Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

plandemic   в. тоневски   даеш   единствено дете   едуард куриян   забогатяване   йешуа от назарет   многообразието на божията благосклонност   хипократ   цъкрви  

виж всички тематики

Реплики

 
 
eureth   26.05.20 20:57
Трудна и противоречива тема, понеже не е лесно да се намери надеждна и достоверна информация.

Чакам времето, когато Божият син - истинският и законен Божий помазаник-цар и съдия Исус от Назарет, ще седне на престола си за съд и ще извади на показ цялата истина за 2СВ, а и за всичко по тази греховна отиваща си земя.

Попаднах на следната връзка, където например оспорват това, което пропагандната машина на военните победители от 2СВ проповядва:

https://ww2truth.com/

 
Владо   11.05.20 01:34
ПП : филма на Ray има български субтитри! Трябва да се намерят в менюто!
 
Владо   10.05.20 23:30
еурет, с предишният пост тук броят “реплики” бе 666.
 
Владо   10.05.20 23:29
Един разтърсващ съвремието филм на евреина Ray Comfort. За съжаление без субтитри на български. https://youtu.be/7y2KsU_dhwI
 
eureth   21.03.20 02:10
готово е...

Форуми :: История и наследство << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Кийт Де Майо или Francesco Di Maio ??!!
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Светлина Иванова
    
29.09.19 11:43 Цитирай
Гост
Аз мисля, че хубавото при Кийт е, че докато беше Божий служител, беше честен и открит. Колко много божии служители ще се окаже, че са крали, изневерявали и криели много неща. Той никога не злоупотреби с дарбите и силата, която Бог му беше дал. В това отношение той е преди мнозина.


Най-отгоре

Бивш ученик.
    
20.12.19 00:07 Цитирай
Гост
Къща върху пясък или къща върху Канара, постави Киит? Въпросът е риторичен. (апропо Канарата е Исус, не Петър. В някои църкви и до ден днешен говорят невероятни глупости по въпроса и не само по този). Ето на такива и на къде , къде по-фундаментални въпроси Киит поставяше яснота и даваше дълбочина на разбирането. Кой от вас ще се "закълне", че е по - различен от него и, че не е попадал в аналогична ситуация по един или друг начин. Искам да ви споделя, напълно отговорно, че страстите и влеченията не се придобиват, те са отличителна черта на плътта. Не ставаш хомосексуален или тренс сексуален или сребролюбец, това са тежнения, с които се раждаш. Аз мисля, че трябва да се заступим за него пред Бог - всичките, които получихме от него, сега да дадем. А иначе вземете по един камък и който се счита за безгрешен, нека пръв хвърли - кво да ви кажа.

Най-отгоре

Бивш ученик (същия)
    
20.12.19 00:32 Цитирай
Гост
Имах предвид по-горе "Кой от НАС ще се...." в смисъл и аз съм в това число на 'убавците.(няма бутон редакция. Имам и една сгрешена буква.....:-) Нека го кажем така: ако паднеш, а после станеш, всичко е наред!
А какво ще кажем за следния договор относно спасението?:
"Ако повярва в сърцето си и изповяда с устата си..."

Най-отгоре

    
20.12.19 03:18 Цитирай
изказвания: 4694

Мисля, че си останал с неправилното впечатление, че всички хора, които са писали по-горе са писали едва ли не едни и същи неща, и са на едно и също мнение по всички свързани с темата въпроси.

Не зная къде точно ги видя тези камъни и то във всички изказвания, в смисъла, в който самият Исус говори, във връзка с онзи случай с онази жена, описан от Йоан - ?  Ако ти имаш някакви камъни, тогава не зная, но така на едро да приписваш подобни намерения на всички писали по темата е някак си несвързано много с реалността.

 

 

 

Бивш ученик:

А какво ще кажем за следния договор относно спасението?:
"Ако повярва в сърцето си и изповяда с устата си..."

 

Това ли имаш предвид:

"Защото ако признаеш с устата си господаря Йесу̀с и повярваш със сърцето си, че Бог го е съживил от мъртвите, ще бъдеш спасен. Защото със сърце се вярва, за [да се придобие] праведност и с уста се декларира, за [да се придобие] спасение."

/из п-мо до римл., 10.9/

?

 

 

Все пак, освен твоята сравнително свободна препратка към съответното Божие обещание (не "договор") по-горе, в Божиите Писания са написани чрез Божия Дух и още доста неща.

Както и самият Исус казва, когато му се цитира неадекватно Писанието: "Пише също/още... (Писано е още...)".

 

И тези още неща съвсем не казват, че който е повярвал в Божия син и след това примерно е станал педераст, то това, че преди това е повярвал в Божия син, му гарантира, че ще бъде спасен - ако това имаш предвид.

 

Няма такова нещо. Няма подобно обещание от Бога. Напротив, Бог изрично е казал на много места, че ако останем в греха, нищо добро не ни очаква в неговия ден, независимо в какво и в кого сме вярвали.

 

 

Затова вече няма никаква присъда за онези, които чрез помазаника-цар Йесу̀с постъпват не според плътта, а според Духа.

/из п-мо до римл., 8/

Само за онези. Само за тях няма присъда. За останалите очевидно не е така.

 

 

Или още по-конкретно, малко по-надолу пак там:

И така, братя, затова имаме длъжност не към плътта, да живеем според плътта. Защото ако живеете според плътта, ще умрете. Но ако чрез Духа умъртвявате делата на тялото, ще живеете.
/из п-мо до римл., 8.13/

 

 

В случая - говоря само за себе си - лично аз съвсем не осъждам Кийт чрез написаното от мен (нито ми е работата, нито съм в положението да го правя), но държах да се посочи точно и ясно истината относно тези грехове и съответните последствия, ако нещата останат така, за да не се заблуди някой, че Бог би допуснал някой в царството си, който върши или одобрява подобни неща (каквото Кийт дори не крие, че прави) и остане в това същото. Понеже Бог изрично и ясно е казал, че няма да допусне.

 

Също, както съм написал в дневника ми, аз също съм на мнение, че застъпничество за него има смисъл. Поне в това сме съгласни

 

 

 

Стана ми любопитно, ако не е тайна защо всъщност си избрал име "Бивш ученик"?? Не си ли все още ученик (на Исус, Царя - имам предвид)? Или за какво става дума?

 


[ Редактирано 20.12.19 04:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Бивш ученик (същия)
    
24.12.19 03:21 Цитирай
Гост
От зад - напред.
Бивш ученик във/от "Оазис на любовта". Личи от контекста, който е Киит и всичко свързано с него. И разбира се настоящ и постоянен в Божието слово.
Надявам се че разпознавате така нареченото сложно изразяване, което използвам, когато пиша.
И като стана въпрос за контекст.
Там е работата, че въпросът/ите за принципни.
Да Рим. 10:9 имах предвид. Всяко обещание, завет, двустранен акт носи юридическа тежест и е юридически документ между нас и Бог, тъй че, най общо казано спасение чрез вяра е двустранен акт между нас и Бог - най важният, бих добавил и е завет(договор), откъдето и да го погледнеш!
Не съм съгласен с твърдението, че може да изгубиш спасението си (дори отдавайки се на хомосексуализум)в частния случай.Не мисля, че с някакви наши действия можем да се спасим или отспасим. Може, разбира се сериозно да затънем в разни неща, защото сме хора от плът и кръв и това може да ни струва дори живота, но не мисля, че нещо може да ни отнеме от спасението, освен ако никога не го приемем. Но в този случай ние не сме вярващи.
И така нека се молим за Киит, Бог да е милостив към него и да изцели сърцето му от тая неправда!
Най-отгоре

П.М.
    
21.02.20 17:23 Цитирай
Гост
Два цитата от първият пост написан от Анонимен Гост:
"Тази тема я отварям с много болка и дълбоко преживяване..."
"писанията категорично учат, че презвитерите трябва да бъдат изобличавани публично"

Прегледах, но не видях да е коментирано нищо за анонимното публично изобличаване... И защото не съм го срещал, тогава ако не е според писанията къде да го заврем това изобличаване?!

Като изключа по-горното, се радвам, че има дискусия. Виждам, че преди да се препъне, е живял 22 години без този грях. Ако и вие сте живяли поне 22 години съзнателен/зрял живот и не пушете, не сте с наднормено тегло, не пиете бира, не гледате спорт, тогава ще се радвам да прочета коментар от вас, какво мислите по темата, а също и как се справяте. Аз не съм в тази категория.

Най-отгоре

П.М.
    
21.02.20 17:29 Цитирай
Гост
eureth:

Реших също да взема отношние по темата, тук:Кийт Де Майо – Франческо ди Майо – Кекко Манна


@eureth Относно посочената статия (http://edinni.com/p/blogs/index.php?blog.396), при опит да напиша коментар получих грешка "access denied". Заради това ще го напиша тук:

Не се вижда името на автора. След като се пишат имена е редно да има автор! Или пък обяснение, защо написаното следва да остане анонимно.

Всеки който познава или е чувал за Кийт Де Майо, ден след ден, година след година, се спира и прочита написаното. А автор няма! Как изглежда това в реалния живот? Всеки ден, от човек на човек, от ухо на ухо - "Ти чувал ли си го? Чакай да ти кажа... Моето име не е важно, ама исках да ти го кажа за да знаеш"...

Най-отгоре

    
21.02.20 18:38 Цитирай
изказвания: 4694

П.М., погледнах настройките на коментарите и видях, че коментарите не са спрени, т.е. би трябвало да може да се пускат коментари, както и преди. За момента не съм сигурен какъв точно е проблемът там, ще опитам да го открия ако мога, така че да работи както би трябвало.

 

Добавка: Току що пуснах тестов коментар там и всичко работи нормално. Не зная защо при теб не е сработило. Ако с нещо допълнително мога да помогна - разбира се.

 

 

Относно личните дневници и съответните записки там, системата поставя форумното име на съответния автор най-отгоре на записката.

 

 

Относно Кийт де Майо, там, в моя дневник ( http://edinni.com/p/blogs/index.php?blog.396 ), в случая става дума основно за това, какво сам той, Кийт де Майо/Франческо ди Майо/Кекко Манна, е публикувал за себе си в Интернет, така че всеки по света да може да го прочете. Ако той сам е заявил тези неща за себе си, какво би могъл ти, или пък аз, да му противоречим?

 

За мен в случая е важно хората, над които той би могъл да има някакво влияние, поради бизнес-дейността му в България в миналото да не се заблудят, че Бог би отхвърлил словото си и праведността си. Понеже подобни заблуди могат да бъдат фатални за човешката душа, предвид наближаващият Божий съд.

 

( Тук в скоби споменавам как той сам, и чрез публикации след интервюта с него, разказва за бизнес-успехите си в България и за приноса му към икономиката, културата и изкуството:

  • - стартира национален проект за "ревитализация" в [контекста на] новопоявяващата се икономика,
  • - набирайки и обучавайки и управлявайки 80 наемни работника
  • - Осигурява капитал/финанси за хуманитарни проекти и образователни програми,
  • - финансира няколко института за образование за възрастни
  • - основава верига независими магазини
  • - Организира седмични събития и концерти, привличащи до 2000 посетители. )

 

 

Понеже, както Бог е казал, Бог не се променя и няма да се промени - той вечно е истинен и праведен. Ако ние, бидейки в греха, приемем Бог да ни промени, то за нас определено има жива надежда за вечен живот. Но ако някой се заблуди, че Бог ще приеме или одобри грях, то тогава има реална опасност такъв човек да погуби душата си чрез вечно осъждане и наказание от Бога, както надълго и нашироко Бог обяснява в светите си книги.

 

Както и в записката си писах, аз лично имам надежда за Кийт - дано да направи съответните стъпки към живота. Бог да помага на всички ни.


[ Редактирано 22.02.20 21:25 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF