Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

видове езици   воюване   денис боустик   куо вадис   лесбийки   правосъдие   разчупване на проклятия   религоизна свобода   фашизъм   частично понасяне на греховете  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: Други теми << Предишна тема | Следваща тема >>
 
"ние сме падналите ангели"
Към страница   <<      
Започване на нова тема
муспи
    
09.11.19 19:35 Цитирай
Гост
Преди години писах че първите хора, до адамовите са биле на падналите дяволи, а Адам и потомството му са биле създадени от бога. Тази версия е приятна за евреите и не беше изтривана, нито ретуширана. Вчера написах обраното, по моему истинското - първите хора са тези от първа глава, създадени от Бога, втората глава, явно вмъкната, не казвам от кои, но и това е достатъчно да бъда изтрит, представя един нов бог, с човешки качества и неспособен да твори, да създава живот. Плагиатството при него е начин на съществуване, и това не му прави впечатление, тъй като този бог в стремежа си да бъде и той бог като Този, в първа глава, се храни от усещанията които му дават ударите му по Бога. Бог не удря, а този, падналия дух Сатана удря и има допир. Този именно допир му доставя енергийната база с която създава своя свят - свое небе и земя, ад и рай, и свой човек. Имаме илюстрация за това явление на Земята, - едно племе, - цензура е, ще го нарека условно албанци, владее света чрез парите и изпитва усещане не само за владеенето, а и за съществуването си от ответната реакция на света. Бих разгънал тази тема и то без да цитирам нищо от Стария завет, който е написан от човеци и многократно пренаписван за нуждите на всяка епоха, от тези Втори, Адамови човеци. По всяка вероятност, а вероятността е по близка до истината от откровената лъжа, а именно откровената лъжа е заела мястото на истината в падналия дух, света е мъртъв заради мъртвия си творец. Той не е в състояние да я усети, тъй като лъжата го е запълнила напълно и дразни рецепторите му за възприемане на истина.

Най-отгоре

    
09.11.19 20:08 Цитирай
изказвания: 4488

Приятелю, идеята на това Интернет-място е доста различна от твоята дейност тук (сравни цялата си тема отначалото със страница Начало).


По отношение на Божието учение и истина, тук се обръща внимание основно на това, което Бог е заявил в своите свети книги (а не напр. какво Муспи или някой друг човек (или по-лошо) си фантазира, представя или нещо такова, без каквато и да е връзка с казаното от Божия син Исус).

 


Не че е изрично забранено да си твърдиш каквито си искаш твои измислици (или на някой друг), но никой не би обърнал внимание на подобни неща.

 

Както и преди ти казах, щом не ти харесва Божието слово, записано в Божиите свети книги, то можеш да се опиташ да си намериш друго място в Интернет, което да отговаря на желанията ти и представите ти по една или друга тема.

Понеже хората, които четат тук и споделят вярата си в Божия помазаник-цар, Божия единствен син, Исус от Назарет, нямат нищо общо с твоите чужди на Божиите думи теории,  твърдения и заблуди, и няма особен смисъл да опитваш това да се промени.

 

 

 

 

Чисто от любопитство: Можеш ли да напишеш в едно кратко изречение (2-3 реда) каква всъщност е твоята болка или стремеж/цел, във връзка с всички тези объркани и странни твърдения (някои от които откровени крещящи заблуди), които пишеш?

 


[ Редактирано 09.11.19 20:16 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

!
    
09.11.19 22:07 Цитирай
Гост
Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари... Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

Най-отгоре

    
10.11.19 02:23 Цитирай
изказвания: 4488

муспи:

Целта ми е да изляза оттук, по напътствие на Христос - който не намрази света и собствения си живот, не е за Мене, - остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот, - не може да се служи ва двама господари...

 

Откъде точно искаш да излезеш?

 

Как точно ги получи тези напътствия, за които говориш?

 

И как точно (странните) неща, които пишеш ти помагат в тази ти цел?

 

 

 

 

муспи:

Щом този свят не е създаден от Христос и Неговото Отче, значи от някой друг. Той и не се крие, скоро ще дойде в Йерусалим и ще каже лукаво, не на околните албанци, а на белите - вие изповядвате моя син и добре правите, ето ме сега и мен отеца!

 

Защо си мислиш, че този свят не е създаден от Бога и от Божия помазаник-цар и син Исус?

 


[ Редактирано 10.11.19 02:24 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF