Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

ubuntu   безценното за исус   духовна смърт   кенеди   насилие заради бога   насърчение   отрицателна изповед   стойчо купенов   троичност   южийн майърс харисън  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Знамения за Апокалипсиса
Започване на нова тема
    

16.11.15 23:14 Цитирай
изказвания: 4916
Следното изказване е било (неоснователно) блокирано от автоматичния СПАМ-филтър.
---------------------


2015-06-11

Знамения за Апокалипсиса

НАЧАЛОТО НА ИЗКУСТВЕНИЯ ГЛАД: изведнъж ще спрат тока, горивото, водата, нищо няма да има...
Гладът ще е един от основните фактори, който ще доведе хората до дълбоко нравствено падение, до приемане печата на Антихриста, и до духовна гибел. Но гладът за избраните ще е и велик "трамплин" за превъзмогване на личните недостатъци и за духовно въздигане до Царството Небесно! Затова, хората, мислещи за промисъла на Всемилостивия и безгранично Обичащ ни Бог, трябва да търсят и да намерят вариантите, които, не само духовно (с молитви, пости, съзнателно гладуване), но и чрез физически и обществен труд, ще им помогнат да преживеят физически, и главното – духовно.
"За да подпечатат повече хора, ще бъде създаден изкуствен глад от правителството" (Соль Земли (Фильм 5), Игумен Гурий, 1:56).
Пенсиите и цените ще бъдат много повишени, за да привлекат хората да признаят властта, но после ще вдигнат цените на всички стоки и на услугите, та хората няма да знаят къде да се дяват. След което ще изземат от обръщение всичките налични пари, и ще ги направят електронни. Ще има електронни карти. Тогава ще е страшен глад. (Соль Земли (Фильм 4), Архимандрит Таврион, 3:52).
"Запасите няма да спасят, защото гладът няма да започне изведнъж. Всяка година ще става все по-трудно, добивите ще падат, все по-малко земя ще се обработва. Всички трябва да се постараят да са по-близо до земята. В големите градове животът ще е много труден. Такъв глад ще настане, че хората ще влизат в домовете, да намерят нещо за ядене. Ще чупят прозорци, ще разбиват врати, ще убиват хора за храна. Мнозина ще имат оръжие, и човешкия живот няма да струва нищо.
При антихриста ще настъпи такъв глад, че няма да има и зелени рстения. Ще трябва (предварително) да се подготвят липови листа, коприва и други треви, да се сушат, а после да се варят, и тази отвара ще е достатъчна за храна" (Схимонахиня Нила).
"Много молитви и сълзи ще са ни нужни, възлюбени, за да се окаже, някой от нас твърд в изкушенията, защото много ще са примамливите блянове творени от звяра. Той самият е богоборец и иска всички да погуби. Такъв метод ще използва мъчителят, че всички ще са длъжни да носят на себе си печата на звяра ... и само в такъв случай ще може да се купуват продукти и всичко необходимо; и ще постави надзиратели да изпълняват заповедите му. И забележете, братя, извънредната злонамереност на звяра и изтънчеността на лукавствата му, как започва от стомаха, та когато човек бъде доведен до крайност от недостиг на храна, да се принуди да приеме печата му, т.е. злочестивите му начертания, не на някое друго място, но на дясната ръка, а също и на челото, за да не може човек с дясната си ръка да изобрази кръстното знамение, и на челото да ознаменува светото име Господне или славния и честен кръст на Христа и Спасителя наш.
Ако ще сте много гладни, потърпете известно време, и Бог, виждайки търпението ви, ще ви изпрати помощ от горе; вие ще се живонаситите с помощта на Бога Вишни. А ако не проявите търпение, ще се подпечатате с печата на нечистия цар, но после ще се разкаете". (Ефрем Сирин).
Гладът ще е неочакван: изведнъж ще приберат продуктите и ще настане глад... Затова трябва да имате водица за десетина дни. За избраните това време ще се съкрати. Гладът ще е след войната. Войната няма да е дълга; ако няма война, никой няма да се спаси, а ако има, мнозина ще се спасят. (Соль Земли (Фильм 2), Схиархим. Христофор, 2:03,2:05).
"Голяма скърб ще е, когато слугите на антихриста започнат да лишават вярващите от храна, работа, пенсии... Ще бъде стон и плач, и много друго... Мнозина ще умират, и ще останат само силните във вярата, които Господ ще избере, и ще доживеят до Второто Му Пришествие.
Антихрист ще принесе в жертва много народи, които сатаната ще приготви за тази цел, превръщайки ги в преживни животни! Сега вече на всички (по-скоро, на малцина! Г.С.) е известно това дяволско изобретение. За онова не дълго време, блажената Пелагия казала: вярващите да си подготвят майски липови листа, и те ще са им за храна. Страшен глад ще е, а липата е безвредна. Преподобния Серафим събирал тревата – снеток (или - сныт, но българското и име не ми е известно!?) и с нея се хранел.
Няма да има храна, няма да има вода, жега неописуема, ухапвания от зверове, на всяка крачка ще висят обесени...
Мнозинството от хората в света, от глад, ще приемат печат от антихриста, и само малцина няма да поискат. Този печат завинаги ще запечата приелите го, за благодатта на покаянието, т.е. те няма да могат никога да се покаят и ще отидат в ада!
За приелите печата, храната ще стигне само за 6 месеца, и тогава за тях ще започне голяма скърб, те ще започнат да търсят смъртта, но няма да я намерят!
Руския народ ще го задушават с различни средства! А за сатанинската вяра на адвентистите - зелена улица! В нашата страна ще има толкова много самоубийства! Всичко още е пред нас! Глад, а с глада, и човекоядство! Война, а след това ще избират антихриста!" (Блаженная Пелагея Рязанская).
"Войната ще е много бърза, ракетна, и такава, че всичко ще е отровено. Отеца казваше, че на неколко метра в земята ще е отровено. И на тези, които останат живи, ще им е много тежко, защото земята вече няма да ражда... Казваше, че след войната ще останат толкова малко хора на земята.
Толкова малко, а центърът на войната ще е Русия... Голям пек ще е след войната и глад страшен по цялата земя, а не само в Русия. И горещина страшна, и неплодородие ще е, през последните пет - седем години. От начало всичко ще се роди, но после ще завалят дъждове, и всичко ще потопят, и целият урожай ще загине, и нищо няма да приберат. Ще пресъхнат всички реки, езера, водоеми, и океаните ще пресъхват, и ще се разтопят ледниците, и планините ще променят местата си. Слънцето много ще изгаря... Хората ще са жадни, ще тичат да търсят вода, а вода няма да има. Ще видят, че нещо блести на слънцето и ще помислят, че е вода, ще се затичат, но не вода, а стъкло блести. (Старецът Христофор).
"Ще има страшен глад, а после война, тя ще е много кратка, и след войната ще останат много малко хора. И чак следд това ще имаме нов цар". (Соль Земли (Фильм 2), Схиархим. Христофор, 2:11).

Гладът и "печатът"
"За да подпечатат повече хора, правителството ще създаде изкуствен глад. Трябва да имате някакви продукти в запас. Но да трупате, не трябва, понеже, главорези, за които няма да има нищо свято, ще тръгнат по близките села, и за парче хляб ще убиват който и да е човек, и всичките насъбрани продукти ще изземат. Моли се на Господа Бога, да те запази и ти помогне. И да ти изпрати такъв човек, който би могъл някъде да те стопли, някъде да те нахрани, да помогне" (Соль Земли (Фильм 5), Игумен Гурий, 1:56).
Гладът ще е страшен - вадата ще изчезне. Ще настъпи нечувана жега. Живите няма да успяват да погребват мъртвите. Родителите, своите деца, а децата, родителите си, живи ще ядат. Наоколо само зловоние и трупове. Черни гарвани и чакали ще са пияни от кръв човешка, православна. А върху труповете на праведницитете, на телата им ще седят "червените попове", пияните от богатства, огромна власт и сребролюбие, и ще играят карти с напълно разголени девици. Около поповете ще са верните им слуги – прокурорите, полицията, даначната служба, данъчната полиция, правосъдието, медицината. Щом посочи "червеният архиерей" с пръст, и всички тези ще се нахвърлят върху бедните хора. И ще правят, уж ваксинации, нарези на ръцете, на вената. Нарезите ще са три, един до друг. И ще ги нарекат: "аз съм син на антихриста", защото това ще е кървосмешение. Към кръвта на православните християни ще добавят кръв от антихриста".(Иеросхимонах Иероним (+2001)).
"И тогава, по време на предреченото бедствие, антихрист ще почне да подпечатва хората, със своя печат, уж за да ги спаси от бедствието, с това знамение. И само на имащите печата му, съгласно Апокалипсиса (Откр. 13, 17), ще се продава хляб. Мнозина ще умират по пътищата. Хората ще станат като хищни птици, и ще се нахвърлят на труповете, ще ядат телата на мъртвите. Но кои хора ще ядат телата на мъртвите? Тези, които са подпечатани с печата на антихриста. Християните, макар че няма да им се дава, нито да им се продава, хляб, за дето нямат на себе си печат, няма да започнат да ядат трупове, а подпечатаните, въпреки достъпността им до хляб, ще започнат да ядат мъртъвците". (Преподобни Нил Мироточивый).
Човечеството само ще подготви гибелта си. Това което виждаме сега, е само началото, а даже и начало не може да се нарече. Всеки следващ ден ще е все по-зле и по-зле, и още по-зле... И ще завърши със всеобща погубелна язва. От начало ще погребват хората, а после няма да е по силите им и да ги погребват. И градовете ще се задушават в своята смрад. Водата, надземната и подземната, ще си отива с колосална скорост. И животът няма да радва човека. На земята ще е тегоба и униние у народите... Да, народите! Не само у руския народ, но у всички народи. И скъпоценностите ще се изхвърлят, а под ключ, и в сейфовете, ще слагат вода и хлеб". (Старец Иоанникия).
"Градовете ще са ужасяващо зрелище. Даже и тези градове, които избегнат пълното унищожение, лишени от вода и ток, от топлина и снадбяване с храна, ще заприличат на каменни гробища, толкова много хора ще умират. Банди от разбойници неспирно ще извършват злодеянията си, и даже денем ще е опасно да се придвижва из града. А нощем хората ще се събират на големи групи, за да се опитват да доживеят до сутринта. Но изгревът на слънцето, уви, ще възвести, не радостта от новия ден, а злата необходимост да се остане жив и днес.
Не трябва да се мисли, че на село ще цари спокойствие и благоденствие. Отровени, обезобразени, и изпепелени от сушата, или заляти от пороите, полята нама да дадат нужния урожай.
Ще има невиждано до тогава измиране на добитъка, и хората няма да са в състояние да заравят животните, ще ги оставят да се разлагат, отравяйки въздуха със страшно зловоние. Селяните ще страдат от нападения на граждани, които, в търсене на храна, ще се впуснат по селата, готови да убият човек, за парче хляб! Да, за залъка, който сега не могат да преглътнат, без подправки и сосове, тогава ще се лее кръв. Людоедството ще е обичайно явление. Приело печата на антихриста, човечеството ще заличи всички граници на нравствеността. За селяните, нощта също ще е период на страх, защото през това време ще е най-жестокото разбойничество. А ще трябва, не само да опазят себе си, но и имуществото, и инструментите за труд, иначе пак ще ги чака гладна смърт. Самите хора, както и в градовете, също ще са обект на лов. Ще изглежда, ве едно са се върнали допотопните времена...
И над всичко това ще тегне гладът. Гладът ще е двояк – глад за храна, и най-важното, духовен глад. Ще има неколко неплодородни години, суши, и всичко това ще доведе до страшен глад..." (Схиархимандрит Антоний).
Отец Владислав често разказваше на духовните си чада, какво ги чака в близко бъдеще. За идващите събития в Русия, той предупреждаваше:
– В Москва ще бъдат въведени картончета (вероятно - електронни карти?), а после – глад.
– В Москва ще има голямо земетресение. Шест(те) хълма в Москва ще станат един.
А на селските жители Старецът Владислав завеща:
– Никой не трябва да се маха от своите места; където живеете, там и останете". (Протеирей Владислав (Шумов) (+1.10.1996 г.).
"Ще подпечатва своите хора с печати. Ще ненавижда християните. Ще започнат последните гонения срещу християнските души, които се откажат от печата на сатана. От начало ще започнат гонения в Иерусалимската земя, а после по целия свят ще се пролее последната кръв, за Името на Изкупителя наш - Иисус Христос. От вас, чада мои, мнозина ще доживеят до това страшно време. Печатите ще са такива, че веднага ще се вижда, приел ли го е човек или не. Християнинът няма да може нищо да купи, нито да продаде.
И ето, поради това беззаконие, земята ще престане да ражда, и без валежи всичко ще се изпонапука. Всички реки и езера ще пресъхнат. Хората ще отидат при антихриста, с молба да им даде хляб, а той ще отговори: – "Земята не ражда. Нищо не мога да направя". Това бедствие ще продължи три и половина години, но заради Своите избрани, Господ ще съкрати онези дни". Схиархимандрит преподобный Лаврентий Черниговский
(Проскура Лука Евсеевич, 1868 -1950).

Преодоляване на Глада
"По добре е да умрете от глад, но нищо да не приемате (от антихриста). Трябва само да се молите и Господ ще помогне". (Соль Земли (Фильм 1), протоиерей Николай Рагозин, 1:12).
"Някой го попита: Отче, в Апокалипсиса е записано, че никъде няма да има вода". А отеца отговори: А ето че за тези, които ще идат при блажената Ефросина... В Колюпаново, изворът няма да пресъхне до века.
Трябва да имате запаси водичка и сухарики за десет дни, и ще е така, че даже от къщи не трябва да се излиза.
Внесете ли бельо от вън – напръскайте го със света вода, донесли сте продукти – поръсете ги със света вода. Взимайте Светена вода, колкото е нужно. Нужно ли е ведро, вземете ведро, трябват ли пет, вземете пет, и само поръсвайте със света вода, защото сега има много магьосници. Всичко трябва да се поръсва със света вода".
Върбите трябва да спасяват християните, при изчезването на водата. Те са благословени от Бога. Откопайте корени и пийте капките влага. И ето че няма да жадувате. Мократа земя около корените яжте, и не се бойте от болести. Това ще ви е, и хляб, и мед. Вода няма да има никъде, а вие ще имате. Ямката засипвайте сутрин, а нощем отново изкопавайте. Така и ще се спасите от сушата. Майката-Земя ще ни спаси нас, православните християни – по молитвите на Богородица". (Иероним Санаксарский (+ 2001 г.)).
"В последното време няма да живеете по един... От манастирите ще бягат!... Дяволът ще овладее манастирите... и ще е добре, ако на някой му остане къщичка, свое ъгълче, където да избяга! А тези, които няма да има къде да бягат, те ще умират край оградите.
Отеца се отнасяше много отрицателно към апартаментите. "Купувайте, казваше, – къщичка със земя. Роднините не се разделяйте, а се обединявайте и купувайте заедно... Купувайте къщичка на село, ако ще и землянка. Божие благословение има над това. Купувайте и веднага копайте кладенец, за да си имате своя водичка, и веднага посадете върба (на северната страна), защото под върбата винаги има вода...
Ще можете от капки да събирате вода. Тези капки са сълзи на Майката Божия... Ще се храним с корени, треви, и трябва да събираме листа от липа. Това ще ви е хлеб и вода. Господ с чудо ще ни храни, с чудо. Тогава Господ на живите ще дава венци, които не предадат Бога, който тръгне след Него... Ето, ще има страшен глад, трупове ще се валят, а вие ще си имате своя земичка, тя ще ви храни. И не мързелувайте, не мърелувайте. Господ обича труда. Ще се върне "коса при косата"– както казваше блажената Матронушка... рало при ралото. Матронушката четете и към ръчния труд всички ще се върнета... В тези времена ще може да се спасявате само в свои домове. А в града... какъв ужас ще е! Ще изключат тока, газта ще спрат, водата ще спрат... нищо няма да има, и хората направо живи ще умират в апартаментите.
Много няма да трябва, но следва да имате запас вода и сухарки за 10 дни (по-скоро - за 10 месеца!? Г.С.). Защото някой път ще стане така, че от дома няма до може да се излиза. Гладът ще е неочакван: изведнъж ще приберат продуктите и ще настане глад.....
[ Редактирано 16.11.15 23:14 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
18.11.15 12:40 Цитирай
изказвания: 92
Какво да правим в случай на започване на бойни действия в града?

Тема от рускоезичен украински форум- Това е разказ на човек за това как той и неговият “клан“ са оцелявали в продължение на година в град с население 60 000 човека в периода на разпад на Босна през 1992 г.

“Аз съм от Босна, в продължение на година живях в град без вода, електричество, бензин, медицинска помощ, гражданска защита, система за разпределение на продоволствията, без каквато и да е било форма на централизирано управление. Градът ни беше блокиран от армията в продължение на година и животът в него бе истински ужас. Нямахме нито полиция, нито армия, имаше само въоръжени групи и тези, които бяха въоръжени защитаваха дома и семейството си.

Когато всичко това започна някои от нас бяха по-добре подготвени, но мнозинството от съседските семейства имаха храна само за няколко дни. Някои от нас имаха пистолети и едва неколцина притежаваха автомати АК47.

След месец-два в града започнаха да властват банди, които избиваха всички, много скоро болниците се превърнаха в истински кланици. Полиция вече не съществуваше, а 80 % от болничния персонал не ходеше на работа. Аз имах късмет, защото семейството ми беше голямо, бяхме 15 човека, в голяма къща. Притежавахме 6 пистолета и 3 АК47. Ето защо оцеляхме, поне, мнозинството от нас.

Американците ни хвърляха сухи дажби на всеки 10 дни, но това беше недостатъчно. След три месеца тръгнаха първите слухове за смърт от глад и студ. Свалихме всички врати и дървена дограма от изоставените домове, изкъртихме паркета и изгорихме всички мебели, за да се топлим.

Много умряха от болести, особено заради водата (от моето семейство двама), защото пиехме основно дъждовна вода. Налагаше се да ядем гълъби и дори плъхове. Много бързо парите станаха безполезни и се върнахме към бартерната обмяна. Жените лягаха за консерва месо. Трудно ми е да говоря за това, но това е истината- голяма част от жените, които търгуваха с телата си бяха отчаяни майки.

Огнестрелно оръжие, боеприпаси, свещи, запалки, антибиотик, бензин, акумулатори, храна- за тези неща ние се биехме като зверове. В такава ситуация всичко се променя- болшинството от хората се превръщат в чудовища. Беше ужасно!

Силата беше в количеството. Ако живееш сам, въпрос на време е да бъдеш убит и ограбен, независимо от това колко добре си въоръжен.

Днес, аз и моето семейство сме добре подготвени- имаме запаси, добре въоръжени сме, имаме опит. За нас е без значение какво може да се случи- земетресение, война, цунами, извънземни, терористи, дефицит, икономически колапс, масови безпорядки… Изводът от моя опит е, че вие не може да оцелеете сам, силата е в количеството, в правилния избор на надеждни приятели, в сплотеността на семейството и неговата подготовка.

Безопасно ли се придвижвахте из града?

Градът беше разделен на общности по улици. На нашата улица имаше 15-20 къщи и бяхме организирали патрули по 5 въоръжени човека, които всяка вечер следяха за банди и врагове. Търговията ставаше само на улицата. На 5 километра от нас имаше улица, в която се осъществяваше обмяната, всичко беше добре организирано- за снайперисти беше много опасно да стигнат до там. Но по пътя можеше да се натъкнеш на бандити, затова там се ходеше само, когато се нуждаеш от нещо наистина специално и важно. Всичко на всичко аз отидох до тази улица само 2 пъти- за лекарства, основно антибиотик.

Никой не ползваше автомобил- улиците бяха блокирани от отломки, боклуци, захвърлени коли, а и освен това бензинът беше с цената на златото.

Ако трябваше да се ходи някъде се извършваше само нощем. Не бива да се движите сам, не трябва да се придвижвате и с твърде голяма група- ходете само с 2-3 човека. Всички трябва да са добре въоръжени, трябва да се придвижвате много бързо, по сенките, по руините на къщите, не ходете по самата улица. Имаше много банди в численост от 10-15 човека, а понякога достигаха и до 50 човека. Но имаше и много нормални хора- такива като теб и мен, бащи, дядовци, които убиваха и грабеха. Нямаше “герои“ и “злодеи“- мнозинството бяха някъде по средата и всеки беше готов на всичко.

Какви умения Ви бяха нужни в този период?

Трябва да знаете, че това фактически беше връщане към каменната епоха. Примерно аз имах газова бутилка. Но не я използвах за отопление или за приготвяне на храна, това беше твърде скъпо. Приспособих газовата бутилка за зареждане на запалки. А запалките бяха безценни! Някой ми донесе празна запалка, аз я зареждах и взимах за това съответно консерви или свещи.

Самият аз бях по професия фелдшер и в тези условия моите знания бяха моят капитал. В такова време знанията и сръчността, например умението да поправяш премети се ценеше повече от златото. Материалните неща и храната може да ви свършат, това е неизбежно, но знанията и уменията ви са възможност да се сдобиете с храна. Например съседът ми можеше да прави керосин за лампи- той никога не гладуваше.

Ако сега имате 3 месеца, за да се подготвите, какво бихте направили?

3 месеца за подготовка? Хм… Бих избягал зад граница! (шега)

Днес аз знам, че всичко може да се измени много бързо. Имам налице хранителни запаси, хигиенни средства, батерии… Запас за 6 месеца. Мнозинството от хората са добре подготвени, те са научени да воюват.

Имам 4 вида огнестрелно оръжие и за всяко едно имам по 2000 патрона. Имам хубава къща с градина, а градинарството го умея. Освен това, повече не бих искал да се чувствам като отрепка- когато всички наоколо говорят, че всичко ще бъде наред, аз вече знам, че всичко ще рухне.

Сега аз имам сили да направя всичко, за да оцелея и защитя моето семейство. Когато всичко се разпада трябва да бъдем готови да извършим отвратителни неща заради спасението на децата ни. Единственото, което искам е семейството ми да живее.

Практически да оцелее сам човек няма шансове (това е мое мнение), дори ако той е въоръжен и добре подготвен. В края на краищата, ако си сам ще умреш. Бях свидетел много пъти на това. Добре подготвените многочислени групи и семейства, с разнообразни умения и знания е най-добрият вариант.

С какво има смисъл да се запасява човек?

Зависи. Ако искате да живеете за сметка на грабежи, тогава всичко, което ви е необходимо са много оръжия и боеприпаси. Освен боеприпаси, продоволствия, хигиенни средства, акумулатори, батерии, обърнете внимание и на обикновени предмети за обмяна- ножове, запалки, сапуни, кремък. И не забравяйте алкохол- това е много добра стока за търговия.

Много хора умряха поради лоша хигиена. Ще са ви нужни много прости неща, но в много големи количества, примерно много торби за смет. Тиксо. Чинии и чаши за еднократна употреба- пластмасови или картонени- наистина от тях ще ви трябват големи количества. Това го знам, защото ние не се бяхме запасили с тези неща. Според мен, притежаването на запас от хигиенни средства е по-важно от продоволствения запас. Може да хванеш гълъб, да намериш ядивни растения, но е невъзможно да хванеш или намериш дезинфекциращо средство например. Трябва да имате много перилни препарати, дезинфекциращи средства, сапуни, ръкавици, маски… всичко за еднократна употреба.

Освен това са нужни умения за оказване на първа помощ, трябва да знаете как да промивате рани, как да третирате изгаряния и дори огнестрелна рана, защото болници няма. И дори да намериш лекар, той може да няма обезболяващи или пък ти няма да има с какво да му заплатиш. Научете се кога да използвате антибиотик и се запасете с него.

Оръжието трябва да е опростено. Сега имам Глок. 45, защото ми харесва, но този калибър тук не е разпространен, ето защо имам още два 7.62-мм руски ТТ. А тук много имат такъв пистолет и съответно боеприпаси. Не ми харесва автомат Калашников, но тук всеки го има, така че…

Нужни са ви неголеми и незабележими неща, примерно е добре да имате генератор, но по-добре е да притежавате 1 000 запалки “BIC”. При включването генераторът шуми и привлича внимание, а 1 000 запалки няма да ви струват много, заемат малко място и навсякъде може да ги обменяте за нещо.

За питейна вода използвахме предимно дъжд- събирахме дъждовната вода в 4 големи бъчви, а след това я преварявахме. До нас имаше поток, но водата в него много скоро стана замърсена. Съхранението на водата също е много важно. Трябва да имате бъчви, бидони, ведра за транспортиране на водата.

Помогна ли Ви наличието на злато, сребро?

Да. Цялото злато, което притежавах го обмених за боеприпаси. Понякога можехме да използваме пари (марки и долари), за да купим някои неща, но това беше рядкост, а цените бяха несъразмерно високи. Примерно консерва боб струваше $ 30-40. Местната валута се сгромоляса бързо, затова бартерът беше постоянен.

Скъпо ли струваше солта?

Скъпо, но беше по-евтина от кафето и цигарите. Но аз имах много алкохол и го търгувах без никакъв проблем. Потреблението на алкохол нарастна 10 пъти повече от обичайното.

Сега може би, за да правите бартер най-добре е да се запасите с цигари, запалки, батерии, защото те заемат по-малко място. Аз не бях подготвен в онзи период, нямах време да се организирам. Няколко дни преди да започне войната, политиците по телевизора продължаваха да повтарят, че всичко е наред.

И когато небето се срути над нас, ние взехме това, което можехме.

Трудно ли беше да си доставяте оръжие, какво бихте могли да обмените за оръжие и боеприпаси?

След войната във всеки дом имаше оръжие. Полицията конфискува много оръжие в началото на войната, но мнозинството от хората криеха оръжието. Аз имам легално оръжие (с разрешително), по закон това се нарича “Временна колекция“. В случай на безредици правителството има правото временно да конфискува оръжието… така че имайте го предвид това. Знаете ли, има хора, които имат легално оръжие, но те притежават и нелегално, в случай на евентуална конфискация.

Ако имате подходящи стоки за обмяна, тогава да си намерите оръжие не е трудно. Но трябва да помните, че първите дни ще са най-опасни поради хаоса и паниката. Напълно възможно е да нямате време да намерите оръжие, за да защитите семейството си. А да бъдете невъоръжени по време на хаос, паника и безпорядък е доста лошо.

В моя случай се намери човек, който имаше нужда от автомобилен акумулатор за радиото си. Той имаше оръжие и аз размених акумулатора за две огнестрелни оръжия.

Понякога разменях боеприпаси за храна, а след няколко седмици започнах да разменям храна за боеприпаси. Никога не правех размяната в моя дом и никога в големи количества. Много малко хора (съседите ми) знаеха, че вкъщи съхранявах много провизии. За мен най-важното бяха боеприпасите и оръжието, на второ място бих поставил противогази и филтри.

А по отношение на безопасността каква беше ситуацията?

Защитата беше на много примитивно ниво. Ще се повторя ние не бяхме готови и прибягвахме до всичко, което можехме.

Прозорците бяха избити, покривите на къщите бяха в ужасно състояние заради бомбардировките. Всички отвори на прозорците бяха блокирани с чували с пясък, камъни. Преградих дворната врата с отпадъци и вехтории и използвах алуминиева стълба, за да прескачам оградата. Когато се връщах вкъщи ми даваха стълбата, за да вляза. На нашата улица живееше един мъж, който напълно барикадира къщата си. Той проби дупка в стената на съседската разрушена къща- това му беше тайният вход.

Това може да ви се струва странно, но всички къщи, които се водеха най-сигурни бяха разграбени и разрушени първи. В нашия квартал имаше красиви къщи с огради, кучета, сот, железни решетки на прозорците. И тълпата нападна именно тях. Някои успяха да отблъснат нахлуването, други не. Всичко зависеше от това колко човека са вътре и какви оръжия имат.

Безусловно е, че безопасността е важно нещо, но и сдържаното и скромно поведение е също нужно. Ако живеете в град и се случи такава диващина единственото, от което се нуждаете е скромно жилище с голямо количество оръжие и боеприпаси. Колко боеприпаси ли? Колкото се може повече. Доколкото е възможно направете дома си неугледен.

От съображения за сигурност сега съм сложил метална врата в дома си, но това го правя само, за да мога да се спася от първата вълна на хаоса. След като премине ще се пръждосам, за да се присъединя към голяма група приятели или семейства в някое село.

По време на войната имахме стълкновения, но не искам да влизам в подробности. Добрата организация в случай на нападение на банда има пръвостепенно значение. Винаги имахме пост, който наблюдаваше на улицата. А в града се стреляше постоянно.

Отново ще ви кажа, кръговата ни отбрана беше на примитивно ниво- всички изходи бяха барикадирани, бяха оставени само малки отвори за оръжията. Винаги, вътре в къщата, поне 5 члена на семейството бяха готови за бой, а един стоеше навън на улицата в укритие. За да не бъдете убит от снайперист трябва да стоите в дома си цял ден.

Слабите загиват в първите дни, останалите се борят за живота си. През деня почти никой не се появяваше на улицата заради снайперистите- отбранителната линия беше твърде близо. Мнозина загинаха, защото примерно искаха да разузнаят какво се случва, а това си беше много важно. Искам да ви напомня, че нямахме информация, нито радио, нито телевизия, нищо- само слухове.

Организирана армия липсваше, но всички бяхме войници. Принудени бяхме, всеки носеше оръжие и се опитваше да се защити. Ще ви кажа нещо, ако утре това се повтори, аз ще бъда като всички останали- скромен, отчаян, възможно е дори да се развикам или заплача. Никакви стилни или модни дрехи. Не възнемерявам да облека впечатляваща униформа и да си дера гърлото: “Всички ще ви … боклуци!“. Ще бъда незабележим, добре въоръжен и подготвен, внимателно ще преценям ситуацията заедно с моя най-добър приятел и брат.

Разберете, без значение е вашата супер отбрана или супер оръжие, ако хората знаят, че си богат, то те ще те ограбят. Всичко е въпрос единствено на време и на количества оръжие.

Как стояха нещата с естествените човешки нужди?

На тоалетна ходехме с лопата на място по-близичко до дома… изглежда нечисто, но така беше. Миехме се с дъждовна вода, понякога ходехме и до реката, но това беше много опасно. Тоалетна хартия липсваше, а дори и да имахме, щях да я обменя за нещо. Всичко беше толкова трудно.

Мога да ви дам няколко съвета- първо трябва да имате оръжие и боеприпаси, а вече след това всичко останало. Ако сте забравили и пропуснали нещо това не е страшно, винаги ще намерите някой, с който ще можете да обмените, това което ви е нужно. Но, ако нямате оръжие и боеприпаси, за вас няма да има достъп до бартер. И още нещо, не виждам проблем в големите семейства и в количествата гърла за изхранване- голямо семейство, повече оръжие, по-голяма сила и после, както е заложено в човешката природа започва адаптацията.

Как се грижехте за болните и ранените?

Основно травмите бяха от огнестрелни рани. Ако пострадалият успее да намери лекар, той има около 30 % шансове да оживее. Това не е като на кино, хора умираха и много от тях загинаха заради инфекции внесени в раната. Аз имах резерв от антибиотик за 3 или 4 процедури, разбира се само за моето семейство.

На пристъпи на жлъчно-каменна болест или бъбречна криза малцина обръщаха внимание. Често, съвършено глупави неща убиваха хора. При отсъствие на лекарства и недостиг на вода, обикновена диария беше достатъчна, за да ви убие за няколко дни- особено децата. Страдахме много от кожни заболявания, хранителни натравяния, но нищо не можехме да направим.

Надявам се, че тази статия ще бъде полезна за някой или пък информацията в нея може да спаси живота на някого.

Най-отгоре

    
18.11.15 12:41 Цитирай
изказвания: 92
Доста поучителен разказ, макар че ние като християни не можем да ползваме оръжие. Все пак е полезно да се прочете и това се е случило съвсем наскоро, близо до нас.

Най-отгоре

    
24.11.15 10:45 Цитирай
изказвания: 92
Планините се местят!!!
https://www.youtube.com/watch?v=2oOk232sltM#t=105

Откровение 16:20
И всеки остров побягна и планините не се намериха.

Най-отгоре

    
24.11.15 23:57 Цитирай
изказвания: 4916
Христов:

Планините се местят!!!
https://www.youtube.com/watch?v=2oOk232sltM#t=105

Откровение 16:20
И всеки остров побягна и планините не се намериха.Христов, Разкр. 16:20 всъщност описва момента, в края на Божия гняв, когато Бог ще унищожи великия град "Вавилон"(т.е. Йерусалим (по онова време)), който единствен е останал не-разрушен, след като Бог е сринал със земята всички градове на народите("езичниците" - заблуд. "превод").

А точно преди да започне Божия гняв (описанието му започва от Разкр. 8гл) Бог ще съживи (само) своите си в нетление и (заедно с променените в нетление останали дотогава праведни живи) ще ги вземе горе пред престола си - вж Разкр 7гл.

А точно преди да стане това съживяване от мъртвите, ще дойде края на Голямата скръб(/страдание)

А в днешното време, преди да е започнала дори Голямата скърб/страдание, нещата които ще се случат по време на Голямата скърб и, след нея, по времето на Божия гняв (напр. Разкр 16:20), днес все още не са станали.Т.е. това, което това видео показва - въпреки, че само по себе си е страшно - ще е като приятен морски бриз, в сравнение с неописуемия катаклизмичен кошмар, който ще бъде по времето на Божия гняв и особено в края му.

Хронологията на събитията в края на тази епоха е много важно нещо (разгледай внимателно двете таблици от "подписа" ми по-долу), което ни помага да разберем

както тези наближаващи с всеки изминат ден идни събития (като напр Разкр. 16:20),

така също и сегашните събития (като напр. показаното в това видео).


адм.бел.
разкл. в: Нетленни тела през 1000г. царуване - ?


[ Редактирано 25.11.15 00:08 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
27.11.15 18:37 Цитирай
изказвания: 92
Възможно ли е да са сложили на хората лазерни татуировки при вземане на биометрични данни? Тук твърдят това! Православните са организирали многохилядни протести срещу тези документи, ние тук блажено си мълчим, а са въведени от 2010г.
https://www.youtube.com/watch?v=B9dwwY7iCuk

Най-отгоре

    
27.11.15 19:37 Цитирай
изказвания: 92
Вижте това, реклама на знака на антихриста, три шестици!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H80uvn_EX1I

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF