Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

edinni.com:поле за търсене   вавилонското царство   второто пришествие   главен жертвоприносител   джендър   диана христова   епископ   комисия по досиетата   лично име   тайни грехове  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Към страница       >>  
Започване на нова тема
Темата е затворена
муспи
    
04.01.16 19:35
Гост
(разкл. от: Арабите, евреите и Божията вест за спасение по милост, даром)

"Плодете се и множете" е заповядал "бог" на тези дето ги направил като "нас, мъжко и женско" (ние сме много, ние сме падналите ангели), а Бога създал Адам и Ева не казва подобна заповед, а съвсем друга - "Не яжте от дървото на познаване на добро и зло, защото непремено ще умрете". За тази запевед предадамовите хора са глухи, те не са направени да могат да я разберат. Те си тълкуват че това дърво е съвукопляването, че Христос е бил *************. Между двете раси няма допирни точки. Да видим кои се плодят и кои не. Всички без белите се развъждат като хлебарки, заповедта е на клеточно ниво и не зависи от никакви икономически и биологични фактори - ако ще да умира в изнемога дивакът при възможност ще направи нужното да продължи рода си с още малко. При белите е точно обратното, България потънала в мизерия и социално бедправие и Швеция живеща охолно са с отрицателен прираст. Вече е отрицателен, защото идва краят и всеки отива за каквото е призован - някои от белите нагоре, изтърпяли близоста с хората на падналите ангели, дадена им като наказание за изкупление, и многомилиардната измет в огнената пропаст при своите ангели.

/адм.бел.
муспи, ако желаеш да участваш в дискусиите, избягвай да обиждаш Исус тук - както за твое добро (пред Бога), така и от елементарно благоприличие спрямо Онзи, чрез когото е създадено всичко създадено.
eureth
/

 

[ Редактирано 09.11.19 19:51 ]

Най-отгоре

муспи
    
14.01.16 01:38
Гост
Не знам с какво съм обидил Христос, сложените точки го крият и аз не помня, но не може да съм излязъл от базисната позиция - Христос е син на Бога "който е на небето" по неговите думи, а огромната част от човечествотс, всички небели и тези бели които не са биле предвидени да приемат Христос са създадени от бога под небето, от поднебесните нечисти сили, от падналите ангели.

Най-отгоре

    
14.01.16 19:16
изказвания: 606
Не е ясно откъде черпиш подобни сведения. Тия работи не се срещат в писанието, а тук дускутираме основно текстове по написаното в от пророците и апостолите. В някой окултни форуми може и тези неща да са им интересни.

Най-отгоре

    
14.01.16 19:55
изказвания: 4913

Относно това, че Бог е създал човека:И рече Богъ: Да направимъ человека по образу нашему и по подобию нашему;
и да владее надъ морските риби, и надъ небесните птици, и надъ скотовете, и надъ всичката земя, и надъ всичкитѣ гадове които пълзятъ по земята. И създаде Богъ человека по образу своему, по образу Божию създаде го: мъжки и женски поль ги създаде. И благослови ги Богъ, и рече имъ: Плодете се и множете се, и напълнете земята, и обладайте я; и владейте надъ рибите морски, и надъ птиците небесни, и надъ всяко животно което се движи по земята.


Така бидоха свършени небето и земята и цялото им воинство (или: множество).

(в ретроспекция)
...
И създаде Господъ Богъ человека отъ пръстъ изъ земята;
...
И рече Господъ Богъ: Не е добро человекътъ да е самъ: ще му направя помощникъ приличенъ нему.
...
И нанесе Господъ Богъ на Адама изъ стѫпление, и той заспа; и взѣ едно отъ ребрата му, и изпълни мѣстото му съ плътъ. И направи Господъ Богъ отъ реброто което взѣ отъ Адама жена, и приведе я при Адама.
/из Бит 1, 2/


Ти си самъ Господъ единъ: ти си направиль небето, небето на небесата, и всичкото имъ украшение, земята и всичко що е на нея, моретата и всичко що е въ тяхъ, и ти оживявашъ всичко това; и тебе се кланятъ небесните войнства (или: множества).
/из Неем. 9:6/

Азъ създадохъ земята, И сътворихъ человека на нея: Азъ съ ръцете си разпростряхъ небесата, И дадохъ заповеди на всичкото имъ воинство.
/из Ис. 45:12/

В началото Словото* съществуваше. И Словото беше при Бога. И Словото бе Бог. То в началото беше при Бога. Всичко е дошло в съществуване чрез него и без него не е дошло в съществуване нищо от това, което е дошло в съществуване.
*
Онзи, който ок. 1-ви век става (единственият) син на Бога, Исус от Назарет, чиято плът е зачената от Божия Дух в девойката Мариам, от която той, Божият син, се ражда
/из свид. на Йоан, 1/

благодаряще Богу Отцу който ни удостои за участието въ наследието на светиите въ виделината;
който ни избави отъ властта на тъмнината, и премести ни въ царството на възлюбленаго Сина своего,
въ когото имаме изкупуването чрѣзъ кръвта му, прощението на грѣховете;
който е образъ на невидимаго Бога, прьвороденъ преди всите твари;
понеже чрѣзъ него бѣ създадено всичко което е на небесата и което е на земята, видимото и невидимото, престоли било, или господства, или началства, или власти, всичкото чрѣзъ него и заради него се създаде;и той е преди всичко, и всичкото чрѣзъ него се състои.
/из п-мо до Кол 1:16/
Относно това, че хората не са духове, небесни вестоносци (гр. angelos) - било то погубили се чрез греха си ("паднали"-?) или пък свети Божии, останали в истината и непоследвали сатаната, който е баща на лъжата и на всеки лъжец, както пише:

И за кого от вестителите си е казал някога: "Седи от дясно ми, докато сложа враговете ти за поставка за крака под краката ти.”? 14 Нали всички те са духове на служба, за слугуване, пращани заради онези (от хората), които ще наследят спасение ! 
/из п-мо до евр. 13/

И когато говорехѫ това, самъ си Иисусъ предстана посредъ тѣхъ, и казва имъ: Миръ вамъ.
А те се стреснахѫ и уплашихѫ се, понеже мислехѫ че духъ виждатъ.
И рече имъ: Защо сте смутени? и защо влезватъ въ сърдцата ви таквизи мисли? Вижте ми ръцете и нозете, че съмъ истий азъ: попипайте ме и вижте; защото духъ нема плътъ и кости както гледате мене че имамъ.
И това като рече, показа имъ ръцете и нозете си. Но те отъ радостъ като се не доверявахѫ още и се чудехѫ, рече имъ: Имате ли нещо за ядене тука?
И те му дадохѫ частъ отъ печена риба, и меденъ сотъ. И взѣ та яде предъ тѣхъ.
/из свид. на Лука, 24/


[ Редактирано 14.01.16 20:41 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

муспи
    
25.01.16 13:57
Гост
"От къде черпиш подобни сведения. Тези работи не са писани в писанието." - Молете се така: Отче наш който си на небето - Христос когато казва как да се молим. Значи има и тъкъв "бог" дето е под небето - изчерпан от разглеждане проблем, в манастирите демонологията заема едва ли не централно място. Или на въпроса - ти цар ли си? отговаря - Мойто Царство не е от тука. Да се повторя - на кого падналите ангели казват "Плодете се и множете!"? Бог на Адам и Ева не казва подобно нещо, самият Син Божи не се плоди и множи! А кои на земята изпълняват дяволската заподед? Всички не бели и голяма/голямата част от белите. Това е пътя на мнозинството с който заплашва Христос че води в пропаста. Остават призованите, предвидените да минат през тясните врати, и т.н. Интересно за какви сведения трябва да става дума, като цялото Евангелие е пропито от отрицанието на този свят и съзерцаването на отвъдния!

Най-отгоре

    
26.01.16 00:48
изказвания: 4913

муспи:


"От къде черпиш подобни сведения. Тези работи не са писани в писанието."

- Молете се така: Отче наш който си на небето - Христос когато казва как да се молим.
Значи има и тъкъв "бог" дето е под небето - изчерпан от разглеждане проблем, в манастирите демонологията заема едва ли не централно място.


Когато Божият помазаник-цар (гр. christos), Исус, казва, че нашият (т.е. на повярвалите, че Исус е предизвестеният от Бога помазаник-цар) общ Баща е на небето,

с това той съвсем не твърди (като теб), че, видите ли, ние повярвалите в помазаника-цар Исус уж имаме и някакъв общ Баща под-небето (т.е. сатаната), както ти извъщаваш текста и се опитваш да прокараш тази неоснователна и абсурдна заблуда. Дано поне не го правиш умишлено, воювайки съзнателно против Божия син и душите на хората, понеже ако това е така и не се откажеш от греха си, участта ти ще е страшна, както веротяно и сам знаеш.

Божиите хора -  родените от Бога, чрез вярата в помазаника Исус, Божия син - имат само един общ Баща – именно Бога, който (естествено) е именно на небето, както господарят казва, а не под-небето, зад-небето, или на други подобни хипотетични места.Но не само ясният изказ на господаря Исус е достатъчен да опровергае тъмнината, която пропагандираш, но и самата вътрешна логика, която се съдържа в него допълнително изобличава заблудата ти, която се опитваш да прокараш (ако изобщо я вярваш).

Исус, говорейки за Бога, е казвал 

Йесус и казва: Не се допирай до мен, защото още не съм се възкачил при баща ми, а иди при братята ми и им кажи: Възкачвам се при моя баща и вашия баща, при моя Бог и вашия Бог. /из Йн.20/

ясно посочвайки, че бащата на повярвалите в него е и неговият баща (разбира се, с това също и ясно разграничаващ се от простосмърните хора – т.е. той никога не е казвал “нашият баща”. Но това е друга тема.).

Съответно, когато ти в заблудата си твърдиш, че някакъв си “поднебесен “бог” (т.е. сатаната) бил бащата на повярвалите в Исус,
то ти, волно или неволно, твърдиш, че този поднебесен “бог” (т.е. сатаната) е бащата на помазаника Исус, Божият син.
Ти осъзнаваш ли какво правиш и, съответно, какво те очаква един ден, когато дойде Божият съд?


Също, когато помазаникът-цар Исус, изобличава юдеите антихристи (противници-на-помазаника), които не го приемат и отхвърлят думите му, и искат да го убият, той им казва, че те не са деца на Бога, а са деца на сатаната.  вж: http://edinni.com/p/translation/index.php?b=43&c=8&t=1,7,6#31
Т.е. няма как да си хем дете на Бога, хем в същото време да си дете на сатаната. (Не че това не е очевидно, де.)

И ако Божият син е заявил, че повярвалите в него, Божият син, са деца именно на неговия Баща – т.е. на Бога, а не някакъв си твой “поденебсен бог”, т.е. сатаната – то с това, той напълно изключва възможността те да са в същото време и деца на сатаната (или някакъв си твой “поднебесен бог”).


С всичко това ти не само съучастваш на сатаната в разпространението на заблуди и вършене не грях, но и трупаш на главата си обилно количество гняв идващ от Агнето(Исус) и Бога, неговия баща (истинския му баща, Бога, а не сатаната, както ти (се) заблуждаваш).
Чисто от дадения ти от Бога инстинкт за самосъхранение, помисли за себе си поне и се спри, докато си още жив и имаш възможност да се откажеш от греховете си и да повярваш, че Исус от Назарет е предизвестеният Божий помазаник-цар (над земята и над цялото Божие творение), Божият син, за да бъдеш роден от Бога и избавен от Божия гняв, като всеки един грешник, който бива спасен от Бога от греха и смъртта.И не манастирите водят някого към истината, а само Божият Дух може да доведе някого до истината, за да повярва в помазаника Исус, който е истината, и Бог да спаси погубената му душа.
А в манастирите правят например това:  https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB


муспи:

Или на въпроса - ти цар ли си? отговаря - Мойто Царство не е от тука.

Неговото царство не е от земята, но това, не значи, че сатаната уж бил бащата на повярвалите в Божия син и в неговия баща, Бога.
муспи:


Да се повторя - на кого падналите ангели казват "Плодете се и множете!"? Бог на Адам и Ева не казва подобно нещо, самият Син Божи не се плоди и множи!

А кои на земята изпълняват дяволската заподед? Всички не бели и голяма/голямата част от белите. Това е пътя на мнозинството с който заплашва Христос че води в пропаста. Остават призованите, предвидените да минат през тясните врати, и т.н.


Не “паднали ангели”, а самият Бог е казал на човека - именно на Адам и на жена му Ева - “Плодете се и се умножавайте, и напълнете земята” Бит.1:28

И създаде Бог человека по образу своему, по образу Божию създаде го: мъжки и женски пол ги създаде. И благослови ги Бог, и рече им: Плодете се и множете се, и напълнете земята, и обладайте я; и владейте над рибите морски, и над птиците небесни, и над всяко животно което се движи по земята.


Няма никакво противоречие в това,
- че Бог казва на Адам и Ева да се плодатя и умножават,
- и това, че “самият Син Божи не се плоди и множи”.
Т.е. тази ти забележка не допринася с нищо в защита на заблудите ти.Тъй като, както ясно пише, самият Бог казва на Адам и Ева да се плодят и да се умножяват по земята
то ти, наричайки Божията заповед “дяволската заподед”,
по този начин наричаш Бога: “дявол”.


Не зная колко време живот ти остава, но бих те посъветал по най-бързия начин да се откажеш от тези си сериозни и тежки обиди против Бога и да повярваш в Божия син и да го молиш на колене за прошка, за да спаси душата ти и да не те погуби в огненото езеро.
Понеже днес ти е широко около врата и си си отворил устата да бълваш тъмнина и мръсотия, но утре ще застанеш пред Божия престол на съд и нещата ще станата съдбоносно страшни за теб.

Мнозинството, което Божият син предупреждава, не са: “Всички не бели и голяма/голямата част от белите. ” 
(и, между другото, съвсем не само те се плодят и умножават, а всички хора правят това, и това, както пише е Божие благословение, а не “дяволска заповед”),
а са следните:

Започвайки от Мт.5 и стагайки до Мт.7, Божият син Исус учи повярвалите в него юдеи (които обаче са били все още под Мойсеевия закон). В Мт 7 е краят на тази му реч, където той казва  именно  тези неща за малцината и мнозината:

Мт5-Мт7

12 И тъй, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците.    
13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.    
14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.


Т.е. в контекста

мнозинството, които погубват душите си, са онези, които не вярват и не правят това, което помазаникът-цар Исус учи и заповядва.
(а не са, както казваш: “Всички не бели и голяма/голямата част от белите. ” )

онези малцина, които влизат през тясната порта на живота, са онези, които вярват и правят това, което той казва,
(а не са, както ти непряко казваш: някаква малка част от белите хора)

Т.е. това, което ти казваш, няма нищо общо с истината, но има всичко общо със  заблудата и тъмнината.Малка скоба – може би за твое успокоение и насърчение.

Както пише в Божиите книги, преди още Бог да създаде този свят, Бог е предузнал, че човекът ще започне да върши грях пред Бога
(т.е. че човекът ще направи това, което е против Божията воля и заповяданото му от Бога)
и съответно ще бъде наказан от Бога със смърт (и ще бъде роб на греха и смъртта).

Във връзка с това, Бог също така е решил да предложи на човека по милост Божие спасение от това иначе безизходно положние на човека
(и то САМО по милост, подарък, без НИКАКВА възможност за похвала от страна на човека, че той нещо е направил, че уж бил добър и т.н. за да бъде спасен - всичко това е САМО поради Божията милост и любов и само за Божия слава и благодарност към Бога) .

И съответно Бог е предузнал и, след това, и предопределил и избрал за спасение от греха и смърта, и за вечен живот, много хора от ВСИЧКИ народи.


Сега: Този Божий предварителен избор не се основава на човешка плът (било то бяла, жълта, кафява или някаква друга),  нито на някаква друга плътска квалификация (например дали си индианец, евреин, холандец или зимбабвец)

(затова да се казва примерно, че евреите били пред-избраните за спасение Божии хора е пълна заблуда и отричане на това, което Бог е казал в книгите си. Между другото един от най-известните спасени и давани от Бога за пример за вяра и дела-от-вяра Божии хора е Ной – и той не е евреин, друг такъв е Енох. Разбира се, всички евреи (от помазаника Исус насам), които са повярвали, че Исус от Назарет е помазаникът Божия син и са устояли във вярата, са обичани от Бога Божии свети пред-избрани и спасени от греха и смъртта хора, напр. Саул/Павел от Тарс)

а се основава на това дали човек ще повярва на Божиите спасителни думи/обещания към него


Т.е. за Бога няма абсолютно никакво значение от каква плът си, от кой плътски род си, и т.н.
а има значение дали вярваш и приемеш Божиите спасителни обещания.

Едно такова Божие обещание към теб е:

Наистина, наистина, казвам ви, който вярва в мен, има вечен живот

/Исус от Назарет, който е помазаникът, Божият син/

Тук още: http://edinni.com/spasenie.phpмуспи:


Интересно за какви сведения трябва да става дума, като цялото Евангелие е пропито от отрицанието на този свят и съзерцаването на отвъдния!


За какви сведения? - ами за сведения от Божиите книги, които бяха ясно цитирани и които ясно изобличиха гибелните заблуди, които сееш, за свое погубление и на други, които биха отхвърлили Божиите цитирани думи и биха последвали твоите заблуди.


Божиите думи в документите на Новото Божие завещание са пропити с отрицание на греха.

(В някои контексти Божият син и пратениците му употребяват думата "свят" за да посочат онези хора, които отхвърлят помазаника Исус, Божия син и обичат и остават в греха, и така се обричат на погубление чрез Божието наказание във вечния огън на огненото езеро. Понеже единствено и само чрез помазаника Исус от Назарет, Божия син, има спасение от греховете и смъртта пред Бога - друг път към Бога, неговия баща, няма.
В този смисъл "светът" са онези хора, които отхвърлят царя Исус и остават в греховете си - напр. религиозни хора като еволюционисти, мюсюлмани, лъже-Свидетели на JHVH (които лъже-свидетелстват че Исус уж не е JHVH, а бил създание на Баща си преди още да слезе на земята) или пък безбожници, и т.н.)

Понеже чрез греха на човека, смъртта (която е Божие наказание върху човека, отишъл в греха) е влязла в света и човечеството се е погубило по този начин, повярвайки на думите на сатаната и считайки Бога за лъжец и вършейки това, което Бог е заповядал да не вършат.
 

За съжаление, това, което ти в момента правиш е точно противно на това, което Бог заявява и утвърждава.
Понеже, както се видя, ти, за разлика от Бога и от неговото Ново завещание, както и Закона и Пророците, (волно или неволно) утвърждаваш заблудите и тъмнина, и греха против Бога.

Дано Бог в любовта си да ти даде просветление на сърцето и да се откажеш от греха, и да повярваш в Божия син, за да те спаси Бог от греховете ти и от гнева си, и от вечния огън на огненето езеро.


[ Редактирано 02.08.19 17:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

муспи
    
09.02.16 22:31
Гост
Бог не казва "плодете се и множете" на Адам и Ева, а и те почват да се развъждат след грехопадението, след като си видяли голотата. Преди това са биле като ангели божии. Докато на до Адамовота раса се казва като главно, впрочем единствено - "плодете се и множете", за Адам и Ева няма такава заповед! Това не е в духа на Отчето Христово, Самият Христос не се плоди и множи от стремеж да запази девственоста, Той не прави подвизи, Той си е Бог и това е естественото му състояние. Единствената заповед дадена на пред Адамовата раса е да се плоди, дадена е от враговете на Бога. Единствената заповед дадена от Бога на първите хора Адам и Ева е да не ядат от дървото на познаване на добро и зло. Те са нарушили заповедта, и са видяли че са голи, за тях физическото продължение на рода е станало смисъл на живота! - "Роденото от Дух е Дух и роденото от плът е плът" -Христос.

Най-отгоре

    
10.02.16 00:02
изказвания: 4913

Бог не казва "плодете се и множете" на Адам и Ева,


Бог казва плодете се и се умножавайте на човека (евр. “adam”) и жена му. И това не е заповед, а е благословение.


И рече Богъ (Бог, а не „враговете му“) : Да направимъ человека (евр. “adam”) по образу нашему и по подобию нашему; и да владее надъ морските риби, и надъ небесните птици, и надъ скотовете, и надъ всичката земя, и надъ всичкитѣ гадове които пълзятъ по земята.
И създаде Богъ человека по образу своему, по образу Божию създаде го: мъжки и женски поль ги създаде.
И благослови ги Богъ, и рече имъ: Плодете се и множете се, и напълнете земята, и обладайте я; и владейте надъ рибите морски, и надъ птиците небесни, и надъ всяко животно което се движи по земята.
/Бит 1:26-/

Т.е. Бог (Бог, а не „враговете му“)
1. не само им казва, да не ядат от дървото за разпознаване на добро и лошо (напр. не е добре голям човек да ходи гол),
2. но също така ги благославя, казвайки им да се плодят и умножават.


а и те почват да се развъждат след грехопадението, след като си видяли голотата. Преди това са биле като ангели божии.


Както знаем, “развъждат” се употребява за животни, а не за човека, когото Бог е направил по свое подобие.
Това показва твоето неуважение и презрение не само към Божието висше творение, но и към самия Бог. Ти си знаеш какво ще правиш на съда...
Божието слово, цитирано по-горе и отхвърлящо в прав текст волните ти или неволни заблуди, обезсмисля и лишава от сила по-нататъшните ти неоснователни твърдения в изказването ти.

"Роденото от Дух е Дух и роденото от плът е плът"


Не пише такова нещо. Пише: „Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух

И като се погледне контекста (Йн.3) се вижда че това Божият син го казва на нас, хората, които имаме не само дух но и плът. И ни го казва, за да ни научи как можем да получим спасението, което Той ни подарява, и така да не погубим душите си, а да влезем в неговото царство.

Понеже ако не бъдем родени от Бога, т.е. ако Божият дух не роди духа ни и не ни направи ново създание (т.е духа ни), тогава няма как да влезем в Божието царство, както казва господарят Исус там.

Затова и онези, които умират без да са родени от Бога, без да имат нов дух сътворен от Бога, няма как Бог да ги приеме при себе си - както напр. Бог е приел горе при себе си Стефан или Павел (след смъртта им), които са били родени от Бога.Йесус му отговори: “Амен, амен, казвам ти, ако някой не бъде роден повторно не може да види Божието царство.”

Никодемос му казва: “Как може един стар човек да бъде роден?! Нима може да влезе за втори път в утробата на майка си и да се роди?”


Йесус
 му отговори: “Амен, амен, казвам ти, ако някой не бъде роден от вода и Духа, не може да влезе в Божието царство.
Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.  Не се чуди, че ти казах: "Трябва отново да бъдете родени." Вятърът духа където си иска и чуваш шума му, но не знаеш от къде идва и къде отива — по същия начин е всеки, който е роден от Духа.”

Никодемос му отговори: “Как може да стане това?”

Йесус
 му отговори: “Ти си учител на Израел и не разбираш тези неща?  Амен, амен, казвам ти, каквото знаем говорим го, и каквото сме видели — свидетелстваме за него, но не приемате свидетелството ни. Ако ви говорих за земни неща и не вярвате, как ще повярвате ако ви говоря за небесните?

/из св. на Йоан, 3/

Т.е. за да бъдеш роден от Божия дух и да влезеш в Божието царство трябва задължително да вярваш това, което господарят и царят Исус казва,

напр. - че той е помазаникът, Божият син, Божието слово, което е станало плът и е станало син на Бога, заченат от Божия дух в Мариам от Назарет и роден от нея.

Вече видяхме, че отхвърляш това, което Бог в прав текст казва. Разбира се, това си е твоя работа.
Но тъй като тук е място, където се утвърждава приемането на това, което Бог казва, а не отхвърлянето,

те моля да си намериш някое друго място, където да пропагандираш отхвърляне на казаното от Бога.
Поради всички тези цитирани Божии словеса, стана напълно ясно, че:

ние НЕ сме падналите ангели.


[ Редактирано 10.02.16 13:27 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

муспи
    
02.08.19 13:34
Гост
(разкл. от: Без тема...)

Преди няколко години написах еврейската версия, че Адам и Ева (клонирана) са първите хора, за да наблюдавам как ще реагира огромната диаспора у нас евреи и еврействащи. Пълно мълчание, и го забравих. Сега го виждам и ето и истината: Тя е, знаем я всички - "Аз съм истината". Когато Той казва - Аз съм от първите хора, има предвид създадените преди Аврам и Клона му. Те са и създадените от Бога. А кой е създал вторите, Адам и Ева и много милиардното му потомство заляло днес света, и осъден на смърт заради тях и присъдата е изпълнена - "Остави мъртвите да погребват своите мъртъвци, ела и ще получиш вечен живот". На това съобщение също няма да има реакция,защото повиканите са "един на хиляда и двама на десет хиляди". И още нещо - агонията на многомилиардната биомаса е приятна за обитателите на Небето. Доказателства? - Духа на Евангелието.

Най-отгоре

Анонимен
    
02.08.19 17:22
Гост

За какво става дума в горното изказване?

 

 

 

муспи:

Когато Той казва - Аз съм от първите хора


Кой казва "Аз съм от първите хора" ?

 

 

 

муспи:

Адам и Ева (клонирана) са първите хора
муспи:

А кой е създал вторите, Адам и Ева и много милиардното му потомство


Според теб Адам и Ева първите създадени от Бога хора ли са, или вторите? Понеже не може и двете.

 

 

 

муспи:

агонията на многомилиардната биомаса е приятна за обитателите на Небето


?

 

 

 

 

 

Като цяло, да не би нещо сериозно (с лоши последствия) да се е случило напоследък?

 

 

 

 

 

ПП

Става дума за същия/-та "муспи" от тази тема, нали:

"ние сме падналите ангели"

 


[ Редактирано 02.08.19 17:39 ]

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница       >>  
 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF