да напишеш в едно кратко изречение (2-3 реда) каква всъщност е твоята болка или стремеж/цел, във връзка с всички тези объркани и странни твърдения (някои от които откровени крещящи заблуди), които пишеш?

 


[ Редактирано 09.11.19 20:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

!
    
09.11.19 22:07 Цитирай
Гост
Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари... Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

Най-отгоре

    
10.11.19 02:23 Цитирай
изказвания: 4497

муспи:

Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари...

 

Откъде точно искаш да излезеш?

 

Как точно ги получи тези напътствия, за които говориш?

 

И как точно (странните) неща, които пишеш ти помагат в тази ти цел?

 

 

 

 

муспи:

Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

 

Защо си мислиш, че този свят не е създаден от Бога и от Божия помазаник-цар и син Исус?

 


[ Редактирано 10.11.19 02:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF