Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

openbsd   алексов   дългове   побеждавайте злото с доброто   седмият ден   синовете на клеветника   стивън гайд   указ 1871   християнски антихрист   юдаизъм  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   08.12.20 10:26
След като бе наказан за вярата си (10г. в щатски затвор), Д-р Кент Ховинд отново е на бойната линия в ю-туб: Dr. Kent Hovind - The Long War Against God.
 
Владо   29.11.20 15:57

Истината за 2СВ, а и не само, ще я разберем, да.

Четох веднъж за лагера на комунистите край Ловеч, от очевидец, комуто Бог спасява живота чудно: буквално се втресох от жестокостта и сатанизма на човеците, които са отговаряли за "затворените и подложени на изправителен труд граждани". Не спах, ужасен от безчовечността и липсата на страх, че ВЕРОЯТНО има Бог, пред който всеки ще отговаря. Безбожието е страшно и води доужасни извращения.

И досега, м-у другото, хората в Ловеч смятат, че в лагера са били затваряни "престъпници и лоши хора"...

 
Владо   29.11.20 15:57
Безспорно в деня, когато народите както водите се стичат в моретата, ще се стекат пред престола на Древния по дни и на Неговия Агнец, ИСТИНАТА ще се чуе из устата Божии и всяко сърце ще я разбере: комуто за съд- съда, комуто за оправдание - оправданието.

Злите империи на САЩ и СССР са вършили и вършат жестокости и несправедливи неща както със своите си граждани, така и с други, че е трудно да се повярва. От гладомора, през разстрели и зверски гаври с телата на хора, до днешните убийства и планирани "ваксини" .
 
eureth   29.11.20 14:13
Зная как изглеждат нещата, но имайки предвид, че дори някои плътски израелци не приемат фундаментални точки и догми от официалната проповед и катехизис на победителите-съюзници (болшевишкия СССР, Fed-ския ОАД(“САЩ”) и т.н.)) относно 2СВ, то за мен това е знак, че когато Божият син, помазаник-цар и съдия над всички, Исус от Назарет се върне тук за съд и 1000-год. царуване и в неговото царство насядат онези, които той е избрал, то дори и по тази тема най-вероятно ще има неочаквани Божии разкрития и съдебни решения.

Предпочитам да изчакам до Божия съд, за да науча само истината по различните точки по тези и подобни тежки и болни въпроси. Не пише напразно: "Затова не съдете нищо преждевременно, докато не дойде Господарят, който ще извади на светло скритото в тъмнината и ще изяви намеренията на сърцата."
(явно и Бог ще да се е "заблудил"... по тия "конспиративни теории" и "конспирации"... )
 
Владо   29.11.20 09:00
ПП: че то "лъжливи свидетели" винаги има - стига да има значимо събитие. Дори и до сега има хора, твърдящи, че са преживели "лична среща с Исус", които като ги слушам потъвам от срам...
 
Владо   29.11.20 08:58
Старици, лъжещи свой познат в личен разказ за живота си?! Смешно.
Видеата от Аушвиц, Аушвиц-Бернеау, Лайпциг, Бухенвалд и къде ли още не, са ясни. Спомени и разкази на очевидци, намерени тефтери с описания (дори и детски), свидетелстват. Е, то винаги има някаква вероятност едно събитие да е манипулирано, но това конкретно, е абсурдно: при живи свидетели, документация и спомени на очевидци...
 
eureth   29.11.20 00:21
Очевидно говоря за онова, относно което Пилат е попитал Исус. Защо ли не е получил отговор?...

Попадал съм на различни видеота, които нагледно разобличават разни т.нар. "свидетели" и "свидетелства" относно тези неща, както и популярни вярвания, стереотипи и "конспирации" по тези въпроси, така че засега предпочитам да изчакам докато истинският Божий помазаник-цар и съдия, Исус от Назарет, седне на престола си за съд и се произнесе с окончателно съдебно решение и по този въпрос, правейки както винаги истината да възтържествува. В този смисъл е хубаво, че Той има последната дума.

Не че тази тема е най-важната за мен, но все пак, понеже тогава са били убити гигантски маси от хора - скъпоценни Божии създания в очите на Бога - по цялата земя (казват - над 100 милиона души), предполагам, че тази и други подобни световни човешки трагедии ще бъдат разгледани със съответната тежест от Божия син, вкл. изваждайки на показ и всички скрити неща, както неслучайно пише ("конспирациите", така да се каже - както често манипулират овцете да не мислят, да не разсъждават и да не задават въпроси).
 
Владо   28.11.20 22:25
:) Не знам чия "истина" за 2СВ имаш в предвид, но съм провеждал разговори с хора, ПРЕКИ СВИДЕТЕЛИ на нацисткият режим и жестокости. Конспирациите са винаги интригуващи, но те падат в нозете на свидетелите. :)
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!

Форуми :: Краят на епохата << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Пръстови отпечатъци в аптеките и болниците от 2016 г.
Започване на нова тема
    
13.11.15 12:40 Цитирай
изказвания: 92
Братя и сестри, пред нас се изпълняват пророчествата от библията. В аптеките и болниците от 2016 г. ще се влиза с пръстови отпечатъци. От 2010 г. личните документи са с биометрични данни. Християните сякаш не разбираме какво се случва. В Украйна и Русия православните протестират срещу биометричните паспорти и получават правото да си запазят старите. В документи на европейска комисия по биотехнологиите е планирано чипиране на населението и се посочва, че това представлява опасност за индивида. Един от създателите на чипа твърди, че може да бъде убит по този начин човек с един сигнал. Приемането на тези белези е духовно и така християните без да разбират, с делата си се отричат от Христос. Сатана е коварен, няма да изисква словесно отричане, за да заблуди и избраните. Знаете ли, че не антихриста ще слага белезите, а лъжепророка, така че вече всички ще имат белега, когато той се появи. Вижте си 13 гл. Откровение. Бдете!
Най-отгоре

    
13.11.15 14:03 Цитирай
изказвания: 4916
               И видях друго животно да излиза от земята. И имаше чифт рога, като на агне. И говореше като змия. И упражнява цялата власт на първото животно. И прави [така, че] земята и живеещите на нея да се поклонят на първото животно, чиято смъртоносна рана бе излекувана. И върши големи знамения, до там да прави и огън да слиза от небето на земята пред [очите на] хората. И, чрез знаменията, които му бе дадено да направи пред животното, измамва живеещите на земята, казвайки на живеещите на земята да направят подобие на животното, което имаше рана от меч, но оживя.
               И му бе дадено да даде дух на подобието на животното, така че подобието на животното хем да проговори, хем да направи така, че онези, които не биха се поклонили на подобието на животното да бъдат убити. И [то] прави [така,че на] всички малки и големи, богати и бедни, свободни и роби да им бъде направен белег на дясната ръка или на челата им, и никой да не може нито да купува, нито да продава, освен онзи, който има белега или името на животното, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има [нужния] ум, нека преброи числото на животното. Понеже е число на човек. И числото му е 666 (χξς) 
/из Разкр. 13/          И трети вестоносец ги последва, като говореше с висок глас: Ако някой се поклони на животното и на образа му, и приеме белег на челото си или на ръката си, той ще пие от виното на яростта Божия, вино неразводнено, налято в чашата на гнева му, и ще бъде измъчен с огън и сяра пред светите вестоносци и пред агнето. И димът от мъчението им се издига за вечни векове. И нямат почивка нито денем, нито нощем онези, които се покланят на животното и на подобието му, и които приемат белега на името му.

         Тук е търпението на светите [хора]; тук са тези, които пазят Божиите заповеди и вярата в Йесус.

         И чух глас от небето да ми казва: Напиши: Щастливци са мъртвите, които умират в господаря отсега. Да, казва Духът, нека починат от трудовете си, делата им вървят заедно с тях.
/из Разкр. 14/
Горното означава, че Бог е определил за наближаващата Голяма скръб (когато ще стане горното, вж това, и това) хората от Божия народ да имат (трудния) избор  (не все пак избор)

- дали да се поклонят на сатанинския тирнанин лъже-помазаник-цар и на изображението/статуята му и да приемат белега му на ръката си или на челото си

- или да не се поклонят.


Ако не му се поклонят, когато ги принуждават, пише че ще бъдат убивани.

Ако му се поклонят, тогава ще ги оставят да могат да купуват и да продават, и ще могат бъдат идентифицирани от властите и бизнеса с този белег на ръката или челото.

Дали този белег ще е чип, татуировка, жигосване или нещо друго - не пише. Но така или иначе, преди поставяне на този белег, човек ще има избор дали да се поклони на сатанинския цар или да не му се поклони (и да бъде убит).

Какво можем да направим?

Не виждам Бог да е дал универсален изход по плът за своите си в тази ситуация.

Когато антихристите-иудеи са преследвали Божия син Исус и са направил заговор да го убият (както също да убият и Лазар, когото той е съживил от мъртвите), той заедно с учениците си е бягал и се е криел в различни местности. Доколко за всички Божии хора би било възможно да се укрият не зная, но се съмнявам да стане точно така. Както разбирам Бог ще допусне сатанистът-цар да убива хората от Божия народ, вкл. като бъдат предавани от родители и приятели, и близки (т.е. по онова време човек не ще може да има доверие дори на родителите си и близките си, понеже когато ти/им опрат ножа в гърлото, нещата стават страшни и непредсказуеми...), както пише.


Както по-горе пише:  Тук е търпението на светите [хора]; тук са тези, които пазят Божиите заповеди и вярата в Йесус.

Т.е. универсалният изход е съживяването ни от мъртвите в нетление...  (Бог ще направи това веднага след края на Голямата скръб, когато слънцето и луната потъмнеят, точно преди да започне Божият гняв)


(през Голямата скръб)
          И когато разчупи петия печат, видях под жертвеника душите на закланите заради Божието слово и заради свидетелството, което държаха. И те викаха със силен глас, казвайки: “Докога, владетелю свети и истинни, няма да съдиш и да отмъстиш за кръвта ни на тези, които живеят на земята?"
И на всички [тях] им бяха дадени бели роби, и им бе казано да си почиват още малко време, докато се изпълнят [броя на] съ-слугите им и братята им, които ще бъдат убити както и те са били убити.


(край на Голямата скърб, предстои да започне Божият гняв)
          И видях когато разчупи шестия печат. И ето, стана голямо земетресение и слънцето потъмня като влакнест мохер и луната стана като кръв,...
/из Разкр. 6/

ПП
Иначе, отделно от това, което Бог казал в горните цитати, чисто технологично вече не е кой знае каква трудност да сложат отрова, наркотик и т.н. в даден чип и да активират тази отрова чрез електронен сигнал, убивайки така човека, в когото е чипа.

Но така или иначе, каквото Бог е казал относно избора на човека в горния контекст, си остава. А и съвсем не е сигурно, че този белег ще е непременно чип. Сигурно е само, че властите и бизнесът ще могат да го проверяват, за да допускат поклонилите се на сатаната да купуват и да продават.


[ Редактирано 13.11.15 18:03 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

    
14.11.15 17:57 Цитирай
изказвания: 92
Скоро ще бъде изграден електронният концлагер на антихриста.
ЧЛЕН 11
11A: Признаване на първенството на християнската църква на Ватикана, от 08.15.2017.
лектронна идентификация за всички граждани на Европейския Съюза и Русия, от 16.6.2017. Приемане на електронната идентификация от всички християнски църкви.
Отмяна на националните празници и признатване на световното правителство, от 10.12.2016.
8в: Признаване кремацята на мъртвите, от 01.05.2016.
8d: Премахване в ЕС на религиозните погребения и постепенно въвеждане на задължителната кремация на умрелите, от 05.20.2016.
8е: Приемане на кремацията от църквата и от всички, които искат религиозно погребение, от 05.22.2016.
Приемане на гражданското партнерство и на гейовете, и премахване в целия Европейски Съюз, на задължителните религиозни и граждански бракове, от 10.21.2017.

Най-отгоре

    
14.11.15 19:28 Цитирай
изказвания: 92
С Христос или с антихриста? От монах Мартиниан Боянов

Във всички държави се въвеждат документи по единен световен стандарт с биометрия
и лични кодове, които се присвояват по правилата на нумерологичната магия.
В България от 2010г. се въвеждат биометричните паспорти и карти.
ИНН- цифров идентификатор на личността, негов личен код.
През 1946г. Нюрбернгския военен трибунал е определил това присвояване на личен номер като престъпление срещу човечността.
В САЩ без този социален номер не може да се влезе в спортна зала, транспорт, аптека, да започнеш работа.
В България приеха от 2016г. да се влиза в болници и аптеки само с пръстов отпечатък.
Архимандрит Кирил Павлов - днес номер, утре карта, вдругиден печат.
Царството на антихриста няма да дойде изведнъж, това става на етапи. Сатана действа лукаво, коварно.
Старецът Паисий Светогорец е казал, че никой няма да поиска от християнина явно отричане от Христос, иначе всичко би било ясно и не би съществувала опасност да се прелъстят, ако е възможно и избраните.
Днешният личен номер изпълнява ролята на ядро за бъдещия печат-начертание.
На 16.03.2005г. Европейската комисия е приела заключение на комисията по етика и технологии, в която се дава положителна оценка на масовото внедряване на микрочипове
като средство за идентификация на личността и електронни портмонета. Записано е, че
имплантирането съдържа много рискове за хората. Кол Сандерсън, работещ в тази област
казва, че ако микрочипът излезе от строя, тялото на човека веднага ще реагира с появата на гнойни рани. Записано е още, че тялото е суровина, може да бъде променяно.
През 2004 г. в Русия започва имплантиране на чипове на сътрудници на МВР и болни, страдащи от разстройство на паметта.
Във Ватикана всички служители трябва да носят електронни карти, показващи тяхното местонахождение.
Въвеждането на биометрични документи с лични номера по единен международен стандарт
носи световен характер и води към построяването на глобалната система на електронния концлагер на атихриста.
Приемането на външните белези на антихриста има духовно значение. На направилия първата крачка в глобалното мрежово общество чрез приемане на цифров идентификатор
ще бъде все по-трудно и по-трудно да се откаже от следващите крачки.
В Естония Талинският митрополит Корнилий се обърнал към властите с молба да се махне
от паспорта микрочипа, който се намирал на челото на гражданина върху фотографията.
Премиерът му отказал и обяснил, че това разположение се регулира от международните стандарти.
През 2004г. в Белорусия е създадена група "За правото на гражданите да осъществяват своите права и задължения без личен номер". 300 000 са се отказали от паспорт и други документи, които съдържат личен номер.
В Русия милиони вярващи хора са се отказали да приемат новите паспорти от 1997г. с графа личен код и антихристка символика. На 4.11.2003г. Върховният съд на РФ излязъл с решение
за признаване на старите паспорти от 1974г., за тези, които не желаят да ги сменят по релегиозни или други причини.
Голяма заблуда се шири, че печатът на антихриста не може да го има преди да се е възцарил антихриста. В Откровение 13 глава ясно е казано, че този белег ще се поставя от лъжепророка. Появяването на белега на антихриста ще предшества неговото явяване.

Най-отгоре

    
15.11.15 02:11 Цитирай
изказвания: 4916

Има съвсем ясна хронология, както и вътрешна логика относно последователността на появяване на двете животни, в това, което Бог е разкрил.

- На практика Бог описва лъжепророка като "второто животно", понеже, за да различи двете животни във видението, той нарича това, което първо се е появило: "първото живитно", 13:12, т.е. другото е "второто животно"

- Второто животно ще упражнява властта на първото, за което е нужно първо да се е появило първото животно.

- Пише  ".. (Второто животно) прави [така, че] земята и живеещите на нея да се поклонят на първото животно,
чиято смъртоносна рана БЕ излекувана
т.е. първото животно е смъртносно ранено и чудотворно излекуване ПРЕДИ да се появи второто "животно", м.б..
Т.е. появяването на второто "животно"/лъжепророкът - и съответно псотавянето на БЕЛЕГА - са неща, които стават СЛЕД като се появи първото животно.

- Смисълът на поставянето на този белег на мнозина -

белег, който ще бъде поставян само и единствено на онези хора, които чрез смъртни заплахи са избрали и решили да се поклонят на първото животно (мнозина вероятно ще го смятат дори за привилегия) -

е неразривно свързан с това, първото животно вече да се е появило преди второто. Без първото животно вече да е "на сцената", говоренето относно този белег иницииран от второто животно, по този начин, по който е написано, е равносилно на несвързано говорене.
Все едно да кажем: "Втората кола беше повредена и затова първата я теглеше с въже. Но все пак то всъщност все още нямаше първа кола, а само втора, независимо, че първата кола вече теглеше втората...".Това отново показва, че хората ще имат избор дали да се поклонят на "животното/звяра" или да не му се поклонят. Ако някой се поклони, (чак) тогава ще му де сложен този белег, който ще служи за идентификация пред бизнеса и  сатанинската земна човешка власт.


За сатаната няма голям смисъл с чипове да убива телесно хора или да ги изтезава - за него има смисъл да измами човека да върши грях пред Бога, така че Бог да го накаже със смърт и да го отдели от себе си,

- било първата смърт, където тялото на човека изтлява, а душата и духът му продължават, както пише,
- но най-вече смъртта на духа - човешкият дух да не е едно с Божия дух и да е в тъмнина и под властта на на сатаната,
- както и втората смърт (която е след унищожаването на подземното място и след Божия съд), където дух, душа и тяло на онези, които Бог ще осъди, ще бъдат хвърлени в езерото, което гори с огън и сяра, за вечни мъчения, както пише.


Очевидно ако някой не се поклони на животното и на сатаната, на такъв дори няма да му сложат белег.Допълнително поне за момента не виждам да е грях пред Бога на някого да му бъде поставен насила медицински или някакъв такъв чип, било (скрито) с отрова, наркотик или каквото там, за да бъде следен, насилван, телесно контролиран или убиван.

Това, което е истинският грях в описаното, е

това човек да се поклони на сатанинския лъже-помазаник-цар или директно - на сатаната,

както и да приеме да му бъде поставен такъв белег, който примерно сам по себе си би представлявал обида против Божия син и отричане от него и съотв. баща му (напр. емблемата на джихадстващите мохамедани, колещи вярващите в Исус), ако такъв е ще е този белег.


(Първото животно:)

 И застанах на морския пясък и видях от морето да се издига [хищно] животно1 със седем глави и десет рога2. На роговете му имаше десет корони, а на главите му — хулни имена. И животното, което видях, приличаше на пантера, краката му бяха като на мечка, а устата му — като уста на лъв. И змията му даде силата си, и престола си, и голяма власт.
  И видях една от главите му, като че смъртоносно3 заклана. Но смъртоносната му рана бе излекувана. И по цялата земя удивени последваха4 животното. И се поклониха на змията5, която бе дала власт на животното. Поклониха се и на животното, казвайки: “Кой е като животното! Кой може да воюва с него6!” И дадена му бе уста, която говори големи неща и хули. И дадено му бе да упражнява власт четиридесет и два месеца.
  Тогава отвори устата си за хула спрямо Бога, да похули името му, шатрата му и онези, които живеят в небето. И му бе дадено да воюва със светите [хора] и да ги победи. И му бе дадена власт над всеки род, език и народ. И ще му се поклонят всички живеещи на земята, чиито имена не са записани от създанието на света в Книгата на живота [, която принадлежи] на закланото Агне.
  Ако някой има ухо, да слуша. Ако някой откарва някого в плен7, сам в плен отива. Ако някой убива с меч, трябва [и] той с меч да бъде убит. Тук е търпението и вярата на светите [хора].

(Второто животно:)

         И видях друго животно да излиза от земята. И имаше чифт рога, като на агне. И говореше като змия. И упражнява цялата власт на първото животно. И прави [така, че] земята и живеещите на нея да се поклонят на първото животно,
чиято смъртоносна рана бе излекувана (т.е. ПРЕДИ да се появи второто "животно", м.б.).
И върши големи знамения, до там да прави и огън да слиза от небето на земята пред [очите на] хората. И, чрез знаменията, които му бе дадено да направи пред животното, измамва живеещите на земята, казвайки на живеещите на земята да направят подобие8 на животното, което имаше рана от меч, но оживя.

  И му9 бе дадено да даде дух на подобието на [първото] животно10, така че подобието на животното хем да проговори, хем да направи така11, че онези, които не биха се поклонили на подобието на животното да бъдат убити. И [то12] прави [така,че на] всички малки и големи, богати и бедни, свободни и роби да им бъде направен белег на дясната ръка или на челата им, и никой да не може нито да купува, нито да продава, освен онзи, който има белега или името на животното, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има [нужния] ум, нека преброи числото на животното. Понеже е число на човек. И числото му е 666 (χξς)13

/из Разкр. 13/

-----------------

1 или: хищник. Също възм.: "звяр"
2 вероятно разположени на гърба му
3 т.е. би трябвало да умре
4 оставам с впечатление, че не всички са последвали това “животно”, ако и мнозина да са го последвали
5 т.е. — на сатаната, вж. 12.9
6 т.е. щом дори и смъртоносна рана не може да го убие, тогава той е непобедим в очите на света
7 в контекста на описания терор, извършван от “животното"
8 т.е. измамва ги да извършат следния грях пред Бога: да направят подобие (гр. εἰκών [ейкон /(виз.) икон]) на сатанинския цар (във видението изобразен чрез Първото животно) и да му се покланят.
9 т.е. на второто животно
10 т.е. на първото животно
11 не е уточнен начина, по който подобието на животното ще направи това, но най-вероятно просто ще каже на хората от света да направят така с Божиите хора
12 т.е. най-вероятно второто животно, лъжепророкът. Но е възможно и да става дума за подобието на първото животно.
13 Това видео (англ.), както и това, представят едно вероятно обяснение на това "число", което на практика представлява вариант на емблемата на исляма/мохамеданството, която джихад-стващите мохамедани и днес носят на челото си или на ръката си, (т.е. надпис [от дясно на ляво]:
"В името на Алах" и 2 кръстосани саби).
Срв. двете:

[ Редактирано 17.11.15 01:25 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
    /из п-мо до римл., 9/

Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6

Най-отгоре

 
Започване на нова тема
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF