Последни публикации

Форуми

Записки

Коментари

Наблюдател

Библиотека
Тематика

 

harvest breakthrough network   денис боустик   дървото на познаване добро и зло   егото   жена   завещание   злоупотреба с политическа власт   почивка   цензура   църковен брак  

виж всички тематики

Реплики

 
 
Владо   03.01.20 15:34
Интересно разяснение относно числата в писанието (кратко) : https://youtu.be/XlyGvmUhjzA
 
Владо   31.10.19 11:45
Изключително интерес дебат между лъжеучителя рави Товия Зингер и друг евреин, доктор Браун : https://youtu.be/gYfZxkrqS_E
 
eureth   06.10.19 14:21
(Като изключа нумерологията/gematria) бих казал, че размислите му относно Ис.53 са чудесно и животоспасяващо свидетелство за плътските му сънародници (дано го чуят!) - понеже, както изглежда, този човек сега вече е станал син на Абраам.
 
Владо   06.10.19 13:17
“Скритият” Помазаник в писанията - раби Яков Рамбзел казва “Святият Дух ми откри!” : https://youtu.be/4KSIBFWQqsE
 
eureth   06.10.19 13:00
Относно подобни практики (според мен имащи връзка и с иудейските практики/учения "кабала", пък били те и адаптирани от разни хора и наречени "християнски"...) аз лично съм скептичен (и бих казал дори подозрителен), понеже Бог не е говорил относно такива неща, и че е имал предвид подобни цифрови комбинации и (за мен произволни) изводи. Бих очаквал, че с подобни цифрови еквилибристики би могло да се достигне до какви ли не уж "Божии" "истини" на базата на произволен текст, независимо от използвания език.

RSS Емисии
rss1.0
Форуми :: История и наследство << Предишна тема | Следваща тема >>
 
Кийт Де Майо или Francesco Di Maio ??!!
Към страница   <<      
Започване на нова тема
Светлина Иванова
    
29.09.19 11:43 Цитирай
Гост
Аз мисля, че хубавото при Кийт е, че докато беше Божий служител, беше честен и открит. Колко много божии служители ще се окаже, че са крали, изневерявали и криели много неща. Той никога не злоупотреби с дарбите и силата, която Бог му беше дал. В това отношение той е преди мнозина.


Най-отгоре

Бивш ученик.
    
20.12.19 00:07 Цитирай
Гост
Къща върху пясък или къща върху Канара, постави Киит? Въпросът е риторичен. (апропо Канарата е Исус, не Петър. В някои църкви и до ден днешен говорят невероятни глупости по въпроса и не само по този). Ето на такива и на къде , къде по-фундаментални въпроси Киит поставяше яснота и даваше дълбочина на разбирането. Кой от вас ще се "закълне", че е по - различен от него и, че не е попадал в аналогична ситуация по един или друг начин. Искам да ви споделя, напълно отговорно, че страстите и влеченията не се придобиват, те са отличителна черта на плътта. Не ставаш хомосексуален или тренс сексуален или сребролюбец, това са тежнения, с които се раждаш. Аз мисля, че трябва да се заступим за него пред Бог - всичките, които получихме от него, сега да дадем. А иначе вземете по един камък и който се счита за безгрешен, нека пръв хвърли - кво да ви кажа.

Най-отгоре

Бивш ученик (същия)
    
20.12.19 00:32 Цитирай
Гост
Имах предвид по-горе "Кой от НАС ще се...." в смисъл и аз съм в това число на 'убавците.(няма бутон редакция. Имам и една сгрешена буква.....:-) Нека го кажем така: ако паднеш, а после станеш, всичко е наред!
А какво ще кажем за следния договор относно спасението?:
"Ако повярва в сърцето си и изповяда с устата си..."

Най-отгоре

    
20.12.19 03:18 Цитирай
изказвания: 4488

Мисля, че си останал с неправилното впечатление, че всички хора, които са писали по-горе са писали едва ли не едни и същи неща, и са на едно и също мнение по всички свързани с темата въпроси.

Не зная къде точно ги видя тези камъни и то във всички изказвания, в смисъла, в който самият Исус говори, във връзка с онзи случай с онази жена, описан от Йоан - ?  Ако ти имаш някакви камъни, тогава не зная, но така на едро да приписваш подобни намерения на всички писали по темата е някак си несвързано много с реалността.

 

 

 

Бивш ученик:

А какво ще кажем за следния договор относно спасението?:
"Ако повярва в сърцето си и изповяда с устата си..."

 

Това ли имаш предвид:

"Защото ако признаеш с устата си господаря Йесу̀с и повярваш със сърцето си, че Бог го е съживил от мъртвите, ще бъдеш спасен. Защото със сърце се вярва, за [да се придобие] праведност и с уста се декларира, за [да се придобие] спасение."

/из п-мо до римл., 10.9/

?

 

 

Все пак, освен твоята сравнително свободна препратка към съответното Божие обещание (не "договор") по-горе, в Божиите Писания са написани чрез Божия Дух и още доста неща.

Както и самият Исус казва, когато му се цитира неадекватно Писанието: "Пише също/още... (Писано е още...)".

 

И тези още неща съвсем не казват, че който е повярвал в Божия син и след това примерно е станал педераст, то това, че преди това е повярвал в Божия син, му гарантира, че ще бъде спасен - ако това имаш предвид.

 

Няма такова нещо. Няма подобно обещание от Бога. Напротив, Бог изрично е казал на много места, че ако останем в греха, нищо добро не ни очаква в неговия ден, независимо в какво и в кого сме вярвали.

 

 

Затова вече няма никаква присъда за онези, които чрез помазаника-цар Йесу̀с постъпват не според плътта, а според Духа.

/из п-мо до римл., 8/

Само за онези. Само за тях няма присъда. За останалите очевидно не е така.

 

 

Или още по-конкретно, малко по-надолу пак там:

И така, братя, затова имаме длъжност не към плътта, да живеем според плътта. Защото ако живеете според плътта, ще умрете. Но ако чрез Духа умъртвявате делата на тялото, ще живеете.
/из п-мо до римл., 8.13/

 

 

В случая - говоря само за себе си - лично аз съвсем не осъждам Кийт чрез написаното от мен (нито ми е работата, нито съм в положението да го правя), но държах да се посочи точно и ясно истината относно тези грехове и съответните последствия, ако нещата останат така, за да не се заблуди някой, че Бог би допуснал някой в царството си, който върши или одобрява подобни неща (каквото Кийт дори не крие, че прави) и остане в това същото. Понеже Бог изрично и ясно е казал, че няма да допусне.

 

Също, както съм написал в дневника ми, аз също съм на мнение, че застъпничество за него има смисъл. Поне в това сме съгласни

 

 

 

Стана ми любопитно, ако не е тайна защо всъщност си избрал име "Бивш ученик"?? Не си ли все още ученик (на Исус, Царя - имам предвид)? Или за какво става дума?

 


[ Редактирано 20.12.19 04:42 ]Краят на епохата: Времева диаграма,    Съгласувана хронологична таблица (актуализирани версии)

„...Но не е така, както че е пропаднало Божието слово. Защото не всички, които [по плът] са от Израел, са [Божият народ] Израел. Нито пък всички са деца [на Бога], само защото са [по плът] потомство на Авраам.
А [според както Бог декларира]: "по Исаак ще се нарича семето ти."
Т.е. не плътските деца са Божии деца, а само обещаните [от Бога] деца се считат за потомство [на Авраам, и съотв. - Божии деца]. ...“
   
/из п-мо до римл., 9/


Иначе, ако всички, които по плът са от Израел, бяха Божият народ Израел, то Божието слово би било пропаднало.
Вж: "Не е отпаднало Божието слово - до римл. 9:6


Най-отгоре

Бивш ученик (същия)
    
24.12.19 03:21 Цитирай
Гост
От зад - напред.
Бивш ученик във/от "Оазис на любовта". Личи от контекста, който е Киит и всичко свързано с него. И разбира се настоящ и постоянен в Божието слово.
Надявам се че разпознавате така нареченото сложно изразяване, което използвам, когато пиша.
И като стана въпрос за контекст.
Там е работата, че въпросът/ите за принципни.
Да Рим. 10:9 имах предвид. Всяко обещание, завет, двустранен акт носи юридическа тежест и е юридически документ между нас и Бог, тъй че, най общо казано спасение чрез вяра е двустранен акт между нас и Бог - най важният, бих добавил и е завет(договор), откъдето и да го погледнеш!
Не съм съгласен с твърдението, че може да изгубиш спасението си (дори отдавайки се на хомосексуализум)в частния случай.Не мисля, че с някакви наши действия можем да се спасим или отспасим. Може, разбира се сериозно да затънем в разни неща, защото сме хора от плът и кръв и това може да ни струва дори живота, но не мисля, че нещо може да ни отнеме от спасението, освен ако никога не го приемем. Но в този случай ние не сме вярващи.
И така нека се молим за Киит, Бог да е милостив към него и да изцели сърцето му от тая неправда!
Най-отгоре

 
Започване на нова тема
Към страница   <<      
 

Отговор (без HTML оформление):


 

Към форум:     Най-отгоре

Публикуване на темата: rss 0.92 Публикуване на темата: rss 2.0 Публикуване на темата: RDF