Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

save company international   агенти на дс   биг брадър   вениамин пеев   езра   коляда   проклеване   пръски думи   съживление   цв. генчев  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница   <<      
Започване на нова тема
Темата е затворена
муспи
    
09.11.19 04:17
Гост

/адм. бел

Изказването е изтрито поради грубо нарушаване на приетите правила за публикуване.

 

Муспи, тук могат да се обсъждат почти всякакви теми и свободно да се изразява несъгласие напр. с широко разпространени схващания, но обиждане - особено на Бога ... - и безобразно държание не се приема.

 

eureth/

 

 


[ Редактирано 09.11.19 12:25 ]

Най-отгоре

    
09.11.19 12:25
изказвания: 4781

 

Конкретно относно "името на Бога" и дали Божият помазаник-Цар, синът на Бога, Исус от Назарет, е изговарял име, с което да посочи Бога, неговия баща,

 


тук вече стана дума относно нарицателното име (евр.) יהוה [YHWH]
 
 - а не собствено име (както напр. т.нар. (лъже-)"Свидетели на Йехова" и някои други твърдят) -

което нарицателно име (יהוה [YHWH]) Бог често използва, за да посочи себе си в контекста на ориг. текст на Закона, Пророците и Писанията, написан основно на евр. ез., с малки части на старо-сирийски ез.

 

 

 

Въпреки, че Божият син и пратениците му са говорили основно на старо-сирийски/арамейски, то свидетелствата на пратениците му (които сами са били по плът иудеи) в документите на Новото Божие завещание,  са написани от пратениците на старогръцки, а не на еврейски или старо-сирийски.

 


И в тези свети текстове на старогръцки, самите иудеи-пратеници на Божия син Исус превеждат евр. дума יהוה [YHWH] на гръцки език именно

 

с нарицателното име: "господар" / κύριος,

 

а не с лично име, напр. "Ιεχωβά / Ιεοβά / Ιαβέ"

 

 

Напр. царските пратеници Яков и Павел (използвайки в гр. текст евреизма tsebaoth/Σαβαὼθ /евр.: "множества, войски"/) употребяват следния израз на старогръцки /до римл.,9.29, п-мо от Як.,5.4/:

 

господарят (на) tsebaoth / κύριος Σαβαὼθ   (а съвсем не напр. "YHWH tzebaoth"),

 

употребявайки именно НАРИЦАТЕЛНОТОне лично) име "господар" за превод на евр. дума יהוה [YHWH],

 

което се превежда именно: Господарят на множествата/войските

 

 

 

Освен факта на техния официален превод с нарицателно (а не лично) име,
то и самият израз би бил напълно безсмислен ако би се употребило лично име:

 

Напр.  срв. "Иван (на) множествата/войските", "Тодор (на) множествата/войските" - това е безсмислено говорене.

За разлика от съвсем ясното и нормално: "ГОСПОДАРЯТ на множествата/войските".

 

 

 

 

 

Съответно, в ориг. старогр. текст на Новото Божие завещание, Божият син Исус употребявал ли е думата/нарицателното име κύριος / господар (с която самите иудеи превеждат евр. дума יהוה [YHWH]), за да обозначи Бога, своя баща?

 

Да, разбира се. 

 

Напр.

"В онова време Йесус заговори, казвайки: Благодаря ти, татко, господарю(κύριος) на небето и земята, защото си скрил това от мъдрите и разумните, а си го открил на невръстните."

/Мат.,11.25/

 

Или пък:

И когато ги учеше в светилщето, Йесус заговори и каза: Как казват книжовниците, че [Божият] помазаник-цар е Давидов син?
Сам Давид е казал чрез светия Дух: "Каза Господарят(κύριος) на моя Господар: Седи от дясната Ми страна, докато положа враговете ти под краката ти."
Сам Давид го нарича Господар. Как тогава той [помазаникът-цар] е негов син?

/Марк., 12.36/

 

 

И в цитирания евр. текст "Каза Господарят(κύριος) на моя Господар"
за "Господарят(κύριος)" се използва именно יהוה [YHWH].

 

 

 

Затова Божият син Исус определено е употребявал евр. нарицателно име יהוה [YHWH], за да посочи Бога, своя баща.

 

 

 

 

 

Също, иудеите, които стотици години преди да се роди Исус, са превели Закона, Пророците и Писанията от евр./старо-сирийски на старогръцки (потърси относно превода Septuaginta/LXX),

 

те, когато превеждат евр. дума יהוה [YHWH], използват също нарицателното име κύριος/господар,

а не дадено лично име.

 

 

 

 

 

 

Вж тук:  http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?8361.post

Тук цялата тема:

YHVH - лично или нарицателно име

 

 

 

 

 

 

За да се ориентираш правилно в тези неща, прочети внимателно какво Бог казва в светите си книги и ще разбереш, че Бог, чрез саможертвената смърт на сина си Исус от Назарет, е отворил вратата за опрощение на греховете и за вечен живот за всички хора по земята.

И никой не може да забрани на Бога - дори иудеите - Бог да предложи спасение от греха и смърта, и вечен живот на всички хора по земята. За съжаление не всички ще приемат.

 


[ Редактирано 09.11.19 13:38 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

муспи
    
09.11.19 19:35
Гост
Преди години писах че първите хора, до адамовите са биле на падналите дяволи, а Адам и потомството му са биле създадени от бога. Тази версия е приятна за евреите и не беше изтривана, нито ретуширана. Вчера написах обраното, по моему истинското - първите хора са тези от първа глава, създадени от Бога, втората глава, явно вмъкната, не казвам от кои, но и това е достатъчно да бъда изтрит, представя един нов бог, с човешки качества и неспособен да твори, да създава живот. Плагиатството при него е начин на съществуване, и това не му прави впечатление, тъй като този бог в стремежа си да бъде и той бог като Този, в първа глава, се храни от усещанията които му дават ударите му по Бога. Бог не удря, а този, падналия дух Сатана удря и има допир. Този именно допир му доставя енергийната база с която създава своя свят - свое небе и земя, ад и рай, и свой човек. Имаме илюстрация за това явление на Земята, - едно племе, - цензура е, ще го нарека условно албанци, владее света чрез парите и изпитва усещане не само за владеенето, а и за съществуването си от ответната реакция на света. Бих разгънал тази тема и то без да цитирам нищо от Стария завет, който е написан от човеци и многократно пренаписван за нуждите на всяка епоха, от тези Втори, Адамови човеци. По всяка вероятност, а вероятността е по близка до истината от откровената лъжа, а именно откровената лъжа е заела мястото на истината в падналия дух, света е мъртъв заради мъртвия си творец. Той не е в състояние да я усети, тъй като лъжата го е запълнила напълно и дразни рецепторите му за възприемане на истина.

Най-отгоре

    
09.11.19 20:08
изказвания: 4781

Приятелю, идеята на това Интернет-място е доста различна от твоята дейност тук (сравни цялата си тема отначалото със страница Начало).


По отношение на Божието учение и истина, тук се обръща внимание основно на това, което Бог е заявил в своите свети книги (а не напр. какво Муспи или някой друг човек (или по-лошо) си фантазира, представя или нещо такова, без каквато и да е връзка с казаното от Божия син Исус).

 


Не че е изрично забранено да си твърдиш каквито си искаш твои измислици (или на някой друг), но никой не би обърнал внимание на подобни неща.

 

Както и преди ти казах, щом не ти харесва Божието слово, записано в Божиите свети книги, то можеш да се опиташ да си намериш друго място в Интернет, което да отговаря на желанията ти и представите ти по една или друга тема.

Понеже хората, които четат тук и споделят вярата си в Божия помазаник-цар, Божия единствен син, Исус от Назарет, нямат нищо общо с твоите чужди на Божиите думи теории,  твърдения и заблуди, и няма особен смисъл да опитваш това да се промени.

 

 

 

 

Чисто от любопитство: Можеш ли да напишеш в едно кратко изречение (2-3 реда) каква всъщност е твоята болка или стремеж/цел, във връзка с всички тези объркани и странни твърдения (някои от които откровени крещящи заблуди), които пишеш?

 


[ Редактирано 09.11.19 20:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

!
    
09.11.19 22:07
Гост
Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари... Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

Най-отгоре

    
10.11.19 02:23
изказвания: 4781

муспи:

Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари...

 

Откъде точно искаш да излезеш?

 

Как точно ги получи тези напътствия, за които говориш?

 

И как точно (странните) неща, които пишеш ти помагат в тази ти цел?

 

 

 

 

муспи:

Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

 

Защо си мислиш, че този свят не е създаден от Бога и от Божия помазаник-цар и син Исус?

 


[ Редактирано 10.11.19 02:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

муспи
    
03.03.20 20:35
Гост
Ето го и окончателното: Бог създаде всичко и накрая човека в първата глава на Библията, която е безспорно откраднат отнякъде епос и пренаписван многократно за нуждите на еврейските султани. Но първата глава е запазена за да дава усещане на божествен произход на цялата книга, - характерен приом на владещите ППА (Парите, Правителствата и Армиите). Във втората глава вече се вмъква нов бог, явно дявол ако ще и само за това че се вмъква там откъдето е изгонен. Той създава свой човек Адам, без душа, и го поставя пред животните за да си избере уж "другар в живота"?! - а то за тест, как ще реагират животните с вложените им души, пред бездушното творение на Яхве? Неудачно, е Ева се създава чрез клониран. Няма тайни в еврейския фолклор, защото бездушните същества са голи и нищо не могат да скрият, ако ще вечно да държат ППАтата в ръцете си. Те са "змии ехидни" и се вижда и без лупа, защото са голи. Христос, Бога въплътил се в бял, не е проповядвал в Палестина - държава изсраел има чак 1948г. създадена чрез тези ППА. Той и обявява света за мъртъв в проповедите си пред белите хора, и ги призовава да го последват с душите си в живота, а да оставят света на мъртвите. Небелите, океана бездушна биомаса, вижда от какво е лишена - защото е направено да вижда вечната си агония, за да отблъсква тези с души нагоре. Това отблъскване започнало още в Началото се проявява като блъскане с хапане, дъвчене и смучене на бялата, божията раса, от яд и от стремеж да изпитат усещане че съществуват, от ответната реакция на душите - отдръпване от погнуса, до бягане през глава в обратна посока. Но Вратите са тесни, и тези бели дето се разбират със смъртта, влизат в океана. За Бога количеството няма значение - "...от тези камъни може да вдигне божии синове", докато за Яхве и бездушния му океан е единственото възможното според него достойнство, - че я колко сме много, че да гласуваме, още повече че гласовете броя аз!

Най-отгоре

    
05.03.20 03:12
изказвания: 4781

муспи:

Ето го и окончателното: Бог създаде всичко и накрая човека в първата глава на Библията, която е безспорно откраднат отнякъде епос и пренаписван многократно за нуждите на еврейските султани. Но първата глава е запазена за да дава усещане на божествен произход на цялата книга, - характерен приом на владещите ППА (Парите, Правителствата и Армиите).Защо си мислиш, че това, което Бог е разкрил на Моисей относно сътворението на небето и земята е "откраднат отнякъде епос"? Самият Божий син и цар Исус, също потвърждава истиността на това, което Бог е разкрил на Моисей и Моисей е записал в първите книги (свитъци) на Божиите свети текстове/"писания".


муспи:

Във втората глава вече се вмъква нов бог, явно дявол ако ще и само за това че се вмъква там откъдето е изгонен.


Защо си мислиш, че в т.н. "втора глава" (каквото разделяне в ориг. текст всъщност няма) се бил "вмъквал" някакъв т.нар. "нов бог", още повече - "явно дявол"?

А това, че Бог е създал човека е описано още в т.нар. "първа глава". Т.е. във т.нар. "втора глава" се добавят допълнителни подробности около създаването на човека, и по-точно около Божията заповед към човека, което води то това, да се изяви дали човекът ще признава Бога за Бог или, престъпвайки Божията заповед и воля, ще извърши грях против твореца си и така ще погуби живота си (според Божието предупреждение за наказание със смърт), каквото и Адам и Ева за съжалание правят.

Т.е. Богът, за когото (продължава да) се говори в т.нар. "втора глава" е именно същият единствен истински Бог, който е създал човека (и небето, и земята, и всичко, което е в тях) чрез своето Слово

(Божието Слово по-късно слиза на земята за нашето спасение от греха и става човек и Божий син, роден от жена, заченат от Божия Дух чрез Божие чудо - именно човекът Исус от гр. Назарет, който същевременно е вечното Божие Слово, чрез което Бог е създал всичко, което е създал).

 


А да наричаш единствения истински Бог "дявол"*1 е не само фатална заблуда, но и един от почти-сигурните начини да си причиниш непоправимо вечно наказние, мъчение в горе-споменатото огнено езеро, бидейки осъден на Божия съд. Както някои казват "Каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи".

 

______

*1 Полу-гръцката нелепица "дявол" е непреведена дума от оригиналния текст (на практика скриваща истината от читателите за значението оригиналната дума). Под тази непреведена дума ("дявол"), за съжаление използвана в повечето достъпни преводи, в ориг. текст стои гр. дума "diabolos", която се превежда клеветник.

Бог нарича "клеветник"(гр."diabolos")  сатан-а/сатаната , който е едно окаяно(вече) Божие създание, избрало да замени истината и праведността с лъжата, заблудата и тъмнината, и превърнало се в главния Божий враг и противник, и клеветник (евр. "satan" - противник, враг;  гр. "diabolos" - клеветник), за когото Бог е приготвил неугасимо вечно езеро с огън и сяра (както и за неговите последователи.

 

вж също: Църковническо-български речник

 

 
муспи:

Той създава свой човек Адам, без душа, и го поставя пред животните за да си избере уж "другар в живота"?! - а то за тест, как ще реагират животните с вложените им души, пред бездушното творение на Яхве? Неудачно, е Ева се създава чрез клониран.


Това, че Бог е създал Адам именно с душа, го пише изрично в текста. Възможно е на теб да ти доставя някакво странно удоволствие (всъщност за твое погубление) пряко да отричаш истината (подобно на сатаната), декларирана от Бога, но това изобщо няма да промени истината, декларирана от Бога. Все едно да си блъскаш главата в стената - знаеш накрая до какво ще доведе това. Нито стената ще стане възглавница или въздух, нито пък истината ще се промени по начин да задоволи греховните желания на плътта ти (след влизането на греха в света, в телата/плътта ни бушуват греховни желания, както пише).

Ако по някакъв начин ти не стигнеш до съответна животоспасяваща промяна (това е невъзможно по човешки), тогава накрая ще стане същото, като примера с главата спрямо стената.

Такъв начин всъщност има и той вече ти е засвидетелстван по много начини. Дано да стигне до сърцето ти преди да е станало твърде късно, понеже след това връщане назад няма - това не е игра и последствията са съдбоносни и вечни. Дано да избереш живота.

Относно думата "Яхве" и вариантите и́ (на практика употребявана като лично име),

Както вече ти посочих подробно, (евр. дума) יהוה [YHWH]  е нарицателно име, а не лично, собствено име (като напр, "Иван").

И това нарицателно име (ако и употребявано единствено относно Бога),

както древните плътски израелци (преди Исус) превеждат на гр. с думата: "господар" (а не като лично име, както ти го използваш),

така по-късно и самите пратеници (също плътски израелци) на Божия помазаник-цар, Исус, също превеждат/потвърждават с думата: "господар" (а не като лично име, както ти го използваш).

вж повече подробности тук: http://edinni.com/p/forum/forum_viewtopic.php?17933.post


муспи:

Няма тайни в еврейския фолклор, защото бездушните същества са голи и нищо не могат да скрият, ако ще вечно да държат ППАтата в ръцете си. Те са "змии ехидни" и се вижда и без лупа, защото са голи.Ако Божиите свети текстове бяха "фолклор", както крайно неразумно и себе-погубващо ги обиждаш и позориш, тогава плътските потомци на Авраам нямаше днес да са пръснати от две хиляди, че и повече години, по всички народи на земята и да им се случват нещата, които Бог е предупредил в проклятията на Моисеевия закон именно чрез същите тези Божии свети текстове, които съвсем не са "фолклор".


Там е работата, че Адам е баща по плът не само на един от плътските земни народи  - плътски израелци/"евреи" (въпреки, че и Исмаел, първодорният син на евреина Авраам, е де факто също евреин като баща си),

но и на всички плътски народи. В този смисъл по твоята погрешна логика, ти също си гол, "змия ехидна" и т.н.. Понеже Адам е плътски баща не само на плътските израелци, но и на всички останали плътски народи по земята, т.е. и на теб.

Понеже няма разлика и плътта няма значение за Бога, било то египетска, еврейска (вкл. и преди Авраам), яковска/израелска , индийска, германска или пък японска плът.
 
И както пише, Бог е направил всички хора от една кръв, било светли, тъмнокожи, или с някакви други плътски особености:


вж Де., 17.26

 Освен това Божият син, Исус от Назарет, произлиза по плът от рода на Авраам, т.е. той по плът е евреин и плътски израелец, както и Авраам е евреин (както и синът му Исмаел).
И пратениците на Божият син също са евреи и плътски израелци.

В този смисъл, по твоята погрешна логика, Божият син и помазаник-цар, Исус от Назарет и неговите пратеници излиза, че също са "голи", "змии ехидни", ...

Съответно, ти смяташ ли някога да дойдеш на себе си?...


Допълнително, и първородният син на (евреина) Авраам, Исмаел/Ишмаел (от когото пък са арабите), на практика е евреин син на евреина Авраам, и както на практика и арабите, произхождащи от Исмаил/Ишмаел.

И всички тях ти също ги направи (по твоята погрешна логика) автоматично на "голи", "змии ехидни", ...


Относно (както ги наричаш) ППА / Парите, Правителствата и Армиите, и че "евреите държали парите, правителствата и армиите", ако правилно разбирам, говориш за международните лихвари/банкери печатащи и даващи като заем fiat-"пари" (т.е. безстойностни хартийки, създавани от "нищото", за които обаче поданиците на съотв. държави трябва през целия си живот да работят, и да изплащат неизплатими дългове, за разлика от банкерите, които срещу "нищо" получават всичко), които са собствениците на централни банки и банкови картели, и подобни фирми.

Какво точно те държат няма как да зная със сигурност, понеже повечето такива неща се крият старателно от обикновените хора/работниците, т.е. вероятно 99.9% от населението на земята (опитай да достигнеш до официална информация относно конкретните лица, собственици на групата частни банки, наречена "Федерален Запас/Резерв", т.е. централната банка на ОАД("САЩ")).

Но ако има някаква истина в това, което съм чел из Интернет относно плътския произход на някои известни представители от тях, то според твърденията из мрежата,

те са всъщност хазари/турци по плът (т.е. те дори не са семити, доколкото разбирам),

а не евреи.

От друга страна, палестинците, чета, че ги причисляват към рода на Сим/Шем, и съотв. са семити, възм. е дори да са и евреи от евреина Авраам по плът.

 

Не зная, Бог знае всички тези подробности до край и не виждам какво толкова голямо значение би имало каквито и да са - Бог ще съди всички хора, вкл. и плътските израелци (като напр. Иуда Искариот или фарисеите, които са преследвали Божия син и помазаник-цар Исус и са направили заговора за убийството му, както пише), и всички ще си отговарят пред Бога.Но както вече се видя по-горе, напълно неоснователно и неадекватно е да поставяш всички хора от даден плътски народ под един общ (отрицателен) знаменател, понеже някои от тях евентуално били вършили голямо зло.

Напр., ако някой българин е злодей и да кажем върши зло на огромни маси от хора, то това означава ли автоматично, че всички българи са злодеи и вършат зло на огромни маси от хора?... Естествено, че не.

Или ако някои американец или руснак е злодей и върши зло дори и на огромни маси от хора, то това означава ли автоматично, че и всички американци или руснаци са злодеи и вършат зло на огромни маси от хора?... Естествено, че не.

Така и ако някой по плът евреин или пък хазар да кажем е злодей и върши зло дори на огромни маси от хора, то това не означава, че автоматично всички по плът евреи или пък хазари са злодеи и вършат зло на огромни маси от хора.

Подобно генерализиране, като твоето, очевидно е абсолютно неадекватно и нямащо нищо общо с действителността. Поради това и те призовах да дойдеш на себе си.
муспи:

Христос, Бога въплътил се в бял, не е проповядвал в Палестина - държава изсраел има чак 1948г. създадена чрез тези ППА.


Не съм чувал за човек на име "Христос". Чел съм, че Исус от Назарет е обявил пред плътските си братя, плътските израелци, че той е предизвестеният от Бога Божий син и помазаник-цар (гр. "hristos" - помазаник-цар) над всички народи и над Божието творение - вечното Божие Слово станало човек за нашето спасение от греха. Някои от тях му повярвали, че той наистина е този Божий помазаник-цар, други - не (и направили заговор да го убият, както и да убиват някои от онези, които вярват в него).

Т.е. те са го убили, защото той е твърдял, че е този Божий помазаник-цар (гр "hristos").Дали Божият син, Исус, е бил със светъл телесен цвят не зная и Бог не е посочил това в Божиите книги.

Ти защо вярваш, че е бил "бял" - да не би да си гледал някой холивудски филм и да си му повярвал?...

 


За твое сведение, Бог не е дал никакво обещание на някого с условие да е "бял", или пък "зелен", или "червен" или някакъв друг цвят.
Виж, с едно друго условие Бог определено е дал безценно обещание на хората по цялата земя. И който приеме това обещание и условие ще има вечен живот.

Така, че не непременно "белите" или "зелените" ще наследят Божието царство, а Божието обещание и условие е съвсем друго и зависи от нещо съвсем друго.
Ти научил ли си се от казаното от Бога какво е Божието обещание и условие, така че да получиш от Бога спасение от греховете си и също вечен живот?

Божият син е бил пратен от Бога, неговия баща, първоначално при плътските потомци на Авраам, Исаак и Яков/Израел, според Божиите обещания към Авраам и Божиито благоволение към Авраам, който повярвал на Божиите обещания и поради това Бог го счел за праведен (ти можеш също като Авраам да станеш праведен пред Бога - повярвай на Божието обещание и на Бога и каквото ти е обещал, той е верен да го изпълни).

Тези плътски потомци на Авраам, Исаак и Яков/Израел са живеели в древна Иудея (и в Галилея също).


Тъй като водачите на плътските потомци на Авраам (фарисеи, садукеи и подобни, бащи на днешните изявени антихристи сред плътските иудеи) не са приели Божието свидетелство за Божия син и помазаник-цар Исус, както и свидетелството на Божия син, а и на Йоан (пратен от Бога да потапя/умива народа в р. Йордан за опрощение и да свидетелства за Божия син Исус пред иудеите за да повярват в Него и да имат живот - понеже без Него няма живот за никого),


и те, както пише, са направили заговор (англ. "conspiracy") да убият Божия син Исус. И Бог допуска техният заговор да успее, според своята воля и план за спасение на (повярвалите в Божия помазаник-цар от) човечеството.

Но както Бог в мойсеевия закон, а и Божият син също, предупреждават иудеите, че ако го отхвърлят и убият, за тях ще последват страшни времена,


точно според предупреждението си, след като убиват Божия син, Бог допуска те да бъдат превзети и смазани от римляните, убивани и изгонени от земята, която Бог е обещал на повярвалия на Бога Авраам и на неговия потомък, който е Божият помазаник-цар Исус.

Понеже за Бога има значение вярата в неговите обещания, а не човешката плът (била тя от Авраам или пък от други родове), която плът освен основно с грях с нищо друго кой знае какво не може да се "похвали" пред Бога.

И така вече около 2000 години.


И все още Бог не е върнал (по смисъла на неговите обещания) плътските потомци на Авраам в земята, която е обещал на Авраам.
Понеже, според обещанията си и заради благоволението на Бога в повярвалия на Бога Авраам, Бог ще върне там в мир и радост онези, които приемат истинския Божий син и помазаник-цар Исус от Назарет, и така потвърдят, че наистина са синове на повярвалия на Бога Авраам, а не само плътски потомци на Авраам, и така чрез вярата в Божието обещание да станат и те част от Божия народ обещан на Авраам.

И тогава в Йерусалим ще има мир - а сега там няма мир, понеже Божиите обещания по този въпрос все още не са изпълнени от Бога.

 


Понеже Бог няма обещание за спасение и за принадлежност към обещания на Авраам Божий народ, с условие плътска принадлежност (било то еврейска или някаква друга), както и първородният плътски син на евреина Авраам, (евреинът) Исмаил, и днес свидетелства.Т.е. това, че ционистите през късния 20в. успяват с човешки усилия и методи да си извоюват човешка държава в границите на тогавашна Палестина (и до днес /вж. всекидн. новини по медиите/ продължават да изгонват, а и да убиват палестинци (някои от които Божии хора, повярвали в Божия помазаник-цар Исус и станали истински синове на Авраам, за разлика от само плътските), за да разширяват още и още територията на държавата си, военно осигурени от ОАД("САЩ"), където тяхното политическо и информационно/медийно влияние/вето на практика не се крие),

съвсем не отменя истините относно Божия син Исус и къде той е говорил на тогавашните иудеи.


Именно в Иудея и Галилея е говорил.

Именно там са живеели много от иудеите тогава, ок. 1-ви век. А други от тях са били и разпръснати по народите от предишни Божии изселнически наказания, поради това, че, както пише, настойчиво са се покланяли на лъже-богове, направени от дърво и камък, и метал,


както подобно и "индианците" от сев. Америка са правили, преди Бог да ги предаде в ръцете на европейските т.нар. "християни", които "благочестиво" и "ревностно" са ги избили в "Божието име", а днес остатъци от тях са "настанени" в резервати там).


 

Но това, че преди ок. 2000 год Бог е благоволил иудеите да живеят там (в по-късна Палестина), като преди това Бог е направил местните племена да бъдат избити и изгонени пред тях, поради огромните им грехове пред Бога,

съвсем не означава, че Бог би бил съгласен иудеите да убият сина му (както пише) и след това да продължат да си живеят там необезпокоявани.

Във връзка с това убийство на Божия син, Божието решение, в съгласие с предурежденията му в Моисеевия закон, е било Бог да изсели иудеите от тамошните земи и да даде тези земи на други народи,

и така до времето, когато иудеите не биха казали относно истинския Божий син и помазаник-цар, Исус от Назарет: "Благословен, който идва в името на Господаря", както пише.

 

 

вж. и Еврейски писания?

 

 
Останалите ти фантазии относно "белите хора" и "бялата, божията раса" просто няма смисъл да коментирам, имайки предвид истината, която всеки който обича истината, може ясно да види.

И каква полза, че примерно някой е "бял" телесно, когато сърцето му тъне в черна и непрогледна тъмнина?...

Дълбоко се заблуждаваш, че ако някой е с "бяла" телесна кожа, то това уж го препоръчвало пред Бога, че бил "божия раса" и всякакви подобни заблуди.

Относно заблудителното ти и манипулативно псевдо-цитиране "...от тези камъни може да вдигне божии синове",

ето го текста и ясното Божие обяснение вътре в контекста:


И като видя Йоа̀нес, че мнозина фарисеи и садукеи идват при него да бъдат потопени/умити, каза им: “Потомство на усойница! Кой ви подсказа да бягате от идещия гняв! И така, давайте плод, който е съответен на това, че сте дошли на друг ум.

И не си помисляйте да си казвате: “Абраа̀м ни е баща!” Защото, казвам ви, Бог може от тези камъни да въздигне деца на Абраа̀м!  [Как е възможно това??! И по какъв начин?, м.б.] 

И брадвата лежи вече при корена на дърветата — и така, всяко дърво, което не дава добър плод, бива отсичано и хвърляно в огъня.

Аз ви потапям във вода, за отказването от досегашното ви мислене, но онзи, който идва след мен, е по-силен от мен — аз не съм достоен да му подам сандалите му — той ще ви потопи в светия Дух и в огън. Лопатата му е в ръката му и той ще очисти хармана си, и ще събере житото си в житницата си, а плявата ще я изгори с неугасим огън.

/из Мт., 3.7-/


Т.е. съвсем не става дума за това, което ти говориш.

А става дума именно за това, че Божият народ не се обуславя от плътска принадлежност (напр. еврейската плът на Авраам), а единствено от Божиите кокретни обещания и от евентуалната вяра на хората в тези конкретни Божии обещания,
както разбира се и от съпътстващата всичко това праведност на човека,
т.е. чиста съвест пред Бога
и също вътрешно и външно поведение на човека, в което Бог благоволява
.

 

 Виждам, че настоятелно в заблудата си се опитваш
да противопоставиш  Божия син и помазаник-цар Исус  
на יהוה [YHWH],

стигайки дори до фатални хули срещу Бога, наричайки го по-горе в изказването си "дявол".


Няма начин да ги противопоставиш, защото самият Исус на практика е наречен יהוה [YHWH].
Той е вечното Слово на Бога, чрез когото е създадено всичко създадено, както ясно пише.

Ако желаеш, можеш да прочетеш внимателно и подробно тук относно това:
Бог има ли съдружник в делото си на спасението ни от греха и смъртта?


Останал си с много погрешно и пагубно  впечатление, че уж имало някакво противоречие и дори противопоставяне между Божият син и помазаник-цар Исус и началото на Божиите Писания (Бит 1.).

Бог е сътворил небето и земята, и човека именно чрез своето, Божието вечно Слово (по-късно оставило Божия образ и станало човекът Исус от Назарет през 1-ви век, както пише).Наближава Божият гняв,

наречен и "гневът на Агнето", т.е. гневът на Божия помазаник-цар Исус от Назарет.

По онова време хората-врагове на Божия син Исус, оставени на земята

(за разлика от Божиите хора, които Божият син Исус ще съживи от мъртвите, ще промени в нетление, и ще ги вземе от земята горе пред Божия престол преди да започне гнева му),


та по онова време те ще поискат по-скоро да умрат, поради ужасите, които Бог ще направи да се случат на земята.

Дано да не стана така, че чак тогава да осъзнаеш, че подобно противопоставяне, на което настояваш, е откровена сатанинска заблуда, както и всички останали заблуди, които продължаваш да държиш.[ Редактирано 15.12.20 00:52 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF